icon

KET 2021

ancike01
14. dec 2020

Ahojte baby tak pre nas bol rok 2020 neuspesny. Verim ze rok 2021 bude pre nas priat a dockame sa nasho vytuzeneho uzlika. Dufam ze sa tu najdu aj baby ktore sa tiez chystaju na KET a budeme sa podporovat navzajom. Drzim nam vsetkym palce 🙏✊

mirka7890
3. jan 2021

ahojte... tak nam nevysiel prvy KET co sme boli 18.12...ani sa neuchytilo..... ja sa chystam hned na dalsi mesiac... mame este 3 mrazacikov takze verim tomu, ze to dobre dopadne nic ine si uz ani nepripustam 🙂 Poradite mi co robit pred a po vklade!? Co jest, ako dlho oddychovat a ci pomaha joga a oddych od prace? Dakujem

michaela329
4. jan 2021

@luckalatte ja som raz dostala v deň kontroly krvi a raz normalne v termine - progestanelle to nikdy u mna nezastavil.

luckalatte
4. jan 2021

@michaela329 dnes je 4 den po vysadeni liekov a menzes mi stale nedosiel tak neviem. Som na pn cize 7.1 idem na kontrolu ku gynekologicke tak ak nepride do vtedy tak snad povie co robit.

luckalatte
4. jan 2021

@luckalatte resp mne uz 10 dni meska. mala som dostat 25.12. a neprisiel a 31.12 bol hodnota krvi hcg negat ale po vysadeni liekov este neprisiel menzes.

milakrasna
4. jan 2021

@gven ahoj,mne vyšetrenie na repro imuno pomohlo. Brala som medrol a otehotnela. držím palce ☘️ 😊

milakrasna
4. jan 2021

@luckalatte môže to trvať par dni kým ti klesne hladina hormónov v krvi. Určite príde. Nestresuj sa tým.

michaela329
4. jan 2021

@luckalatte kup si gynastan caj, cerveneho vina a daj si poriadnu horucu vanu. Hlavne klud, stres tiez robi svoje. Urcite pridu, cyklus niekedy strajkuje a Ty si prezila velky stres.

luckalatte
Autor odpoveď zmazal
luckalatte
4. jan 2021

@michaela329 Dakujem

gven
5. jan 2021

@milakrasna mala si tiez problem ze sa nechcelo embyjko uchytit? ako dlho si brala a ako si zvladala kortikoidy? Ja som pred ket aspon dostala imunoglobuliny od imunologicky, lebo mam nizsiu protilatkovu imunitu. Vraj aj to niekedy pomaha, ale nic. Tak som zvedava vo zistia na repro.imuno... inak beriem aj wobenzym uz mesiac a tiez sa vsemozne vyhybam cukru, obmedzila som lepok, alkohol, kofein, verim ze aj to dokaze znizit zapalove parametre...

gven
5. jan 2021

@luckalatte mala som to tiez tak, vraj tri dni po vysadeni liekov dostanem menzes a mala som to dlhsie, skoro tyzden... to som si uz robila obklady z ricinoveho oleja s teplym termoforom na to a pila cervene vinko, skus, prekrvuje to

voskovka
5. jan 2021

My si ideme dnes po posledného bojovníčka.❤️

milakrasna
5. jan 2021

@gven vložili mi 9 embryi a nič z toho nebolo. Chytilo sa až po nasadení medrolu a Fraxiparinu na prvý krát. Kortikoidy som zvládala veľmi dobre,bez nežiaducich účinkov. Ale tak ja som nemala problémy ani s inými hormonami,dobre som reagovala. Medrol som brala vseho vsudy 6 mesiacov. Intralipidy som nebrala tie sa dávajú primárne na NK bunky.

qeelli
5. jan 2021

Ahojte.Pridam sa aj ja.Som po 1.ivf v novembry a
zial neuspesny,nekonal sa ani vklad.V marci pojdeme na 2.ivf

michaela329
5. jan 2021

@qeelli a preco neúspech? Ak sa môžem opýtať.

