icon

KET 2021

ancike01
14. dec 2020

Ahojte baby tak pre nas bol rok 2020 neuspesny. Verim ze rok 2021 bude pre nas priat a dockame sa nasho vytuzeneho uzlika. Dufam ze sa tu najdu aj baby ktore sa tiez chystaju na KET a budeme sa podporovat navzajom. Drzim nam vsetkym palce 🙏✊

luckalatte
24. jan 2022

@bagiro
Ja mam kontrolu vo februariu gynekologicky. Aj mna pali zaha preto lebo si tlacim brucho ked sedin napr na gauci alebo ked si dam nieco velmi sladke, napr minule som uvarila cokoladovy puding a po nom na brutalne palila zaha, nieco neskutocne. Ale napr vcera som jedla zakusok v cukrarni a v pohode. Ak jem castejsie ale malo tak je to lepsie, ale kazdy den mam dojem ze je iny. Ale tesim sa. JA si obcas zacvicim gravid jogu ato ma takakoby rozprudi, ponatahujem sa. Ale posledne dva dni zle spim, dolamana som, tak som si objednala ten tehotensky motilikovy vankus, tak uvidim ako sa mi bude snim spat, vlastne ako sa zobudim.

bagiro
24. jan 2022

@luckalatte juj,tak ja zle spim od zaciatku,a len na boku a ma dvoch vankusoch pod hlavou🙂)
Poradnu mam 2.2. klasicku a uktrazvuk v Saci 2.marca

luckalatte
24. jan 2022

@bagiro tak ja v pohode som spala ž na par noci do zadu. Mne čas plynie velmi pomaly nakoľko som doma a nemam čo robit, okrem takych bežnych veci ako upratovanie a varenie a tak.

ivado
24. jan 2022

@zuzzi18 ahoj no ani tento vklad sa nepodaril, vo februári idem na 12ty vklad . Takze ani Era test mi nepomohol ... snáď pri tebe to bude úspešne .

zuzzi18
24. jan 2022

@ivado ach jaj to na mrzí a co hovoria lekári? Idete hneď na vklad ďalší? Už asi nie je ani co vyšetrovať že?

bagiro
25. jan 2022

@ivado na repro imuno chodis? Mne pomohli len tam.

luckalatte
25. jan 2022

@ivado Hematologia, a iendokrinologia?
Zalezi aj na tom Ti ta pripravuju na transfer len liekmi, alebo injekciami. Mna na 3 pripravovali len liekmi a potom sme pritlacili na nich a povedali, ze nejdeme do dalsieho cyklu IVF, ze vieme ze je možna aj priprava injekciami, resp pripravia ovulaciu a folikul a potom to vyslo. U mna najskor bol problem s ovulaciou a hormmonmy.

bagiro
25. jan 2022

@ivado ja som liecena na hemato,endokrinologii,plus reprodukcna imunologia a potom dalsie injekcie,lieky z reprocentra.
Takze dost sa toho nazbieralo,ale kym som sa neliecila ba reproimuno,nic nepomahalo.

luckalatte
25. jan 2022

@ivado mne jedna sestricka z centra povedala, ze treba pritlacit na nich, lebo inak je to len o pokusoch, lebo ani mne v podstate neprisli na pricinu nepolodnosti. Je to cele na dlhe lakte, ale su tam nato aby pomohli. Bola som bezradna aj ked som zdravotnik a vidim do niektorych vysetreni a postupov no len ked som sa ukludnila tak som prisla na take veci na ktore by som neprisla inokedy.
Ta sestricka mi poradila ze ma uzivat bromelain pred vkaldom par dni, su to tabletky, ale obsahuje to aj ananas,a le udajnetie tbl su lepsie. Ak chces tak ti poslem a skus si nasadit, neposkodi to. Neviem ci v nasom pripade to pomohlo ale skus ak chces. A skus sa zamysliet nad tym preco nevysiel ten a ten tranfer, myslim to tak ze si urob analyzu ake vysetrenia chybali a vypatras to, mas intuiciu a navedie Ta to k cielu. Je to narocna cesta, sama som si prela tym a bola som ako na hojdacke raz dobre a raz zle. Robis preto maimum aby si dosla do ciela. Chcem Ťa len podporit.

