Je tu veriaci manželský pár, ktorý podstúpil umelé oplodnenie?
Milé žienky, je tu nejaká (praktizujúca veriaca), ktorá podstúpila umelé oplodnenie? Som silno veriaca a každý deň zvažujem čo urobiť. Či ísť, či neísť..... necítim sa psychicky dobre, strácam zmysel života a to napriek mnohým aktivitám. Na druhej strane viem, že Cirkev je proti a aj chápem prečo. Rada by som počula názor veriaceho páru, prečo sa napokon rozhodli ísť na UO. Veľké ďakujem.
@katharines no samozrejme. Ozvala sa inkvizícia. A ty si sudca ja som obeť. Ty určuješ čo je správne a ona je zlá lebo chce mat dieťa. Zhluk buniek nie je trpiace dieťa a ak aj majú dušu ako tomu veríš, ťa je nesmrteľná. Ak by to lekári vedeli robiť inak robili by to inak. Bigótnosť nemám rád. V akom štádiu vývoja sú tie embrya?
@slovakboy vyjadrujes sa k veciam, o ktorych nemas ani zakladne vedomosti, okrem ineho prispevok je stary a autorka ma deti a ked si dobre pamatam, tak prirodzene, takze tvoje zavadzajuce motanie na ivf je bezpredmetne a naozaj vyznieva hlupo. A nie ty si obet, ale zvodca, obetami su zeny, ich manzelia, co sa daju na ivf, a nasledne pocate deti, lebo utrpenie zien a nasledne ludske obete su prilis vysoke.
@rebeka6615 a adopcia? Niekomu by ste darovali rodinu....
@akvi no ja mam jedno cez ivf a druhe prirodzene. Je to aj o ludoch. Ak je mezdi partnermi laska, sudrznost, dovera a su apoku v dobromnaj zlom, tak ako si pred oltarom slubuju, tak preco sa rozchadzaju?
@sapetka ze? Aj mna? Ved ked to tak chcel Boh a dal lusom tuto moznost?
@slovakboy par buniek,,blastocysty
@rebeka6615 my tiez,,jedno ivf, druhe prirodzene
@snowflakenel Mk8,36: Veď čo osoží človeku, keby aj celý svet získal, a svojej duši by uškodil?!
@katharines joj tak to som rad, že autorka nakoniec otehotnela
@makodob ahoj chcela by som poznat tvoje svedectvo kľudne mozes do spravy ak nechceš verejne
@lapersefona ahoj, pošlem ti do správy, ak sa mi podarí počas soboty/ nedele.
@katharines ahoj, ani tie orgány, ani darovanie krvi nie je v poriadku. Mne to nedávno Pán odkryl. Ak dostane človek orgán alebo krv od vraha, nesie si so sebou aj jeho hriechy. Písmo vraví, že v krvi je život.
Levitikus 17,11: ,,lebo duša tela je v krvi, a ja som vám ju dal na oltár pokryť ňou hriech na vašich dušiach, lebo práve krv pokrýva hriech na duši.”
Boh zakázal piť akúkoľvek krv, presne preto, že je v krvi duša. Aký je rozdiel medzi pitím krvi a vpichnutím si jej do žili? V podstate žiadny, lebo ju človek dostane do svojho tela. Diabol vie, že ľudia piť krv nebudú, to robia len satanisti, tak si našiel iný spodob- prijateľný pre ľudí zase pod rúškom klamstva ,,pomoci a záchrany”. Toto duchovne veľmi ovplyvňuje človeka, ktorý prijíma krv alebo orgán. Je mnoho svedectiev, ľudí, čo prijali orgány iných ľudí, že žili potom dosť identický život ako darca. Nikdy sa orgány ani krv nedarovali a ľudia to neprijímali, až kým neprišiel diabol so super medicínou, medicínskym systémom a ľudia všetko teraz prijímajú ako pravdy. Darovanie orgánov je teraz ,,morálne prípustné” lebo diabol brnká na strunu, že sa zachráni život, atď. Ale už nikto nevidí duchovný vplyv. Nikto nevidí ako dokáže cez to diabol manipulovať s človekom. Táto dnešná doba je raj pre satana. Niekedy ľudia aspoň rozlišovali duchovno, čiernu a bielu mágiu, čarodejníctvo a dnes sa všetko skrýva za ,,vedu”, za ,,liečenie”. Morálnych lekárov, takých podľa Písma je hrstka na celom svete. A ak sa ozvú v pravde Božieho Slova sú vylúčený z rady lekárov, úplne im zničia povesť a zamedzia im lekársku činnosť. Viem, že tento názor príde mnohým za extrémny, ale žiaľ je to pravda. A to som sama kedysi chodila darovať krv. Preto buďte ľudia opatrní a držte sa Božieho Slova. Boh to tak dal len pre našu ochranu.
