KET 14.12.2021
Pridá sa niekto nech čakáme spolu? 🤗
Ahojte, baby, dnes som tu este ani nebola.. To uzivanie progesteronu v pripade tehotenstva je asi rozne v zavislosti od centra. Ja som mala pri tehotenstve po prvom ket vsetko cca do 10tt postupne vysadene. Pichala som vtedy Prolutex a 3xdenne jedla Progestanelle, kedze som od zaciatku 6.tt niekolko tyzdnov krvacala a nemohla som vkladat. Vsetko sa ale vysadzalo postupne, asi tyzden sa znizovali kazdy den davky, nie naraz.
@adrika1912 budem na teba myslieť 🙂
@federicca aj ja mám strach, tiež pozerám na toaletný papier či náhodou 🤔 ale snažím sa čo najviac myslieť pozitívne, lebo verím tomu, že to na čo človek myslí si aj pritiahne 🙂 takže si predstavujem ako tehotenstvo prosperuje a ako sa nám narodí zdravé bábätko 🤱
@marrilyn mne pichali v nemocke dicynone na zastavenie, obklady na brucho, infúzie, ale nepodarilo sa to zachrániť 😔...takže teraz vkladas iba večer utros? 200mg? Či máš aj niečo cez deň? Mne toto vyhovuje viac, lebo keď som mala 3x denne vkladať, vkuse s vložkou. Na noc neviem, tak len spodok pyžama taký starý na rozpade priam 😀
@tekvicka29 áno, zvykne to tak byť, čo myslíme, to priťahujeme
@federicca mna vtedy vysetrili v centre, tiez mi pichli dicynone a predpisali ho v tabletkovej forme na doma, neskor mi pridali aj ascorutin. A poslali ma domov lezat s podlozenou panvou, s tym, ze 23 hodin z 24 mam len lezat, vstat mozem na wc a na jedlo..
Jaj nie, zle som sa vyjadrila, teraz mam prolutex rano a utros vecer. Mala som najprv len 1 tabletu vecer, ale pred vkladom mi vyslo z krvi, ze mam progesteron na spodnej hranici, tak od vtedy vkladam 2 a to bez vlozky ani nelahnem do postele
@tekvicka29 vies co pomohlo mne, ked som mala strach, ako to tehotenstvo dopadne? Povedala som si, ze kym sa to drzi je dobre a budem sa tesit, a ze na stres a smutok bude dost priestoru az potom, ak by to nedopadlo dobre.
Je prirodzene, ze cloveka napadne, ze co ak, ale nestresuj sa tym, ze si to takto privolas.
@marrilyn mňa sa snažili v nemocke utešiť, od lekárov, sestier, že mali rôzne prípady, kedy ženám tieklo do topánok a porodili zdravé deti, lenže ja som už vtedy cítila, že to nedopadne, vkuse som ležala, tiež len na wc a max. do sprchy, no a v tej sprche bol koniec 😐. To proste vieš.
A utros máš ružový? 200g? Tiež vkladám dve a ráno pichám, ale brucho ma pobolieva posledné dni, najprv nič a teraz aj sem tam modrina
Baby, od dnes večera ma tak hrozne páli záha, neviem, čo robiť 🤦🏻♀️
@federicca to ma mrzi, ze to takto dopadlo u teba. Ja som bola asi ten pripad, ked zenam tecie do topanok a porodia zdrave dieta. Mne sa to krvacanie rozbehlo v praci, z nicoho nic som ucitila, ze sa zo mna vyvalilo kopa krvi, letela som domov, dat sa trochu do pucu, v sprche to tieklo prudom aj so zrazeninami, som myslela vtedy, ze konecna. Letela som do centra, na ultrazvuku bolo vsetko tam kde malo, chvalabohu mne tie lieky zabrali a neskor sa ukazalo, ze som mala velky hematom.
Ano ten rozovy 200 mg mam. Mna praveze prve injekcie Prolutexu brutalne boleli, teraz sa to prave skludnilo, alebo len triafam lepsie miesta
@marrilyn tiež som mala podobný scenár, ako píšeš, ale ja som letela do nemocky, bábo bolo tam, kde malo, všetko fajn, ohraničené, ale na druhý deň to už nebola pravda 🙄
Ale teším sa s Tebou, že to dobre dopadlo a máš zdravého drobca ☺️🙂
Mňa ten Prolutex ani nebolel, len teraz modriny, aj keď sa opriem o linku, tak cítim boľavé miesta, atd...ale to je jedno, všetko podstupime pre detičky ☺️
@federicca tie bolave miesta citim aj ja, kazdy vpich minimalne den. A ja som si sikovna zo zaciatku pichala do miest, kde ma na tom potom guma od nohaviciek, ci teplakov tlacila 😆
Musela som hladat lepsie miesta. Ale modriny a podliatiny mam stale, ale len na lavej strane. Neviem ci to nemoze byt sklonom, pod akym sa pichne 🤷🏻♀️
@federicca do faldikov sa veru dobre picha 😆 mne to na lavej strane vzdy nejak ujde a netrafim sa kolmo, raz som neviem co trafila a bolest som citila az v pupku, aj modrina sa mi v nom spravila.
Mne prave viac vyhovuje vyssie pichat, tak 2-3 cm pod pupkom, to skoro vobec necitim.
Tiez mam anopyrin a este estrofem 3x2 na sliznicu maternice
@federicca a preto musíme myslieť na to pekné 🙂
@marrilyn máš pravdu. Mala by som sa tešiť z prítomného okamihu 💖 ďakujem
@marrilyn smejem sa z našich gps lokalít na bruchu 😂, nuž...ale všetko zvládneme pre tie drobatka 😀. No po fraxiparine som mala horsie modriny, takže teraz super, že Anopyrin. Ja tiež estrofem, 3/2/3 no a ten progesterón, čiže podobne máme 🙂
Baby, horšie je, že mam zvýšenú tt, 37.3 🤦🏻♀️
@federicca no ja som celu stimulku pichala fraxiparine a potom clexane a pokracujem dalej 🙈😊 ale co zena nespravi pre ten maly zazrak 💖
Mozno je ta teplota len z nejakeho stresu, drzim palce aby si rano bola fit 😊
@adrika1912 ja neviem ci by som si fraxiparin zvladla pichat sama a tak dlho. Mne ho po porode pichali v nemocke do ruky a to boli mega modriny
@adrika1912 ďakujem Ti pekne, snáď. Začala mi byť večer zima, tak som sa prikryla dvomi dekami, ale stále zima, tak som skúsila teplomer. Dala som si Paralen.
A čo znášaš lepšie, fraxik, či clexane? 🙂

@adrika1912 v nedeľu to bude dobre ☺️, rozšírime rady cakateliek ☺️. Vy ešte máte mrazacikov?