icon

KET 2021

ancike01
14. dec 2020

Ahojte baby tak pre nas bol rok 2020 neuspesny. Verim ze rok 2021 bude pre nas priat a dockame sa nasho vytuzeneho uzlika. Dufam ze sa tu najdu aj baby ktore sa tiez chystaju na KET a budeme sa podporovat navzajom. Drzim nam vsetkym palce 🙏✊

lenja227
15. máj 2021

@sirka9 jasne už rozumiem. To ti zistili z krvi teda priamo v CAR teda ak dobre chápem. Mne tiež vzali predtým v CARE krv, zisťovali aj protilátky proti spermiam ale tie nemám. Zistili by mi teda snáď aj problém s tou krvou. Žiadny Fraxiparin mi nedali tak som brala že je to asi ok.

zuzzi18
15. máj 2021

@lenja227 mne zistili hematologicky problém na reproimuno a odtiaľ ma poslali aj k hematologicke. Pritom zase, v CAR bola hemato základná (trombofilne mutácie) v poriadku.

sirka9
15. máj 2021

@lenja227 ano, priamo v CAR. Oni mi aj nastavili liecbu.

zuzzi18
27. máj 2021

Ahojte baby, dnes som 11 DC a bola som na kontrole pred KETom. Vyska sliznice 9mm, nie som velmi spokojna, lebo ideal v tomto stadiu cyklu je od 6-8mm a pri vklade od 8-12mm. Minulý KET som mala idealne hodnoty (11 DC - 6,75mm a den vkladu - 9,1mm). Pripravujem sa uplne rovnako, cakala som ze zase budu tieto hodnoty idealne ☹

niikoletka
27. máj 2021

@zuzzi18 nechapem tvoje obavy ved sliznica je super. Prečo si myslis ze su hodnoty zle? Btw posobenim progesteronu sa este kusok znizi takze pri vklade bude mat cca 8mm

zuzzi18
27. máj 2021

@niikoletka ani doktorka nebolo uplne ze rada, pretoze velkost je uz taka, ako by mala byt pri vklade, nie teraz na 11DC. Pri minulom KETe mala na 11DC 6,75mm a pri vklade narastala este na 9,1mm aj ked som brala progesteron. A pri tomto KETe sa embryo aj chytilo, aj keď potom ho zabila imunita..asi som si len myslela, ze ked mam rovnaku pripravu tak budu aj hodnoty ukazkove..teraz to mam kusok nad normou, nie je dobre mat ani vysoku sliznicu..

niikoletka
27. máj 2021

@zuzzi18 ja som mala teraz pri poslednom vklade 15mm a som tehotná aspoň zatiaľ ;) minule som mala 12 mm a vklad bol tiež úspešný.. toto vôbec nerieš

zuzzi18
27. máj 2021

@niikoletka tak to gratulujem 🙂 ano viem ze to zas nie je uplne rozhodujuci paramater na to, aby bol vklad uspesny..hlavne nech embryjka su dobre, ideme vkladat dve, spoliehame sa na ne 🙂

luckalatte
31. máj 2021

Ake mate skusenosti s nizkymi hladinami progesteronu. Mam nizky progesteron a sloznicu 9mm alw asi nebude Ket tento mesiac lebo progesteron je nagativny.
Viem to nejako ja ovplyvit? Mame konzultaciu v centre tak uvidime co navrhnu.

zuzzi18
1. jún 2021

@luckalatte ved na to sa cca 5 dní pred vkladom začína užívať progesteron ci? Mne progesteron nemeraju, rovno vždy nasadia 5 dní pred vkladom vaginálne tabletky Progestanelle.

sirka9
1. jún 2021

@luckalatte presne ako píše zuzzi, na to sa vkladá pred vkladom. mne napríklad aj urobili kontrolný odber krvi či je dobrá hladina.

zuzzi18
1. jún 2021

@sirka9 ja som pri hormonalnom profile mala progesteron v norme, mozno preto ho uz teraz nekontrolovali..aj ked bola by som veru radsej keby ho aj tak zmerali..musim sa spytat nabuduce preco to tam nerobia..lebo ani pri predoslom vklade mi nebrali krv..

