icon

Je možné vybrať vzhľad dieťaťa pri oplodnení?

Dnes o 08:51

Ahojte mamičky hlavne tie ktoré ste absolvovali umelé oplodnenie- taká vec - s plodnosťou problém nemám mám jedného synčeka zdravého všetko v poriadku ale túžim po ryšavom dieťati manžel je tmavý typ a takisto tmavé vlasy tmavé oči obidvaja a tak som sa chcela opýtať že či je aj možnosť takéhoto výberu aby dieťa bolo dievčatko a ryšavé .
Ďakujem pripadne pišem sukromnu spravu.

Strana
z4
lucia147852
Dnes o 11:01
@anonym_e89dbe

Su zeny co by dali vsetko na svete za to, aby mohli mat zdrave dieta.
A potom si tu ty, co radsej pojdes na umele oplodnenie len aby si mala rysave dieta….hnus. Neries dalsie dieta, ries psychiatra lebo si ocividne chora.

@anonym_e89dbe a vezmi si, že chudák to dieťa, ak by predsalen nebolo rysave

anonym_e89dbe
Dnes o 11:06
@lucia147852

@anonym_e89dbe a vezmi si, že chudák to dieťa, ak by predsalen nebolo rysave

@lucia147852 mne je uz luto aj jej syna co ma. Ktovie ci on splna vsetky vzhladove kriteria…ale asi nie ked tak velmi tuzi po rysavom dietati

anonym_340433
Dnes o 11:07
@anonym_autor

@anonym_9d793d 😁 ďakujem za milú odpoveď každopádne pochopilo ma to asi tak 5% ľudí čo chcem povedať nikde som nepovedala že si nevážim môjho syna jeho zdravie atd ani že riešim jeho vzhľad alebo niečo také hovorím ešte raz že sa mi extrémne páčia ryšavé deti a ľudia presne ako písala pani vyššie sú prosté čarovni.. ja som úplne čakala veľmi negatívne komentáre niektoré na môj vkus preskočili mieru nakoľko som sa asi dotkla žien ktoré nemôžu mať deti a samozrejme to v nich vyvolá nervozitu za mňa považujem moju otázku za úplne relevantnú pretože nemám takú genetiku a je to veľmi nízka šanca resp. žiadna že budem mať rysave dieta a preto hladam moznosti okrem adopcie

@anonym_autor nikdy nebudes mat rysave dieta. Chvalabohu. Ziadne centrum ti take neda, to sa neda namiesat ako drink. A adopcia tiez nie je taka, ze si budes este vyberat. Preber sa zo sna a chod sa liecit. Taketo pripecene zenske ako ty by uz deti vobec nemali mat. Vyberas si to ako nejaku materialnu vec. Je to uplne nechutne a nemoralne. A vsetci velmi dobre chapu, co chces, pises to dost jasne, tak si nieco z toho zober a chod k psychologovi, lebo si zvratena

anonym_6be2e2
Dnes o 11:08

No jasne, daju ti katalog ako v obchode a vyberies si ake dieta chces, od vlasov, oci, zakliknes si ci chces poslusne, na co ma mat nadanie, proste dokonale dieta…chora doba toto, ze niekomu vobec napadne taka otazka 🤦‍♀️

autor
Dnes o 11:11
@anonym_340433

@anonym_autor nikdy nebudes mat rysave dieta. Chvalabohu. Ziadne centrum ti take neda, to sa neda namiesat ako drink. A adopcia tiez nie je taka, ze si budes este vyberat. Preber sa zo sna a chod sa liecit. Taketo pripecene zenske ako ty by uz deti vobec nemali mat. Vyberas si to ako nejaku materialnu vec. Je to uplne nechutne a nemoralne. A vsetci velmi dobre chapu, co chces, pises to dost jasne, tak si nieco z toho zober a chod k psychologovi, lebo si zvratena

@anonym_340433 len taká otázka na okraj vieš o tom že naozajstné Psycho si ty? Prečítaj to po sebe ešte raz. Verím že žiješ sama…

anonym_ab4f8f
Dnes o 11:12
@anonym_autor

@sara07 ja neviem podľa mňa iba naozaj taký úplne jednoduch9 a hlúpi ľudia sa dokážu vysmievať z dieťaťa… ale ďakujem za všetky odpovede. Hľadám naozaj možnosť či sa to vôbec dá alebo kde

