icon

KET 2021

ancike01
14. dec 2020

Ahojte baby tak pre nas bol rok 2020 neuspesny. Verim ze rok 2021 bude pre nas priat a dockame sa nasho vytuzeneho uzlika. Dufam ze sa tu najdu aj baby ktore sa tiez chystaju na KET a budeme sa podporovat navzajom. Drzim nam vsetkym palce 🙏✊

rk123
30. mar 2021

@kroketka7 ono mozno ich aj tak divne/rozne podavaju tie info, mne napriklad koordinatorka ked som jej napisala par dni po vklade ze krvacam napisala, ze mozem vysadit lieky. ale radsej som este pisala doktorovi a on ze v ziadnom pripade nevysadzat a skoro koordinatorku zabil 😀
len ked sa nad tou genetikou aj zamyslim z toho casoveho hladiska (cakanie na vysledky), mi pride divne ze by to tolko krat rozmrazovali a mrazili

kroketka7
30. mar 2021

@rk123 Co, pri krvacani vysadit? To aby si fakt vsetko 2x overoval. Ja sa jej na tu genetiku este opytam, ked budem po kontrole. Fakt ma to zaujima.
A ty si v ktorom tt? Ktory vklad vysiel?
Ja som inak tiez spinila aj krvacala. A koordinatorka ze spinenie je ok. Ze mam o tyzden zacat vysadzat lieky. Ze ozvat sa mam az ked budem krvacat 3 dni. Ale pri krvacani som utekala na gyndu a progesteron budem vkladat min. do 12 tt.

rk123
30. mar 2021

@kroketka7 pockaj tebe povedali ze mas vysadzat lieky tak skoro? no ja som teraz 11tt a zacala som minuly tyzden znizovat davku progesteronu, do ukonceneho 10tt som brala normalne, to mi normalne nastavit lekar v reprofite.
nam vysiel prvy et a dufam ze uspesne, lebo ostali nam dve embryjka iba. jedno sme sa rozhodli risknut na cerstvy vklad a druhe sme poslali na genetiku a to sa vratilo zle. tak dufam ze to co mam vlozene je dobre 🤍

kroketka7
30. mar 2021

@rk123 tiez som sa cudovala. Koordinatorka v reprofit mi napisala ze zacat vysadzat od 9 tt. Ale vysadila som len estrofem. A progesterom od 9tt polovicnu davku budem brat do toho 12tt kvoli tomu krvacaniu.
A super ze sa podarilo na 1x, drzim palce. Ja sa trapim 7 rok.

kroketka7
30. mar 2021

@niikoletka ja som si sama urcila davkovanie 2x5 tbl a po 1 trimestri chcem znizit este. V lekarni tak vseobecne urcili ze 3x5 ale to mi prislo vela. Aj tych 10 mi pride fuj, 5 naraz, 2 hodiny po jedle. A potom este 45 minut nejest.
A ty beries kolko? Ked sa nemame ani koho opytat kolko brat a ty ked memas problem ci zbytocne brat nadalej. Gynekologa si sa nato nepytala?

milakrasna
30. mar 2021

@kroketka7 aj mne hovorili v Reprofite ze od 9tt môžem vysadzat ale môj gynekológ to stopol ze môžem krvácať..brala som lieky až do 12tt. Najlepsie je prekonzultovať so svojím gynekológom.

@ivado ja by som ich neprevazala. Už by som ich vložila tu na sk. Ta stimulácia pred vkladom je všade plus mínus rovnaká a embryjka sa už nedajú rozmrazit kvôli výsetreniu genetiky a opätovne zmrazovat. Resp neodporúča sa to. Nechcú to robiť... Opýtaj sa prečo nechcú skúsiť nativ? Ja by som išla do toho. Možno ti to zafunguje. A možno by nebolo zle urobit ERA test. Ja som ho absolvovala. Druhý cyklus som dala v Brne a na prvý KET sa nám podaril. Dali sme ERA a PGT, brala som medrol a clexane plus estrofem, utrogestan. O mesiac rodim 😊

sirka9
30. mar 2021

@ddudu to mrzí. Hlavu hore a hor sa do dalsieho uspesneho boja.

ddudu
30. mar 2021

@sirka9 ano tak...ideme do ďalšieho boja 😉🥰

ivado
31. mar 2021

Baby myslite ak poviem lekárovi že chcem ísť na nativ Ket jedine s duphastonom, ( z toho som nikdy mimo cyklu nespinila) , tak na to prístupi ? Teda bez žiadnych estrofemov a utrogestanov , pred a po kete ?

rk123
31. mar 2021

@ivado utrogestan (prolutex, amelgen, progestanelle atd) sa dava vzdy. bez estrofemu mozes ist ak ti dostatocne rastie sliznica. ak nerastie, musia ju nastimulovat hormonmi, inak ti nemozu spravit vklad.

zuzzi18
31. mar 2021

@ivado presne, ide o tvoju sliznicu. Keďže ti dávajú estrofem tak ho asi potrebuješ. Mne bol estrofem silný, mega mi z toho rástla sliznica a ten ET nevyšiel. Pred KET som mala už len Lenzzeto sprej a sliznica pri vklade ideálna 9.2mm a embryjko sa chytilo aj keď potom odišlo ale z iného dôvodu. Takže záleží od maternice.

