IVF stimulácia január/február 2021
Ahojte, chysta sa niekto teraz do stimulacie?
My sme boli s dr.dohodnute, ze v januari ideme do toho(ma to byt moja 4.ivf stimulacia), no pri kontrole tento tyzden navrhuje odklad kvoli aktualnej pandemickej situacii. Mam si to premysliet a ja neviem... Clovek nema istotu, ci to v marci bude lepsie?
@sasenka6 tak ja verim, ze vedia co robia 🙏
Mozno sa mylim, ale chapem to tak, ze ked dostanes ovitrelle, tak ti navodi v tele ovulaciu, ale vajicka sa neuvolnia, lebo tie blokuje orgalutran/cetrotide. Ale u teba nechcu este viac nabudit vajecniky a vyvolat ovulaciu, ked aj tak ides do KET.
Tie injekcie co si pichas su jedny na dozretie vajicok(pergoveris/meriofert) a druhe brania aby praskli a predcasne sa uvolnili.
@mikasz áno takto isto to chápem aj ja, len s tým rozdielom, že som si myslela, že ovitrelle/pregnyl spôsobuje prasknutie folikov aby sa uvoľnili vajíčka. Na druhej strane, logicky keď sa zamyslim, cetrotide mi bráni prasknutiu. Takze keď ho mat nebudem tak by mali popraskat aj samé bez podania hcg, či sa mýlim? Je to hotová veda toto
@mikasz a ja sa vždy polovicu veci zabudnem opýtať 😃 soft mala byt stimulácia s minimálnymi hormonami len akosi nevydalo. Už sa to príliš predĺžilo. Tak dlho som nestimulovala ani pri klasickom ivf 🤷🏼♀️. Ale áno mala som nízke dávky, hlavne kvôli ohss som chcela nech mi to urobia tak aby som ho nemala
@sasenka6 ja picham diphereline :D je to na ovulaciu.. a meska mi menstruacia 2 dni, citala som tu ze asi z toho diphereline ale radsej zajtra zavolam do car ci to nevadi
@luckalukas_1 a ty máš dlhy protokol? To pichas už dlhšie však. Ja mám len jednorazovo 2 ampulky pichnúť 😬
ja netusim, co je to dlhy a kratky protokol? :D nie, picham od 13.1. takze tyzden
@luckalukas_1 kratky zacina vacsinou 2DC (druhy den cyklu), pichas do “ovulacie” ale predtym ako by praskli ich odoberu.
dlhy protokol zacinas este pred menstruaciou, pichas pocas nej a potom az do “ovulacie” 🙂
@rk123 tak mam dlhy protokol :D len mi predpisal nejak malo injekcii, ked ich mam pichat az do ovulacie 😕
@luckalukas_1 urcite pojdes na kontroly pocas stimulacie, tak ti dopredpisuje neboj sa 😀
@luckalukas_1 fíha, mna by zaujimalo, prečo dali dlhy protokol keď si písala že u teba problém nenašli?
@sasenka6 tak to by zaujimalo aj mna 😀 vobec ziadny protokol mi nespominal, ani som nevedela co to je a ze sa diphereline moze pichat aj od 2DC
Ahojte. My ideme teraz vo februári na konzultáciu. Už mame za sebou 2 ivf, pred šiestimi rokmi, tak by sme teraz chceli surodenca pre malého.
@luckalukas_1 neviem podľa čoho to dávajú 🤔
@lubkopetka ahoj, tak drzim palce nech je to uspesne ✊ nam vysiel syn v 3ivf, chceli sme surodenca, ale mrazaciky sa nechytili, tak ideme do 4-teho ivf 😬🙈
Zdravim dievcata viete mi niektora povedat ze ako dlho po stimulacii su este tie hormony v tele?dakujem
@lubkopetka ahoj. Aj my chceme súrodenca pre malého, mali sme pred 4 rokmi prvé ivf úspešne 😊 držím palce ✊🏻
Tak ja mám zajtra 7:30 OPU 😧😧 držte palce ✊🏻✊🏻✊🏻🙏🏻

@sasenka6 bude to dobre uvidis 🙏✊ drzim palce nech je vajicok co najviac a znasas to co najlepsie 🤞🤗