icon

KET - september 2020

jessica8
26. júl 2020

Ahojte 😁
Chystáte sa niekto na ket v septembri? Poprípade blízko?
Spoznala som tu úžasných ľudí a dodnes dobre kamošky s ktorými sme sa podporovali.
Mame 2r dcérku po prvom úspešnom IVF a tak by sme chceli aj súrodenca. Mame ešte 9 mraziacikov tak sa chystáme v septembri na ket.
Ak ma chuť niekto pokecat tak budem len rada 😁😁

tanusenka
1. nov 2020

@janina770 tyzden som bola doma a tyzden som chodila do roboty ...ale fungovala som doma normal upratovanie atd atd ja by som sa zas v posteli zbláznila ... ale podla mna to nie je o tom ci ležíš alebo sedíš alebo stojíš... bud je embrijko silne alebo nie ...

strojarka25
3. nov 2020

@tanusenka gratulujem. U mna zas nič :( mame už len 2 mraziakov a nejako sa mi momentálne na ďalší vklad ani nechce skúsim asi endokrinologiu a možno Hematku.

milakrasna
3. nov 2020

@strojarka25 a reprodukcnu imunologiu máš vysetrenu?

tanusenka
3. nov 2020

@strojarka25 netreba gratulovať pred hodinou som krvácala... pocit pri menstruacii ...😔😔😔😔

mey8
3. nov 2020

@tanusenka volaj do centra, pokiaľ si mala dobrú hodnotu HCG tak ti zvýšia dávku estrofému, aj progester...🙂 ♥

tanusenka
3. nov 2020

@mey8 volala som na recepciu mi povedali ze mam cakat ak by som krvacala vela tak mam ist na pohotovost kedze mam coronu tak nemam v žiadnom prípade chodit na kliniku ... nic ma len doktorke neprepojili nic ..

mey8
3. nov 2020

@tanusenka Tak to ma mrzí moja, a berieš nejaké lieky?? Tak skús zbehnúť na pohotovosť budeš múdrejšia... Držím palce❤

tanusenka
3. nov 2020

@mey8 estrofem a progesteron a fraxiparin ... volala som este gynekológovi a ten mi povedal nech si dam vysokú dávku vitamínu C ...

mey8
3. nov 2020

@tanusenka tak si daj to C a ak to nepomôže tak by som večer šla na pohotovosť. Inak krvácaš, či len špiniš? Navyše by som si ľahla a podložila niečo pod nohy, lebo ak tam je človiečik aby sa udržal...🙏❤ držím palce a potom daj vedieť...🙏

tanusenka
3. nov 2020

@mey8 praveze nešpinim len bolo toho dost naraz a mala som tam aj krvnú zrazeninku.... neviem ľahla som si a vecer si spravim test co ukaze ...

mey8
3. nov 2020

@tanusenka tak možno to nič nie, je v čase kedy má prísť MS veľa žien špiní... dokonca aj s krvou, ale pokiaľ momentálne nešpiníš ani nekrvácaš vylož nohy a kľudový režim...🙂
Test by som si nerobila lebo je relevantný na jednej strane ti nemusí nič ukázať, lebo nemusíš mať dostatočnú koncentráciu hcg, (predsa len moš je celodenným pitím nariedený- to som pochopila v nedeľu keď mi na obed vyhodilo dušíka, a pritom dnes ráno už koľajnice na teste)
a po 2. ti môže nájsť HCG pretože to sa ti neodbúra hneď ako príde MS, zdá sa mi, že to trvá niekoľko dní. Ja by som radšej volila pohotovosť, tam ťa musia vyšetriť, či chcú, či nie... a dosť zvláštne, že ti z centra neodporučili zvýšiť dávku prog, a estrof. lebo viem, že to robia bežne, keď žena začne špiniť.

