KET 2021
Ahojte baby tak pre nas bol rok 2020 neuspesny. Verim ze rok 2021 bude pre nas priat a dockame sa nasho vytuzeneho uzlika. Dufam ze sa tu najdu aj baby ktore sa tiez chystaju na KET a budeme sa podporovat navzajom. Drzim nam vsetkym palce 🙏✊
@luckalatte určite áno 🙂
@bagiro Ja mam dve ockovania nakolko som zdravotnik. Alw tu tretiu davku nemam. Ale nazory su vseliake tak preto sa pytam na nazor. Nikto pravdu nepovie.
@luckalatte ved to,prave preto neriskujem. Na babanatko sme cakali dlho,tak nebudem ohrozovat.
@bagiro Aj u nas to tak je, cakali sme dlho a nelahka to bola cesta.
@luckalatte nam vysiel aj 8.vklad…takze ako som pisala vyssie,nechcem nic riskovat.
@luckalatte z trisomy uz viete pohlavie?
Aj ja sa pripajam.tahame 20t+3 a cakame dievcatko.tiez mam dilemu ci ist na 3 davku🤔drzim vsetkym palce❤️
@bagiro trisomny je ok, pohlavie nevieme.
Uvazujes nad predporodnym kurzom? Ja ano. A vy viete pohlavie?
@mathik84ja som akurat 14t plus 6
U nas hned od 12tt isty chlapcek.
Drzim palce🙂
@luckalatte jasne,ved na trisomy sa zistuje aj pohlavie.
To sme mali hned potvrdene spolu s vysledkami.
Aj v Saci povedali hned,ze ak si dame trisomy,pohlavie bude na 100perc iste.
Cize nam test len potvrdil co bolo vidiet predtym na ultrazvuku.
Zvlastne,ze mate ten test a nenapisali pohlavie.
Aj kamoska bola a tiez prisiel vysledok aj ohladne pohlavia.
@bagiro Mne na prenatalnej dg vramci morfilogickeho ultrazvuku odoberala dr krv na mozne odchylky trizomnie 21,18,13 a vysli mi dobre vysledky. Povedala ze roziko nieje u nas. A ze ak je ten vysledok z krvi tak neodporuca Triple test, ze ma s tym dobre skusenosti a odporuca Tripele test robit az v neskorsie ako v 12 tyzdni ak chce par A ze 12 tyzdn je skoro na tento test. Ja som v 15+6 tt cize pojdem na ten test az okolo 20 tyzdna nakolko udajne je relevantnejsi vysledok. Ale ja som bola iniciativnejsia a isla som do medirexu. tam mi odobrali aj vysetrili a povedali ze je to ok. co sa tyka pohlavia tak udajne nie kazdemu to vysetria. Ale na dalsom mofologickom usg je to presnejsie. Neviem ako je to lebo kazdy lekar ma svojske postupy. Ja som rada ze vsetko v poriadku. Mam starsiu gynekologicku a ta mi nerobi ultrazvuk na kazdej poradni, ze nevidi v tom vyznam. Ale to aj mojej kamoske ktora ma tiez gynekologa kt je strarsi tak jej nerobi usg a to chodi do sace.
@luckalatte isto,je to na kazdom gynekologovi,mne trisomy test robili v Saci na skoro 14tt.
A tam ma este predtym povedali,ze v ramci vysledkov je aj urcenie pohlavia🙂
Tym padom na dalsom usg uvidite🙂
Ja mam termin zac.marca.
@bagiro tak ja nemam este termin. som na pn a dalsiu kontrolu mam az 9.2 cize tam mi viac povie. Mna dr objenava a mam take protekcne terminy. Neviem preco to robi, ale sama iniciativne. Asi som jej sympaticka. Na pn som lebo zamestnavwtel mi nevie dat nahradne miesto lebo je covid vsade a nechce preberat riziko nakazenia.
Ja sa tesim na dalsi usg lebo by som si uz aj chvela nejaku malu vec pre babetko kupit ale neviem este 😕
Ja si myslim ze to bude dievcatko. Ale tak hlavne nech je babetko zdrave.
