KET 26.6.2023
Ahojte, mate niektora vklad 26.6.2023? Bude to nas 7 vklad...
@jujulip ahoj chcem sa spýtať keď si bola v sonoclinic vzali Vás na čas ako ste boli objednaný?
@lechmanova ahoj, áno na čas ma zobrali, my sme prišli asi 15 min. skôr, len som vypísala papiere, WC a išla som.
@jujulip super ďakujem 🙂
@lechmanova napis ako ti dopadlo sono...
Ahojte dievčence sono všetko v poriadku bez porúch.Ja som tam bola dosť dlho lebo sa mi nejako naplnil mechúr tak ma poslala na záchod a bábo nespolupracovalo .A bude to chlapec . Tiež som tam bola cca 30-40min .S doktorkou som bola spokojná v 20tt sa objednávam tiež knej.
@lechmanova super, ze vsetko v poriadku.. my na 80% dievcatko..
@lechmanova gratulujem 😉 len nechápem ako ti už vedeli povedať pohlavie keď mne povedal Dr. ze to ešte skoro.. Ani vôbec nechcel povedať ze co asi (nejaké percenta). Tak to len ja mam šťastie na takých odborníkov.
@jujulip no som bola prekvapená ona sama bez opýtania nám prezradila len muž jej toľko povedal keď som bola na wc že určiťe to bude chlapec a som sa vrátila a ona že áno mali ste pravdu .Neboj aj ja mám šťastie na takých . Keď sa budeš objednávať v 20tt tak sa pýtaj knej ako ona je Ukrajinka to vyjadrovanie nie je také odborné ale sa snažila čo najviac vyťažiť čo sa dalo aj ukázať.
@lechmanova mne dnes volali ohľadom výsledkov z krvi, vyšlo mi číslo 1:12000, tak snáď je to v poriadku a hneď mi aj dala termín a pýtam sa, či si môžem vybrať ku komu a sestrička, že idete k pánovi profesorovi Dankovčíkovi.
@jujulip to z triplle testov ti vyslo??ja som si ich robit nedala..a co ides k tomu lekarovi? Na genetiku? Ved si mala dobry morfo uzv. Mne by to tiez vyslo zle kedze mam vyssi vek a tak sa to preratava vekom.
@marhulka2022 to asi nebude triple test, lebo teraz keď ma objednávala, tak vravela sestrička ze gynekológ mi bude v 16.tyzdni brat krv na triple test ze mam doniesť výsledky.
@jujulip nerozumiem triplletesty by sa mali robit sucasne s 1 scringom..a to ake cuslo k comu ti to vyslo 1:12000?
2 scrining je od 18 tyzdna,tusim..
@marhulka2022 to je ze 1ku 12000 je šanca, že dieťa sa narodí s Dawnovym syndrómom. Mňa sa tam nepýtali, čo si to chcem dať urobiť, hneď po utz mi sestrička brala krv..
@jujulip jaj tak..a kolko si mala sijove prejasnenie?? Ja 1,52mm..a nosovu kosticku malo?tebe ten uzv urobili sup sup...
@marhulka2022 co sa týka utz bolo všetko v poriadku (tak vravel Dr.,sijove prejasneniel 0,8 neviem koľko by malo byt) Aj krv co mi dnes vravela, tak ze je to v poriadku a povedala mi to číslo. Písala som gynekológovi, sme sa dohodli ze mu dám vedieť,zatial sa neozval ale spomínal, že čím vyššie číslo tým lepšie (menšia šanca).
@jujulip ano cim vyssie tym lepsie to som uz pozerala na nete..vsetko je v poriadku, nic si z toho hlavne nerob..
Ahojte dievcata ako sa mate? Mne pomaly ustupuju teh.nevolnosti teda dost sa zmiernili..uz mam tehotensku knizku a dnes som bola na socialke zaziadat o tehotensku davku..
@marhulka2022 ahoj, ja sa mám dobre len ma ubijajú tie horúčavy.. Už sa len modlím nech sa ochladí trocha, dnes v robote sa mi zamotala hlava z toho tepla..a prišla som na to, že nepotiahnem v robote ako som plánovala, už nevládzem tolko🙈 Takže ešte asi mesiac a papa. Bruško rastie, už mi začínajú byť pomaly tesne veci. Na kontrolu idem až koncom mesiaca a vtedy mi dá sestrička papier na sociálnu, že spätne to vypočítajú.
@jujulip no ja sa tiez riadne gulatim 🙂 ale nevadi treba som rada po tom vsetkom co mam za sebou..skorej ma trapi busenie srdca a dychavicnost, dufam, ze je to z liekov na stitnu zlazu co beriem. V stredu mam kontrolu, tak som zvedava ci mi to dr potvrdi, ze to moze byt z toho. No ma sa uz ochladit, uz aby to bolo.ja nastastie som doma do prace nechodim, tak to prezivam celkom fajn s klimou...
Ahojte mne je ráno stále zle zvraciam.Práve mi volali zo sonoclinic a oznámili výsledky.Mám 1:11000 že bude mať dawn.syndrom.A tiež má objednali k profesorovi Dankovčikovi.Ja závidím tým tehulkam čo zvládajú chodiť do práce ja tiež som doma .
Ahojte chcem sa Vás spýtať ešte beriete nejaký progesterón?
@lechmanova ja este ano na noc 400mg utrogestanu..
@marhulka2022 aj ja nespomínali ti kedy sa to má vysádzať.
@lechmanova teraz idem v ut do poradne
V centre mi dali rozpis liekov do 10.9.23 potom pokracovat podla zdr stavu. V ut ti mozem napisat co mi povedal, naposledy, ze musime vysadzat progesteron velmi opatrne.
@marhulka2022 ďakujem pekne,ja som sa zabudla na to spýtať gynekológa ako ďalej.
@lechmanova ja už neberiem, postupne som mala vysadiť v 14.tyzdni,picham už len clexan.
@lechmanova od dnes mam utrogestan 200 len 1 tabletu na noc. Do kontroly 10.10.23
Mam vysoky spodny tlak, mate to niektora??
Musela som kupit tlakomer a zapisovat hodnoty.
@marhulka2022 ja som zase mala pri poslednej poradni nízky tlak.. Aj to sem tam cítim ale nič strašné. Zatiaľ si nemeriam.
@marhulka2022 ďakujem za info .Mala som nižší tlak ale ešte v norme a od 20tt si mám pravidelne merať tiež kôli preklapsii čo som mala v predošlom tehotenstve .

@jujulip no pred 5timi rokmi bol len Juhás vtedy také nerobil možno sa pokazil už aj on .Aj ja som chcela Dankoviča tiež mi povedali že to nebude možné.