KET November - december 2022
Ahojte, chystá sa niekto? 😊
@22stanka22 tiež asi pôjdem na ten Era test všetko mam vyšetrené a 4 vklady neúspešne a o aj s DE aj s DV ja už tomu nechápem. Ja jediná z rodiny mam stále nejaké zdravotné problémy.
@22stanka22 Ja som práveže o tej hysteroskopii dosť rozmýšľala, ale môj Dr bol v mojom prípade zásadne proti, že keby tam boli myómy a pod. sám by ma tam poslal, no takto si môžem viac ublížiť ako pomôcť. Ja po nespočetných sklamaniach, všeobecne lekárom neverím, no tento ma dostal aj s navijákom😉
Myslím, že si mätúci prípad ako ja. Keby tam bola na tom embryjku mozaika, tak je to 50 na 50, ale možno toto je lepšie. Som zvedavá čo ti na to povie genetik.
A verím, že EndomeTrio pomôže nájsť príčinu🙏🏻
@butterfly333 veď to ja tomu tiež už vôbec nerozumiem kde moje byt problém…daj vedieť keď sa budes o tom rozprávať s lekárom, že čo na to povie.
@janie7 tak to ano, kebyže tam niečo je, malo by to byt vidieť, len nie vždy je tomu tak. Ale treba veriť že tvoj doktor sa nemýli 🙂
Ako je to veľmi mätúce, fakt neviem čo si o tom myslieť, som zvedavá čo povie, ale veľmi sa mi to nepaci keď je tam to riziko, úprimne, nestotožňujem sa veľmi s takýmto vkladom.
Ďakujem, aj ja tomu verim 😊
@bm_nechcel o tom hovoriť, ale keďže máme špeciálny vztah ☺️, tak mi povedal, že sa tým zákrokom môže spôsobiť zápal, či preniesť baktérie do sliznice. Ale nechcem nikoho odrádzať, ak je to potrebné, treba to absolvovať, on mal s tým negatívne skúsenosti, je to jeho názor a ja ho plne rešpektujem, keďže som väčšieho detailistu ešte nestretla☺️
@22stanka22 Vieš, na tú hysteroskopiu som chcela ísť hlavne kvôli tomu, že mi tu na SR nevedeli nič zistiť a nič mi nevedeli poradiť. Zrazu prídem do Brna, otvorím zošit s otázkami, všetko dostanem krásne vysvetlené a ešte detailne vysvetlený postup liečby prečo toto áno, toto nie. Úplne iný svet😲
@janie7 ano rozumiem. Veď tiež mi vraj nič nie je a predsa ani zdravé embryjka sa neprijmú. Dnes test už úplne biely. Škoda že už nemôžem vysadiť aj progesteron, ale musím čakať do krvi. Nám najkrajšie všetko vysvetlili v Iscare v MT, kde chodíme aj teraz aj keď to mame ďaleko, tiež sme v lete zvažovali Brno, lenže to mame ešte ďalej - 500 km. Po krvi budem volať a spýtam sa hneď na ENDOMETRIO, ďalšie IVF už žiaľ u nás finančne neprichádza do úvahy, lebo by nás to vyšlo na minimálne dalších 7000 €. A ty si teda vlastne úplne zdravá tiež podľa všetkých vysetreni?
@22stanka22 To ma veľmi mrzí😕, no možno sa podarí prirodzene. Každoádne popýtaj sa na to EndomeTrio. A rozumiem, sú to mega diaľky cestovať do Brna pre väčšinu ľudí a zároveň smutné, že za kvalitnou lekárskou starostlivosťou a predovšetkým prívetivostou musimé cestovať do Čiech.
Práveže naši lekári tvrdili, že som úplne zdravá a môj Dr v Brne mi vraví: že sú to iba maličkosti, ale tiež môžu brániť prirodzenému otehotneniu: mám jeden vaječník vyššie ako druhý, vtedy som mala nábeh na cysty a nakoniec po genetike embryjok sa zistilo, že mám síce úžasné AMH 4,3 ale produkujem nekvalitné vajíčka 😕 Plus zvýšené NK bunky a tu sa názory môjho Dr. s vedúcim lekárom rôznia. Vedúci lekár tvrdí, že čo je v krvi, nemusí byť ešte v maternici a môj sa dosť o repro-imuno opiera. Ale, po prvom KET som mala podávané intralipidy sójové priamo v Brne, po biochemku som po pár mesiacoch išla k Dzurillke a NK bunky som mala ešte vyššie. Takže asi toľko😉
@janie7 neviem ci si čítala poučenie k celemu IVF ale ja hej a to co tam bolo popísané ako mozne rizika koncilo odobratim reprodukcnych orgánov.. takze vsetko ma svoje rizika. Aj toto a aj naprik tomu do toho ideme lebo sa vieme zas kusok vpred posunúť. Ide o to ci to vysetrenie ma prínos.
@22stanka22 to mi je ľúto 🙁 pre nieco to tak malo byt. Podari sa nabuduce.
@lia_na tak neviem prečo by to tak malo keď embryjka boli obidve geneticky v poriadku a u nás už nabudúce nebude lebo toto bolo 3. IVF a posledné zdravé embryjko čo všetko nás stalo vyše 12 000 a možno už aj vyše 13 000 € a na další cyklus ešte aj bez tej malej pomoci poisťovne dalších 7000 € nemáme, ale dik no.
@janie7 aj mne je to veľmi ľúto, no veru už sa bude musieť zadarit iba prirodzene. Dnes mi volal sám od seba doktor že ako sa cítim, tak som mu povedala, ale že teda do krvi ešte mám brat aj lieky a potom po krvi sa porozprávame čo ďalej.
