KET 2021
Ahojte baby tak pre nas bol rok 2020 neuspesny. Verim ze rok 2021 bude pre nas priat a dockame sa nasho vytuzeneho uzlika. Dufam ze sa tu najdu aj baby ktore sa tiez chystaju na KET a budeme sa podporovat navzajom. Drzim nam vsetkym palce 🙏✊
Ahojte dievčatá, prosím vás v utorok doobeda som bola na KET a teraz takto úplne večer sa mi odvtedy prvý raz kychlo, lenže veľmi ma pri tom pichlo v podbrušku a chvíľu som ešte cítila taky tlak.. Mohlo sa niečo embryu stať? Veľmi sa teraz bojím že som si ho,, vyhnala,, 😔
@lenja227 áno, poznáme 🙂 ale počkaj ešte, keď sa uchytí, pojdeš na krv a pozitívna, že ako sa bude vliecť ten čas do prvého sona, potom do videnia srdiečka, a potom a potom a potom 🙂 ja sa teraz nad tými dvoma týždňami čo som čakala na krv tak smejem, že to bolo nič oproti tomu čo je teraz. 🙂
@sirka9 no to máš pravdu... Neviem si to predstaviť ale zatiaľ sa tak dopredu nezamyslam. Budem rada keď sa chytí toto prvé ale zase viem že reálne úspešnosť celkovo je taka aká je... Čiže snažím sa myslieť pozitívne ale zároveň sa na to nefixovat. Dali mi rozmrazenu expandovanu blastocystu, po 5 dňoch PK, ale kvalita bola 4BB tak je to také no... Radšej rátam so všetkým.
@lenja227 nie nie, nemusi. ani na 10 deň nemusí byť. všetko záleží aj od toho, ktorý deň po KET nastalo uhniezdenie. mne napríklad doktorka povedala, že to môže byť až do 7 dní od KET, a potom jasne, že na 6 deň nebude žiadna čiarka. mne sa na tom tvojom teste tam zdá, že tam je a to ja som väčšinou fakt že slepá, všetci píšu že vidia a ja nevidím nič.
@sirka9 gratulujem ak si mala po vklade nejaké prípravky?
Baby ste fakt zlaté, takáto podpora je super vec a dáva mi to nádej 🙏🙏 dám dva dni pauzu do stredy od testovania, a potom skúsim testom Baby Top Test taky fialový tiež prúžkový.
@butterfly333 ďakujem. iba to co mi dali v centre, estrofem, amelgen a vzhladom na trombofiliu som pichala fraxiparine, ale teraz uz clexane. inak som nebrala nic. az ked som v 4+6 zacala krvacat tak mi povedali, aby som brala C vitamin, tak ten ladujem, a gyn mi povedal, ze vzhladom na tu trombofiliu budem musiet do konca zivota B a kys. listovu, tak som si dala aj to. este rozmyslam nad zelezom, to je vraj teraz docela dolezite a ja som bola cely zivot chudokrvna, tak neviem 🙂
@sirka9 prepáč myslela som príznaky🙉🙉🙉 jak beriem to isté tiež fraxík lebo mám trombofiliu aj anemiu.
@butterfly333 ahoj, no zatiaľ neviem čo z toho bude, ako dievčatá píšu asi som nemala tak skoro testovať. Čo sa týka prípravkov tak lekár mi odporučil Ogestan, ten som začala brať cca 2 týždne pred vkladom už. Po vklade ho beriem naďalej, jednu denne ráno a k tomu ešte jednu tabletku folatu kyseliny listovej. Poprosím tom klasika lieky čo mi dali v CAR, Estrofem a Amelgen, ten vaginálne.
@butterfly333 :D :D :D no, priznaky, strasne ma zacali boliet prsia a take divne v bruchu som mala, po prvom ET som netestovala, cakala az do krvi a ten nevysiel, pri tomto KET som nejak citila, ze tam je niečo inak v tom bruchu, neviem to ani poriadne popisat a tak som na ten 7 dpt nevydrzala a bol tam. inak mi dodnes neni nic, len tie prsia citim a roztahovanie maternice, inak vobec nic, ani zle mi neni, ani krize, ani unava. to si musim zaťukať na čelo, že zatiaľ netykám záchodovej mise 🙂
@butterfly333 😀 v pohode. Toto je môj prvý IVF a KET, ale hneď po vklade son cítila ťahanie v podbrušku a vo vaječníkoch. Potom v ten deň večer som cítila troška niečo ako pálenie alebo štipkanie vnútri, neviem to popísať a dosť ma aj pichalo. To aj druhý deň. A odvtedy už len niekedy cítim ťahanie zase, a aj bolesti ako pred MS tak sa aj bojím trocha. Ale včera sme išli autom na Senecke jazerá a trocha mi ostalo zle z jemnej vône čo máme v aute, predtým mi nevadila nejako. A väčšinou sa cítim taka plná, nechuti mi moc jesť a keď tak mi stačí menej. Bohvie 🤷♀️

Ešte otázka do pléna , riešite aj nejakým spôsobom očkovanie proti Covid ?