icon

KET 26.6.2023

marhulka2022
19. jún 2023

Ahojte, mate niektora vklad 26.6.2023? Bude to nas 7 vklad...

marhulka2022
autor
17. nov 2023

@lechmanova ja mam termin podla ms ktoru som mala 7.6 termin 13.3.2024 ale 1 dr mi napisal podla uzv v 13tt termin 20.3.2024
Dalsia dr sa pytala ze preco 20.3. Ked vieme presne kedy bol vklad embrya. Chodim do borov kazdy krat iny lekar, tak len dopisuju do knizky..

jujulip
17. nov 2023

@marhulka2022 ja mam v CAR vyrataný dátum 13.3 (zapísaný aj v knižke) ,ale môj gynekológ to berie s rezervou, že termín je 2 týždne pred alebo po tomto dátume.

jujulip
Autor odpoveď zmazal
jujulip
17. nov 2023

@marhulka2022 veľká je ta fľaška s tým roztokom? To tam budeme piť však. A kombinézu si akú veľkosť kupovala 50 ci 56? @lechmanova porad či využijeme aj 50tky.

lechmanova
17. nov 2023

Mňa gynekológ už posiela do rizikovej poradne čo je v nemocnici kôli predošlému tehotenstvu aj keď teraz je všetko v poriadku.Kombinezu neporadim lebo pri malej som myslím mala 56 a sa vnej utopila keďže bola predčasne narodená všetko som mala nakúpené od veľkosti 56 😁.Teraz asi kúpim 50

marhulka2022
autor
17. nov 2023

Roztok je flaska s 2.5dcl taka malinova prichut..ja som kupila 1 kombinezu 50 a 1x56. V tescu mali vypredaj za 6 euro..
Ja chodim do rizikovej od zaciatku..

jujulip
21. nov 2023

Dievčatá, som nešťastná..po dnešnom glukózovom teste mi vyšli zvýšené hodnoty..a môžem dietovať😔

marhulka2022
autor
21. nov 2023

Ja tiez nemam velmi dobre spravy..vcera urgentny prijem, svrbelo ma cele telo v noci som nespala.. mam zvysene pecenove testy, dostala som lieky na pecen o tyzden pred ogtt mi budu brat krv co sa mi to upravilo. Zlcove kyseliny nastastie v poriadku. Malicka je v poriadku nastastie, zajtra idem na 4d uzv na fotky, tak snad nam vydu pekne..

marhulka2022
autor
21. nov 2023

@jujulip pila si to s tou malinovou prichutou?? Den predtym si mala taky lahsi??

jujulip
21. nov 2023

@marhulka2022 a povedali ti ze z čoho to je? Áno tu malinovú glukózu som vypila, deň pred tým som mala klasický, nedietovala som. To aj tak nemá zmysel lebo to nie je stav za jeden deň. Som zvedavá čo mi povie gynekológ, určite ma pošle k diabetologovi.

marhulka2022
autor
21. nov 2023

@jujulip nepovedali, budem sa pytat na poradni vo stvrtok.ale zrejme z toho mnozstva liekov co som bravala..

jujulip
23. nov 2023

Ahojte, dnešná poradňa dopadla dobre. Podľa doktora je malý o pár dní vačší, má do 770g, ale že je to relatívne, lebo tie hmotnosti nie sú presné. Tak asi je dobre živéný🙈. Ohľadom cukru, že je to len mierne zvýšená hodnota, ale mám sa ukázať pre istotu u diabetológa..už aj tak sa snažím stravovať striedmo, človek sa už bojí všetkého.

marhulka2022
autor
23. nov 2023

@jujulip super spravy..ja som bola vcera na zazitkovom uzv, uplne nadherne videa mam v realnom case. A mala je pekna baculka na tych videach, licka gulatucke. Tiez som zvedava bud.tyzdenna tu vahu kolko vazi. Ogtt mam tiez bud.stvrtok.

