icon

IVF v júni 2020

smajli87
20. máj 2020

Ahojte 🙂 Plánujete niektorá podstúpiť IVF v júni 2020? Nás to čaká prvýkrát, tak som plná očakávaní a zároveň obáv, ale verím, že sa dopracujeme k vytúženému bábätku 🥰

kaya6
2. júl 2020

@lady_o no podla mna si na dobre ceste✊ to stale sledovanie za tieto dva tyzdne to mne pride uz ako diagnoza😀😀😀 ale proste tak to je. Mne aa nejak ani neviem jak podarilo dostat do modu ze som si povedala bud alebo. A idem dalej. Pripravila som sa na obe mozne verzie. Odreagovanie podla mna asi ani neexistuje, ci chces ci nechcce hlava ti ide. Ale uprimne , mne celkom pomaha praca.
Inak super ze mas este mrazacika. Nam neostali, tak v pripade neuspechu to musim absolvovat cele.

lady_o
2. júl 2020

@kaya6 pevne v to verím 🤭😊😊 ja som si ale predtým hovorila, že budem robiť to, čo normálne... No nepomôžem si 😁😁😁
Inak za ten mod ta obdivujem. Ja som jak na hojdačke, raz v pohode a raz "co ak". Potom sama sebe vynadam, čistá schiza 😂😂 ale vyhováram sa na hormóny ☝️🤭 mňa kvôli korone vyhodili a keďže som mala rizikovú prácu, tak ci tak by som musela byt PN 🙄
Musíme veriť, že to vyjde na prvýkrát 😊 hoci to nebolo podľa mňa nič strašné, celá stimulka a tak, nie je bohviečo pchať do seba toľko hormónov 🙄

smajli87
autor
2. júl 2020

@lady_o hahahah, vďaka za tip, myslím, že zajtra to skúsim 😄.. teda nie pohryznut ho, len si tak prestavovať, snáď zaberie 😁

lady_o
2. júl 2020

@smajli87 vravím, mne to pomohlo 😂😂 a keby náhodou, treba sa vyhovoriť na útok v sebaobrane. 😁😁 Inak, dobre som tu čítala, že chodíš do gyn-fiv v NR?

smajli87
autor
2. júl 2020

@lady_o 😂😂😂 sebaobrana, to je ten správny argument👌😂 áno, do Gynfivu v Nitre a ty kam? Je to tvoje 1.IVF?

kaya6
2. júl 2020

@lady_o musime verit ze sa to podari❤ zase na druhej strane sa asi vsetko pre nieco deje..
Tiez si myslim ze ta stimulacia nebola nic strasne ale pre telo je to zaberak. A riadny.
A do akeho CAR chodis? Ak sa mozem opytat.

lady_o
2. júl 2020

@kaya6 to je obrovská pravda, mne manžel stále hovorí, že všetko príde v tú správnu chvíľu... Potvrdzuje sa nám to zatiaľ počas celého vzťahu 😊😊😍 tak to áno, ja som nikdy ani len hak nebrala, žiadne hormóny a zrazu toto... Do GYN-FIV v NR a ty? 😊😊

lady_o
2. júl 2020

@smajli87 😂😂 mam argumenty skoro na všetko 💪😂... Je tiež do gyn fiv NR... My sme boli už v marci, ale prerušili nám stimuláciu kvôli korone... A v pondelok sa zrejme dozvieme, či to vyšlo na prvýkrát 😊😊

gabinka03
3. júl 2020

@smajli87 aj ja som bola dnes opäť na kontrole na pravej strane mam 4 a na ľavej zo šesť a tam mam aj dominantný folikul ktorý má 17mm a sliznicu mam 13mm...dnes sme mali aj pohovor s embryologom a dohodli sme sa na metódach ISCI+MASC+GERI a v pondelok nám bude volať aký bol výsledok halospermu ze ak bude fragmentacia viac ako 20% dáme aj PISCI.... ty si ako dopadla??

majoranka24
3. júl 2020

@gabinka03 Prosim ta, GERI je ten inkubator, ci ako sa tomu hovori? Aj vam embryologicka povedala ako to pomaha?