sirka9
1. jún 2021

@zuzzi18 tak, pri hormonalnom profile moze byt v norme, ale v case plodnosti byva ina hladina, a osobne si myslim, ze vyska progesteronu docela aj dokaze ovplyvnit uspesnost vkladu a tehotenstva. (ma tam napada, chovame psov, a aj u suky sa napriklad sleduje vyska progesteronu a parenie je vhodne prave pri urcitej hladine - vtedy byva najuspesnejsie)

zuzzi18
1. jún 2021

@sirka9 mne ten predosly vklad vysiel, tak uz sa mozem len spoliehat, ze teraz pri rovnakej priprave vyjde aj tento (akurat s pridanim Medrolu aj fraxiku)🙏

sirka9
1. jún 2021

@zuzzi18 držím palce, mne tiež vyšiel v marci, ale už mám miesto fraxiku clexane.

zuzzi18
1. jún 2021

@sirka9 aj mas nejaku diagnozu na ten fraxik/clexane? Ja mam v sprave napisane ze mi ho dava preventivne tak uvidim, ako dalej, ci a dokedy ho budem pichat..to je pre mna nocna mora tie injekcie.

sirka9
1. jún 2021

@zuzzi18 ano, ja mam trombofilnú mutáciu homozygot, takže mňa to čaká až do konca. už som si zvykla, ale ten clexane je hnusný, už len tie injekcie sú nesympatické a nejak mi viac celkovo sedel ten fraxik, len už sa mi urobila alergia tak sme museli zmeniť.

zuzzi18
1. jún 2021

@sirka9 chapem, co by sme ale neurobili pre zdrave tehotenstvo az do konca, vsak? Dufam ze ked aj ja otehotniem tak aspon ziskam iny pohlad na tie injekcie a mozno si ich budem pichat aj rada, len nech to vsetko vyjde a je to v poriadku 🙂

sirka9
1. jún 2021

@zuzzi18 no, asi tak 🙂 čo neurobíme 🙂 držím palce nech to vyjde 🙂

zuzzi18
1. jún 2021

@sirka9 ďakujem pekne🙏

luckalatte
2. jún 2021

@zuzzi18 ja som mala nehativny progesteron na kontrolnom usg tak preto zastavili vklad. Mame sa dohodnut na nejakej liecbe alebo postupe tak prero sa pytam ci niekto nema nejaku skusenost.

zuzzi18
2. jún 2021

@luckalatte nechapem ako sa da aby na usg vedeli vysku progesteronu?

butterfly333
3. jún 2021

@zuzzi18 to určite jej brali krv na progesteron lebo ja som tak bola na utz pred vkladom 11dc a brali mi krv na progesteron.

luckalatte
3. jún 2021

@zuzzi18 Brali mi krv a na zaklade toho tak urobili.

zuzzi18
9. jún 2021

@ancike01 ahoj, prosim ta kedy si si robila prvy test? Mne 3.6. vkladali prvy krat dve embryjka. Obe boli 6dnove expandovane blastocysty najvyssej kvality. Rozhodujem sa, kedy urobim prvy test a neviem stale..tebe stale vkladali po dve embryjka ze? Aj si mala nejake pocity tesne po vklade? Mna cele poobedie po vklade pichalo v podbrusku na pravej strane, skor ako je pravy vajecnik..bolo to dost intenzivne..potom este aj na druhy a treti den ale to uz len po jednom pichnuti..teraz uz necitim nic. Dnes som 6DPT.

zuzzi18
9. jún 2021

@niikoletka nakoniec bola sliznica pri vklade 10mm, takze som bola velmi spokojna 🙂 teraz uz len cakat

ancike01
autor
9. jún 2021

@zuzzi18 ahoj pri poslednom vklade som necitila nic ako keby som ani nebola nikdy😀. Test som.si robila 4 den po vklade bola tam uz velmi slabucka ciarka a potom som si uz robila kazdy den a len silnela. Potom ma zacali velmi boliet prsia a to bolo vsetko.

butterfly333
9. jún 2021

@zuzzi18 držím palčeky nech všetko dobre dopadne ✊✊👉

zuzzi18
9. jún 2021

@butterfly333 Ďakujem❤

ddudu
10. jún 2021

@zuzzi18 ahoj, ja som 6 den po KET 🤗❤️ snažím sa oddychovať a ležať iba. Do roboty nechodím. Zatial nič celkovo nepocitujem ale stále by som len spala a spala a nevládzem.