icon

KET - na čo sa pripraviť a ako zvýšiť úspešnosť

snehulka0610
8. júl 2020

Ahojte dievčatá, ccela by som od vas pomoc ohladom KET. Bola som na IVF v Iscare Bratislava - zial ET neuspesny a do toho som dostala este ovarialny hyperstimulacny syndrom. Teraz som sa odhodlala o prvy KET a chcela by som vas poprosit o rady a skusenosti ako nic nepokazit. Mam trombofilnu mutaciu takze od 1 dňa menštruácie si začinam pichat fraxiparine a do toho uzivat 3x2 tablety estrofem denne.Aku priravu ste mali vy? Co by ste mi odporucili?? Dakujem krasne

butterfly333
18. júl 2020

@snehulka0610 ano Ket

snehulka0610
autor
18. júl 2020

@iana_123 no len to je problem ze mne transferovali embryjka z jedneho centra do druheho a v tom novom centre nemaju ani moju kartu tak necham to uz v rukach bozich. Vies ja som bola pred 3 rokmi na IVF a podstupila som 1 ET neuspesne a prave vtedy som sa na to nijak nepripravovala a myslela pozitivne a nic. Teraz nechcem nic podcenit a hlavne nechcem tlacit na pilu. Ale moc pekne ti dakujem a ake lieky si brala pred vkladom?

iana_123
18. júl 2020

@snehulka0610 to je zvláštne, že si k sebe prenesú embrya a nemajú ani tvoju kartu a ani nevedia, čo ti idu vkladať? To by hádam mohli vedieť, pretože od toho sa plánuje vklad, ak sa vkladajú embrya po 5 dňovej kultivacii, tak sa vkladajú na 5.deň od ovulácie, ak by sa vkladali skoršie embrya, tak až nie na 5.deň. A koľko ich máš zamrazenych ešte? Mne dali podrobný výpis po vklade prvého, že koľko ich mám ešte zamrazenych a akých, všetko tam bolo v tabuľkách rozpísané, skús pozrieť doma či aj ty niečo take nemáš z toho prvého centra.
Ja som nebrala žiadne lieky, iba progesteron 5 dni pred vkladom som začala.

snehulka0610
autor
18. júl 2020

@iana_123 no mozno vedia ale s lekarom sme vobec neriesili este embryo. Iba tolko ze ich tam mame a chcela som si dat dve ale odporucil mi jedno tak zaciname jednym. Mame ich zamrazene v slamkach po jednom 2x a po dvoch 2x takze dokopy 6

snehulka0610
autor
19. júl 2020

@butterfly333 nemala si aj slabsiu menstruaciu? Ja som zacaala uzivat od 1DC 3x2 estrofem a menstruaciu som este nikdy taku slabu nemala.

butterfly333
19. júl 2020

@snehulka0610 kedy či som nemala slabšiu ms? Ja som ešte len 3dpt môj prvý vklad.

snehulka0610
autor
19. júl 2020

Myslim menstruaciu pred vkladom.

ardnaxela9293
4. aug 2020

Ahojte, som tu nová, nenašla som ohľadom KETu aktuálnejšiu tému.. Mňa čaká prvý KET v sobotu, chodim do Heliosu Martin...Chcela by som vás poprosiť o radu...Absolvovala som 3x IUI - vždy som predtým dostala taký papierik, že v deň IUI nemáme používať deodorant ani parfém, ET som neabsolvovala, nebol mi doporučený...Teraz pred KET som žiaden taký papier nedostala, chcela by som vediet od vas, ktore ste uz KET absolvovali ci mozem pouzit deo, parfem, prip. lak na vlasy?? Osobne si myslím, že to nejaký významný vplyv nemá, ale radšej sa pýtam..A kvôli takej kravine do CARu volať nechcem...Vlastne som ziadne poucenie nedostala, len ze nemam cca hodinu pred vkladom cikat. A este sa chcem spýtať ci ste po vklade doma lezali (myslim den vkladu), pytala som sa na to koordinátorky a tá mi povedala, ze vobec nie, len nerobiť nejaké namahave činnosti a športy, nedvíhať nič ťažké...A kolko ste lezali v CARe po vklade ci je to tak ako pri IUI -10 az 15min alebo viac...Dakujem vam za odpoved 🙂

snehulka0610
autor
4. aug 2020

@ardnaxela9293 toto by zaujimalo aj mna lebo aj mna to caka

snehulka0610
autor
4. aug 2020

@ardnaxela9293 bola som na ET ale o deodorantoch a podobnych veciach som nikdy nepocula. To ako kvoli comu?

mikasz
4. aug 2020

@ardnaxela9293 tiez som o tom nepocula. Akurat som dostala poucenie, ze hodinu pred vkladom sa vycikat a potom vypit vacsie mnozstvo tekutin, cca 1l, lebo vklad sa robi s plnym mocovym mechurom. Po ket som lezala na stole cca 15min. Doma som mala taky oddychovejsi den, akurat odporucili cca 8-10dni nedvihat tazke veci, nenamahat sa, nesexovat.

dancul1207
4. aug 2020

@ardnaxela9293 tak ja som dostala poučenie , že ak idete na vklad, tak ziadny parfum, ani deo. Ja som nedala ani lak na vlasy. Embrya sú vraj veľmi citlivé na niektoré zložky.

snehulka0610
autor
4. aug 2020

@dancul1207 a telove mlieko make-up a podobne?

dancul1207
4. aug 2020

@snehulka0610 makeup v pohode a telové mlieko myslím že tiež.