ivado
25. jan 2022

@bagiro na reproimuno som bola a že nie som indikovaná na žiadnu liečbu . Že nemajú v podstate čo tam riešiť . To som bola pred rokom a pol . Uvažujem že pôjdem ešte raz .

ivado
25. jan 2022

@luckalatte aj hemato mám , tam mám všetko v poriadku , z endokrinológie beriem najnižšiu dávku estrimaxu.

ivado
25. jan 2022

@luckalatte ďakujem si zlata , ja som v centre hneď od začiatku trvala na tom aby nám spravili / mne spravili všetky vyšetrenia čo sa dajú . Že nie že nám bude niečo chýbať . O tých tabletkách s obsahom ananásu som počula , určite kúpim . Keď si písala ohľadom tých injekcii , aké konkrétne ? Ja som brala teraz 3x2 estrimax , vaginálne progesteron 2x 400 a ešte teraz navyše pichala prolutex. Toto je cela moja príprava pred a počas vkladu . Okrem toho beriem už len take Volnopredajne lieky (vitamíny C,D, magnezium, ...)

luckalatte
25. jan 2022

@ivado slaba priprava. Nekupuj daj mi adresu a poslem Ti. Toto vsetko plus injekcie ktorymi Ti vyrobia resp vola sa to stimulovana priprva. Ja som si pichala meriofert tak aby mi vyrobili folikul dominantny a potom som brala progestanele a estrofem a potom vkladali embryo a tak na 10 den som mala pozit test.
Podla mna mas problem s ovulaciou. Treba ich pritlacit, 12 krat je brutalne cislo.
Mne jedna dr povedala ze nemam riesit jeden neuspesny transfer nakolko kedze som nepotratila a nemala via. ako 3 nesupesne transfery tak nie som chudinka. Tak som sa nahnevala a zacala som patrat. Trvalo mi to dlho ale stalo to zato. A aj ta sestricka mi pomohla aby sme s manzelom im povedali ako naco tam chodime ako na klavir ked vysledky nemame!

luckalatte
25. jan 2022

@ivado a aj z hematologie beriem anopyrin a od endokrinologicky euthyrox

ddudu
25. jan 2022

@luckalatte ake su tie tabletky bromelain prosím ťa? prečo je to dobré brať? ďakujem

ivado
25. jan 2022

@luckalatte s tou ovuláciou súhlasím , mám veľmi nepravidelnú ovuláciu ak vôbec . Myslíš že v tom by mihol byt problém ?

niikoletka
25. jan 2022

@ivado určite nie vklad od ovulácie pokiaľ je s estrofemom vôbec nesúvisí ja som ovulaciu nemala nikdy potvrdenú doktorom za 5 rokov a s estrofemom mi vklad vyšiel vždy

zuzzi18
25. jan 2022

@ivado ovulácia je pri riadenom IVF cykle bezpredmetna

luckalatte
25. jan 2022

@ddudu to su take ze onsahuju bromelaim kt pomahaju aby sa embryo po vlozeni udrzalo. aspon mne tak bolo povedane. Neviem ci to pomohlo alw skusila som.

luckalatte
25. jan 2022

@ivado aj ja som s tym mala problem. tak mas odpoved a oni to vedia len je to aj biznis. Zahravanie sa trocha s ludskou doverou. Neviem preco to robia takymto postupom.

luckalatte
25. jan 2022

@zuzzi18 ale pri transfere je potrebna.

luckalatte
25. jan 2022

@niikoletka pri nepravidelnej ovulacii ak dolikul je cysticky alebo nevedia na sone urcit aky je co nevedia tak estrofem nepomoze. Ovulacia je potreba pri transfere.

