Je možné vybrať vzhľad dieťaťa pri oplodnení?
Ahojte mamičky hlavne tie ktoré ste absolvovali umelé oplodnenie- taká vec - s plodnosťou problém nemám mám jedného synčeka zdravého všetko v poriadku ale túžim po ryšavom dieťati manžel je tmavý typ a takisto tmavé vlasy tmavé oči obidvaja a tak som sa chcela opýtať že či je aj možnosť takéhoto výberu aby dieťa bolo dievčatko a ryšavé .
Ďakujem pripadne pišem sukromnu spravu.
Nedá mi reagovať. Ty sa čuduješ čo ti tu baby píšu a hneď tentuješ urážať že mozog by mali vymeniť , vzduchorazdno maju . A ty máš v tej hlave čo prosím ťa
Rovnaka autorka ako v trolliej teme o tom, ci treba robit zasoby kvoli hantavirusu🤮
Fakt je toto potrebné, urážať a navážať sa do niekoho pre jeho túžby? Je to každého osobná vec, po čom túži a pýta sa reálne, či sa to dá. Apropo, ja som ryšavá a nemám pocit že som bez duše 🤣 Takúto fabuláciu vypustiť do éteru... A áno, vlasy mi obdivuje každý, keďže sú ešte aj dlhé a husté. Ako mi povedala na dovolenke pani, ktorá predávala keramiku: "Videla som Vás už na pláži, Vaše vlasy sa nedajú prehliadnuť a ako hovoríme my tu u nás: Vy ste svetlo!" Tak niekde svetlo a niekto povie že ľudia bez duše. 🤩
@anonym_0ef743 🙏🏻🧡
Ja som rysava ako mrkva. Ex blond. Ake mame deti ? Samozrejme blond 😀. Terajší manžel má hnedé vlasy a som tehotná. Som veľmi zvedavá aké bude toto bábätko. Takze aj keď druhý rodič bude ryšavý tak záruku rysaveho bábätka nemáš.
@anonym_autor nie a myslím si, že to veľmi dobre vieš, ale prišla si tu rozpútať hádky.
Fakt je toto potrebné, urážať a navážať sa do niekoho pre jeho túžby? Je to každého osobná vec, po čom túži a pýta sa reálne, či sa to dá. Apropo, ja som ryšavá a nemám pocit že som bez duše 🤣 Takúto fabuláciu vypustiť do éteru... A áno, vlasy mi obdivuje každý, keďže sú ešte aj dlhé a husté. Ako mi povedala na dovolenke pani, ktorá predávala keramiku: "Videla som Vás už na pláži, Vaše vlasy sa nedajú prehliadnuť a ako hovoríme my tu u nás: Vy ste svetlo!" Tak niekde svetlo a niekto povie že ľudia bez duše. 🤩
@anonym_0ef743 každý človek má dušu, takže to "porekadlo" je rovnako validné, ako drísty o kupovaní kočíka pred pôrodom a pod. To je to najmenej v tejto diskusii. Ale tie autorkine šplechy, v kombinácii s jej gramatikou, to si človek naozaj ťuká na hlavu...
Ryšavý gén je recesívny a zvyčajne sa vyžaduje dedičnosť po oboch rodičoch. Aj keby ste však obaja ryšavý ako mulice, aj tak môže genetika zahrať niečo iné. A pohlavie si na Slovensku vybrať nemôžeš, jedine ak by ste mali geneticky preukázané ochorenie ktoré postihuje len jedno pohlavie. Odporúčam kliniku na Cypre, tam sa to vraj dá. Alebo adoptuj, alebo si radšej kúp bábiku, ktorá bude vyzerať presne ako chceš. Okrem toho, u nás sa hovorí, že ryšaví ľudia nemajú dušu🤷🏻♀️😆
@anonym_a52442 rysavi ludia nemaju dusu?! To akoze vyse pol storocia chodim svetom ako zombie?
@anonym_ebdbc9 takému človeku ako ty by mali dodať mozog pretože máš v tej hlave pekne vzduchoprázdno magore
@anonym_autor Tvoja otazka je rovnako bezducha a este aj nemoralna. Akoze co je na tom, ze Ty chces??? No tak si si mala najst rysaveho a dufat, ze to zdedi jeho dieta.
