icon

KET - august 2022 - podporme sa

lussyaweiss
13. aug 2022

Ahojte je tu niektorá z Vás ktorá je po vklade ? Ja som 3 deň po vklade 2embryi☺️ .Nájde sa tu niekto ?

lady_o
31. aug 2022

@gina6 tiež som googlila 🙄 som zvedavá na krv v piatok ... priala by som si, aby sa to nepotvrdilo... aby sa stal zázrak... 🙏❤️
Ja v zázraky verím... jeden z nich sa vola Nina ❤️

jarrys
31. aug 2022

@ysl presne a este k tomu piju, flamuju, ziju nezdravo a tehotenstvo a porod bez komplikacii a narodi sa im zdrave babo a ani si to nevazia. som si povedala ze asi ja by som mala k tomu takto pristupovat a lebo evidentne moj zodpovedny pristup nefunguje

lady_o
31. aug 2022

@ysl od malička som si predstavovala, ako raz budem mamou. Neskôr som rozmýšľala nad tým, aké to musí byť úžasné, keď zrazu zistíš, že si tehotná, možno ťa táto správa aj prekvapí... trošku ma mrzí, že ja toto nikdy nezažijem... ehm, teda budem sa strašne smiať, ak tá povestná motyka u nás vyskočí uplne necakane pár rokov pred 50tkou 😁 samozrejme, aj v tomto prípade budeme najšťastnejší 😊😍
U nas manžel moc nechce riešiť IVF kvôli tomu, ake mam potom stavy... neviem mu vysvetliť, že pri toľkých hormonoch to so mnou musí tu chvíľu vydržať 😁
Inak dievčatá, myslite, ze spermiogram sa môže zlepšiť? Teraz nemyslím, že po mne hodí boxerky a otehotniem 😅, ale aspoň o kúsok. Poctivo berie vitamíny vyše 1,5 roka. Všetko, co obsahuje Folandrol, len si to našiel kvalitnejšie nakombinovane v iných produktoch.
V piatok ma spg, tak verím, že sa to aspoň nezhorsilo 🙏

ysl
31. aug 2022

@jarrys mna by fakt zaujimalo preco to tak je.. preco sme potrestane za to ze zijeme taky zivot, snazime sa... :( ale asi nam nepomoze sa v tom utapat len ja uz fakt neviem kde hladat silu :(

ysl
31. aug 2022

@lady_o ja som si to praveze nikdy nepredstavovala, nikdy som nebola taka ze by som sa starala o vsetky deti naokolo, ja som ich viedla :D i ked som to brala ako samozrejmost ze "raz ked budem mat deti" ale posledne roky som zacala po dietati tuzit, kedze vsetko ostatne som si uz splnila.. len som necakala takuto tazku cestu :( :( a okolie to este zhorsuje hlavne otazkami Kedy budeme mat dieta.. akoby nevedeli ze ked zena nema dieta tak bude preto ze nechce alebo nemoze 🤦‍♀️ takze posledne 3 roky co sa snazime len myslim na to ake by to bolo mat taky maly uzlik ktory nam bude robit radost .. alebo nas zlostit ❤❤ proste netreba sa vzdavat len recept nemam :D toto je moje druhe ivf a druhe et, nizske amh zly spermiogram.. takze je zazrak ze sme to dotiahli tentokrat aspon na "ducha" na teste..

jarrys
31. aug 2022

@lady_o no tak spermiogram sa moze zlepsit aj zmenou zivotospravy k lepsiemu. Jasne ze zazraky netreba cakat ale k mensiemu zlepseniu urcite moze prist. Samozrejme zavisi aj od diagnozy.

jarrys
31. aug 2022

@ysl ake mas AMH? Ja som mala koncom aprila 0.46 ale v maji som mala stimulku. ty si pisala ze mas 38rokov ci? sa mi to uz pletie 🙈 ale ved ty si mala krv pozitivnu ci? a mala si ist tento tyzden znova na kontrolu? ci si zle pamatam?

