Ivf štart November 2019
Ahojte. Začínam 1. IVF. Stimulovať začnem gonalom od zajtra. Ak sa nájde niekto kto tiež teraz začína, mohli by sme sa navzájom podporovať. Chodím do Ferticent BA k Dr. Maršikovi. Dôvod IVF- zlí spermiogram.
@klarka0002 na budúci týždeň stredu.
@klarka0002 mne povedali ze menzes sa dostavi do 7-10 dni a potom kontrola. A ja som tak dufala ze to stihnes do decembra
@ancike01 No nechcem ta demotivovať... Mne sa vyjadrili takto... Uvidíš ako to budeš mať... Ja som sa s tým už zmierila. Dnes nemám muža doma. Išiel na husacinu. Večer si otvorím vínko a pozriem film 😁 budem si užívať kým môžem 😋
@klarka0002 ved aj nam povedal embryolog ze mozno sa to nestihne v decembri ale az v januari. Uvidime co povie lekar
Ahojte pridávam sa... Zajtra začínam m.. Juuj stres mam neskutočný 😥😥😥😥ale tak snáď všetko bude ako ma... Vaaav stres mam 😁
@nikusik0107 Ahoj. Držím ti palce 🤞🍀 neboj, všetko bude v pohode. Treba sa sústrediť na cieľ a všetok strach prekonas 😉 Napíš niečo o sebe, prečo ivf, kam chodíš, čo si budeš pichať atď.
@klarka0002 ahoj k planovaniu toho ketu len tolko. ja som dostala po odbere ohsss a mojmu telu trvalo 3mesiace kym sa mi vratil prirodzeny cyklus. v zmysle ze mi nedozrievali vajicka a nerastla sliznica... a na ket som sla az potom ono je aj lepsie ked telo ma cas par cyklov spamatat sa po stimulacii a vklada sa v co najprirodzenejsom cykle. drzim ti palceky !
@juliet86 Ja som tiež mala mierny ohss som 7 dní po odbere a ket bude až v januári. Aj ja mam pocit ze moje telo si potrebuje odpočinúť, takže mi ani tak nevadí ze sa ket trochu oddialí. Nový rok by sa mal podľa všetkého zacat dobre, nie? 😉🍀
Ahoooj.... Tak mam 29r. Snažíme sa s priateľom 5 rokov nešlo to.... Išli sme do centra..... Kde nám hneď povedali IUI.... Prvé nič.... Druhé mali náznak ale ako prišlo odišlo.... Tretie nič.... Podotýkam žiadne vyšetrenia..... Hneď ivf a tlačili mi papier na vyplnenie. Hovorím a nejaké vyšetrenie nič netreba. Poďme hneď platiť.... Nešla som nechala som to tak....teraz chodíme do helios Košice.... Uribilin všetky možné vyšetrenia.... Zistilo sa ze ja som ôk ale priateľ má zlu morfológiu hlavičky..... Cize IUI sme postupovali úplne zbytočné lebo spermia sa dostala kam mala ale nevedela sa predrat cez obal.... Cize vyhodené peniaze... Nevadí.... No a dnes začínam s duphasonom... Potom si budem pychat a začiatok decembra by mal byť odber..... Vklad by mal byť v januári... Bojím sa ale zároveň aj teším ze konečne sa môj sen splní m.. Som smutná že to musí byť takto ale čo už... Sú aj horšie veci čiže mesiac prežijem vianoce silvester si užijem a horme sa na mimco 🙏🙏🙏😁😁😁😁😁
@nikusik0107 Tak do tuhého pôjdeme obe v januári 👍 My sme začali opačne. Boli sme na genetike 1300 eur. Ale oplatilo sa. Prišlo sa na to ze manžel je nosičom gen. Ochorenia cysticka fibroza ale ja som v poriadku takže deti by nemali byť chore(max.nositelmi choroby). Spermiogram bol horší...na spermií chyba látka ktorá pomáha spermií vniknúť do vajíčka + sú pomalé. (Len pre dobrú náladu napisem: podľa manžela jeho spermie nie sú pomalé ale problém je ze ja mam určite dlhú vagínu 😂). My sme teda rovno šli do ivf. Tak držím palce a myslím na teba. Potom daj vedieť ako postupujes 😉
@klarka0002 Môj mi povedal ze ja mam tvrdé vajco a preto tam neprejdu 🤣🤣🤣🤣chlap.... Hahahá.... Toľko ta stala genetika fakt??? My sme boli tiež na genetika a idem na hem. Ale ešte nemám výsledky ti budu presne v decembri čiže akurát... Joooj a ako dlho sa snažíte? Ja dúfam ze to vide hneď na prvý krát a štastne.... Až do konca a v septembri sa už budeš /budem tešiť z mimca 😁😁😁
@nikusik0107 jasne ze to tak bude 👍😉 my sa snažíme 2 roky.