@anonym_autor ano mas pravdu iba zakomplexovany debil sa dokaze vysmievat dietatu na zaklade jeho vzhladu ale ver ze sa taky najde vzdy a odserie sito tvoje dieta

martinka13
Dnes o 11:15

@anonym_autor to je hádam žart toto.

simsalabim
Dnes o 11:19
@lenka1993

@anonym_autor ja som nič zle nepovedala ani na nič ohľadom toho že si nevazis zdravie či čo tam pises. Ja len hovorím Že aj keď je jeden rodič ryšavý tak to nieje záruka že take bude aj bábätko.
@simsalabim Syn je síce blond ale na slnku sa mu trooooosicku lesknú vlasy do rysava. Veľmi by som chcela aby aspoň toto tretie malo vlasky po mne. Uvidíme 🙂.

@lenka1993 ono je celkove zaujimave, ako tie geny funguju. Moj otec je totiz Juzan (Chorvat) a teda patricne sfarbeny. Ale jeho babka bola rysava. Mama mala tmave vlasy aj oci a jej rodicia svetli, s modrymi ocami, no so surodencami s hnedymi vlasmi.

misulka22
Dnes o 11:21

Moj manzel je rusavy a dcera ma hnede vlasy. Takze ani rysavy darca nic nezaruci

anonym_c87404
Dnes o 11:25

Tvoja otazka odraza tvoj intelekt.

chelgi
Dnes o 11:25

Neverím, ze toto sa niekto realne pyta... Neverim... A ak sa to niekto pyta bez srandy, tak tento svet je v peknych srackach...

autor
Dnes o 11:27
@misulka22

Moj manzel je rusavy a dcera ma hnede vlasy. Takze ani rysavy darca nic nezaruci

anonym_d8e79c
Dnes o 11:29

mas vsetky koliecka v hlave po hromade ? asi nie 😀 ach a odporucam nechodit ani k volbam.... lebo potom tu vladne negramotnost,

anonym_abd261
Dnes o 11:33

Existuje možnosť ako mat rysave dieta. Tvojmu mužovi musis donies 3 rysave zeny, tie ta musia oplut a on ich potom musi oplodnit v posteli..... Kde sa to ľudstvo dostalo pri takych otazkach.... Hrozne

autor
Dnes o 11:50
@anonym_abd261

Existuje možnosť ako mat rysave dieta. Tvojmu mužovi musis donies 3 rysave zeny, tie ta musia oplut a on ich potom musi oplodnit v posteli..... Kde sa to ľudstvo dostalo pri takych otazkach.... Hrozne

@anonym_abd261 je mi luto tvojej traumy 🙂 …

sisska96
Dnes o 11:51

To je nejaký fetiš?

anonym_abd261
Dnes o 11:55
@anonym_autor

@anonym_autor traumu mam z tvojej otazky... Nezabudni syna poslat na plastiku aby vyzeral podla tvojej nalady
A traumu mas aj ty, led potrebujessi vyberat vzhlad dietata. Alebo je otazka vymyslená a to je potom tiez tvoj problem

anonym_f3afb7
Dnes o 12:10
@simsalabim

@lenka1993 ono je celkove zaujimave, ako tie geny funguju. Moj otec je totiz Juzan (Chorvat) a teda patricne sfarbeny. Ale jeho babka bola rysava. Mama mala tmave vlasy aj oci a jej rodicia svetli, s modrymi ocami, no so surodencami s hnedymi vlasmi.