Tak to ti na ozaj dosť veci prišli v Brne, a aj amh máš krásne, ja som si to postrehla iba na jedných výsledkoch že bolo 1,9 takze nič moc.
Držím ti ozaj palce aby tento KET vyšiel a ja dám vedieť po strede na com sa dohodneme 🙂
@22stanka22 Je to brutál s tými peniazmi, aj my sme už otrepali vyše 10 000€ za 2 IVF. Sa mi teraz cez víkend spravila taká veľká modrina aj s opuchom na ruke, plus mini modriny na stehnách, panika…píšem koordinátorke SMS lebo v lekárni čo som sa pýtala, som bola múdrejšia ako všetci traja dokopy 😠
Koordinátorka do pár minút odpísala, oni sú fakt neskutoční a že to hneď dnes prediskutuje s lekárom, že nech jej pošlem fotky, nebolo ani 10 hodín, hneď písala, že mám znížiť Aspirin zo 100 na 50 mg.
A už dala aj presný termín KETu, plus mám akupunktúru.🙏🏻
Určite daj vedieť čo povie doktor, kľudne pisni aj IP☺️
@janie7 a potom že za peniaze si zdravie nekúpiš 🤷♀️🤔
Ach no super fakt, veď viac vygooglis ako sa dozvieš od školených ľudí 🤦♀️ super že ti hneď reagovali tak to má byt. Dobre 😊
@22stanka22 Jaaaj, všetko je to o biznise.😕 Len je príjemnejšie keď ťa oberú o prachy s úsmevom a ľudským správaním ako okato natrčať ruku, že najprv zaplať a potom s tebou mooožno niečo spravíme😉
@janie7 presne tak. No tak hcg 1,10 takze opäť nič…volala som s lekárom a ten už ozaj nechápe čo sa deje keď embryjka boli zdravé 🤔 takze v januári odporúča všetky testy - ERA, EMMA, ALICE + vyšetrenie NK buniek priamo v maternici a zajtra ráno volám aj na reprodukčnú imunologiu odkiaľ mám testy, lebo dnes mi už nezdvihli, ze si mám dať spraviť aj tam kontrolné vyšetrenia, napriek tomu že bolo všetko ok. Tak snáď nájdeme príčinu 🤷♀️
@22stanka22 je mi to ľúto, dufam že najdete príčinu neúspechu a že vam to čoskoro vyjde.
Prajem vam vela sil do dalšieho boja a hlavne nech sa vam to podarí 🙏❤️
@22stanka22 to ma mrzí. Skuste tie testy mozno naozaj nieco ukazu. Drzte sa.
@22stanka22 to ma mrzi,odporucam urcite opakovat reproimuno,ja som bola na zaciatku roka predpisanu Igamplia,bola som pred mesiacom a k Igamplii mi bol predpisany aj Medrol,takze sa asi vysledky zhorsili behom roka…
@cubos @lia_na @bejbs123 zienky ďakujeme za podporu, ach keby ale tie testy zase neboli take drahé - ENDOMETRIO + NK bunky to bude minimálne 1500 € a reprodukcna ma stala vtedy 200 😏 neviem či zase mi budú robiť komplet všetky testy alebo ako to bude keď som pred pól rokom mala každý jeden parameter v poriadku, uvidíme…
@22stanka22 ja som mala tiez reproimuno v Nitre ale nic nenasli. U nas bol uspech asi ten Era test. Tiez to stalo kopu peňazí ale radsej toto raz ako dalsie neuspesne KET za ktore sa tiez plati kopa peňazí.. skúste to. Držím moc palce!
@22stanka22 To niekedy fakt človek nepochopí, čo ešte môže byť za problém. 🤷🏻♀️ Prosím ťa vyšetrenie NK buniek v maternici sa robí biopsiou alebo ako?
@lia_na tak to je pravda. Aj keď nás už potom bude čakať posledný KET. Ale možno sa zadarí aj prirodzene keď sa niečo nájde a vylieči ☺️ to by som si najviac želala.
@janie7 veď toto 😕 myslím že ano, pretože povedal, že už to spravíme naraz všetko pri jednom odbere. Ale bližšie info ku všetkému dostanem teda až v januári.
@22stanka22 Tak to bude zrejme ono, veľmi držím palčáky, nech posledný bojovník zabojuje. 🙏🏻🤞🏻
Inak som si dnes pozerala výsledky z repro-imuno a vlastne u Dzurillovej v Nitre zrovna vtedy nefungoval prístroj na vyšetrenie uNK buniek, čiže tie maternicové, tak sú mi tie výsledky na 2 veci🤷🏻♀️
Ahojte baby, dnes som bola na poslednom Kete … a mam predpísaný ovitrele na protokole mam pichat kazdy treti den a na papieroch co mi dali po transfere je napisany kazdy druhy den… idem sa Vas spytat pichali ste kazdy druhy ci kazdy treti den?
@janie7 len či bude aj v poriadku keď je to práve to embryjkom s rizikom aneuploidie 🤔 snáď ano. Aha no tak to veru je na nič 😕 ja som mala vyšetrené NK bunky ale len z krvi a teraz to bude teda priamo z maternice čiže to je iné.

Ja som ani nerozmyslala o hysteroskopii. Ale predtým som trebárs ani nevedela ani o Emma a Alice teste iba o Era, takze som ani netušila že sa niečo takéto vyšetruje na maternici. Myslela som, že baktérie a pod sa zisťujú len kultiváciou, cytologiou…takze toto už vidím ako jedinú možnosť čo môžem skúsiť. Ano reproimuno mám aj endokrino aj hemato aj genetiku.
No všakže, tiež som netušila že takýto nejasný výsledok môže byt - myslela som, že je to buď-alebo 🤷♀️