jujulip
23. nov 2023

@marhulka2022 už to pomaly začína ísť do tuhého, už nám nepriberaju pomaličky po niekoľkých gramoch🙈

lechmanova
24. nov 2023

Ahojte joj tak už sa pridávajú problémy dievčatá?Pri malej som mala tiež zvýšené pečeňové testy ale to som už ležala v nemocnici s iným.Som brávala lieky na to ale neviem aké to mi v nemocnici dávkovali.Ja sa bojím že sa povrackam ztej glukózy keďže ja ráno ešte stále zvraciam a hlavne keď som hladná.Aká dieťa sa drží pri takej cukrovke?Ako pri bežnej cukrovke?

jujulip
25. nov 2023

@lechmanová netuším aká, v pondelok mám vyšetrenie, budem múdrejšia. Mne ešte v piatok písal gynekológ, že mi vyšla z krvi anémia 🙈, tak dopĺňame vitamínky.

lechmanova
27. nov 2023

@jujulip držím palce nech to nie je vážne.Ja mám vstredu ten cukor 🥺

jujulip
27. nov 2023

@lechmanová tak dali mi glukomer a mam si sem tam premerat a zapísať. Po mesiaci poslať výsledky a sa uvidí,ale dr. krútila hlavou ze prečo mi brali z prsta krv a nie zo žily, lebo to potom môže byť skreslené.

lechmanova
29. nov 2023

@jujulip z prsta ti brali?Ja práve som vypila tú malinovu vodu som myslela že to bude horšie len nech sa to drží vo mne .
Keď si bola chorá čo si spomínala čo si brala ? nejaké lieky.
Mňa strašne bolí hrdlo pred týždňom ma bolelo týždeň pokoj a zase .Hedelix a zázvorový čaj si iba dávam.

jujulip
29. nov 2023

@lechmanova áno z prsta. Tebe berú zo žily? A teraz si meriam aj na lačno aj po jedle, lebo mi to nedá a vôbec nemám vysoký cukor, takže to je asi také vyšetrenie.. Jasne ze cukor vyskočí keď na lačno vypiješ tu sladkú glukózu. No keď som mala covid jedine paralen, teplé čaje a bylinné cmuľačky na hrdlo. A ešte mi predpísal doktor na vykasliavanie sirup Ambrobene, ten ze sa môže a pomohol.

lechmanova
29. nov 2023

@jujulip áno zo žili brala.No tak zbytočne ťa vystrašili našťastie že nemáš vysoký.Uvidim.keď sa nezlepší tak pôjdem tiež k dr.

jujulip
29. nov 2023

@lechmanova a kde si bola na vyšetrení?

marhulka2022
autor
30. nov 2023

Ahojte, tak uz aj ja mam po gluk.teste vysledky zajtra. Malicka vazi 973g vsetko je v poriadku..
A mala je vacsia o 8 dni. Termin nam posunulu na 5.3.2024 podla dnesnej vahy, otocila sa hore hlavickou..

jujulip
1. dec 2023

@marhulka2022 super správy👍 Dievčatá a kontrolujú vám či kŕčok či nie je skrátený? Ja som mala naposledy 39 mm.

marhulka2022
autor
1. dec 2023

@jujulip ja som mala vcera krcok 33mm, vraj super..ze uz sa ma skracovat...
Ale potvrdena teh.cukrovka 10.6 po 2 hodinach...vo stvrtok k lekarovi..

jujulip
1. dec 2023

@marhulka2022 vitaj v klube😉

marhulka2022
autor
1. dec 2023

@jujulip aj mas nejaku dietu?? Studujem to no som z toho akosi zmatena..uvidim co mi povedia vo stvrtok..

jujulip
2. dec 2023

@marhulka2022 vynechala som sladké - čokolády, koláče, sladké nápoje, mne vravela ze ovocie, suché keksy, ovsené tyčinky môžem. Náhradila som biele pečivo celozrnným a je dobre zmenšiť porcie príloh (zemiaky, ryža, cestoviny) a pridať zeleninu. Dostaneš takú brožúrku, ktorá potravina aký má glykemický index.

lechmanova
6. dec 2023

@jujulip ahoj ja som bola na poliklinike čo je na jazere.Neviem výsledky budúci týždeň idem na poradňu tak mi povedia lebo výsledky poslali tam .

lechmanova
6. dec 2023

Dievčatá ja so zchytala covid😔dusí má strašne a nasadili mi antibiotiká tak dúfam že bábätku nepoškodim.Som to konzultovala s gynekológom vraj môžem tie lieky .