KET August 2019 a užívanie Estrimaxu.
Ahojte je tu niekto kyo ife na ket teraz jul august ? Ja cakam na MS a mam predpisany estrimax ma niekto s nim skusenosti. Mala som odlozeny ohss pre hroziaci hyperstimulak.na kolky den cyklu sa robi ket ,?
Dakujem
@wewka1211 áno, kam chodis do Martina? Už si mala kety?
@katkaba1 myslíš že je to o sliznici? Mne to už začína pripadať že je dosť o šťastí
@wewka1211 to dorazilo aj mna ...
@diorissima Ja skutočne neviem či tam môže byť chyba, nenaznačuje tomu nič ale ja si to pre istotu skontrolovať dám. Embryo už nemáme, teraz musíme preliečiť ureu, ktorú nám v centre neliečili, musím na hematologiu, lebo v centre neriešili, že mam trombofilnu mutaciu..takže IVF u nás už tento rok nehrozí tak nech mám aspon všetko potvrdené kym sa do niečoho pustíme.
@katkaba1 vies neviem či to nie je veľa aj o psychike. Prvé teho som mala prirodzene ale nemala som žiadne stresy ani neviem ako som otehotnela ... proste na prvý sup. Teraz som maka toho veľa či už v práci alebo rodine, čiže stále som bola v strese a navyše začala som byt úplne pod tlakom a asi tlačiť na pílu ... uvidím další pokus ale hlavne chcem ísť bez hormónov tj v prirodzenom cykle takto to veľakrát pomohlo kockám čo ušli do Brna , mne je z estrimaxu a prog strašne zle, už z infekčných hormónov som dostala ťažký ohss proste moje telo je strašne háklivé na lieky
@katkaba1 a už vôbec nevhapem že neriešili tvoje problémy pri hormónoch veď to nie je sranda práve kvôli tromboze a ďalším komplikáciám kt môžu spôsobiť hormóny
@diorissima My dieťa riešime 4 roky. Z toho partner takmer 3 roky nemal spermie - azoospermia, začiatkom tohoto roka po liečbe konečne spermie "prišli" ale nevedeli zaručiť na ako dlho tak sme začali riešiť IVF. Ja som na píli netlačila lebo doteraz nebolo ako ( vedela som že tehu nebudem keď nie su spermie ) a potom pri IVF zas som si bola totál istá, že to hneď vyjde takže som bola absolútne v klude.
Ono ja mám 30, muž 41..stratili sme už 4 roky. Ty aspoň vieš, že otehotnieť môžeš - ja napriek všetkému som ešte tehotná nebola, ani po IVF.
Takže beriem to tak, že ja musím byť nastavená na 100% aby som vedela uspech podporiť.
Sklamalo ma to centrum, možno mi nastavi hemato liečbu nejakú a ja ostanem tehotná aj prirodzene, boh vie.
Ale áno, psychika robí veľa. Len ťažko, naozaj velmi ťažko sa na to nemyslí keď musiš absolvovať to všetko a roky riešiš niečo kde výsledok nevidíš..
Ja som našťastie lieky znášala dobre, od progesteronu sa mi jedine spať chcelo ale že 25h denne, ostatné ok.
Ja si odmietam pripustiť, že zrovna ja by som nemala byť mamou. Odmietam. Pre mňa je to zmysel života, nič si neprajem viac ❤
@katkaba1 to ti verím, to sklamanie strašne boli, áno ale dieťa som mala s iným partnerom takze tak a my sme išli do centra s tým že to bude sup sup na prvýkrát . Mne je strašne zle z tých liekov
@wewka1211 ahoj tak jasom testovala a aj krv mi potvrdilo len že mala som nisku hodnotu potom som bola zas na krv aus mi úplne klesla potom som mala menzes ale ako bi nebol menzes vraj to bolo biochemicki potrat začala som krvácať 30.31a do dnešného dňa uš nič volala som na kliniku tak vraj som mala tichucki potrat no čakám ešte na menzes ale ešte nedošla občas ma pichá vo vajecniki Ali sem tam tak neviem co to znamená ani menštruácia mi normálne nedošla mala z vás niektorá tak alebo ti mala si normálnu menštruáciu alebo nie beží mi na hlavu že bisom mohla bit tehotná lebo tak ma sem tam pobolievali vaječníky jak som bola na KET a potvrdilo sa tehotenstvo a 4.9 bisom mala mat menštruáciu a obec nedošla stalo sa aj tebe toto alebo si dostala menzdes
@diorissima Ako čitala som už veľa o tom, že do buducna už ET ani nechcu robiť, len KET - aby sa telo po tých dávkach hormónov vyčistilo. Tam zas je ale riziko, že sa embrya nerozmrazia alebo "neožiju".
Ono nakoniec aj tak bude ako má byť, ja verím, že aj Tebe, aj mne, aj každej sa to čoskoro podarí.
IUI ste neskušali?
@diorissima teraz ma napadlo, ja keď som mala užívať progesteron cez ústa lebo som už krvacala tak mne bolo z neho zle, strašne závrate som mala ako keby som bola opitá. Nikomu som nič nehovorila, myslím doktorom, ale teraz keď spomínaš že aj tebe je z progesteron zle
@jaroslavgina ja som dostala menzes, síce najskôr to bolo len špinenie niekoľko dní, čo u mňa normálne nie je, lebo ja hneď na druhý deň silniem a tento posledný menzes mi trval dvakrát dlhšie ako zvyčajne. Tak potom tu ešte nádej je. A nerobila si si test?