Mam znamu, ani jeden z paru nie je rysavy a narodilo sa im druhe dieta rysave a ked patrali, po kom to ma, tak po pradedkovi z jej strany.
Ja som prave pre toto veeeeelmi opatrna, co sa tyka IVF a darovania pohlavnych buniek, lebo ludia su uz tak rozmaznani, ze im nestaci zdrave dieta.
Este tu tuzbu po istom pohlavi trochu viem pochopit, ked uz doma maju chlapcekov, tak by chceli aj dievcatko a naopak. Ale nie ze sa z toho zase idu ludia rucat...ze ja chcem a chcem a co je na tom divne? No prave to, ze to chces nasilu..
Jasné že áno 🥹 a ak si priplatíš 500€, môžu jej pridať aj pehy. 😉 kľudne sa objednaj na konzultáciu do akéhokoľvek Centra asistovanej reprodukcie. Určite ti pomôžu. Daj potom info ako si dopadla. 😉
Ja som rysava ako mrkva. Ex blond. Ake mame deti ? Samozrejme blond 😀. Terajší manžel má hnedé vlasy a som tehotná. Som veľmi zvedavá aké bude toto bábätko. Takze aj keď druhý rodič bude ryšavý tak záruku rysaveho bábätka nemáš.
@anonym_9d793d 😁 ďakujem za milú odpoveď každopádne pochopilo ma to asi tak 5% ľudí čo chcem povedať nikde som nepovedala že si nevážim môjho syna jeho zdravie atd ani že riešim jeho vzhľad alebo niečo také hovorím ešte raz že sa mi extrémne páčia ryšavé deti a ľudia presne ako písala pani vyššie sú prosté čarovni.. ja som úplne čakala veľmi negatívne komentáre niektoré na môj vkus preskočili mieru nakoľko som sa asi dotkla žien ktoré nemôžu mať deti a samozrejme to v nich vyvolá nervozitu za mňa považujem moju otázku za úplne relevantnú pretože nemám takú genetiku a je to veľmi nízka šanca resp. žiadna že budem mať rysave dieta a preto hladam moznosti okrem adopcie
@anonym_9d793d ja som rysava, manzel tmave vlasy aj oci. Dievcata boli ako male rysave, no menej ako ja, a casom sa im to zmenilo na hnede s rysavymi podtonmi. No nikto by ich nenazval rysavymi.
Jasné že áno 🥹 a ak si priplatíš 500€, môžu jej pridať aj pehy. 😉 kľudne sa objednaj na konzultáciu do akéhokoľvek Centra asistovanej reprodukcie. Určite ti pomôžu. Daj potom info ako si dopadla. 😉
Rozhodne cloveku s iq hojdacieho konika ako ty to napisem ako prvej 🙂 hlupákom ako ty nepomôže ani svätená voda
Ľudia vy ste taký paranoidni.. máme s manželom spoločného syna čo je na tom že ja chcem od začiatku aj ryšavé dieťa prosté sa mi tí ľudia neskutočne páčia a keď vidím ryšavé dievčatka moje srdce je úplne v nebesiach.. vyššie píšete že ryšavý ľudia nemajú dušu ale ja si myslím že ľudia tu nemajú mozog. Normálne sa pýtam nakoľko nemám informácie neviem ako fungujú také veci čo si vyberáte keď chodite na umelé oplodnenia. Túžim po takom dieťati a môj manžel je úplne za. Pri adopcii je veľmi nízka šanca že také dieťa nájdeme mne je úplne jedno či by malo 3 roky alebo bol novorodenec alebo ho porodím ja som aj za adopciu ale aká je šanca že presne také sa narodí
@anonym_autor my čo chodíme po umelých oplodneniach túžime po zdravom dieťati akéhokoľvek pohlavia. 🤷♀️
@anonym_9d793d ja som rysava, manzel tmave vlasy aj oci. Dievcata boli ako male rysave, no menej ako ja, a casom sa im to zmenilo na hnede s rysavymi podtonmi. No nikto by ich nenazval rysavymi.
