KET 2021
Ahojte baby tak pre nas bol rok 2020 neuspesny. Verim ze rok 2021 bude pre nas priat a dockame sa nasho vytuzeneho uzlika. Dufam ze sa tu najdu aj baby ktore sa tiez chystaju na KET a budeme sa podporovat navzajom. Drzim nam vsetkym palce 🙏✊
@zuzzi18 ja stále vravím že je to zázrak ☘️
Držím vám všetkým palce nech sa podarí ❤️🙏
@zuzzi18 to je take zlozite s tym zahniezdenim... ja sa nestacim divit aj ake rozne vysetrenia existuju, aj ten ERA test som so teraz googlila co to vobec je 😅 daj vediet ako si teda dopadla na tom imune, ja idem az 26.1, rada by som obisla iba s intralipidmi napriklad, ale ked mi odporucia kortikoidy, idem aj do nich, pre babetko vsetko. mame este dve emryjka nachystane. Hematku som mala podrobne vysetrenu minuly rok kvoli inym veciam a vsetko ok, este genetika nam chyba, to som zatial neriesila
@milakrasna ked je clovek v koncoch vsetko vyskusa vsak? Je radost a povzbudenie pocut ze sa to niekomu podarilo a nie si jedina, tiez poznam jednu zienku takto podobne po neuspechoch a prejdeni do brna po medrole otehotnela ❤️🙂
@gven je to neskutocna veda ja tiez mam nacitane vselijake veci, je to uplny zazrak otehotniet a donosit zdrave dietatko. Dufam nam to vysetkym vyjde.
Mne o ERA teste hovorila doktorka a hovorila, ze to davaju uz ozaj v situaciach, ked si nevedia rady..20 percent zien ma totiz posunute implantacne okno a vklad treba robit na iyn den nez na ten bezny 19ty. Ja som nad tym tiez uvazovala ale kedze sa teraz embryo aspon nachvilku uhniezdilo (vklad ale dala Dr na 18 ty den), tak tento problem asi nebudem mat.
@gven presne tak vyskusame všetko 🤷♀️😊
@zuzzi18 nie je úplne dôležité ktorý deň je vklad ale kedy sa nasadí utrogestan a od toho dňa sa pocita to najlepšie implementacne okno 😊 je to s presnosťou na hodinu. Napr mne to vyslo 120+3 hodiny od nasadenia utrogestanu. Co je v podstate taky priemer 🤷♀️ Dr bol presvedčený ze prave v tom bol pes zakopaný a vôbec 😁
Inak ja som napr intralipidy nemala vôbec. A mne to prišlo horšie ako kortikoidy, baby co tam chodia 3h im kvapka infuzia, večne problemy so sestričkami v imunovitale, popraskané žily. Ale tak je to tiež z kategórie "čo by sme nespravili pre bábätko " 😁
@milakrasna tak ale intralipid je zo sójového mlieka, nič hrozné pre telo, čo sa nedá o kortikoidoch povedať. Mne po nich vyšiel vklad a podávajú to v CAR.
@zuzzi18 aj kortikoid je "len" hormón telu vlastny, produkujú ho nadobličky... Ale tak je dôležité aby to zabralo,nech je z cohokolvek 😊
@zuzzi18 ano, mimo car idem.
@michaela329 v marci sa chystame na 2.ivf a este si pockame na vysledky genetiky.Dufam,ze sa nam to podari.
@qeelli bude to lepšie - druhý pokus rovná sa viac informácií pre úspech 🙏
@zuzzi18
@milakrasna dievcata, to implantacne okno sa nerata podla ovulacie? Milakrasna ako to tebe vypocitali takto? Mne to len tak odhadli na kontrole ze folikul je takto a takto velky, vo stvrtok cca bude ovulacia, v pondelok robime vklad... o nejakej super presnosti asi nie je rec. A ta ERA je tiez zvlastna, robi sa jeden mesiac a ten druhy je vklad ale vsak kazdy mesiac je cyklus trochu iny, u mna teda urcite, tak nechapem ako to moze predpovedat vhodnu dobu..
