icon

Je možné vybrať vzhľad dieťaťa pri oplodnení?

Dnes o 08:51

Ahojte mamičky hlavne tie ktoré ste absolvovali umelé oplodnenie- taká vec - s plodnosťou problém nemám mám jedného synčeka zdravého všetko v poriadku ale túžim po ryšavom dieťati manžel je tmavý typ a takisto tmavé vlasy tmavé oči obidvaja a tak som sa chcela opýtať že či je aj možnosť takéhoto výberu aby dieťa bolo dievčatko a ryšavé .
Ďakujem pripadne pišem sukromnu spravu.

autor
Dnes o 09:25
@anonym_9c299e

@anonym_autor my s manželom sme obaja tmavovlasí a tmavookí a máme dokonca 2 ryšavé deti, takže šanca je 😉 (a vypočuli sme veeeľa "vtipných" poznámok)
Len neviem, čo by si urobila, keby to bol tmavovlasý chlapček 🙈

@anonym_9c299e A mate aj predkov ktori boli rysavi? Často vidím na ihriskách alebo na kúpaliskách sa mi to už stalo normálne tmaví rodičia a mali aj 3 deti ryšavé

anonym_3c10ce
Dnes o 09:29
@anonym_autor

@anonym_9c299e A mate aj predkov ktori boli rysavi? Často vidím na ihriskách alebo na kúpaliskách sa mi to už stalo normálne tmaví rodičia a mali aj 3 deti ryšavé

@anonym_autor geny pre rysavost ma snad najmenej populacie...

anonym_ebdbc9
Dnes o 09:30
@anonym_autor

@anonym_autor :D jednemu otcovi manzelka vysvetlovala, ze z dietata je maly mulatko preto, lebo to mlieko, ktore pil, bolo od cernosky. Ale je mozne, ze tie deti boli tiez zo skumavky a nakonfigurovali im ich na rysavo. 🙂

anonym_99a29f
Dnes o 09:30

Ludia, ktori chodia do centier na umelé oplodnenie túžia IBA po dieťati. Žiadne vízie, či má mať modré oči a či ryšavé vlasy nemaju.
Sa spamataj, zatiaľ sa deti, ktoré si naplánuješ ako avatara nerodia.
A tiež pochybujem, že v rámci etických princípov, ak ste obaja zdraví a môžete mať deti, že vás vôbec "obslúžia" v centre. Aj keby že zaplatiš v plnej sume.
Áno, na psychológa toto...

tibor79
Dnes o 09:31
@anonym_autor

@anonym_autor zvyčajne sa rodí ryšavé dieťa rodičom s tmavými, čiernymi vlasmi svetlého typu, svetlých očí a druhý svetlý, svetlohnedý, blond typ. S pehami. Ale nie pravidlo.

silvike
Dnes o 09:33

@anonym_autor Preboha zena, a ked sa narodi rysave dievcatko ale predsa len se chybicka vloudí a bude mat dajme tomu oci, ktore ta do nebies nevynesu ? to co ako urobis ? Pre pana krala, takto kalkulovat. Alebo co z toho ked bude krasne rysave dievcatko ale v konecnom dosledku s nejakou blbou povahou ? Ved to dieta nech je ake je, len nech je zdrave 🙏

autor
Dnes o 09:33
@anonym_99a29f

Ludia, ktori chodia do centier na umelé oplodnenie túžia IBA po dieťati. Žiadne vízie, či má mať modré oči a či ryšavé vlasy nemaju.
Sa spamataj, zatiaľ sa deti, ktoré si naplánuješ ako avatara nerodia.
A tiež pochybujem, že v rámci etických princípov, ak ste obaja zdraví a môžete mať deti, že vás vôbec "obslúžia" v centre. Aj keby že zaplatiš v plnej sume.
Áno, na psychológa toto...

@anonym_99a29f úplne chápem že sa to dotkne matiek ktoré naozaj nemôžu mať deti alebo im to dlho trvalo trva, ale ja sa pýtam jasnú vec a nie tieto hneď útočíve reakcie . Psychológa jasne . Ja mám jedno nádherné zdravé dieťa a pýtam sa na možnosti touto cestou. Viem že sa dá vybrať pohlavie takže nerozprávajte mi tu somariny a preto som sa pýtala aj na vzhľad či aj to sa dá nejak ovplyvniť a hneď už tu budú útočiť osy besne

haley7897
Dnes o 09:35

...ten moment keď problém nevie, ze je problém...

vlachienka
Dnes o 09:36

@anonym_autor Ale pokiaľ viem, tak u nás to tak nefunguje, že by sa dalo vybrať pohlavie. Veď to nie je zase úplne jednoduché zistiť. Ale ako by si chcela ovplyvniť vzhľad, tak to neviem. Veď nevieš, ako sa premiešajú gény.