lady_o
31. aug 2022

@ysl ja som zas bola od škôlky taka "mamina" ... 😅 starala som sa o mladších spolužiakov, zabávala ich, učiteľky mali vystarane 😂
Co sa okolia týka, blizke okolie vie o našom probléme. Len ma neraz zarazilo, ked sa ma kamoška spýtala, kedy bude druhé... za mňa aj hneď... lenže od nás to akosi nezávisí... a o tej svadbe som už písala... ked mne 12.30 potvrdili, že sa maličké neudržalo a o pár hodín na svadbe svagrovci slavnostne oznámili, že čakajú bábo... vlastne ani nevedia ako... a potom hneď poznámky smerom k nám, že už nás dobiehaju, ze kedy bude druhé... mala som 100 chuti povedať, že o druhé sme práve prišli... ale nebudeme si všetci kaziť deň... do toho mi dnes svokra hovorí, ako jej švagor (jej syn) poslal sono, že aká krásna fazuľka... tak som jej povedala ze aj my sme riešili vklad a neúspešne. No som rada, ze to vie, lebo , necháp ma zle, ja som vážne šťastná, ze budem mat synovca/neterku a zo ❤️ im to prajem. No zároveň to boli a musim to spracovať.
U nas je to len o spg.... keby mi tak niekto vedel povedat, kde bol problem, preco sa drobcovi nepacilo....
ale už dosť... nejdem tu zas mrncat... dieťa už spí, muž otvoril víno 😂😂😂
Takže depka preč, bojujeme ďalej... a niekoho hore to už raz prestane baviť a povie si, že už nás má plné zuby, co furt bojujeme za svoj sen a bum - // 💪😍😁 toť moja predstava a tak to bude ....tak, ktoré môžete- nazdravicko 🥂

lady_o
31. aug 2022

@jarrys som rada... lebo sa vážne snaží... od začiatku roka som prešla na zdravší lifestyle a muž, ked videl zmeny, pridal sa ku mne 😁 tak som zvedavá... 🤗

ysl
31. aug 2022

@jarrys ja som mala 1.13 amh naposledy a mam 34 rokov. Na krv som este nebola, idem v piatok alebo v pondelok mam 3-4 dni silnejucich duchov na palicke a spinenie .. bolesti v podbrusku .. som 11 den po et takze dalsie dni budu rozhodujuce.. tada pre nas kazdy den je dolezity.. su to nervy :( 🙏🙏

ysl
31. aug 2022

@lady_o urcite to tak raz bude !!! Ked nas vyhodia dverami tak budeme buchat na okno 😭😭 u nas to nevie nikto .. len jedna moja kamoska , ani rodina ani kanarati skratka nikto. U mna je velmi tazke o tom hovorit, hned sa rozplacem aj pred doktorkou 😭 a rodina - nechcem aby sa zbytocne trapili, je mi to neprijemne o tom hovorit a niekedy sa aj hambim lebo je to obrovsky tlak, sme uz viac ako 4 roky manzelia a dieta nikde.. takze ja o tom vobec nehovorim lebo je to pre mna strasne tazke :( tak strasne dufam ze to vyjde ale zaroven sa strasne bojim a davam si len ciel mat rano silnejsiu palicku .. nechcem rozmyslat este o dalsich veciach lebo potom sa hned sklamem.. :( ja ti to strasne prajem aby si mala druhe, mozno len nebol spravny moment.. kolko mate este mrazacikov?

lady_o
31. aug 2022

@ysl och moja, nevieš si predstaviť, ako ťa chápem... hoci to bolo ťažké (aj je), pomáha mi o tom rozprávať... každá sme však iná a samé najlepšie vieme, čo nám vyhovuje ❤️ ja stále verím, že ty budeš tá šťastná z tejto skupinky... 😊 nádej zomiera posledná.... a áno, maličké ciele nas postupne dovedú k tomu hlavnému cieľu ❤️
Tiež si vravím, že niekto čakal, kým pomôžem sestre upratať dom (a počkám si na ňu, aby sme boli opäť naraz tehotné 😂) a kým malej urobíme izbicku 😊 potom to už môže prísť 😁
To je problém, že už nemáme 😪😪 keby sme mali, som vysmiata... cize zasa všetko odznova 🙄😪 neteším sa, ale urobím čokoľvek, aby ten náš zázrak mal súrodenca ❤️
Ak sa podarí, budem môcť povedať, že mám všetko, o čom som v živote najviac snívala 😊 a ak aj nie, vystiskam si tu moju malu certicu... strasne ti prajem, aby to vyšlo... tak veľmi... 🙏

jarrys
1. sep 2022

@lady_o
@ysl
nic ine nam neostava baby len bojovat. Padnut, otriast sa, zdvihnut a bojovat. Aj ked to je cim dalej tym tazsie. Tak mne sa dnes rano uz spustila MS. Ta sa vzdy ponahla aby prisla. V utorok som este brala tabletky co blokuju a len vcera uz nie a dnes rano uz prisla s velkou pompezou ze mi idd brucho vybuchnut a vsetko co mam v nom vypadnut 🙈🙈

