icon

Je tu veriaci manželský pár, ktorý podstúpil umelé oplodnenie?

rebeka6615
8. apr 2019

Milé žienky, je tu nejaká (praktizujúca veriaca), ktorá podstúpila umelé oplodnenie? Som silno veriaca a každý deň zvažujem čo urobiť. Či ísť, či neísť..... necítim sa psychicky dobre, strácam zmysel života a to napriek mnohým aktivitám. Na druhej strane viem, že Cirkev je proti a aj chápem prečo. Rada by som počula názor veriaceho páru, prečo sa napokon rozhodli ísť na UO. Veľké ďakujem.

rebeka6615
autor
10. apr 2019

@baja15 včera som kontaktovala školiteľku 🙂

baja15
10. apr 2019

@rebeka6615 držím palce. Neboj sa, On má pre teba dieťatko nachystané(a možno nielen jedno) len potrebuje aby si ho nechala konať. Ja som sa tiež priečila, bojovala a tvrdohlavo razila svoju cestu ale nebola som šťastná. Až keď som to vzdala a povedala "ok, ja už nevládzem, Ty si takto vymyslel tak sa staraj" (áno presne takto, bola som naštvaná 😉 ) tak sa to pomaly začalo zlepšovať a ja som pochopila prečo to nešlo tak ako som chcela ja.

rebeka6615
autor
10. apr 2019

@baja15 A podarilo sa? Po akom čase?

evaachesa
10. apr 2019

@majkaver jasne a o kolkych este nevieme 🤨 ale pre moje psychicke zdravie sa z tejto diskusie odpajam nakolko mi z tychto bozich reci zacina byt nevolno. V kazdom pripade autorke prajem skore otehotnenie 😊🍀

terezka1947
10. apr 2019

@rebeka6615 Boh niekedy nas vychovava....cez velke otazniky v zivote,ci si zvolime lahku cestu,ci mu budeme verit-naplno. neda sa byt veriacim a prisposobit si pravidla......ak je clovek skutocne veriaci,vie,preco veri,v koho veri. su velmi tazke situacie v zivote,kedy sa ponuka lahke a tazke riesenie,to lahke znamena zrelativizovat vplyv Boha,jeho prikazani......takze znamena sameho seba,svoje plany obmedzit,ci dokonca uplne na ne zabudnut....ale treba vytrvat,doverovat.
dovera nie je jednoducha,ale vydrz....chces ist s Bohom,nie proti nemu....a to znamena,ze ta nevyslysanu nenecha...casto po skuske dostaneme viac ako prosime.

vamajka
10. apr 2019

@rebeka6615 preboha ved to uz hranici s fanatizmom

marika39
Autor odpoveď zmazal
baja15
10. apr 2019

@rebeka6615 ja som mala trochu iný problém, ak chceš tak ti napíšem do správy 😉 ale keby som mala iného gynekológa tak prvú dcérku by som pravdepodobne nedonosila...

ktochytavzite
10. apr 2019

@rebeka6615 mozes ist aj do nativi ,kde sa oplodni len jedno vajce a nevytvori sa ani viacej embrii,kedze nebudes stimulovana,cize to by sa ziaden zivot nezmaril v petrihi miske.Takze ppzri si ten nativ,oplodnisa len jedno vajce kt sa aj vlozi a caka sa,ale je tam asi mensia sanca,

rebeka6615
autor
10. apr 2019

@baja15 určite mi napíš 🙂

baja15
10. apr 2019

@rebeka6615 ale poznám pár ktorý sa snažili viac ako 5 rokov, o jedno prišli a po návštevách ambulancie Gianna majú bábätko 🙂

bmuller
10. apr 2019

@rebeka6615
ahoj, zhodou okolnosti bol prednedavnom na Postoji tento clanok/rozhovor k teme, myslim, ze celkom stoji za precitanie
https://www.postoj.sk/42053/uz-sa-ani-nesnazime...

rebeka6615
autor
10. apr 2019

@bmuller čítala som, ďakujem 🙂

katharines
21. máj 2019

@rebeka6615 odporucam ti tento clanok lekara, ktory vykonaval ivf. Najdes tam mnoho dolezitych informacii.
http://www.milujtesa.org/nr/v_kruhu_rodiny/in_v...

katharines
21. máj 2019

@rebeka6615 a v tomto clanku najdes okrem vysvetlenia, preco ivf nie je spravna volba aj mozne riesenia pre pary, ktore doveruju Bohu a chcu riesit neplodnost etickym a moralnym sposobom
https://zastolom.sk/uskalia-asistovanej-reprodu...