anonym_0f7c46
Dnes o 09:36

No kedy budu tie IQ testy, kym sa zalozi tema? Uz je naozaj cas🙄

anonym_3894fd
Dnes o 09:37
@anonym_autor

@anonym_99a29f úplne chápem že sa to dotkne matiek ktoré naozaj nemôžu mať deti alebo im to dlho trvalo trva, ale ja sa pýtam jasnú vec a nie tieto hneď útočíve reakcie . Psychológa jasne . Ja mám jedno nádherné zdravé dieťa a pýtam sa na možnosti touto cestou. Viem že sa dá vybrať pohlavie takže nerozprávajte mi tu somariny a preto som sa pýtala aj na vzhľad či aj to sa dá nejak ovplyvniť a hneď už tu budú útočiť osy besne

@anonym_autor Odpoviem ti slusne. Nie nemozes si vybrat pri umelom oplodneni ani pohlavie dietata, ani rysave vlasy. Pohlavie sa da vybrat iba, ak rodicia trpia genetickym ochorenim viazanym na pohlavie. Inak to je zakazane na Slovensku.

danica2711
Dnes o 09:38

@anonym_autor dievča, najprv urob niečo so svojou psychikou, s inteligenciou už asi ťažko, ale toto nie je celkom normálne - a až potom rozmýšľaj o ďalšom dieťati

ria_sprout
Dnes o 09:39

Ľudia smerujú už fakt do prdele.... Aby im tak záležalo na vzhľade že by boli ochotní aj platiť za výzor dieťaťa, to snad nie je mozne. A ak sa ti narodí hnedovlase napriek výberu, tak čo darujes ho ďalej niekomu kto chce hnedovlase? Čo keď sa narodí bez ruky? Chorá doba toto.

haley7897
Dnes o 09:40
@ria_sprout

Ľudia smerujú už fakt do prdele.... Aby im tak záležalo na vzhľade že by boli ochotní aj platiť za výzor dieťaťa, to snad nie je mozne. A ak sa ti narodí hnedovlase napriek výberu, tak čo darujes ho ďalej niekomu kto chce hnedovlase? Čo keď sa narodí bez ruky? Chorá doba toto.

@ria_sprout to si ešte predstav tu dilemu "ryšavé, ale bez ruky ". 🫠

majus2323
Dnes o 09:47
@anonym_3894fd

Dalsia trolia tema. Tipujem 15 stran.
Ponuknite sa 🥤🥤🥤🍿🍿🍿

@anonym_3894fd nachos neni?

januska12323
Dnes o 09:48

@anonym_autor nemáš problém otehotnieť ale kvôli špecifickému vzhľadu dieťaťa si ochotná do seba vrážať hormóny, zaplatiť vysokú sumu a dokonca aj využiť darcu spermií namiesto manžela a my máme divné komentáre? Kúp si ryšavú reborn bábiku radšej. Neviem si predstaviť ako by si sa správala k obyčajnému synovi a manžel k nevlastnej dcére keby ti to nejako vyšlo.

anonym_f011dd
Dnes o 10:00

Aj keby je darca rysavy ,tvoj gen moze byt silnejsi a dieta bude po tebe . Tu na istotu ist nevies,ale bo si zohnat nahradnu matku echt rysavu a k tomu rysavy darca ? Ale to sa asi neda ... Jedine naozaj len bud si adoptovat ,alebo ist ako nahradmy rodic a vybrat si dietatko podla predstav (inak to znie strašne ,akoby som pisala o nejakej kabelke )
,ale kedze rysavych ludi je velmi velmi malo ...tento sen sa ti asi nesplni ..

anonym_0cb42a
Dnes o 10:01
@danica2711

@anonym_autor dievča, najprv urob niečo so svojou psychikou, s inteligenciou už asi ťažko, ale toto nie je celkom normálne - a až potom rozmýšľaj o ďalšom dieťati

@danica2711
Sama by som to lepsie a vystiznejsie nenapisala 👍

haley7897
Dnes o 10:04
@anonym_f011dd

Aj keby je darca rysavy ,tvoj gen moze byt silnejsi a dieta bude po tebe . Tu na istotu ist nevies,ale bo si zohnat nahradnu matku echt rysavu a k tomu rysavy darca ? Ale to sa asi neda ... Jedine naozaj len bud si adoptovat ,alebo ist ako nahradmy rodic a vybrat si dietatko podla predstav (inak to znie strašne ,akoby som pisala o nejakej kabelke )
,ale kedze rysavych ludi je velmi velmi malo ...tento sen sa ti asi nesplni ..

@anonym_f011dd deti ktoré idú do náhradnej starostlivosti majú už samy dosť traum. Žiadne si nezaslúži nevyzreteho a povrchneho "nového rodiča" s ginger fetišom.

anonym_f011dd
Dnes o 10:07
@haley7897

@anonym_f011dd deti ktoré idú do náhradnej starostlivosti majú už samy dosť traum. Žiadne si nezaslúži nevyzreteho a povrchneho "nového rodiča" s ginger fetišom.

