KET November - december 2022
Ahojte, chystá sa niekto? 😊
@erika283 5 emrbyi. Áno aj lekárnička v lekárni mi teraz povedala určite nie. Aby som to odložila. Mám ale 3 dňové embrya 7cells. Bojím sa aby prežili
@erika283 na začiatku 5. 3 pekne a 2 take menej pekne.
Dievčence, nemali ste, resp. nemáte vedľajšie účinky z estrofemu? Ja minulý rok, že nič iba prsia ma boleli a tento rok tak nepravidelne vyrážky na krku a dnes taká hnedá vybúlenina na ruke🤷🏻♀️ Beriem popritom aj Aspirin na riedenie krvi. A všetko sa musí samozrejme pototo cez víkend😠 Tak som písala SMS koordinátorke, som zvedavá či odpíše. Vysadiť sa to bojím, možno večer si dám len 1 namiesto 2 tabletiek, prípadne sa spýtam v lekárni.
@22stanka22 ale vieš, že väčšinou vidno rozdiel až o dva dni, presne ako si testovala, teraz si testla obden, podľa mňa sa to ešte môže zvrátiť, čiarka je stále viditeľná 🍀 mala si bolesti, zapichalo ta niečo v ten 8/9 deň?
@rebecca999 budem ti držať palce, treba im veriť, určite máš bojovníkov ❤️
@erika283 zajtra testovať nebudem, už len pondelok a stredu krv…ano mala som zvláštne pocity v podbrušku ťažko to popísať, trosku mi to popichavanie pripomínalo uhniezdenie ale aj take zvláštne akoby teplo som cítila. Tak uvidíme, neovplyvním to už nijak, len neviem čo ďalej. Mame ešte jedno embryjko a tam vyšlo po PGT riziko aneuploidie, emrbyologicka povedala že vkladajú aj take a že keď vklad nevyjde pôjdem na pohovor a genetikom ohľadom toho embryjka. Len skratka aj po PGT som nečakala nejaký takýto výsledok, čakala som že to bude jednoznačne.
@22stanka22 este to nevzdavaj ono moze este stupnut alebo ten test nemal toľko farbiva naozaj este pockaj do vysledkov z krvi. 😚
@lia_na tak to by bol zázrak vďaka 🙂
@22stanka22 Ja verím, že sa to ešte obráti, tiež som minulý mesiac prvý krát videla dve čiarky, no skončilo to ako biochemko... Na bolesti som sa ťa pýtala preto, lebo ja som na ten 10 deň mala pichľavé bolesti, teraz viem, že to nemalo nič spoločne s uhniezďovaním, lebo boli riadne... Od 11 dňa u mňa testy slabli a koniec... Ale ty si mohla mať ozaj len slabo zriedený moč, mohol byť blbý test so slabým farbivom, ešte keď vravíš, že máš embriyko po PGT, verme mu 🙏 Ktorý je to tvoj vklad v poradí?
Dievcata myslite ze je este sanca ak mam 5dpt biely test a dnes mi zacali menstruacne bolesti?😢
@saskia222 to je ešte skoro testovať na 5dpt 🤔. Ja som po Ket testovala na 10 deň a čiarka bola slabucka a potom silnela a v 7 tt som potratila. Včera som bola na Ket a dúfam, že bude všetko OK 🙏🙏🙏. Ešte počkaj a zbytočne sa nestresuj. Pokiaľ berieš lieky estrofem a progenstalle tak nedostaneš menštruáciu. To bol tvoj ET ci KET?
@erika283 aj predošlý KET bol s PGT testovaným embryjkom a vtedy ani tuk. Biochemické som mala pri prvom ET, vtedy som mala na 8. Deň krásne // a na 10. už biely…ja som bola 2krat na IUI, z prvého IVF bolo len 1 embryjko vložené ET - skončilo to spomínaným biochemický, 2. IVF znovu len 1 embryjko vložené ET - vôbec nič, a z 3. IVF - 1. KET tiež vôbec ani náznak a toto je 2. KET . Ostalo už len 1 embryjko s rizikom aneuploidie.
Žienky, ktoré ste tu spomínali ENDOMETRIO TEST, nehovorili vám lekári niečo o úspešnosti resp viete o konkrétnych prípadoch kedy práve toto prispelo k úspešnému vkladu? Konkrétne ma ale zaujíma Emma a Alice test, nie Era.
