icon

Je možné vplyv embryí na neúspešné KET?

11. sep 2025

Ahojte 😊
Mám tu niekoho kto má za sebou v celku dosť neúspešných vkladov a na koniec sa to predsa podarilo?
Synček sa podaril na druhý pokus.
Od pôrodu mám za sebou 8 vkladov a stale nič.
Je možné že je problém "len" v genetike embryí?
Genetiku embryí nemáme.
Som už celkom zúfalá, čo ešte urobiť...😌
Ďakujem😊

autor
11. sep 2025

Premenovaná diskusia, nechapem tomu názvu ani sama ale tak, dobre 🤷‍♀️

bubinko1506
11. sep 2025

Ahoj, ano, problem moze byt aj v genetike embryi. Poradila by som ti ale pred dalsim vkladom ist aj na reproimunologiu a hematologiu, ci tam nie je problem.

anonym_ad16ee
11. sep 2025

to je tazka otazka. moze a nemusi v tom byt problem. pri 8 vkladoch si s najvacsou pravdepodobnostou mala aj embrya, ktore boli geneticky ok. mas spravene vsetky vysetrenia (reporimuno, hemato, hysteroskopia, parova genetika)? ja ale fakt pgt mozem len odprucat. to su peniaze, ktore naozaj nelutujem, ze som v ramci ivf minula. clovek je potom celkovo kludnejsi, ked sa nakoniec zadari.

anjelicek26
11. sep 2025

Skusenosti nemam, ale podla mna ste po tretom neuspesnom vklade tu genetiku mali dat urobit.

autor
11. sep 2025
@anjelicek26

Skusenosti nemam, ale podla mna ste po tretom neuspesnom vklade tu genetiku mali dat urobit.

@bubinko1506 vyšetrenia mám, genetiku páru nemáme.
Preventívne som mala aj clexane kôli tomu že som v tehotenstve mala preeklampsiu. 🙂

@anonym_ad16ee ja vieeeem😌 ja to teraz aj ľutujem. Ale mali sme 17 embryí (2IVF) a ono by to bola riadna pálka.
Boli sme optimisti a mysleli sme si naivne že snaď tam bude aj jedno dobré aj bez pgt 😌

@anjelicek26 to som sa neskoro dozvedela že sa to dá urobiť aj po tom, ako sú už embryá zamrazené. 🙂

kikineska
11. sep 2025

Nemusi to byt v genetike embryi .My sme mali tiez vsetky vysetrenia + preventivne som pichala clexan. Mala som 6 vysetrenych embryi - vsetky v uplnom poriadku a dokonca s najvyssim hodnotenim. Nam nevysiel s nimi ani jeden vklad 😕 nakoniec som otehotnela prirodzene 😀 kto vie kde bol problem, ale teda v genetike nie…

simca115
11. sep 2025

@anonym_autor ťažko povedať či to neni v genetike tých embryi alebo je to len náhoda , lebo dokonca ani geneticky testované neni záruka úspechu žiaľ

autor
11. sep 2025

@kikineska tiež si to takto nejak predstavujem 😁 Po toľkých pokusoch KET a tvrdením že to je prirodzene takmer nemožné, na koniec otehotniem niekedy v budúcnosti, nečakane prirodzene 😁
Nepotešili ste ma, ale ďakujem za Vašu skúsenosť 😊

@simca115 hmm... viem, viem 😌
Ja som len asi chcela počuť že sa to ešte môže podariť na posledný pokus 😁

Viem že mi to nikto nepovie, ale ja už fakt žiadne nádeje nevkladám do toho vkladu.
Mala som z 8.vkladov 2x biochemické a 1x missed abort v 11tt.
Myslela som že sa to teraz už podarí.
Som po vklade a zasa biochemko podla testov 😏

simca115
11. sep 2025
@anonym_autor

@kikineska tiež si to takto nejak predstavujem 😁 Po toľkých pokusoch KET a tvrdením že to je prirodzene takmer nemožné, na koniec otehotniem niekedy v budúcnosti, nečakane prirodzene 😁
Nepotešili ste ma, ale ďakujem za Vašu skúsenosť 😊