tanusenka
3. nov 2020

@mey8 dala som si to C a uvidim ak budem krvácať viacej pojdem na pohotovost

milakrasna
3. nov 2020

@tanusenka ešte ti mohli predpisat Duphaston. Mne ho dávali keď som spinila. Nemáš doma?

petruska21
3. nov 2020

@tanusenka ja keď som začala špiniť dala som si ascorutin je to niečo ako C, zastavilo mi to spinenie 🙂 vyskúšaj

petruska21
3. nov 2020

@tanusenka ja som už teraz po KET v 14tt 🙂 a dva krát som spinila raz v nejakom 7tt a raz v 8tt tam bolo už aj trocha krvi ... od začiatku som mala nasadený progesterón čo máš aj ty určite, ale dala som si ten ascorutin a pomaly to spinenie slablo, ale vždy som pri tom ležala a mala kludivy režim, bola som aj u gynekológa ale ten to neriešil povedal že keď sa ma potratit tak sa potratí :( bolo to kruté počuť, ale teraz mám už tie kritické tri mesiace za sebou 😘 držím palce hlavne oddychuj ✊

tanusenka
3. nov 2020

@milakrasna nemam nikdo som jo nebrala

tanusenka
3. nov 2020

@petruska21 tak ja mam kludovy rezim kedze som doma v karanténe ... neviem ci toto by som mohla považovať za spinenie ... bodaj by si mala pravdu ...ja som z toho uplne nestastna ...

strojarka25
3. nov 2020

@milakrasna nie lebo stále tvrdili ze u mna všetko ok kedze jedno dietatko mame prirodzene. Vraj boli problem mm spermie zla morfologia.

milakrasna
3. nov 2020

@strojarka25 tak si vysetri aj to keď už ides riešiť hemato nech to máš všetko 😉 je som mala problém prave v tom. Ono sa to môže v živote meniť,možno vtedy si to mala OK a teraz nemáš...

milakrasna
3. nov 2020

@tanusenka skoda,mohla si sa opýtať či ti neposlu el.recept. Mne to ihneď dávali.
Tebe robili všetky vysetrenia pred KET? Imuno a hemato. Mne neurobili a mala som 5 neúspešných KETov.

tanusenka
3. nov 2020

@milakrasna nie nerobili ale asi po tomto neúspešnom asi spravia ... kolko trvali tie vyšetrenia?

milakrasna
3. nov 2020

@tanusenka ja som si to sama obvolala nech nestrácam čas. Na hemato sa čakalo dlhšie. Priprav sa ze to môže trvat aj 3 mesiace cele. Imuno bolo rýchlejšie, v BA je Imunovital,platíš si to sama cele. Držím palce ☘️ ja by som už podstúpila všetky testy aby si zbytočne nevkladala...

milakrasna
3. nov 2020

@tanusenka Hematologicka je výborna Drakulova ale ťažko sa jej dovolať. Možno tam ísť a objednať sa osobne. Sedi na Kramaroch.

tanusenka
3. nov 2020

@milakrasna prosim ta cena tych vyšetrení sa pohybuje v akej výške?

milakrasna
3. nov 2020

@tanusenka hemato sa neplatí nič a repro imuno do 120€ aj s konzultaciou.

tanusenka
3. nov 2020

@milakrasna to nie je nic strasne ... asi si to zacnem obvolávat...

milakrasna
3. nov 2020

@tanusenka Stoji to za to 🙏

strojarka25
Autor odpoveď zmazal
strojarka25
4. nov 2020

@milakrasna a to repro imuno je co za vysetrenie prosim ťa? Ja som si hovorila ze uz po prvom neuspesnom si dam porobit ale dala som sa ukecat ☹️

tanusenka
4. nov 2020

Baby dnes uz nekrvacam... dala som si askorbutin teda a pomohol a spravila som si aj test ze ci slabne čiarka ale dnes mi vysla najsilnejšia v mojom zivote ... asi sa na to spoliehať nemozem ale aspon nejaka nádej ...ked ma nechce nikto vyšetriť