KET 2021
Ahojte baby tak pre nas bol rok 2020 neuspesny. Verim ze rok 2021 bude pre nas priat a dockame sa nasho vytuzeneho uzlika. Dufam ze sa tu najdu aj baby ktore sa tiez chystaju na KET a budeme sa podporovat navzajom. Drzim nam vsetkym palce 🙏✊
@sofinkasarah každá mame iné skúsenosti a pre každu je niečo iné hrozné. Takže sa to nedá merať a porovnávať. Ja si nemyslim ze všetkým klinikam ide len o pomoc a ten názor mi nezoberieš. Nie sú to neziskovky, je to biznis. Nastatie majú určitú úspešnosť a je na kazdeho slobodnom rozhodnutí kde pôjde a nepôjde. Ja som sa nikdy neopustala ani nebudem, ale svoj názor budem hovoriť... 🤷♀️ ja som tehotná lebo som sa nevzdala bojovala a hľadala riešenia sama. Ale ruku na srdce,dalo by sa to bez peňazí?!
baby v Brne v centre nám ponúkaju embryo monitoring. Máte s tým skúsenosti? Oplatí sa do toho investovať? ďakujem
@mikasz moze byt...Monitoring embryí - nejnovější metoda sledování vývoje embryí, která umožňuje embryologům sledovat embrya v jejich vývoji a kontrolovat jejich správné dělení, aniž by je museli vytahovat z inkubátoru. Tato metoda zvyšuje procento úspěšného otěhotnění o cca 10% a zároveň snižuje riziko potratu o 6%.
@ddudu my sme mali. Vedia vďaka tomu lepšie posudit vývoj lebo si to pozru aj spätne.
@sofinkasarah čo to znamená z priloženeho tehu to je aké?
@milakrasna a pomoze to? oplati sa ?
@ddudu určite je to lepšie ako štandardny, ale tak je to na vašom uváženi lebo to stojí okolo 8000 Kč tuším 🤔 keď chcete urobiť maximum tak choďte do toho.
@butterfly333 to my tel.urobil preklep.to je z prirodzeného tehu
@sofinkasarah aha oki.
@milakrasna s tou knihou by to nebol zly napad 🙂 ja mam pocit ze je strasne slabe povedomie v spolocnosti o umelom oplodneni... ludia maju pocit ze sa to VZDY kazdemu a hned na PRVY krat musi podarit, plus uplne sa ignoruje nejaka psychologia okolo toho... a inak, ja keby som tehotna tak ma uz nikto do takejto diskusie nedostane 😅 ale z druhej (mojej snazilkovskej) strany som rada ze je tu niekto s bohatymi skusenostami a zaroven pozitivnym vysledkom snazenia 😉
Ma tu niekto podobnu dilemu ako ja, kolko cakat s KET po ockovani proti kovidu? Citala som rozne nazory odbornikov, nie je to dobre preskumane a je skor respekt okolo ockovania a tehotnosti... v CAR mi lekarka predbezne odporucala aspon dva mesiace. Ach jaj, najprv boli sviatky, potom som cakala na vysetrenie repro imuno, teraz ockovanie... Stale len na nieco cakam 😕
@gven mňa to štve, chodíme po klinikach zverujeme sa do rúk odborníkov a stále vidím že posielajú niektoré žienky na KETy bez vyšetrení... A to je podľa mňa základná vec. Ja som si tým tiež prešla,úplne som sa odovzdala do rúk odborníkov. Nič som si nezistovala s nikým sa nehadala a robila všetko čo mi povedali. Nepochybovala som o ničom 🙏 ale keď mas 29 zdanlivo žiadny problém 5 KETov za sebou a nikto nič nerobí tak už toho bolo dosť na mňa. Keby nebolo takých žien čo majú dobré či zlé skúsenosti a nepíšu o tom tak umriem blbá 😁🤷♀️ fakt... Mne to pomohlo a rada pomôžem hocikomu svojimi skusenostami a pozitivnou energiou. Na to tu sme aby sme si pomáhali ☘️
@gven v poslednej dobe o tom dosť čítam... Je by som šla hneď po 2 dávke vakcíny. Už sa začali robiť štúdie na očkovanie tehotných. Ani to by nemal byt problém lebo vakcína ochorenie nevyvoláva. Napr počas kojenia sa mamičky očkuju, aj osobne také poznám.
@milakrasna dakujem, tiez si myslim ze ked sa do dvoch tyzdnov po 2.davke vytvoria protilatky tak co by malo dalsie branit ist do toho
@ancike01 ahoj pamätám si ťa ešte dávnejšie zo skupiny keď sme obe podstupovali IVF( začiatky) veľmi ti gratulujem že to vyšlo a prajem veľa zdravíčka. Ja som po 5 neúspešných KET všetko vzdala 9/2020 ani náznak tehotenstva, zostalo nám ešte 5 mrazacikov na tento rok 🙃 všetko ale osud zariadil inak a už 3 mesiac tehulkujem po normálnom otehotneni 😍 držím ✊ aby všetko dobre dopadlo 😉
@mikasz ja som uz po druhej davke ockovania a sestricka v centre mi povedala ze tak mesiac sa odporuca pockat po ockovani.
Len ja cakam na hematologiu lebo mam trombocytozu a nemam este vysledky.
Mate nejake skusenosti s tromocytozou?
@luckalatte ahoj a Intralipidy ti na základe čoho odporučili na imunológii? Máš zvýšené NK bunky?
@zuzzi18 imununologiu mam ok.ale te udajne to pomaha sa lepsie prilnut embriu.tak sa mam ozvat pred vkladom.
Baby pripajam sa k vam som 10 DPT a na teste uz 6DPT dusik(takmer neviditelny) 8-9-10 slaba ciarka priblizne rivnaka kazdy den... Co ma vsak trapi je ze mi vymyzli priznaky, prsia ma napriklad uz vobec nebolia... Ale stale si hovorim ze na priznaky je este skoro (ved som cca 4 tt.) nemyslite??? Dajte vase skusenosti pls. 🙏🙏♥️
@mey8 alé príznaky nemusíš mať.ani mňa nebolia vôbec prsia.ja som len prvé týždne hnackovala,ako malé bábo.

@sofinkasarah ja sa neopustam 😁👍 je som šťastne tehotná zlatko 😁