icon

KET November - december 2022

cubos
29. okt 2022

Ahojte, chystá sa niekto? 😊

janie7
5. nov 2022

@marinecka95 Ešte lepšie😉 No nič, napíšem sestričke keď príde mrcha a budeme múdrejšie. A keď si až z Oravy to chceš chodiť na intralipidy do Nitry? V tom prípade by som to asi nechala až na nový rok🤔

marinecka95
5. nov 2022

@janie7 veď to, že nechcem chodiť do NR na ne 😂 tiež uvažujem, že bude asi múdrejšie počkať po novom roku.
Uvidíme čo vybavíme 🙂

janie7
5. nov 2022

@marinecka95 Veď to a u Vás ešte zvykne aj parádne nasnežiť… každopádne dám info keď dostanem odpoveď od sestričky. Ja som na vážkach, či skúsiť ten Imunovital po vklade, pred vkladom pôjdem 2 krát do Nitry, mám ich pešobusom 10 minút, ale no nebola som nimi dvakrát nadšená a kopec báb má s nimi negatívne skúsenosti. Skúsim ešte obvolať kliniky s infúziou liečbou tu v BA, lebo keď to má tiecť 5 hodín, neviem či by bol obvoďák ochotný nechať ma tam ležať tak dlho, aj keď má na mňa slabosť😉

sassa15
6. nov 2022

@matulqa102 Ako sa citis? U mna sa uz zacala moja klasika, bolest prs 🙈. Mavam to z liekov, ale z liekov mi to trvalo len 2-3 dni, ked sa mi v reali islo hore hcg tak prakticky dovtedy kym nezacalo klesat, takze teraz mam novu zabavku, sledovat ci mi stale bolia prsia 🤭. Aj to moje jedine prirodzene som si vsimla podla toho, lebo ms zrovna pravidelne nemavam, len ta bolest mi prisla zvlastna.

matulqa102
6. nov 2022

@sassa15 no mna bolia krize a aj vajecniky neni to take ze by sa to nedalo zniest ale citim plus som taka naduta ...prsia ma nebolia 😆 ale nelezala som cele dni normalne som robila vsetko jedind som si davala pozor na tazke aby som nedvihala ...uz zacinam mat nutkanie sa testovat neviem ako to vydrzim 😅

sassa15
6. nov 2022

@matulqa102 hehe, no mne tiez svrbi ruka, co ti poviem 😅. Ale tak ked mas doma testy, skus, vsak niekomu uz aj o takomto case ukaze 😉 . Alebo chces vydrzat do krvi? Hej, v podbrusku aj mna daco boli. Ja prakticky ficim tak standardne, snazim nedvihat, ale nebudem ti klamat, pri 3 rocnej ktora este nechodi do skolky to nie vzdy je mozne 🙈.

marinecka95
6. nov 2022

@janie7 tak, tak .. dôležité vybaviť infúzie bližšie ako NR a ide sa nato 🙂
Každopádne ak niečo zistíš daj vedieť

sassa15
6. nov 2022

@cubos Zajtra ti drzim palce 🙏🤗!

cubos
autor
6. nov 2022

@sassa15 dakujeem 😌☺️❤️

matulqa102
6. nov 2022

@sassa15 a ake lieky beres?

sassa15
7. nov 2022

@matulqa102 no ja mam estrofem 4x2, lenzetto 2x1, anopyron 1x1, prednison 1x1, amelgen 2x1. Tolko toho som este nebrala. Ale uz sa celkom do toho dostavam 😅.

saskia222
7. nov 2022

Ahojte je tu niekto komu vychadza KET na cca 16-17.11? 🙂

erika283
7. nov 2022

@saskia222 ahoooj mne 😊 rátam 15-16 😊

butterfly333
7. nov 2022
matulqa102
7. nov 2022

@sassa15 no ja mam 2x3 estrofem 1x3 amelgen vecer jednu tabletku aspirin a rano jednu tabletu medrolu....ale ten amelgen strasne vytaka aj tebe?

janie7
7. nov 2022

@sassa15 Fuuha, tak to klobúk dole, mne bohate stačí keď začnem brať estrofem 3x2 a Aspirin, ktorý budem meniť za Clexane, plus intralipidy samozrejme. Môžem sa spýtať prečo máš predpísaný Prednison?

saskia222
7. nov 2022

@erika283 @butterfly333 ooo dievcata tak drzme si palce! ❤️ Ja idem v piatok na usg, kde urcia tiez kedy, ale tym ze mam kratsi cyklus co som s dr rozpravala tak ze tiez vychadza to na 16-17.11. A do akeho centra chodite? 😇 a na usg pred vkladom tom kontronom ste uz boli? To sa berie podla ovu ze? A beriete aj nejake lieky teraz v tomto cykle???

butterfly333
7. nov 2022

@saskia222 ja idem zajtra na utz a chodím do Repromedicy.Ja keďže mám DV tak na 1dc som si pichla injekciu diphereline 3,75 potom ako moja darkyna zacsla stimulku to je 31.10 beriem estrofem 3x2mg a aspirin protekt zatiaľ potom fraxík a amelgen a prednison.

erika283
7. nov 2022

@saskia222 Ahooj znovu 🙂 ja mam tiež krátky cyklus, 28 - 29 dní 😂 Preto si to viem približne vypočítať, neužívam nič, chodím do Heliosu MT, v stredu idem na prvý ultrz, kontrolný predpokladám o tri dni a potom vklad 🙂 Tých 5 dní pred vkladom dajú určite progesteron, poprípade estrofen, mne tak dali minulý mesiac na 12 deň, len na podporu, inak som neužívala nič 🙂 Takže uvidíme, čo mi povedia teraz, ty chodíš kde do centra?