@anonym_autor pozri, ja mam coskoro 5 deti, aj chlapcov, aj dievcata, mam vsetko, co som si mohla priat, tieto 4 narodene su sikovne, zdrave a za mna aj krasne, a ci maju modre oci a ci hnede, aku farbu vlasov, mi je u prdele.
Ked synovi pred 2 mesiacmi podaval spoluziak noznice, tak mu ich hodil a trafil tak, ze mu poskriabali horne a spodne viecko a nastastie sa otvorili, inak by mu pichli hrotom rovno do oka. Vtedy Ti je suma fuk, aku farbu oci to dieta ma, len dufas, ze neoslepne. To iste bude s vlasmi
@simsalabim zaujimave, moj muz je len z 1/8 Chorvat, pokozku ma svetlu, ale inak tmave vlasy, aj oci, ja mam kozu bielu a vzdy ma opali do cervena a spali. Ale on? Zasvieti slnko, vyjde von, a sice koza mu aj scervenie, ale na druhy den je hnedy, ked bol pri mori, tak taky krasny hnedy a ja ako ruzova sunka z obchodu pri nom. A nase deti, detto, hlavne tie, co maju hnede oci, tak uz teraz su krasne opaleni. Jedna dcera je po mne a ta furt ide do cervena a vyrazky ma zo slnka.

mogaa
Dnes o 12:20
@anonym_autor

@anonym_c9926e neviem čo na tom pobavilo píšem to seriózne a manžel je s tým úplne v poriadku … veď nebudem mať sex s tým človekom

@anonym_autor ale predpokladám že darcom spermií má byť manžel a ten predsa ryšavý nie je....nie nedá sa vybrať ani pohlavie ani vzhľad....mimochodom ak tvoje dieťa nebude mať vzhľad podľa tvojich predstáv, potom ho budeš milovať menej?

anonym_5f08f2
Dnes o 12:21
@anonym_autor

@anonym_autor uf, traumu mas mozno ty. Dotycna ti to len zamenila za to, co si chcela urobit ty. Najst si darcu, ktory splna urcite atributy a je tam nejaka sanca, ze by sa genetika zahrala tak ako chces, aj ked by ste styk nemali. Pani to trochu okorenila v opacnom garde a teda, ze tvoj manzel vy tento styk mal.
Tebe by skutocne nevadilo, ze si plodna a rovnako aj tvoj muz a isla by si si vziat geneticky material uplne cudzej osoby, o ktorej nevies nic, len sby tvoj potomok splnal nejake vonkajsie, tebou ziadane vlastnosti? Nebolo by to dieta tvojho manzela, aj ked deti s tebou mat moze, manzela, ktoreho poznas a pre nieco si si ho vybrala? Ved to je zvratene.
Nie, nemozes prist do centra asistovanej reprodukcie a navolit si dieta ako tovar v tescu na samoobsluznej pokladni. Dokonca ani pohlavie si nemozes vybrat len tak. Na to je zakon, aj ked si das spravit testy, ktore ti dokazu zistit pohlavie dietata, pred 12 tyzdnom ti to nikto nepovie, aby si nemohla ist na interrupciu (za ktorou by mohlo stat tebou menej preferovane pohlavie).
Ale bavim sa ako vnimas uzivatelky, ktore ta koralne odsudili za tvoje uvazovanie, ze su chore alebo straumatizovane ale ty nechces vidiet, ze chyba je na tvojej strane, este sa to snazis ohybat ako ta nepochopili. No velmi dobre ta pochopili, ak to samozrejme nie je cele len jeden zvrateny vtip.

anonym_ee7461
Dnes o 12:31

Ja veľmi dúfam, že toto je len na vyvolanie vášní v diskusii. Milá autorka..my na deti nemáme právo, nevyberáme si ich, ako plyšáka v dráčiku. Deti sú nám dané, vychovávame z nich samostatné osoby, ktoré nás jedného dňa opustia do sveta. Pokiaľ, by sa niečo takéto začalo robiť, že sa budeme deti vyberať ako v obchode, ako ľudstvo sme skončili. Je to neetické a morálne nesprávne. Pokiaľ nechápeš, že to, čo sa pýtaš, je jednoducho nemorálne, máš veľmi zle nastavené hodnotový rebríček. Som psychológ a maminka krásneho ryšaveho dievcatka s modrými očami, ale má rázštep podnebia. Operácie, logopédia, uši počas celého detsva. Vymeníš si to? Život jednoducho nevieme kontrolovať tak, ako keď si tvoríš deti v Simse.
Stále verím, že to je len žart.