niikoletka
26. jan 2022

@luckalatte nemáš vôbec pravdu. Vklad sa vykonáva v dvoch prípadoch v natívnom cykle alebo v riadenom. V natívnom sa využíva ovulácia a dá sa vykonať zenma ktoré buď to majú pravidelnú ovulaciu alebo reagujú na lieky vyvolavajuce ovulaciu. Odsleduje sa folikul potom sa pichne ovitrelle nasadí sa progesteron a toľko dní po ovulácii koľko má embryo sa vykoná vklad. Tento spôsob je samozrejme šetrnejši lebo užívaš menej hormónov ale veľa žien ovulaciu práve nemá a preto je vklad v riadenom cykle kedy užívaš estrofem zvyčajne od 1-2dc ktorý úplne zablokuje rast folikulu sleduje sa len výška sliznice a pokiaľ je dobrá nasadí sa progesteron a vloží sa embryo - ovulácia v tomto prípade neprebehne ale telo je hormonálne na vklad pripravene

luckalatte
26. jan 2022

@niikoletka Ja som napisala, ze ovulacia je pri transfere dolezita pred ketom. Viem cim som si presla a kazde centrum ma ine postupy. A ja som estrofen neuzivala estrofem 1-2 cykly ale ako sucast liecby pred jednym transferom.
Viem, ze sa robi aj v nativnom cykle aj stimiluvanoˇ s estrofemom a dalsimi hormomny ale aj je vyssi level aj pre zeny ktore maju problem napriek tomu ze ine vysetrenia maju v poriadku. A je to od nich nefer ist na dany specificky postup u kazdej zeny. Ale skusat najprv toto a toto. Mne to povedal clovek z centra ze sa to tak robi a netreba sa bat pytat sa rovno s lekarom aby urobili vsetko co mozu. Lebo nie pre kazdu je soft priprava ta prava a pomoze.
Nieje to fer voci zenam, lebo kazda ktora tam ide tak im doveruje a ak sa nieco nevydari raz, dvakrat dobre aj tri krat ale take mnozstva ake poniektore podstupili. Ja som to prezila 2 krat a nabrat silu a ist dalej je masakralne tazke.

luckalatte
26. jan 2022

@niikoletka Som sa pomylila. Je nefer ze neriesia kazdu jednu zenu komplexne podla jej problemov. Ale skusaju ten isty postup, aj ked vedia, lebo maju skusenosti, ze ci to vyjde alebo nie!
Mne uplne cudzi clovek s centra povedal ze na liekoch sa da vsetko zvladnut! A oni v centrach vedia ako na to.

zuzzi18
2. feb 2022

@ivado tak aj mne vyslo z ERA testu, ze mam posunute okno o jeden den..vklady sme robili neskoro..budeme robit asi uz na 16ty den vklad. to este presne Dr. vyrata po kontorole aby to bolo 102 hodin od podania progesterou..je to brutal..normalne ma to nastartovalo a aspon mam chut dalej to skusat a ist aj do noveho IVF. Iba 20 percent zien to ma posnute ale nikdy nevie clovek, ci to nie je zrovna on..

ivado
3. feb 2022

@zuzzi18 super dúfam že najbližší vklad sa podarí . Ja môžem ísť na vklad až po 125 hodinách od momentu keď budem nasadzovať progesteron. Tak držím palce 😉

ddudu
4. feb 2022

baby potrebovala by som súrne radu, beriem estrofem 1mg 2-2-2 a neviem či som si dala na obed...ale potom som si dala okolo 17:00 a teraz neviem fakt či som si dala estrofem na obed a pýtam sa čo je lepšie dať si viac alebo menej? myslím....keď som si teda vzala lieky na obed a a tým pádom budem mať 2-(2?)-2-2 alebo iba 2-2. Dúfam že je to rozumitelné. ☺️🤔 ďakujem za reakcie.....pripravujem sa na Endometrio testy

bagiro
5. feb 2022

@ddudu mne v centre stale vraveli,ze ak zabudnem na nejaku davku,pripadne si nepamatam,tak nemam nahradzat a mam pokracovat potom v dalsej podla casu.

bagiro
14. feb 2022

@luckalatte ahoj co mate nove,ako aa mate?kedy mas druhy uktrazvuk?