@simsalabim 🤗🤗
Moj syncek sa narodil s tmavymi hnedymi vlasmi. Tie mu po par dnoch vypadali. Potom bol pol roka bez vlaskov. Ked mal pol roka narastli mu blond vlasky. V 2 rokoch uz mal vlasy svetlo hnede, a tie ma doteraz. Vzdy bol pre mna najkrajsi ma svete. Naozaj neviem si predstavit mat sen o dietati s konkretnou farbou vlasov. A byt tym az tak posadnuta, ze mas v plane mat dieta s anonymom v centre reprodukcie. Ved mas muza, ktory je plodny. Toto uz je naozaj cez. Pre farbu vlasov ma mat tvoj muz doma cudzie dieta...
A ja chcem cernocha,kurnik ale sme obaja biely.Da sa vybrat cernoch??
Vies o tom, že dieťa nie je tovar ktorý si vyberáš? Kde sme to dospeli 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Rozhodne cloveku s iq hojdacieho konika ako ty to napisem ako prvej 🙂 hlupákom ako ty nepomôže ani svätená voda
@anonym_autor vieš ale túto stupídnu otázku si položila ty. 😉 A ľudia sa veľmi radi pobavia na tvojej sprostosti...asi si to už zaznamenala, že? 😂
@anonym_autor my čo chodíme po umelých oplodneniach túžime po zdravom dieťati akéhokoľvek pohlavia. 🤷♀️
@anonym_ebf131 to mi je úplne jasné ale ja také dieťa mám a môžem mať a keďže neviem ako to chodí na týchto umelých oplodnenia a mám aj kamarátky ktoré chodia a pohlavie si mohli úplne v poriadku vybrať ale sú to už roky dozadu . A keďže tu vás chodí oveľa viac na také procedúry tak asi mi skôr odpoviete ale aj to bola asi chyba nakoľko vy máte problémy tie že nemôžte mať deti a ste radi aj keby to bolo neviem čo to mi je úplne jasné a prajem vám každej jednej naozaj úprimne zdravé dieťa aby ste boli spokojne a šťastné aj keď podľa týchto odpovedí to vyzerá skôr na pravý opak že ste veľmi frustrované ženy bola každopádne chyba tu zakladať túto diskusiu
@anonym_99a29f úplne chápem že sa to dotkne matiek ktoré naozaj nemôžu mať deti alebo im to dlho trvalo trva, ale ja sa pýtam jasnú vec a nie tieto hneď útočíve reakcie . Psychológa jasne . Ja mám jedno nádherné zdravé dieťa a pýtam sa na možnosti touto cestou. Viem že sa dá vybrať pohlavie takže nerozprávajte mi tu somariny a preto som sa pýtala aj na vzhľad či aj to sa dá nejak ovplyvniť a hneď už tu budú útočiť osy besne
@anonym_autor ja mam bez problemov za chvilu 5 deti zdravych a krasnych, prirodzene pocatych, ale dotklo sa to aj mna, lebo si neskutocne arogantna a povysenecka osoba!
@anonym_ebf131 to mi je úplne jasné ale ja také dieťa mám a môžem mať a keďže neviem ako to chodí na týchto umelých oplodnenia a mám aj kamarátky ktoré chodia a pohlavie si mohli úplne v poriadku vybrať ale sú to už roky dozadu . A keďže tu vás chodí oveľa viac na také procedúry tak asi mi skôr odpoviete ale aj to bola asi chyba nakoľko vy máte problémy tie že nemôžte mať deti a ste radi aj keby to bolo neviem čo to mi je úplne jasné a prajem vám každej jednej naozaj úprimne zdravé dieťa aby ste boli spokojne a šťastné aj keď podľa týchto odpovedí to vyzerá skôr na pravý opak že ste veľmi frustrované ženy bola každopádne chyba tu zakladať túto diskusiu
@anonym_autor garantujem ti že pohlavie si vybrať nemohli. Je to možné len v špecifickom prípade a to ti tu už niekto objasnil.
Su zeny co by dali vsetko na svete za to, aby mohli mat zdrave dieta.
A potom si tu ty, co radsej pojdes na umele oplodnenie len aby si mala rysave dieta….hnus. Neries dalsie dieta, ries psychiatra lebo si ocividne chora.