anonym_340433
Dnes o 12:35
@anonym_autor

@anonym_340433 len taká otázka na okraj vieš o tom že naozajstné Psycho si ty? Prečítaj to po sebe ešte raz. Verím že žiješ sama…

@anonym_autor ak ubohy pokus 😂😂😂😂😂😂 zbytocne sa tu obuvas do ludi. Si vadna, chora zena

anonym_340433
Dnes o 12:37
@anonym_ee7461

Ja veľmi dúfam, že toto je len na vyvolanie vášní v diskusii. Milá autorka..my na deti nemáme právo, nevyberáme si ich, ako plyšáka v dráčiku. Deti sú nám dané, vychovávame z nich samostatné osoby, ktoré nás jedného dňa opustia do sveta. Pokiaľ, by sa niečo takéto začalo robiť, že sa budeme deti vyberať ako v obchode, ako ľudstvo sme skončili. Je to neetické a morálne nesprávne. Pokiaľ nechápeš, že to, čo sa pýtaš, je jednoducho nemorálne, máš veľmi zle nastavené hodnotový rebríček. Som psychológ a maminka krásneho ryšaveho dievcatka s modrými očami, ale má rázštep podnebia. Operácie, logopédia, uši počas celého detsva. Vymeníš si to? Život jednoducho nevieme kontrolovať tak, ako keď si tvoríš deti v Simse.
Stále verím, že to je len žart.

@anonym_ee7461 vdaka za tento nazor od psychologicky. Myslim ale, ze podla jej reakcii, jej to proste nedochadza a ani nedojde

anonym_340433
Dnes o 12:40

Chod do turecka, daj synovi spravit skalp a nech mu tam nastrelia rysave vlasy . Ty matka roku

anonym_e4dd83
Dnes o 12:43

Ľudia TU nemajú mozog, ale Ty si chceš vyberať farbu a pohlavie dieťaťa 🤣🤣

anonym_383426
Dnes o 13:05
@anonym_autor

@anonym_c9926e neviem čo na tom pobavilo píšem to seriózne a manžel je s tým úplne v poriadku … veď nebudem mať sex s tým človekom

@anonym_autor no napríklad mňa táto tvoja otázka tiež pobavila. A to som ani nevystudovala biológiu a genetiku. Mám len gymmplacku biológiu a to čo sa pýtaš a očakáva je čistý úlet. Najprv si zisti ako sa dedia niektoré vonkajšie znaky ako farba vlasov, oči, pohlavie a podobne a aké si pravdepodobnosti. Existuje taká vec ako dedenie dominantnou formou a recesivnou formou. To si trochu ešte pamätám
Ryšavé vlasy a celkovo farba vlasov neviem ako sa dedia, ale nemáš ani tucha aké genetické info pre ryšavé vlasy nesmieš ryba ani manzel. A čisto teoreticky ak by si dala nejakému ryšavú chlapovi ani tak nemáš istotu, že budeš mať ryšavé dieťa. A ešte kombinácia pohlavie plus farba vlasov. Môj ty bože 😂😂😂 a nebudú to vedieť ani na tej klinike kde by si chcela umelé oplodnenie. Alebo si zaplaťte genetické testy aozno... Ale genetika nemá čo iné na praci len skúmať takéto kraviny pre niekoho ...

abbey1
Dnes o 13:11
@anonym_autor

@sara07 ja neviem podľa mňa iba naozaj taký úplne jednoduch9 a hlúpi ľudia sa dokážu vysmievať z dieťaťa… ale ďakujem za všetky odpovede. Hľadám naozaj možnosť či sa to vôbec dá alebo kde

@anonym_autor Ty máš dochodenú povinnú školskú dochádzku na Slovensku a slovenský jazyk je tvoj materinský?

anonym_107e0d
Dnes o 13:13
@abbey1

@anonym_autor Ty máš dochodenú povinnú školskú dochádzku na Slovensku a slovenský jazyk je tvoj materinský?

@abbey1 a tu my žijeme. S takto zmýšľajúci mi ľuďmi😞. Plakať sa "človeku chce

Strana
z4