@gven ak berieš Estrofem tak je to presne ako píše
@zuzzi18 vtedy ani ovuláciu nemáš... Ak ideš nativ tak to vkladajú vtedy keď máš ovuláciu.
ERA je najpresnejšia metóda kde ti zoberú vzorku zo sliznice maternice a dávajú to na genetický rozbor. Posielajú to do Španielska preto je to také drahé.
Inak sa postupuje štandardne KET 17-21 dc. Aj mne to tak keď pred tým vždy robili 🤷♀️
@milakrasna podľa teba nemusím už uvažovať nad tým ERA testom keď sa mi pri tom druhom KET embryo chytilo že? Tým pádom toto môžem vylúčiť že by bolo lepšie vkladať na iný deň nie?
@zuzzi18 a ako ti to dopadlo? Ja som mala missed abort v 6tt a aj tak ma Dr presviedčal, ze je lepšie urobiť ERA. Kolo KETov si absolvovala už?
@milakrasna jeden ET ten nic a potom KET sa uz uhniezdilo, HCG bolo 570 a nasledne odislo v 5tt. Bolo to biochemicke nakoniec ale tam je vacsinou dovod vadne embryo..a tebe teda ERA robili? ako to dopadlo?
@michaela329 dakujem velmi a pekne a dufam,ze rok 2021 bude uspesny pre vsetkych 😊
@zuzzi18 robili mi ho pred posledným KETom. V podstate mi vyšlo ze okno nemám posunute 🤷♀️ ale nacasovali mi progesteron (utrogestan) presne 120+3h podľa výsledku. Pozri ak sa nepodari viac KETov tak ja by som do toho išla, nikdy nevieš 😊
@milakrasna čiže posledný KET bol nacasovany inak ako predošlé? No jo uvidím čo bude ďalej, zajtra už idem k doktorke tak som strašne už zvedavá, čo povie. Neviem prečo ale môj osobný pocit je ísť hneď na ďalší KET s dvoma embryami.. Uvidime
@zuzzi18 chápem tomu pocitu. Ja som tiež tak chcela vždy vkladať a nemala som všetko vysetrene a bola to len frustrácia...
U mňa asi nebol rozhodujúci ERA test ale repro imuno a PGT. Ale chcela som mať všetky vyšetrenia. Mne tiež vždy vkladali 2 embrya, až naposledy len jedno 🐣 rozdiel v tých KEToch bol v tom ze tie prve neboli načasovane,vkladá sa to v nejakom rozmedzi tak ako všetkym ženám. Posledný bol načasovaný presne na hodinu od nasadenia utrogestanu.
@milakrasna no ale po toľkých vkladoch neúspešných ti nerobili dodatočne vyšetrenia? To je trochu zvláštne, mne hneď po prvom robili.
@luckalatte utorok som vysadila lieky a štvrtok prišiel menzes
@zadana19 super 🙂
@zuzzi18 nie, preto som to na sk zabalila. Veľa žien je na tom rovnako, chodia na vklady bez vyšetrení 🤷♀️ biznis je biznis.
@milakrasna moja a ako sa to dá načasovať?
@butterfly333 zoberú ti vzorku z maternice,poslu na rozbor DNA. Príde ti presný výsledok kedy máš najlepšiu reciprocitu maternice, nasadia ti na hodinu presne utrogestan a potom na hodinu presne ideš na KET. V skratke 😊
Ahojte, dnes som bola na imuno adla v Po. O mesiac vysledky budu. Tak som zvedava ako dopadnu.
@luckalatte ja som mala vysledky o.k. Len ASLO vysoke, ta pani doktorka je uplne zlata a vsetko vysvetluje,co treba.
@michaela329 Som sama zvedava ako to dopadne.

@milakrasna to je super, ja poznam skor pribehy zien ktorym znicil Medrol zdravie a ani nepomohol pri IVF takze ozaj velke stastie mate ze sa Vam po tolkych neuspechoch konecne postastilo 🙂