luckalatte
6. jan 2021

Dievcata, menzes dosiel vcera. Ale rozmysla som na vysetrenim hemarologie a imunilogie. Na endokrinilogiu chodim, beriem 25euthyrox. Tak som skusila zavolat do centra a opytala som sa ci by nebilo vhodne doplnit tieto vysetrenia a dr mi povedala ze som zdrava a ze mam vycistit hlavu lebo taketo vysetrenia doporucuju az pi 3 neuspwsnim vklade a iba takym viete chudinkam. Mala som dost ked mi toto na plne usta pivedala dr.
ale ka si tieto vysetrenia doplnim. Mam aj hranicnu inzulinovu rezistenciu tak poprosim dr na enokrinilogii aby mi nasadila lieky resp dietu. Aj na pcos skusim nieco.
Neviem co si mam mysliet o tom teraz!

michaela329
6. jan 2021

@luckalatte mňa tiež z centra neposlali, len chceli doplniť jedno vyšetrenie u nich. Tak som šla za gynekologom a ten mi vypisal bez problemov ziadanky. Imunologiu mam o.k. (az na vysoje ASLO, ale to uz riesim), stery u gxnekologa potvrfili ureaplazmu - to je problém, ktory poriesi gyn. ATB, hematku výsledky budem mat 20.1. (v novembri som bola na krv) a endokrinologia potvrdila zatial "len" uzly a cysty na zlaze, takze uz som aj endo pacient. Na tie vysetrenia sa pýtaj-ked len pre svoj pocit. Mne odhalil zatial 2 problemy, ktore by CAR ani neriešili.

luckalatte
6. jan 2021

@michaela329 my sme prekonali ureoplazmu a v Mt povedal Dr ze to sa nema liecit antibiotikami ale mija gynekologicka mi dala. Tak si vyberme co je dobre a co nie. Nazory su take. Infektolog mi vravel lebo som setricka tak som isla uz cez znamosti a jeho nazor povedal ze sa nepreliecuje.
Skusim jedt len zeleninu a ovocie len malo poradim sa s endokrinologom aby mi skusila upravit stravu lebo udajne to inym pomohlo. ak skusim schudnut pred vkladom a zmenit myslenie a zivotny styl. neviem ci to pomoze snad ano. ale uz mam taku nedoveru v centra.
Uvidim co bude na hematologii a imunilogii.
Este som si nasadli inofolik a femigard neviem ci pomoze ale skusim. Dievcata pisali na fore tak skusim jednym pomohlo inym nie. Udajne aj medovkovy caj je dobry na hormonalny system 3 krat cez den pit minimalne.
neviem co je pravda.

michaela329
6. jan 2021

@luckalatte ja uz som sa napila cajov, nauzivala kvapiek, do inofolicu som dala penazi, ze by bola dovolenka za to 🤦‍♀️ Ja mam aktivny zivotny styl, sportujem, jem zdravo (obcas úlety ako kazdy) a nefajcim - pijem obcas vino. No tu ureaplazmu moj gynekolog liečiť chce, hlavne nevieme preco mam to ASLO vysoké a ATB by to mali po riešiť - a dam si aj osmičky zuby vytrhnut, aj keď nerobia problémy. Ja mam zrasty na vajickovode (druhy nemam) a gynekolog sa domnieva, ze problém moze byt ta Ureaplazma - lebo sa vracaju aj po operacii. Tiez som hodne stratila doveru v CAR, su tam sice milí, no nevidím ochotu ísť hlbšie do problémov.

luckalatte
6. jan 2021

@michaela329 Aslo je zapalovy paramenet.
Aj ja som tak s doverou voci centru. Asi sa aj slamky chytam neviem co robit. Uvidime co bude.