ivado
31. mar 2021

@zuzzi18 ja si myslím že to iste spôsobuje estrofem aj mne , pôjdem k lekárovi a preverim aká výška sliznice musí byt na vklad , pre niektorých je výška sliznice na vklad v poriadku , ak je 7 mm.

zuzzi18
1. apr 2021

@ivado 7mm je minimum na vklad..ale 7mm by uz mala mat sliznica na kontrole (rozmedzie je od 6mm - 8mm pri kontrole medzi 10-12 dnom cyklu). Ideálna výška pri vklade je od 8mm - 12mm.

sirka9
1. apr 2021

juuuj, tak HCG 636,6 😍 krásne sviatky baby prajem a držím palce všetkým, či už pozitívnym alebo ešte negatívnym. nech všetko dobre dopadne

butterfly333
1. apr 2021

@sirka9 super gratulujem 🤰

sofinkasarah
1. apr 2021

@sirka9 gratulujem

sirka9
1. apr 2021

@butterfly333
@sofinkasarah ďakujem baby 🙂

luckalukas_1
1. apr 2021

14. den po ET som mala hcg 722,3 a 16.den to stuplo 1723 😁🤞🙏🍀🍀🍀 a pritom tehu test mi nejak nesilnie, dnes rano som robila mamatest, 3 dni od posledneho testu🤷
ale hlavna je krv 🙏😊

niikoletka
1. apr 2021

@luckalukas_1 ja som na tom rovnako testy mi tiež pomaly silneju ale hcg pekne rastie. Dnes som 19dpt a konečne sú čiarky rovnaké :R

luckalukas_1
1. apr 2021

@niikoletka tak niesom jedina 🙏😁 ja uz testy nebudem robit, zbytocne ma to stresuje 😆 najhlavnejsie je, ze nam stupa hcg v krvi tak ako treba 🍀🍀🍀 dufam ze to dotiahneme do uspesneho konca 🤞😊.. mala si KET ci ET? kolky pokus?

radunka38
3. apr 2021

Ahojte, som týždeň po et. Myslite že to je áno alebo radšej ešte počkať? Ms mám dostať zajtra

sofinkasarah
3. apr 2021

@radunka38 ms necakaj

butterfly333
3. apr 2021

@radunka38 gratulujem 🤰

andy238
12. apr 2021

Baby, potrebovala by som poradit. V poslednom case ale najviac vcera vecer pri fenovani vlasov ostalo vo vani tolko vlasov (fenujem sa nad vanou - mala kupelka) az som sa zlakla. Podstupujeme uz 3. Ket a beriem denne 26 tabletiek+5xprogestanelle+injek.fraxiparinu. Je mi jasne ze to padanie vlasov mam zo vsetkych tych hormonov,ale kym sa dopracujeme k bábu tak budem uplne bez vlasov. Nikdy som nemala huste vlasy, mam ich skor jemne a preto ak mate podobne skusenosti s padanim vlasov,pripadne co vam pomohlo tak budem naozaj vďačná 🙏. Ďakujem za každú radu

milakrasna
12. apr 2021

@andy238 a berieš aj vitamíny? A akých 26 tabletiek? 🙈

andy238
13. apr 2021

@milakrasna siofor,euthyrox,agapurin,prednison,estrofem,lucetam,magne b6 forte, femibion 1

gven
13. apr 2021

@milakrasna ahoj, rada by som sa ta opytala na skusenost s Brnom, kde si presne bola a tak (pamatam si ze si to spominala ze si bola po neuspesnom ivf na sr). Moj treti KET bohuzial neuspesny, takze 1. cyklus IVF vobec nevysiel 😢 tak zvazujeme co dalej. Dakujem ti velmi pekne

milakrasna
13. apr 2021

@andy238 no pekná nálož 🙈 asi viac ako brat vitamíny sa nedá urobiť. Ono sa to v tehu potom stabilizuje hormonmi tie vlasy a pleť. I keď niekomu sa aj pohorsi... Ťažko povedať

milakrasna
13. apr 2021

@gven ahoj. Áno my sme dali druhy ivf cyklus v Brne v Reprofite a boli sme veľmi spokojní. Dokonca sa nám hneď prvý KET podaril 🐣 rozdiel medzi sk bolo v tom ze som brala medrol,fraxik a robili sme všetky vysetrenie a ivf metódy ktoré boli dostupné. PGT, ERA test, geri, ICSI.

gven
13. apr 2021

@milakrasna dakujem, aj my takto nejako rozmyslame. ak sa mozem spytat, prvy pokus ivf vtedy zlyhal absolutne? Pri ketoch si nemala ani tuk ci aspon biochemicke? Ja som mala jedno z toho biochemicke, aj toto tretie som citila ale preslo to a potom krv bola uz negativ (takze neviem ci ta ERA je uplne pre mna). Mam vysetrene repro imuno a nic zavratne nezistili tak neviem ci aj takym davaju kortikoidy. Tak pojdeme skusit to brno a uvidime co odporucia..