@rebeka6615 daj,si asi zobrat vsetky vajicka, lebo dorásť( dovyvijat sa) do transferu nemusia vsetky..aby ti potom vobec mali co vlozit. Ale je to na tebe.
@makodob problem nie je v darovani krvi, ako to beru jehovisti. Ano, ked clovek strati krv tak zomiera, to sa stane i ked sa poskodi akykolvek zivotne dolezity organ, tam vsak dusa nesidli, ta je nasou celkovou sucastou ako bytosti a dar od Boha pre ludi a ta je nesmrtelna.
Ide vsak o bunkovu pamat, ktora si pamata vsetko a vytvara aj nase podvedomie, avsak clovek ma zatial slobodnu volu a moznost bojovat so svojimi slabostami, ktore sa ma ucit premahat.
Obrovsky problem je vsak zatvrdilost srdca ak niekomu povies, ze robi ocividne zle, v konecnom dosledku to vie i sam a i tak obhajuje hriech a navadza na to inych, ako citam tu vyssie.
Suhlasim vsak s tebou, ze veda bez Boha sluzi zlu, tak ako aj okultizmus, pretoze ani pri jednom sa neberie do uvahy 1. Bozie prikazanie.
@katharines no skúmala som to dosť dlho a myslím, že darovanie či už krvi alebo orgánov je zlé. Možno toto Jehovisti nemajú až tak od veci. Ale celú pravdu nám raz odhalí Boh ❤️ minimálne ja sa už tomuto vyhýbam. V Písme je o tom dosť veľa. A keď vidíme tie rozne satanské rituály, kde práve často pijú ľudskú krv a robia obety. Boh zakázal piť aj krv zvierat, tak si myslím, že ak si nebudeme nahovárať, aké je darovanie prospešné z ľudského pohľadu a pozrieme sa na to z Biblického hľadiska, teda z Božieho pohľadu, tak to je viacmenej jasné, že je to proti Bohu a Boh to nikdy nedovolil. Tak ako pre svoje obrovské hriechy sa ľudia v starom zákone uchýlili ku vraždám a kanibalizmu a pili ľudskú krv a dokonca jedli aj svoje vlastné deti a to je hrozné prekliatie. Aj dnes sa to žiaľ robí v roznych úrovniach.
Ale vďaka za tvoje skúmavé srdce, nech ťa Pán požehnáva ❤️
@makodob to mas pravdu ale zamyslam sa nad tym keby nikto nedaroval krv tak by po haváriách, porodoch alebo operáciách by ludia zomreli to by bola škoda. Mne práve darovala krv aj zachránila život po pôrode inac kto vie kedy by som vstala na vlastne nohy
@rebeka6615 Prepac, ze sa do toho vlozim, ale vam je luto umelo nakultivovanych buniek, ale ziveho, dychajuceho, citiaceho, opusteneho dietata v domove nie? Preco tento trend pozorujem u tolkych pravovernych krestanov?
@lapersefona áno rozumiem, ale tu je potom aj tá časť Písma, že Boh je náš liečiteľ. Zažila som nadprirodzené fyzické uzdravenie nielen na sebe, ale aj na svojich blízkych v rodine a aj duševné. A vždy to nastalo, ak sa ten človek rozhodol ísť celým srdcom za Bohom v láske a v poslušnosti. To je však ideálny prípad, keby každý človek tak miloval Boha, že Ho bude s celým srdcom nasledovať- myslím ľudia celosvetovo. Teraz to nie je reálne. Ale ak ozaj takto človek žije, nezvyknú sa mu diať takéto veci a ak sa aj stanú, tak vždy je s tým človekom Boh a ten človek už viacmenej vie, čo má robiť, aby to dopadlo na chválu Boha 😊❤️ napíšem ti v správe ako konal pri mojom porode Boh, mala som tiež silné poporodné krvácanie.
@makodob oki tesim sa na správu
@stanielka17 Uz mame 2 deti prirodzenou cestou. Ku komentaru iba tolko, ze na rozhodnutie adpotovat si musia byt dvaja.
@jakoma keby ja vedela. Zeby navsteva Ríma, fertility coaching, covidove obdobie? Netusim....
Zdravím všetkých ženy, ktoré sa zamýšľali či zamýšľajú nad UO z rôznych dôvodov, veriace neveriace atď.
Dali ste si vôbec urobiť AMH test pred zohľadňovanim možnosti UO?

@slovakboy to by ani belzebub krajsie nenapisal ako ty. Hlavne, ze si "veriaci". Pre tvoju info, aj ten belzebub je, ak by si chcel vediet. Takto nejako had zvadzal Evu v raji.