@anonym_9d793d 😁 ďakujem za milú odpoveď každopádne pochopilo ma to asi tak 5% ľudí čo chcem povedať nikde som nepovedala že si nevážim môjho syna jeho zdravie atd ani že riešim jeho vzhľad alebo niečo také hovorím ešte raz že sa mi extrémne páčia ryšavé deti a ľudia presne ako písala pani vyššie sú prosté čarovni.. ja som úplne čakala veľmi negatívne komentáre niektoré na môj vkus preskočili mieru nakoľko som sa asi dotkla žien ktoré nemôžu mať deti a samozrejme to v nich vyvolá nervozitu za mňa považujem moju otázku za úplne relevantnú pretože nemám takú genetiku a je to veľmi nízka šanca resp. žiadna že budem mať rysave dieta a preto hladam moznosti okrem adopcie
@anonym_autor Ale nevymyslaj. Keby si iba chcela vediet, tak si si to mohla hodit do googlu a za zopar sekund by si mala jasnu odpoved a nemusela by si tu na seba nechat kydat od zlych uzivateliek mk.
Tu už ale prisámbohu musí nastať koniec sveta, aby nás to všetkých vyhubilo, lebo nám - ľudstvu už načisto preskakuje. Už si iné hádam ani nezaslúžime.
@anonym_0ef743 Pri všetkej úcte, ja rozumiem tomu, že žena túži po určitom pohlaví, že túži po modrookom dieťati, po slávnom futbalistovi, skvelej huslistke alebo len poslušnom a dobre vychovanom dieťati, ale hľadať reálne cesty, ako sa dopracovať k ryšavému dieťaťu, lebo túži.. Naozaj ti to príde v poriadku? Naozaj ti to ani trošilinku nepríde divné/zvláštne/nehodné rozumného človeka? Neviem teda.
@anonym_ff09d5 caka nas Gilead, ako z toho serialu, Pribeh sluzobnice. Co ine si zasluzime?
@anonym_autor Lepsie je byt frustrovana, ako j.....a. 😏
Tu už ale prisámbohu musí nastať koniec sveta, aby nás to všetkých vyhubilo, lebo nám - ľudstvu už načisto preskakuje. Už si iné hádam ani nezaslúžime.
@anonym_0ef743 Pri všetkej úcte, ja rozumiem tomu, že žena túži po určitom pohlaví, že túži po modrookom dieťati, po slávnom futbalistovi, skvelej huslistke alebo len poslušnom a dobre vychovanom dieťati, ale hľadať reálne cesty, ako sa dopracovať k ryšavému dieťaťu, lebo túži.. Naozaj ti to príde v poriadku? Naozaj ti to ani trošilinku nepríde divné/zvláštne/nehodné rozumného človeka? Neviem teda.
@anonym_ff09d5 Mal by uz prist ten asteroid, lebo ludstvo je uz uplne degenerovane.
@anonym_autor ja som nič zle nepovedala ani na nič ohľadom toho že si nevazis zdravie či čo tam pises. Ja len hovorím Že aj keď je jeden rodič ryšavý tak to nieje záruka že take bude aj bábätko.
@simsalabim Syn je síce blond ale na slnku sa mu trooooosicku lesknú vlasy do rysava. Veľmi by som chcela aby aspoň toto tretie malo vlasky po mne. Uvidíme 🙂.
@anonym_autor ja som nič zle nepovedala ani na nič ohľadom toho že si nevazis zdravie či čo tam pises. Ja len hovorím Že aj keď je jeden rodič ryšavý tak to nieje záruka že take bude aj bábätko.
@simsalabim Syn je síce blond ale na slnku sa mu trooooosicku lesknú vlasy do rysava. Veľmi by som chcela aby aspoň toto tretie malo vlasky po mne. Uvidíme 🙂.
@lenka1993 🧡🤗 jasné veď ja ani nič nehovorím zle len čítaj vyššie aká som jeb.nuta chora a neviem aka …. Iba preto že človek nemá poňatia ako to funguje na umelom oplodnení a či sú aj takéto možnosti reálne že povieš svoju predstavu o dieťati

@anonym_autor no mne toto príde už cez.... Koľko ľudí nemôže mať deti,alebo majú choré deti a tu sa už ide vyberať aj farba vlasov 🫣