@haley7897 mne je to naozaj uplne jasne . Preto tam aj pisem ,ze to len hrozne znie ,nieto este robit . Chudiatka maju toho dost .

anonym_5658fb
Dnes o 10:09
@anonym_340433

@anonym_autor divne je to, ze si chces vyberat vzhlad dietata. To je fakt na psychologa. Kazdy normalny clovek tuzi po tom, aby dieta bolo hlavne zdrave a je jedno, ci je to chlapec, dievca, ci je ciernovlase alebo modrooke. Dieta neni kabelka

@anonym_340433 Chcela som napísať niečo podobné, ale si to ty napísala veľmi výstižne 👍

tara
Autor odpoveď zmazal
anonym_a92130
Dnes o 10:22
@anonym_autor

@anonym_autor preboha, to si ako predstavujes, oplodnia 5 vajicok, spravia geneticke testy a ty si medzi nimu budes preberat ako pri regali s uhorkami v Kauflande, ktore as ti pozdava najviac? Ty nevidis zvratenost tvojho zmyslania? Lebo vacsina za nas, ktore to komentovali ju vidia. Ja som ateista, pre mna je embryo len embryo, zarodok, ale aj tak mi to preberanie medzi nimi len preto, ze mam nejaku jasnu predstavu o VZHLADE, nicom inom len o vzhlade svojho buduceho potomka prite riadne svihnute. A co keby, ciste teoreticky, lebo nastastie sa toto diat nebude, ani jedno z nich nezodpovedalo tvojim predstavam? Predas ich na bazare?

anonym_0ef743
Dnes o 10:23

Fakt je toto potrebné, urážať a navážať sa do niekoho pre jeho túžby? Je to každého osobná vec, po čom túži a pýta sa reálne, či sa to dá. Apropo, ja som ryšavá a nemám pocit že som bez duše 🤣 Takúto fabuláciu vypustiť do éteru... A áno, vlasy mi obdivuje každý, keďže sú ešte aj dlhé a husté. Ako mi povedala na dovolenke pani, ktorá predávala keramiku: "Videla som Vás už na pláži, Vaše vlasy sa nedajú prehliadnuť a ako hovoríme my tu u nás: Vy ste svetlo!" Tak niekde svetlo a niekto povie že ľudia bez duše. 🤩

anonym_109132
Dnes o 10:25

Toto už nemože byť normalne 🤮

anonym_ff09d5
Dnes o 10:27
@anonym_0ef743

Fakt je toto potrebné, urážať a navážať sa do niekoho pre jeho túžby? Je to každého osobná vec, po čom túži a pýta sa reálne, či sa to dá. Apropo, ja som ryšavá a nemám pocit že som bez duše 🤣 Takúto fabuláciu vypustiť do éteru... A áno, vlasy mi obdivuje každý, keďže sú ešte aj dlhé a husté. Ako mi povedala na dovolenke pani, ktorá predávala keramiku: "Videla som Vás už na pláži, Vaše vlasy sa nedajú prehliadnuť a ako hovoríme my tu u nás: Vy ste svetlo!" Tak niekde svetlo a niekto povie že ľudia bez duše. 🤩

Tu už ale prisámbohu musí nastať koniec sveta, aby nás to všetkých vyhubilo, lebo nám - ľudstvu už načisto preskakuje. Už si iné hádam ani nezaslúžime.

@anonym_0ef743 Pri všetkej úcte, ja rozumiem tomu, že žena túži po určitom pohlaví, že túži po modrookom dieťati, po slávnom futbalistovi, skvelej huslistke alebo len poslušnom a dobre vychovanom dieťati, ale hľadať reálne cesty, ako sa dopracovať k ryšavému dieťaťu, lebo túži.. Naozaj ti to príde v poriadku? Naozaj ti to ani trošilinku nepríde divné/zvláštne/nehodné rozumného človeka? Neviem teda.

anonym_5658fb
Dnes o 10:30
@anonym_0ef743

@anonym_0ef743 Rysavi ľudia sú neprehliadnuteľní, často veľmi pekni.S tým väčšina z nás nemá problém.Problem máme s tým, ak si niekto pletie dieťa s kabelkou... inak povedané, chcel by, aby jeho dieťa malo určitý vzhľad.Vacsina ľudí si želá aby bolo dieťa zdravé a vidí ho krásnym,aj keď nezodpovedá nejakým kritériám krásy.A to už radšej ani neotváram tému "Iné deti,,

reela
Dnes o 10:30

Ved prefarbi vlasy existujucemu synovi, urcite bude rovnako nadseny ako ty

haley7897
Dnes o 10:32
@reela

Ved prefarbi vlasy existujucemu synovi, urcite bude rovnako nadseny ako ty

@reela a koniec koncov ani zmena pohlavia dnes nieje nereálna...🤔🤫

anonym_f3afb7
Dnes o 10:35
@anonym_autor

@anonym_c9926e neviem čo na tom pobavilo píšem to seriózne a manžel je s tým úplne v poriadku … veď nebudem mať sex s tým človekom

@anonym_autor vsetko na Tvojej otazke Ti pride uplne v poriadku? To vazne sa toto mozes pytat?