KET 2021
Ahojte baby tak pre nas bol rok 2020 neuspesny. Verim ze rok 2021 bude pre nas priat a dockame sa nasho vytuzeneho uzlika. Dufam ze sa tu najdu aj baby ktore sa tiez chystaju na KET a budeme sa podporovat navzajom. Drzim nam vsetkym palce 🙏✊

Ahojte, chcem sa spýtať čo vám pomohlo po neúspešnom ivf. Ja neviem riadne spávať. Som strašne precitlivená,nič ma nebaví. Myslím na to čo som počas stimulácie spravila zle.
@papynka Ahoj, za mna mozem jednoznacne povedat, ze mne pomohol sport a zdrava strava..od prveho neuspesneho IVF v juli 2020 (potom este biochemicke tehotenstvo v decembri 2020 a teraz liecba Medrolom kvoli imunite) som schudla uz 13 kg a to je moj hnaci motor. Aspon mam pocit, ze som to cele cakanie len tak nepreckala nicnerobenim a nieco som spravila pre seba, co mi uz nikto nevezme. Po kazdom neuspechu treba ten cas vyuzit investovanim do seba. Mozno robit veci, ktore uz potom tehotne a s babom robit nebudeme 🙂 uzivat si chvilky s priatelom, ked je na neho este cas 🙂
@lenja227 @lenja227 aj tak tam vidím, skus testovat rovnakymi testami, tak je najlepsie vidno rozdiel, lebo kazdy ma ine mnozstvo farbiva a potom to vyzera, ze netmavne. ale na tejto poslednej foto ju pekne vidno, to más 8 den, vsak? uvidis, ze na 10 bude silnejsia na rovnakom teste. ak mas moznost kup si mama test, mne napriklad velmi pekne ukazalo ciarky na obycajnom intime teste zo 101 drogerie.
@papynka hlavne si vytlc z hlavy, ze ty si nieco urobila zle. neurobila. zrejme nebolo dostatocne geneticky v poriadku na vyvoj. viem, ze je to sklamanie, tiez som nim presla, ale naozaj to nie je v tom, ze my nieco robime zle. priroda je mocna carodejka. a proti nej nevieme bojovat. skus vypnut, venuj sa ako pise zuzzi zivotu.
mne ekar povedal, ze ak je embryjko zdrave, prezije vsetko, ak hematomy, aj kadeco, ale ak nie je, nepomoze mu nic. tym som sa riadila.
@lenja227 nemusi byt silnejsie. nie kazdy test ma dostatocnu citlivost a farbivo. ako, jasne, netreba zbytocne falosne nadeje, ale ani hadzat flintu do zita. ked tak skus vydrzat, sprav si test tak na 11 den, 12. ja som si predtym robila az v den ked som isla na krv. velmi drzim palce aby to bolo pozitiv 🙂
Ahojte. Baby je podľa vás druhý KET lepšie riešiť hneď teraz keď sa bude dať, alebo radšej nechať telu pauzu aspoň mesiac, pripadne dva..?
@ciarafan ahoj, tiež tak rozmýšľam... Som psychicky teraz na tom síce fakt nie moc dobre ale tak verím že sa dám dohromady. Ak sa smiem spýtať, mala si tiež ket? Mne zostali ešte 2 zmrazené blastocysty ale táto vraj bola expandovana. Zvyšné dve sú asi menej bunkove, pondelok sa informujem. Mám dilemu či dať vložiť tie dve naraz alebo len jednu.
@lenja227 áno,ja som mala ET odložený kôli ohss a ešte aj kôli štítnej lebo hodnoty mi dosť vyskočili hore potom som išla na prvý ket neúspešný vkladali 1kvalitu 5dnovej ex.blastocisty a teraz pri druhom Ket tiež 1kvalita ale už začínajúca hatchujuca blastocysta vklad bol úspešný
@lenja227 ahoj, mas urobene všetky vyšetrenia? Ak nie treba radšej pátrať po príčine než vkladať a možno kvôli niečomu zbytočne prichádzať o embryjka. To z vlastnej skúsenosti píšem. My sme po oboch vkladoch neúspešných (druhý skončil ako biochemické) na niečo prišli, čo následne preliecujem.
@lenja227 urcite treba mat spravenu endokrinologiu (TSH by malo byt pri snazeni maximalne vo vyske 2), hematologiu aj reprodukcnu imunologiu v imunocentre (ta zakladna v CAR vysla napr. aj mne dobre ale ta rozsirena v imunocentre uz nie a uz to aj liecim). Ja som po druhom vklade mala HCG 570 vsetko super a nasledne som dostala teplotu a embryo na druhy den odislo (HCG uz len 217). Normalne v priamom prenose som citila, ako imuita zabojovala proti embryu. Ja by som uz bez podchytenej imunologie na vklad nesla. Nemusi ta na reproimuno odporucit lekar ale su tam mega dlhe cakacie doby.
@lenja227 nie:( najorv ides na vstupnu konzultaciu,potom ta poslu na odbery, na ktore sa objednas a cakas na vysledky a podla vysledkov sa rozhoduje dalej...ja som po imuno pol roka nebola v Car,kedze mi zistili skrz reproduk.imuno vysoke cYtokiny,zacala som brat tabl medrol a musela som chodit na infuzie velakrat...ale mne to pomohlo🙂