kaya6
3. júl 2020

@lady_o ISCARE Ba. Spokojnost. 🙂

gabinka03
3. júl 2020

@majoranka24 áno to je ten samostatný inkubátor.... Áno dnes nám ho embryolog navrhol ze zvyšuje šancu o 23% ja som o nom ani dáko neuvažovala ale manžel povedal ze nech ho za jedna ju ze spravíme pre to všetko aby bolo co najúspešnejšie... Veľmi ma prekvapil ale riadne sa nam to tým všetko predrazi :(

majoranka24
3. júl 2020

@gabinka03 A nevies, cim to zvysuje sancu? Nam hovorili, ze tieto inkubatory maju tu vyhodu, ze embrya z nich nemusia kazdy den vytahovat, takze ich nerusia. Nam povedal lekar, ze to maju ako wellnes hotel.😄 Ale nepytala som sa, ci to aj nejako zvysuje sancu.

gabinka03
3. júl 2020

@majoranka24 práve tým že ich nemusia vyberať a nemenia teplotu sa zvyšujú šance a vidia ich kamerou celý čas ako sa vyvíjajú

sima234
3. júl 2020

Ahojte...dnes som 4. deň stimulácie a bola som na ultrazvuku..dokopy mám asi 10 vajíčok veľkosti prevažne 4, 5 a 7 mm...myslíte, že je to v pohode, či málo...

gabinka03
3. júl 2020

@sima234 to je v pohode aj ja mam tak 10 takych normálnych a ešte dáke drobné ale tie ktovie či dorastu... Ja som dnes už bola na druhej kontrole som 7 deň dtimulacievaj pohovor s embryologom sme mali a dohodovali sme sa na metódach oplodnenia ktoré dáme.... A v pondelok mam ďalšiu a to už mi dúfam aj povedia predbežne kedy bude Opu

kaya6
3. júl 2020

@sima234 ja som mala na 4. den 5 kuskov. Velkost si uz ale nepamätam.

sima234
3. júl 2020

@gabinka03 akurát mi volali z centra, že moje vaječníky driemkajú, tak zvyšujeme dávku na 225 jednotiek menopuru a v utorok na kontrolu...

sima234
3. júl 2020

@kaya6 no uvidíme, či vyššia dávka lieku zaúčinkuje...

gabinka03
3. júl 2020

@sima234 ja beriem bemfolu 225 od začiatku a ešte mi nezvysili ze super reagujem na liečbu

sima234
3. júl 2020

@gabinka03 tak ja zatiaľ veľmi nereagujem, uvidíme, čo povedia v utorok...či mi tá vyššia dávka pomôže..verím, že áno...

gabinka03
3. júl 2020

@sima234 a aký máš dôvod ivf ak sa môžem opýtať??

sima234
3. júl 2020

@gabinka03 mám nepriechodné vajíčkovody..jednu stranu mám uplne zrastenú (vraj od narodenia) a na druhej mám zrasty...tak nám odporúčali IVF..bola som aj na IUI ale bolo neúspešné...a ty máš aký dôvod?

kaya6
3. júl 2020

@sima234 drzim palce nech to cele dopadne dobre 🙂💪 Ja som mala nakoniec z 5 vajicok 10. Zrelych 8 oplodnenych 5 do 5. Dna prezilo 1 embryi🙈😀 cize taka statistika vselijaka.

sima234
3. júl 2020

@kaya6 ďakujem...tak uvidíme, zvýšili mi dávku menopuru, tak som zvedavá, či sa to zlepší..

gabinka03
3. júl 2020

@sima234 ja mam tiež nepriechodne teda pravý priechodný ale len pod tlakom a mam nízke Amh len 1.2 tak sme sa rozhodli pre ivf ze nemáme už čas čakať už sa snažíme päť rokov a nič tak uvidíme inak som úplne OK.... Ja už jedného syna s bývalým manželom mam no pri jeho pôrode pred jedenástimi rokmi boli komplikácie a to spôsobilo upchate vajcovody

gabinka03
3. júl 2020

@kaya6 a kedy máš krv???,ideš aj testovat,??

majoranka24
3. júl 2020

@gabinka03 My sme tiez mali nejaky inkubator a zo 6 oplodnenych vajicok sa nam do 5.dna vytvorili 4 blastocysty. Vraj krasne. Takze brali sme to ako velmi uspesne.😊 Mali sme aj PISCI.

gabinka03
3. júl 2020

@majoranka24 aj to vyšlo, bolo z toho tehotenstvo??

sima234
3. júl 2020

@gabinka03 aha, tak to mi je ľuto, že si mala také komplikácie..a inak to Amh, kde zistím ake mám...dnes sa ma to pýtali, keď som bola na ultrazvuk, ale nevedela som im povedať..my totižto chodíme do Heliosu v Martine, ale keďže sme z Prešova, tak sme sa dohodli, že aspoň na kontrolné ultrazvuky budeme chodiť do Košíc..