@simca115 hmm... viem, viem 😌
Ja som len asi chcela počuť že sa to ešte môže podariť na posledný pokus 😁

Viem že mi to nikto nepovie, ale ja už fakt žiadne nádeje nevkladám do toho vkladu.
Mala som z 8.vkladov 2x biochemické a 1x missed abort v 11tt.
Myslela som že sa to teraz už podarí.
Som po vklade a zasa biochemko podla testov 😏

@anonym_autor aj zistili príčinu prečo v 11 tt MA ,

autor
11. sep 2025
@simca115

@anonym_autor aj zistili príčinu prečo v 11 tt MA ,

@simca115 nie, nebola som na kyret.
Zvolila som si samovoľný potrat.
Lekár v CAR povedal že pravdepodobne genetika.
Hcg rástlo od začiatku spomalene. 14dpt som mala iba 23 hcg. Nasledne sa to akože rozbehlo ale v 11tt bol diagnostikovaný missed.
Od nasledovného (tohto) vkladu mi predpisal clexane. 🙂

martaatram
12. sep 2025

Ahoj my sme tak mali 10 vkladov biochemicke, potrat... Pichanie clexanu ... 11 vklad genetika embrya plus nasadený clexan s anopyrinom spolu a podarilo sa .

autor
12. sep 2025
@martaatram

Ahoj my sme tak mali 10 vkladov biochemicke, potrat... Pichanie clexanu ... 11 vklad genetika embrya plus nasadený clexan s anopyrinom spolu a podarilo sa .

@martaatram tak aj ty máš toho veľa za sebou 😌
Ten clexane v kombinácii s anopyrinom si mala preventívne?
Ďakujem za zdieľanie tvojho príbehu 😊

snowflakenel
12. sep 2025

Prvy cyklus ivf.....4 vjlady, stale som potracala cca 8-9 tt.
Druhy cyklus ivf- vysiel druhy vklad. Mame 8 rocnu dceru. Oplodnenie ponocou picsi metody.
Pichaoa som fraxiparine, mala som hustu krv, pkus muz jal len do 1% geneticky zdravych spermii.
Po 8 rokoch mame druhe dieta a prirozdene, bez liekov a injekcii.

martaatram
12. sep 2025
@anonym_autor

@martaatram tak aj ty máš toho veľa za sebou 😌
Ten clexane v kombinácii s anopyrinom si mala preventívne?
Ďakujem za zdieľanie tvojho príbehu 😊

@anonym_autor mne vyšlo na hematologi zlá zrážanlivosť krvi .. v prvom centre mi vždy kázali anopyrin vysadiť a nechať len clexan... V druhom centre mi bolo povedané že sa to má brať spolu síce obe sú na riedenie krvi ale veľmi dôležité v mojom prípade tak ktovie či to bolo tým že boli oba lieky nasadené alebo genetikou..

autor
13. sep 2025

@snowflakenel
@martaatram ďakujem baby 😊

snowflakenel
13. sep 2025
@anonym_autor

@snowflakenel
@martaatram ďakujem baby 😊

@anonym_autor ono pokial to uz mas podchytene liekmi a ak nie je chyba v muzovich spermiach, tak uz by to mohlo dobre dopadnut 🙂

autor
13. sep 2025
@snowflakenel

@anonym_autor ono pokial to uz mas podchytene liekmi a ak nie je chyba v muzovich spermiach, tak uz by to mohlo dobre dopadnut 🙂

@snowflakenel manžel má oligoasthenoteratozoospermiu. Je to veľmi možné že aj tam bude problem, žiadnu selekčnú metódu spermií sme nemohli dať. Iba ICSI sme mali v oboch cykloch 🙂

snowflakenel
13. sep 2025
@anonym_autor

@snowflakenel manžel má oligoasthenoteratozoospermiu. Je to veľmi možné že aj tam bude problem, žiadnu selekčnú metódu spermií sme nemohli dať. Iba ICSI sme mali v oboch cykloch 🙂

@anonym_autor moj ma to iste.