icon

KET - september 2023

24. sep 2023

Ahojte je tu niekto kto podstupil KET teraz v septembri a chcel by sa podelit o nejake rady, postrehy pripadne sa podporit, ked nas tu bude viac ? Mam za sebou dve stimulacie, minuly mesiac odlozeny vklad koli nedostatocnej sliznici, dva krat neuspesny ET a toto je moj prvy KET.

marinecka95
26. okt 2023

@anicka329 ja som dnes 6DPT a nič, obavám sa opäť negatívneho výsledku

anicka329
26. okt 2023

@marinecka95 ešte sa môže ukázať, skús zajtra ešte urobiť.

marinecka95
26. okt 2023

@anicka329 určite skúsim, ďakujem

sedmickasedem
26. okt 2023

Ahojte dievčatá, rada by som sa k vám pridala. Čaká ma moje prvé KET,mam trošku obavy a zároveň sa teším. Všetkým vám držím palce, nech sa vám splní tento sen 🙂

oktober2023
27. okt 2023

Ahojte, už som dlho nepísala, no rozhodla som sa, že si dáme pauzu ( po 2 neúspešných KET) to skúsime až v novom roku. Bola som na preventívke u mojej doktorky a tá ma upokojila, že to netreba siliť, že mám hodnoty v normále a že stále je tu tá minimálna možnosť prirodzene otehotnieť, aj keď minimálna ale je. Myslím si, že v mojom prípade je to psychika (veľa problémov v rodine)... ale zobrala som to z iného konca, ideme mať domáceho miláčika ( kupujem pelech, hračky, teším sa ako malá z výbavičky, žena tie pudy nezaprie :D ) tak sa myšlienky presunú inde. Budem Vám všetkým držat palce 🙂

vinea86
27. okt 2023

@oktober2023 správny prístup, na všetko treba čas, hlavne pohodu, nesiliť to. Zvieratko v rodine privedie na iné myslienky, poznám to ;) Ja som po siedmych rokoch a siedmych KET prestala stresovať a testovať. Mam za sebou vyšetrenia na imunológii, hematologii, stomatológii, gynekológii, spoločne vyšetrenia s manželom kvoli kvalite embryii, imunoembryo tiež, proste len málo šťastia... doteraz. Držím prsty a palce, nech sa to podarí ;)

vinea86
27. okt 2023

@sedmickasedem Ahoj, obavy su fajn ;) to k tomu patrí, hlavne nastaviť vnutornu pohodu, nenamahat sa, ale zas nelezat vkuse, určite prvé dva tri dni kľud a pokoj a potom normálny nábeh na bežné domáce činnosti, sem tam prechádzka, záleží to samozrejme od teba, ako sa budeš cítiť ;) držím palce, všetko dobre dopadne ;)

vinea86
27. okt 2023

@marinecka95 Ahoj, čiarky na teste nie sú zárukou úspešného konca, dôležitá je hodnota v krvi. Viem, že to láka, vedieť už skôr či náhodou, sama seba stresuješ, presne týmto. Napríklad, pri prvom KET som mala pozitívny test a mala som hcg 60-nevyšlo to, pri druhom KET som mala hodnotu 920 a o dva dni krvácanie - nevyšlo to, prestala som testovať, lebo som sa zbytočne tešila, pri poslednom KET som mala hodnotu 330 a pri mojich výpočtoch by mi to zrejme test tiež tak skoro mozno neukazal :/ je to ozaj tak individuálne, držím silno prsty ;)

anicka329
27. okt 2023

@oktober2023 presne, treba si od toho trochu oddýchnuť. Ja som na tento KET išla po 3,5 roku, bolo to naše posledné embryjko, nedúfala som, že sa vôbec uchytí. Aj my sme si medzitým zaobstarali psíka a je to náš miláčik 🙂

vinea86
27. okt 2023

@anicka329 ináč, ja som veľký psíčkar, zbožňujem ich a aj každého, kto si zaobstará alebo inak pomôže ❤️ takže ďakujem aj Tebe ;)

vinea86
27. okt 2023

@anicka329 ako si na tom s príznakmi? Mne je len tak pol dna ťažko akoby zle, ale nic strašne, predycham, prsia ma bolia tak trochu, ale celý deň každý deň, a v ppdbrušku cítim tak dva dni pobolievanie jemnulinke a potom deň dva nič. Na ďalšiu kontrolu mam ísť az 8.11.