cubos
autor
7. nov 2022

Ahojte baby 😊 už som po vklade 👶👶😍
Teraz len čakat na vyplavenie Ovitrelle a možem začať testovať či to tento krat vyšlo 🙃🙃

sassa15
7. nov 2022

@matulqa102 to hej, ja lezim tak 15 min s tym, a ked nahodou zabudnem dat intimku, tak je z toho pohroma 🙈.
@janie7 Mam to len pre “istotu”. To a anopyrin su u mna v pri tomto KET novinkou. Pri malej (ona je z ET) som pichala fraxiparin na zaciatku, lebo som mala nabeh na OHSS. Prvy KET ked sme sa snazili o surodenca bol neuspesny. Druhy biochemo, a dalsi cyklus prirodzene biochemicke tiez (moje prve spontanne tehotenstvo v zivote). Tak som uz trvala na reproimmuno vysetreni, ale nic nenasli, vsetko som mala ukazkove 🤷‍♀️.

sassa15
7. nov 2022

Jaj a mne dnes drblo, spravila som si test. Viem, skoro, 5dpt, ale kvoli tomu ze mi vkladali 2 embrya neodolala som 🤷‍♀️. Lebo uz vytvaram teoriu ze keby boli 2 a hcg vyssie tak to ukaze skor 😅. Ale samozrejme negativne 😅. Ani pri malej, ani pri biochem tehu som to tak skoro pozitivne nemala, tak nic sa nedeje. Len zase sa to potvrdilo ze som az nerozumne nedockava 😅.

sassa15
7. nov 2022

@cubos kedy si pichla ovitrelle?

cubos
autor
7. nov 2022

@sassa15 31.10 som ho pychla 😊
Inak, čo sa tyka negatyvneho testu, ako sama hovoryš este je skoro 😊 ale chapem ta no zaroven drzim palce nech uz zajtra hladame duchou na tom tvojom teste 😁

erika283
7. nov 2022

@cubos Jeeej držíme ti všetky palce 🍀
@sassa15 tfuj tfuj, popľúvam Vás dievčence pre šťastie 🍀
Skús testovať zajtra, šiesty deň máš šancu na dúšika, piaty je ozaj skoro! 😂 ale ja som nebola lepšia 😂

janie7
7. nov 2022

@sassa15 Aha, zaujímavé, lebo prednison je dosť silné kafé, najmä keď si mala reproimuno OK, no verím, že tvoji lekári vedia čo robia😉 Anopyrin je proti krvným zrazeninám.
Každopádne verím, že čoskoro si už nájdeš krásne koľajnice na tehu teste🤞🏻🍀

sassa15
7. nov 2022

@cubos mozno si to uz pisala, ale trosku sa mi to miesa uz prepac 🙈. Budes testovat aj to kedy ovitrelle vyprcha? Mne raz sestricka po KETe povedala, ze gratulujem, a teraz ste tehotna 🙂 . A prakticky ked zoberies v tej chvili vazne si. Tak ti prajem aby to tak u tebe aj zostalo 🙂 !
@butterfly333 aj ja som z Repromedicy 👋. Ku komu chodis?
@erika283 No jasnacka, brala som dvojbalenia ked uz 😅. Tak zajtra dam repete.
@janie7 No nic ine mi nezostava, len verit. Zatial som furt mala tu pripravu inu, tak teraz verim ze to bude ok takto. Surodenca pre malu si strasne prajem, ale asi som v inej situacii ako baby co sa snazia o prve babo. Uz je to ine, mam svoje limity. U mna ten limit je tam ze ideme kym mame zamrazene embrya (mala som komplikacie pri IVF), to znamena ze okrem tohto vkladu este mame 2 ( 1 samostatne mrazene embryo a potom 2 spolu). A v ramci toho vyskusam co to da. Ale uprimne, myslela som si ze toto uz dam lavou zadnou, ale pocity take iste ako ked som cakala ako dopadne vklad pri malej. Do toho rodina, ktora este pri malej ma podporovala, teraz nechape naco mam za potrebu riesit druhe, okrem mojem mami teda.

matulqa102
7. nov 2022

@sassa15 budes zajtra testovat znova? Ja sa zatiaľ drzim 🤣 ty si mala o den skor vklad ...ako myslienky su ze by som spravila ale nechcem byt sklamana tak radsej pockaj

sassa15
7. nov 2022

@matulqa102 no uz mam doma testy, uz niet cesty spat 🤣. Ale ja zatial to testovanie beriem tak ako zabavku, kedze zatial o nic neide, vacsia sanca je ze je to negativne, ale keby to hodilo druhu ciarku tak som len rada 🙂 . Ale zase neviem ci by som mala odvahu testovat uz 9pdt, to uz je take vazne.

cubos
autor
7. nov 2022

@sassa15 noo testujem, vyprcha to ale strasne pomali.. Bude to v tele asi tych 14 dni... 😏 Co mi nevyhovuje lebo neviem testovat ci to vyslo 😁
Ale tak, pockam, co uz.. 😀

A vy baby co ste po vklade aj pocitujete nieake zmeny alebo to uhniezdovanie? Ake mate z toho pocity? 😊