@luckalatte teraz buduci tyzden mam este nejaky odber krvi u svijej gynekologicky, potom poradna koncom mesiaca a tak v marci ultrazvuk.
Celkom to casovo aj leti.
Ja mam 6 rokov eshop,takze som len doma, da sa aspon oddychovat🙂
Ja som uz neodolala a vcere nieco detske uz kupila🙂
@bagiro tak ja nemozem este lebo neviem pohlavie ale akonahle budem vediet tak si kupim aj ja 🌸😊
@luckalatte uvidis to zbehne rychlo. Pripadne vies nejake biele univerzal/)
@bagiro ano, ale biele sa mi velmi nepaci. Nevadi, kupim si za par tyzdnov.
Inak rozmyslala si nad kocikom?
@luckalatte ja som napr brala biele,bezove a k tomu potom doladim spodnu cast,ponozky,ciapky atd🙂
Kocik-mam par tipov skrz kamaratok,ale ani jeden som osobne nedrzala,takze musim poskusat ( joolz,bugaboo, Moon)
Takze isto pojdeme nazovo niekde na predajnu poskusat,hlavne budem pozerat na vahu kocika.
Vy mate tip?
@bagiro Nemame ziaden tip, tiez chcem na zivo vidiet. Ale neviem ci je lepsie mat hlbsiu vanicku alebo plytsiu
@luckalatte kedze to budu letne deti,mohutne by som asi nic nechcela,kedze v zime uz aj tak viac menej budu v sportovom🙂
@bagiro my sme boli pozriet madernu a babetkovo musim pivedat ze maderna je super. Babetko fajn, ale predavacky su neochotne.
Ale chcem sa Ta opytat na nazor pliekivania latkovymi plienkami? Ja nad tym premyslam.
@luckalatte ja budem kocik objednavat isto,tu su premrstene ceny,ale zas treba ako pises naj poobzerat nazivo.
Kocik cca budeme riesit v 7-8.mes.
Latkove plienka ja isto nie🙂
Mame v rodine babatka a v pohode pampers sensitive na zaciatku.
Osobne nemam ani jednu kamaratku,ktora davala latkove plienky🙂
@bagiro ja som chcela vidiet nazovo, ale aj ja chcem objednat z netu. jedna moja kamoska pouzivala latkove plienky a pochvalovala si. Neviem musim si to nastudovat.
@luckalatte tak je to potom isto narocnejsie na cas🙂
Budem rada,ak su vsetko co najviac zjednodusim,aby som vedela aj oddychnut🙂
Inak ten cas mi posledne dni dost leti.
Ako si na tom s bruskom?ja ho mam ako v 6-7.mes:)
@bagiro Vies co ja nemam velke brusko, na mne malinko vidno, skoro vobec. Mne praveze ide cas pomaly.
@luckalatte tak ja uz len tehu veci nosim a mam pocit,ze sa gulam.
Pribrala som zatial 3kg.
Ale uz mi akosi viac chuti🙂
@bagiro Aj ja som pribrala 3 kg, ale pohybujem sa v pohode. Ja nenosim tehu veci este. Tým , že som doma, tak nosim tricko s kratkym alebo dlhym rukavom a legyni pasove, maju gumicku, ale netlacia ma a su pohodlne. Prsia mam sice vatsie ale v pohode mi vojdu do podprseniek co mam a netlacia ma. Sice nie kazda, len niektore. Ale mam pocit, ze ja priberam do bruska iba. A nemam ziadne speci chute a jem normalne ako som jedla pred tehu. Ak nieje vonku velmi velka zima tak sa idem prejst asi 7 km cez vychazku co mam a v pohode bez zadychania prejdem. Ale obcas ma páli zaha tak, že konec. Inak nic.
@luckalatte tak ja leginy neobleciem povodne ziadne,musela som dokupit plno kvoli bruchu.
Mna skor dost casto boli zaludok,ale to asi ak tym,ze brucho tlaci uz na zaludok.
Trosku som zlenivela,takze sa musim zacat viac hybat,skrz bruska je vsak viac vevi uz pomaly nafocnejsich🙂
V stredu mam este odber krvi u svojej gyno.

@luckalatte ja nejdem ani nahodou teraz🙂