snehulka0610
autor
5. aug 2020

@dancul1207 aha dobre vediet. A este si dostala nejake odporucenie?

butterfly333
5. aug 2020

@ardnaxela9293 ani ja som žiadne ponaučenie pred vkladom nedostala.

ardnaxela9293
5. aug 2020

Ďakujem za infošky, tak asi sa to líši od centra, ale pre istotu v ten deň nepoužijem nič parfumované...A este jedna otázka, nemali ste niektorá po stimulacii problem s vypadávaním vlasov? Mne začali nejak po OPU velmi vypadavat vlasy, takze necely mesiac dozadu, tak neviem ci to je z hormonov alebo je problem niekde inde a mam zajst ku koznej, v minulosti mi dost vypadali vlasy, ked som ochorela na stitnu zlazu a nevedela som o tom...Tak len dufam, ze coskoro padat prestanu...

snehulka0610
autor
5. aug 2020

@ardnaxela9293 ahoj co sa tyka vyapadavania vlasov tak ja som s tym problem nemala. Ale urcite som pribrala a nafukla som sa. Ale tie hormony su zasah do tela takze u kazdej zeny sa to moze prejavit inak

ardnaxela9293
5. aug 2020

@snehulka0610 diky, mas pravdu, ja som zatial nepribrala ani pol kila, ale co nie je moze este prist, uvidim, co bude po KET, ak bude padanie pretrvavat dlhsie budem to riesit 🙂

snehulka0610
autor
5. aug 2020

@ardnaxela9293 a kedy ides na KET? Ja ak sa vsetko podari tak mozno uz aj tento mesiac. Uzivam 4x2 estrofem a je mi z neho dost zle

ardnaxela9293
5. aug 2020

@snehulka0610 Ja idem už teraz v sobotu, bude to 22.DC, zdalo sa mi to neskoro, čítala som, že KET býva po PK 19.-20. DC, ale však lekári vedia čo robia. Ja som bola 13DC na UTZ a mala som velmi nizku sliznicu maternicu, tak mi nasadili Estrofem 3x1 tabl., v pondelok som bola na kontrole, sliznica OK dorástla, vzali mi krv a poobede volali, ze KET bude v sobotu. Progestanelle beriem od včera 1 ranu, 1 vecer...Z Estrofemu mi nic nie je, ale ty beries ovela vyssiu davku, mozno preto..Celkovo som ani pocas stimulacie ani po nemala ziadne problemy s liekmi a injekciami, az teraz tie vlasy, ale mozno to je aj reakcia na stres...

snehulka0610
autor
5. aug 2020

@ardnaxela9293 a aku vysku sliznice si mala v ten 13 DC?

simis105
5. aug 2020

@ardnaxela9293 Ahoj, ja som tiež počula že žiadne parfumy ani deo ani sprchové gély... že sú embrya citlivé na vône. Tak som si ani ja pred vkladom nič nedávala. Iba trocha makeup a viac nič. Dokonca mi povedali že po vklade sa nesmiem kúpať iba sprchovať čistou vodou a ,,dole" iba trocha (žiadny špric medzi nôžky 😂 ). Po vklade som mala mať 5 dní kľudový režim, nenamáhať sa a tak dokonca mi ponúkli PN-ku na týždeň ( môj manžel ma pripútal ku gauču 😉 vôbec som neprotestovala 🙂 ) 5 dní žiadny pohlavný styk. Naše bábätko sa síce neudržalo ale spravila som preto všetko a keď pôjdem na KET spravím to určite rovnako 😉

snehulka0610
autor
5. aug 2020

@simis105 presne tak netreba sa vzdavat... Prajem ti vela stastia 🍀

ardnaxela9293
5. aug 2020

@snehulka0610 Vtedy som mala 4 mm, doktor povedal, ze to je velmi malo...Na ten 17DC po Estrofeme som mala uz 9 mm. Predtym som nikdy s tymto problem nemala, takže som zostala z toho trochu mimo...

snehulka0610
autor
5. aug 2020

@ardnaxela9293 ja som mala 13 DC endometrium 5mm a hned mi kazala vysadit lieky ze to je malo

ardnaxela9293
5. aug 2020

@simis105 Ahoj, dakujem Ti za rady, ja to velmi s oddychom preháňať nechcem, aby som zbytočne stale nad tym nerozmýšľala, v pondelok sa chystam normalne do práce, ale ja pracujem v kancli a momentalne mame v praci kludne obdobie...Doma máme ale dvoch psov a jednu mačku, takže vysávam a zmyvam každý deň 😃Snáď sa toho aspoň na pár dní ujme manžel 🤔Prajem Ti veľa šťastia, nech sa to nabudúce určite podari 🙂

ardnaxela9293
5. aug 2020

@snehulka0610 😧 A kam chodíš do CARu? To je čudné, ale tak, keď som teraz na 17DC mala 9 mm, tak snad je to OK... Často mám pochybnosti či z nás v centre nechcú len zbytočne ťahať peniaze

snehulka0610
autor
5. aug 2020

@ardnaxela9293 nemyslim si ze ide o tahanie penazi lebo som nic neplatila a lekar mi hned povedal ze s tak nizkym endometriom nemoze robit vklad a nechce to zbytocne riskovat. Tak mi to prislo skor ze mu na tom zalezi a prave netaha zo mna zbytocne peniaze. Ako sa hovori pomaly dalej zajdes tak dufam ze to tak bude

snehulka0610
autor
5. aug 2020

@ardnaxela9293 9mm je podla mna super. Ja som mala pri ET 8mm pri vklade