Ahojte baby, chcem sa spýtať a zároveň trošku poradiť. S manželom sa snažíme o bábo už dva roky. Môj gynekológ nás poslal do centra v NR GYN-FIV Po vstupnej konzultácií nám hneď spravili vyšetrenia. Ja som mala stery v poriadku vajcovody priechodné, hormonálny profil v poriadku, mám tam len niečo znížené. Môj gynekológ dokonca povedal, že by som nemala mať problém s otehotnením. Manžel má zlý spermiogram. Doktor nás hneď poslal na IVF a veľmi sa s nami o tom ani nebavil a mňa nenapadlo hneď čo všetko sa mám opýtať. Teraz som si všeličo prečítala a chcela by som vedieť či to prebiehalo aj u niektorej z vás takto. Že hneď IVF a žiadne IUI alebo nejaká liečba. O 2 týždne nás hneď objednal na prvú injekciu a manžela na ďalší spermiogram za 200 euro - nejaký podrobnejší. Bojím sa ,že to ide veľmi rýchlo aj keď zas som na druhej strane rada. Budem vďačná za každú radu alebo skúsenosť 🙂
@tanisulikova IUI je vtedy dobre ak je všetko ôk akurát tvoj hlien je nepriechodný.... To znamená ze spermia sa nevie dostať k vajíčku....ale ak máš aj to ôk tak zbytočne pôjdeš na IUI... Aspoň takto to mne vysvetlil lekár.... 😉A hlavne je to na tebe nikto ta do ničoho nemôže nútiť rozhodni sa sama s partnerom...
@klarka0002 a ty máš aký postup? Co beres aké lieky
Aha tak, takže sa to musím ešte raz spýtať, či je to IVF vlastne kvôli tomu spermiogramu.
No my to chceme 🙂 on nás nenútil ale ani dám nedal na výber , takže som sa rozhodla, že si trošku niečo pozistujem pokým tam zas pôjdeme🙂
Dúfam, že to prvé IVF bude aj úspešne 🙏
No my máme ivf koli spermiogramu....jasne ze bude musíme veriť a bude dobre.... 🙏
A ešte ma napadlo niečo, mne o 2 týždne začínajú pichať prvé injekcie a až 26.sme objednaní na genetické testy. Nemali by sme mať skôr výsledky z genetiky, kým začnú s injekciami a vlastne celý proces?
Baby ináč je niečo také co je naozaj zakázané počas stimulácie??? Ale ze úplne zakázané
@tanisulikova uff to ti neviem povedať my tiež este nemáme výsledok... A už sme začali... Neviem nechce sa mi čakať... Dúfam že výsledky budú ok
@ancike01 Ahoj. Nevolali ti ešte ako sa drobci vyvíjajú.? 🤗
@klarka0002 ahoj zatial este nie
@klarka0002 ako sa mas?
@ancike01 Ahoj. Mam sa dobre ďakujem 😉 a ty sa ako cítiš takto pár dní po odbere? Mam vedľa seba morské prasiatko, malo by čoskoro rodiť 😂 aspoň niekto 😁
@klarka0002 no super tak ze dnes to odrodis😂uz mi volali 😀tak ze na zmrazenie pojde 8 vajicok a embryolog mi povedal ze lepsie by bolo vlozit 2 embrya ked pojdem na vklad😆tebe ich ako dali zamrazit? Mne 4x2😄
@ancike01 To je super 😉👍 blahoželám. Nam vraveli ze môžme vložiť kľudne 1.netreba 2. Tak sme zmrazili po jednom všetkých 8. Tým pádom mame 8 pukusov. Prečo ti radili vklad po 2 embryjka? Neodvovodnili ti to?

@ancike01 vraveli ze po menzese. Chcem sa objednať na stredu. Bude to len ultrazvuková kontrola vaječníkov a tak.