ysl
1. sep 2022

@lady_o @jarrys baby tak ja uz stracam nadej, dnes rano test a palicka zoslabla 😭😭😭😭😭 spinin 4.den uz si myslim ze je to obycajny ms ale kvoli tabletkam a hormonom je slabsi... boze ja som tak straaaasne duuufala.. nechce sa mi ani z postele vstavat.. 😭😭😭😭😭😭

lady_o
1. sep 2022

@jarrys ja som tiež v piatok vysadila tabletky a v nedeľu už ms nastupila... ale až divne slabá na moje pomery 😊

lady_o
1. sep 2022

@ysl toto nie 😯😪😪😪 je stále čakám na tu tvoju krv... 🙏🙏
Inak baby... zaprisahala som sa, že po ďalšom vkade testovať budem max v deň, keď pôjdem na krv... lebo to je neskutočne, takéto stresy 🙄🙄

jarrys
1. sep 2022

@ysl pockaj este na krv co ukaze. Este to nemusi byt koniec. verim ti ale ze sa ti ani nechce z postele vstat. Mne sa smutok najlepsie nazahana pracou a upratovanim alebo ze nie o robim. lebo vtedy nemysli na to.

ysl
1. sep 2022

@lady_o a ake tabletky si brala? Ja beriem amelgen clexan a aspirin.. citala som ze amelgen moze oddialit MS ale nechapem tomu spineniu. Ms mam vzdy stredne silnu a bez tabletiek to prve dna dni nedavam. A teraz len jemnucka hneda a bez silnych bolesti tak neviem cim to je.. na krv pojdem (ak budem mat kam) ale testy mi uz povedali vysledok 😭😭😭

jarrys
1. sep 2022

@lady_o asi tak. ha som nevydrzala a testla som sa na 10den. Iba jedenkrat. ale nabuduce sa testovat budem rano den pred krvou aby som sa pripravila psychickY v pripade dalsieho neuspechu.

lady_o
1. sep 2022

@ysl estrofem a utrogestan som brala... hormóny majú na naše telo obrovský vplyv... vďaka ivf som si dodzubkala štítnu žľazu, ktorá je dosť podstatná pri snahe o babo... ale stále dúfam, že to bude u teba pozitivne 🙏🙏🙏

lady_o
1. sep 2022

@jarrys presne tak som už aj ja nastavená 😊 povedala som si, že výsledok testovanie nijak neovplyvní 🤷‍♀️ iba co budem mat nervy v kybli 🙄
Dievčatá, ja si to už nepamätám, koľko cca trvá poistovni, kým ivf schváli?

ysl
1. sep 2022

@lady_o maju lehotu 1 mesiac ale u mna na sk to bolo rychlejsie. Ako si zistila to zhorsenie stitnej zlazy? Ake testy to odhalia?

lady_o
1. sep 2022

@ysl aj mne sa tak zdalo... cize snáď v novembri by som mohla začať stimuláciu... čistí teoreticky 🤔
Na screeningu na konci prvého trimestra mi to zistili tuším.. alebo keď mi brali krv v rámci poradne 😊
V júli som bola na kontrole a stitna ôk 🙏

jarrys
1. sep 2022

@lady_o ako ktorej. ja mam VSZP a tam neschvaluju ale rovno centrum poale papiere na zaciatku IVF stimulky a vzdy schvalia.

lady_o
1. sep 2022

@jarrys my sme čakali, no nie dlho sa mi zdá.. 😊 vo februari sme zistili, ze musíme ísť na ivf a v polke marca mi zacala stimulka a vlastne hneď aj skončila 🙈🙈

verkverk
Autor odpoveď zmazal
verkverk
1. sep 2022

Ahojte.aj ja som po vklade par dní

verkverk
1. sep 2022

@lady_o tiez chodím do nr a tiez mam dcerku 😁😁😁

jarrys
1. sep 2022

@lady_o a ty mas aku poiatovnu? aspon to ze vseobecna s tym nerobi problem a stimulka sa moze zacat aj bez toho aby to predtym schvalili. ja planujem na november vklad s poslednym mraziacikom.

jarrys
1. sep 2022

@verkverk ahoj, tak vitaj medzi nami a drzime 🤞nech to vyjde.