anicka329
27. okt 2023

@vinea86 mne je zle od obeda do večera. Túto noc som mala zase takú migrénu, že som zaspala až o pol piatej ráno...tak teraz len tak polihujem a na nič nemám energiu. Mňa prsia bolia najviac večer keď si dám dole podprsenku a idem spať. Aj mňa pobolieva v podbrušku,tiež len tak slabučko, ale doktorka povedala, že je to normálne. Ja mám u svojho gyn. kontrolu až 9.11., to už by som mala byť v 10. týždni, ak bude všetko ok.

vinea86
27. okt 2023

@anicka329 no presne tie striedania, dnes mam energiu, že by som preložila nábytok v byte a včera som takmer celý deň prespala :/ všetko bude dobre ;)

ivett_ka
27. okt 2023

Dievčatá aj ja sa k vám pridám so svojim príznakmi 😀. Práve som vyliala rannú kávu.,lebo to vôbec neviem dať. A to som veľká kavickarka, zvykla som vypiť aj 4 denne. Ale tento posledný týždeň čoraz menšia chuť na kávu a dnes mi je úplne tazko na žalúdok,ako keby na vracanie ale nevraciam. Prsia ma pobolievaju tiež a podbrusko uz teraz ani veľmi nie. Bolesť v podbrušku som mala tak v čase pozitivneho výsledku z krvi +1 týždeň. A teda chodievam spať skoro uz okolo 20-21. Teraz by som mala byt podla poslednej MS 7+6 ale na UTZ a potvrdenie srdiečka idem až budúci týždeň.

Chcem sa vás spýtať aj keď mi je to trápne trošku, či normalne doma upratujete vrátane čistenia WC savom atď, ide mi o tie chemikálie

vinea86
27. okt 2023

@anicka329 moja gyn. mi pri prvom ket, keď mi vypisovala PN povedala:"viete, že sa vám to nemusí vôbec podariť...?" a teraz keď som prišla na kontrolu v 7. týždni sa ma opýtala, že či sa cítim tehotná. A ja som jej povedala, že ako dobre sa mam a vlastne ani neviem, čo mám cítiť, však som nikdy nebola tehotná, teda aspoň nie tak dlho, a na to mi povedala, že to nie je dobre, ze už by som mala mat príznaky. Akoby to bolo niekde presne dane, od ktoreho dňa sa máš cítiť zle, zvraciat a podobne :D neviem prečo som ju ešte nevymenila :D :D asi kvôli tým PNkam :D

vinea86
27. okt 2023

@ivett_ka tie príznaky mam tiež také, akoby ani nič, sem tam večer niečo poboli, niekedy na ranom ma zabolí akoby na menzes, niekedy cez deň pichne vo vaječníku. Ťažko mi tiež býva, ale nezvraciam. A čo sa pratania týka, daj si respirátor, podľa mna to pratanie na chvíľu so savom neuškodí, ale nepreháňaj to :D však bordel neujde ;) :P

anicka329
27. okt 2023

@vinea86 mne tiež nič nebolo dlho, tiež som sa bála, či je to normálne, ale potom to prišlo tak zo dňa na deň. A dnes je to extrém, vyvracala som všetko, čo som od rána zjedla 🙈

anicka329
27. okt 2023

@ivett_ka ja normálne upratujem, ale savo nepoužívam, ja čistím wc domestosom. Ale asi dva týždne dozadu som potrebovala vyčistiť rúru, lebo mi tam kvapol olej, dala som si rúško a nastriekala som tam ten well done a ten smrad prešiel aj cez to rúško a ja som sa toho trochu nadýchala...vtedy som sa dosť zľakla.

vinea86
27. okt 2023

@anicka329 no pekne, tak nech to čím skôr prejde, počula som, že niektoré baby tie nevolnosti trápia prvý trimester, ale niektoré celé tehotenstvo :/ ja nemávam ani PMS, ani bolesti pri MS ani po, tak to možno inak znášam :/ hm, neviem.

anicka329
27. okt 2023

@vinea86 nevadí, to vydržím, radšej nech mi je zle, len nech nekrvácam, toho sa strašne sa bojím.

vinea86
27. okt 2023

@anicka329 aj ja, nemáme to ešte vyhraté celé, ale ja verím, že to bude všetko už len dobre ;)

mellani28
27. okt 2023

@anicka329 Ahoj,ako to dopadlo?Ja som bola 9.10.na Ket dve embryjka nám vyšli cez PK,le žiaľ neujalo sa, ešte máme jedno a ja neviem ,či mám ísť teraz hneď ďalší cyklus,alebo si dat prestávku,ako ste na tom vy?