@saskia222 ja si vravim ze je este sanca, zvycajne ale ak nemam do 7dpt ani naznak tak to ratam ze uz nic z toho(ale nikdy som nezazila ze by nieco z toho bolo) tiez mam 5dpt a este k tomu spinenie 😭 poobede ustalo ale teraz to zas trosku zacalo-radsej by som prijala menstruacne bolesti. Inak vela dievcat pisalo, ze mali take predmenstruacne bolesti a bol to priznak tehotenstva, tak mozno nestracaj nadej 🙂
@22stanka22 No je tu na MK pár báb čo im pomohol ERA test. Čo sa týka EMMA a ALICE testu, to mi môj Dr. vsvetľoval, že pokiaľ sa v rámci týchto testov nájdu na sliznici baktérie, treba to preliečiť. Ale priamo príklad ti nepoviem.
@janie7 to ano, verim že to niektorým pomohlo, ale práve tie ďalšie dve mi prídu ešte dôležitejšie, lebo predsa tiež nemôžeme vedieť čo sa deje v rámci našej maternice. Aj čo som čítala, tie baktérie môžu spôsobovať neúspešne vklady lebo prostredie nie je tým pádom vhodne pre embryjko. No uvidím po krvi, porozprávam sa s lekárom, predsa to stojí 1200 €.
@22stanka22 Ja pevne verím, že sa to obráti a zajtra ťa tam prekvapia čiarky, aké si želáš.
S tým testovaným embriykom, ktoré má riziko aneuplodie ti aj povedali, že na koľko percent? Alebo len, že "riziko".
Nás poslali rovno na IVF, IUI ani len nenavrhli, kvôli spermiogramu, mala som dve embryá, ale bez PGT, v júli, v čase odberu som mala 28 r, takže som nedávala testovať, "netlačil" ma vek, preto sa pýtam, lebo netuším ako to funguje, keď ti niečo u embrya zistia.
@22stanka22 Keby som do toho išla, tak určite celé EndomeTrio, ja som chcela ísť na hysteroskopiu ešte pred tým prvým KETom a tak ma v dobrom Dr. zvozil, že Heleďte, nepláznete☺️, lebo u mňa sú všetci lekári hotoví z mojej sliznice maternice. A práve skôr mi odporučil toto EndomeTrio, že je to taká light verzia hysteroskopie plus scratching, ale vraj až po minimálne dvoch neúspešných vkladoch.
A to riziko aneúploidu čo ti spomínali, je embryjko čo má mozaiku, alebo má chromozómov viac/menej?
@erika283 ach kiežby. Toto presne mi prišlo v správe prikladám foto len neviem či to bude dobre vidieť lebo je to orezane. Popravde ani ja netuším čo to presne znamená a ako to funguje. Preto povedali, že treba ísť na pohovor a genetikom. Tiež má to zaujíma. Lenže som sa na to predtým bližšie nepýtala keďže som verila že jedno zo zdravých embryjok sa na 100 % prijme. Ja som mala tento rok 30, nie je to take zle vekovo, ale keďže chceme 2 detičky tak ani najlepšie.
@janie7 ja som na hysteroskopii tiež nebola, bola som len na HyFoSy teda má priechodnosti vajcovodov ale ambulantne. A ano máš pravdu, Keď už tak si dám tiež spravím celé ENDOMETRIO keďže cely balík stojí 1200 a samotné ALICE a EMMA 850 €. Netuším, radšej prikladám v predošlom príspevku foto. Neviem čo to môže znamenať, ale zas keď si predstavím že by som mala zaplatiť za KET dalších 300 € a potom pre istotu si dať robiť TRISOMY test za 600 € alebo aj amniocentezu či náhodou nemá babo vadu tak neviem…nie som si tým istá. Budem múdrejšia po rozhovore s genetikom, sama som zvedavá.
@erika283 inak ja tiež doteraz neviem prečo nás posielali na IUI keďže tiež je chyba v spermiograme 🤔
@22stanka22 No môj Dr. ma od tej hysteroskopie vyslovene odrádzal, ona je mega kľudas, ale pri tejto mojej otázke sa doslova rozohnil ale tak zlato, akoby otec dohováral svojej dcére☺️
A to tvoje embryjko je fakt zaujímvé, s týmto som sa ešte nestretla🤷🏻♀️
A repro-imuno máš spravenú?

@erika283 to si nemyslím, ale tak tu je foto. Už to mám len takto, takze si myslím že opäť biochemické, ale nerozumiem tomu naozaj čo mám ešte pre to urobit aby sa to podarilo a bábätko sa udržalo.