cecilia29
12. aug 2019

Ono je to tak. Cirkev je proti tomu po prve kvoli tomu zmrazovaniu, vyhadzovaniu zbytocnych embrii. A po druhe pre to, ze clovek naaruša Boži plán. Vyberie vajíčko ktore on chce,spermiu ktoru on chce. Embryo je vložené do tela a "riskuje sa jeho život". Vieš kolko "vraj neplodných" žien nakoniec otehotnelo prirodzene? Len ja poznam par prípadov. My sme veriaci par a iz na zaciatku manzelstva sme s dohodli ze ak sa nebude darit tak pojdeme do adopcie. Lebo mozno tam by nas niekde čakal malý "Boží Plán" ktorý by potreboval lasku.

rebeka6615
autor
13. aug 2019

@cecilia29 100% s tebou suhlasim. Od založenia diskusie som vela veci prehodnotila, premodlila, otehotnela po 2,5 roku, o babatko prisla...cakame co bude, zvedavi aky je Bozi plan....

cecilia29
13. aug 2019

@rebeka6615 Bude to dobre,lebo si ten kriz prechala na Boha (a on ma skusenosti s tym ako kriz niest 😉) takze bude tak ako chce On a nie ako ty ...a jeho vola je pre nas to najlepsie. Možno sme pre mnohých fanatičky 😄 ale to nič 😉 Držím prsty.

tortelinka
13. aug 2019

@rebeka6615 držím palce, my sme sa vybrali cestou adopcie, denne ďakujem Bohu za tie dva zázraky čo máme doma

rebeka6615
autor
14. aug 2019

@cecilia29 Joj, tak rada, by som bola fanatička, ale žiaľ mám extrémne ďaleko .... 🙂 Túžim byť posadnutá Bohom, v tom dobrom slova zmysle. Určite ma chápeš 🙂

rebeka6615
autor
14. aug 2019

@tortelinka Aj ja by som rada, ale manžel nesúhlasí a rešpektujem to. Adoptovali sme si teraz po potrate malého krásneho černoška z Keňe - volá sa Isaac. A som rada, že s týmto manžel súhlasil a že aspoň na diaľku niekomu pomôžeme 🙂 Nie je síce s nami doma, ale možno raz muž zmení názor.....

tortelinka
14. aug 2019

@rebeka6615 rozumiem, ak nesúhlasí,tak to netreba siliť, aj my máme tretie dieťa z Keňe..na diaľku, keďže tretie už asi nebude

zibi
14. aug 2019

@rebeka6615 chod na nativ..jeden folik, jedno embryo a to aj vlozia..to mozes absolvovat aj kazdy mesiac...aj ja som veriaca a bola som.nemala som nikdy zmrazene embrya.kludne napis ip..
Aky mate spermiogram?bola si na reprodukcnej imuni?vajcovody ok?

marca12
14. aug 2019

@rebeka6615 Uplne ta chapem. Ja asi nebudem mat deti a som z toho psychicky na dne a horsie,ze svojou bolestou som sa stala neprijemnym spolocnikom pre svoje okolie. Zacinam byt zatrpknuta,aj ked vo vnutri mam tolko lasky,ktoru nemam komu dat. Som veriaca,ale nie tak silno,ze by som zavrhla UO. Jednoducho pre mna,ak to nebude prirodzenou cestou,tak to beriem ako svoj osud. Nemyslim si,ze umely zasah je spravny. Ak raz priroda povedala nie,tak noe. Velmi som ti nepomohla.

didaa
14. aug 2019

@rebeka6615 ja by som na umelé nešla, ak si tak hlboko veriaca, tak dôveruj Bohu. On vie prečo ti to dieťa "zatial" nedoprial. Čo má prísť - príde.

katharines
14. aug 2019

@zibi nie, ani nativ nie je pre veriacich pripustny.
Treba skusit Naprotechnologiu.

katharines
14. aug 2019

@marca12 ak ti mozem poradit, ak neberies ine lieky na depresiu, skusit mozes aj L-tryptofan. Psychika je velmi dolezita.

katharines
14. aug 2019

@vedvieskto Toto je tendencny a hrubo zavadzajuci clanok. Vysledky uspesnosti Naprotechnologie su totiz dobre zname a blizia sa k ivf, avsak cas je logicky dlhsi.
Akurat rozdiel je, ze na 1 narodene dieta pri ivf pripada tisice zabitych.

katharines
14. aug 2019

@vedvieskto Poľský gynekológ Jacek Szulc pracoval sedem rokov v jednej z najväčších IVF kliník v Poľsku. Bol presvedčený, že robí dobrú vec. Na škole bola len jediná šablóna - riešenie neplodnosti videl len v umelom oplodnení..

https://www.slovenskemamicky.sk/otvorena-spoved...