@diorissima áno do Martina chodím, mala som už 2 neúspešne KETy a teraz chcem zistiť príčinu kým sa pustím do ďalšieho
@katkaba1 ved aj ja som čítala na helios dobre referencie, preto som si ich vybrala. A doteraz som nemala žiadny problém so žiadnym lekárom tam, okrem tej poslednej co som sa k nej dostala náhodou. Toto nerisiesenie problému vadí aj mne. Ja so sliznicu tiež nikdy problém nemám, vždy ju mam krásne narastenu, ale tak kde je teda problém a hysteroskopia sa robí v narkóze? Ako moja kolegyňa ta tiež bola na ivf a jej pri poslednej k reťazí prišli na to ze ma úplne nevhodnú maternicu na v nosenie dieťaťa a to 3x podstúpila ivf. Je to o biznise v centre podľa mňa veľa vecí zamlcia, lebo veď z každého ivf majú peniažky. Ale dúfajme a držme si palce že nebudeme mat žiadny vážny problém a úspešne sa do pracujeme k bábätku 😊
My sme boli včera na konzultácii po neúspešnom Ket, a bola som milo prekvapená. Hneď nám doktorka povedala, že sa máme objednať na genetické testy a tiež hysteroskopiu. Na ďalšie IVF by sme mohli ísť o dva, tri mesiace, ale my sme sa rozhodli, že pôjdeme až po novom roku. Verím, že nám to výjde a všetkým nám, ktoré tak veľmi túžime po bábätku 😍
@wewka1211 nie ešte som si test nespravila bojím sa testovať písala som tomu odborníkovi že ako otehotnieť môžeš si ísť pozrieť tam poprosila som ho abi mi poradil téma je tam že prečo mi nedošla menstruacia po biochemicki potrat keď sa tam do čítaš tak mi napíš on mi písal že je možné že bisom mohla bit tehotná tak neviem terás čo mám si mislite
@wewka1211
Áno, hysteriskopia sa robí v narkóze lebo je to bolestivé. Mne povedal lekar, že je to podobné ako pri punkcii vajíčok - je to len krátka anestéza, cca 20-30 minút. Aby som nemusela ležat v nemocnico 3 dni tak idem k mojmu gynekologovi na jednodňovku - 60€ mi za to stojí. A aj keby nič nenašli tak si môžem "vyškrtnúť" zo zoznamu probelm s maternicou. Ja sa do ničoho už nepustím kým nebudem mať všetko potvrdené, vyriešené.
Môže maternica pekne narásť ale môže byt napr. trochu zhrubnutá a už sa embryo nevie alebo len ťažko zahniezdiť.. boh vie. Celé toto je neskutočne komplikované, hladá sa ihla v kope sena.
Ale ja som presvedčena o tom, že keď mi skontroluju maternicu, preliečim zápal a nasadi mi hematolog co treba tak sa to konečne podarí ❤
Ja idem na hysteroskopiu bez anestézy, doktorka povedala, že by som to mala v pohode zvládnuť. Pôjdem mesiac pred IVF, čiže niekedy v januári.
@31jaja31 Iné nie, som objednaná ešte na hematológiu kvôli trombofilnej mutácii.
Mne povedal lekár, že je to dosť bolestivé tak dáva do krátkodobej anestézie. Aj sa telo uvolní, ja by som bola pri vedomí asi totál stiahnutá, ja sa zákrokov strašne bojím.
Ja idem tiež na istotu preto to podstupujem. Ale verím, že nič sa nenájde. Aj keď vyriešime tú mutáciu že by sa možno aj prirodzene zadarilo ❤ nepovažujem to za nemožné. Držim palce 😉
@katkaba1 ďakujem za odpoveď 😉 tak uvidím, hádam to zvládnem aj bez anestézy 😉 a my prirodzene ... Hmm neviem ... My sa už snažíme štyri roky, z toho rok chodíme do centra. My máme problém so spermiami, máme zlú morfologiu. Pohyblivosť a počet sa zlepšil vďaka vitamínom, ale tá štruktúra nie. Preto neviem či je šanca prirodzene otehotnieť, ale všetko je možné 😉
@katkaba1 nie nie, nikoho nepoznám čo by im to vyšlo, ani môj lekár kt je rodinny známy mi to nedoporucoval. Níž buď vyjde alebo nie , ja už som sa s tým zmierila ale už určite bez hormónov, keď mi povedia v Martine že musím užívať lieky odchadzam , čo som si s tými liekmi užila tak ďakujem prkne už neprosím , závrate, migrény, zimnice, zmeny naľavo, vracanie alebo napinanie, neustále mocenie proste jeden zlý sen
@31jaja31 určite je , ja už začínam preferovať prirodzene otehotnenie, dokonca veľa známych sa mi po tomto priznalo že boli na umelom a nevyslo a nakoniec skončili prirodzene
Ahojte, tak moje tehu testy doma neklamali a krv je negativna 😭 Ket nevyšiel 😢
Ideme sa poobjednávat na genetiku a imunológiu. Držím palce nám všetkým 🙏🍀👊
@weja07 drz sa... v prvom momente je to zle... snáď Vám pomôžu nám genetiku kázali ešte pred samotným začiatkom celého cyklu
@diorissima verím že pomôžu 🙏 Do druhého Ivf by som nerada išla,pokiaľ nebudeme mať overené výsledky.

@terka866 ahoj, mala som asistovaný hatching pri vklade + lepidlo a embrioskoop- tiež sme mali ICSI - teraz ma čaká KET, -niekedy v októbri -