michaela329
6. jan 2021

@luckalatte ja viem, mam stastie na Dr. co mi všetko vysvetlia - mimo CAR 🤷‍♀️ Skús sa sústrefiť na seba, na svoje zdravie, stravu. Uškodiť to nemôže... A po zime nám príde jar, to človek bude mať hneď inú silu a energiu... Mne sa z čajov najviac páčil gynastan - aj chuťovo je fajn.

luckalatte
6. jan 2021

@michaela329 ja mam alchemilku a kupim si aj gynastan a aj kotvicnik je dobry.
ano jar je super!

milakrasna
6. jan 2021

@luckalatte to ti povedali? Chudinkam? To kde prosím ťa chodíš? Kks idioti 🙈🙈🙈 jasne ze ta hneď neposlu,lebo si budeš platiť za všetky neúspešné vklady lebo ta dôkladne nevysetria pred tým celým. Klasický pristup slovenskych centier a potom to vyzerá ako vyzerá. Všetky končíme v Brne. Gratulujem im 👏 ja som absolvovala na Slovensku vklad 9 embryi a tiež nikto ani nespomenul,ze by bolo fajn ísť na repro imuno alebo hemato. Všetko povkladáme jedno tam bude OK a trt makový. Ono tam určite aspoň jedno bolo OK ale nemalo šancu 🙈 som si to sama obehla a čuduj sa svete prišli mi na niečo a potom sa už KET podaril, avšak nie na Slovensku... Presne toto bol dôvod ísť preč.
Dobre rozmýšľaš,ze si chceš dať všetko vysetrit aspoň budeš mať pokoj na duši 🙏

mikasz
6. jan 2021

@milakrasna prosim ta🙏, viem, ze si to uz niekde pisala, ale neviem to dohladat 🙈
Co ti zistili na vysetreniach? Co ti nasadili pred dalsim vkladom? Medrol a fraxi?

luckalatte
6. jan 2021

@milakrasna do heliosu v Mt chodime a to dr starovecka mi povedala.
hrozne to je!

rokina13
6. jan 2021

@luckalatte kludne si tie vyšetrenie porob, centrum do toho nic nie je. Oni to platit nebudu, ich telo to nie je. Ja som sa ich taketo veci nikdy nepytala. Repro imunologiu som mala vysetrenu pred 1.vkladom v mojom zivote a ani vysledky som s centrom velmi nekonzultovala. Ak ti nieco najdu tak ti liecbu nasadi aj tak imunolog, centra v tom taky prehlad aj tak nemaju. Drzim prsty a urcite spravit vysetrenie aby si mala potom srdce na mieste, ze si urobila maximum co veda aktualne ponuka.

qeelli
6. jan 2021

@michaela329 .Mala som 5 vajicok z toho mi oplodnili 2 lebo iba dve boli schopne.Ale nevyvijalo sa tak ku vkladu nedoslo.Nemam ziadne zdravotne problemy len uz rezervu vajicok mam malo nakolko uz mam 38 rokov.Teraz cakame na genetiku a potom od 2 mesiace ideme na 2.ivf a dufam,ze sa nam to podari.

luckalatte
6. jan 2021

@rokina13 uz mam aj terminy vysetrenie hemotologie a imunologie vo februari tak uvidime ako dopadnu vysledky

milakrasna
6. jan 2021

@luckalatte Zistili mi embryotoxické cytokiny,brala som medrol a fraxik. Pomohlo 🙏
Helios MT je HROZNY😤 bola som tam na jednej konzultácii a chceli mi dat také dávky hormónov ze des a to som pred tým už veľmi dobre zareagovala na oveľa nižšie dávky v krátkom protokole. O ďalších veciach co mi hovorili sa ani nevyjadrujem 🙈 známej sa tam báli urobiť PGT, ani ho neurobili napriek tomu ze ho chcela. Proste úroveň za tie peniaze nulová. A to boli o 30%!!! Drahší ako reprofit Brno.

luckalatte
6. jan 2021

@milakrasna pgt neviem co to je