kristiinaz
27. okt 2023

@mellani28 Ahoj 🙂 ja som mala 6.10 moj prvy ket ten nevysiel ale rozhodla som sa ,ze ideme hned do dalsieho 😊

sedmickasedem
27. okt 2023

@vinea86 ďakujem pekne 😊 určite plánujem oddychovať, chcela by som si aj voľno zobrať. Dnes som bola trošku sklamaná, lebo som bola na kontrole, mám 11 deň cyklu, ale ževraj sliznica ma len 4,5 😞že je to zatiaľ veľmi máličko. Neviem ani sama prečo, vždy som ju mávala ukážkovú a teraz, keď potrebujem tak toto.. mám prísť zasa v pondelok. A vy ste tu už tehulky, ak som správne pochopila? 😊 na koľky pokus vám to vyšlo?

vinea86
28. okt 2023

@sedmickasedem ja som takú sliznicu mala hádam vždy, nasadili mi estrofem. Doktor mi povedal, že na vklad potrebujem cca 6-7mm sliznicu, ale zas v inom centre, kde som chodila som musela mať na vklad 10mm, tak záleží od centra a doktora. Ja som prve ivf absolvovala v Splne v Košiciach, mala som tam 5 vkladov dokopy 7 embrii, boli síce nejaké pozitívne vklady ale nevyšlo nakoniec ani jedno. Teraz druhé ivf som v Heliose v Košiciach, mala som 9 embrii, toto je môj druhý vklad, ešte mam 7. Tak došla som do siedmeho /ôsmeho týždňa. Veľmi sa ešte bojím 🙂 ale mam 37, takze to musim dokopať do konca aj keby co bolo :D

mellani28
28. okt 2023

@kristiinaz super ,držím palce ...ja som taka na vážkach,či mám ísť hneď dalši cyklus,alebo mesiac oddych,a aké centrum navštevujes?

sedmickasedem
28. okt 2023

@vinea86 ja som práveže so sliznicou nemala problém nikdy, práve preto som bola nemilo prekvapená 🤷‍♀️ my sme boli 3 krát na IUI, máme problém so spermiogramom, inak nebolo nič iné zistené. Toto je moje prvé IVF, mala som dlhy protokol, bála som sa toľkých injekcii ako to budem znášať, ale bolo to v pohode, nemala som až také veľké dávky, zevraj reagujem dobre, tak nebolo treba. Odobrali mi 33 vajíčok, z toho mám 14 oplodnenych a zmrazenych, mali sme aj predĺženú kultiváciu. 😊 neviem, či ta sliznica je nejakou reakciou na ten odber, ale dávam si červené vínko do pondelku, tak snáď to pomôže 😃a môžem sa opýtať, akú vysokú si ju mala ty, keď sa ti podarilo teraz otehotnieť? mooooc ti gratulujem a teším sa s tebou, držím palce, určite to dotiahneš do úspešného konca, iné si ani nepripúšťaj! Pomaly sa blížia Vianoce, treba mať pozitívne a pekne myšlienky 🥰

vinea86
28. okt 2023

@sedmickasedem ďakujem ;) a fu, 33 je dosť a ešte 14 zmrazených vau, to závidím. Nemala si ohss? Sliznicu som mala okolo 6 mm. Pamätám, ze na 12ty deň cyklu som mala tiež okolo 4mm a dali mi estrofem so slovami, že 6mm nám bude stačiť, pri prvej kontrole po 14. dňoch som mala 10 mm, na čo mi doktor povedal, že je vysoko a vidí tam dutinu, vtedy ešte nebolo nič viac vidno, až po ďalších 14 dňoch potvrdili akciu srdca. Predtým, čo som chodievala do centra Spln, pri prvom ivf som musela mať 10mm minimálne, aby mi urobili len vklad. Tak je to ozaj na tom ktorom centre. A ty kde chodíš do centra, ak sa smiem spýtať?

sedmickasedem
29. okt 2023

@vinea86 áno aj ja som bola prekvapena, v deň odberu ma už dosť bolelo podbrusko, tak som bola rada, že to už príde. 😊 po odbere som bola veľmi nafúknutá 😃 ale že extrémne, tak som bola dva krát na infuzii, pila veeeela vody a brala som buscopan a pomohlo to veľmi. Ale som vďačná aj ja, za tak pekne číslo 🙏 chodím do Gynfiv v Nitre. S tym rozmrazenim je to ako? Mám 2 ks zamrazené po jednom, je možné, že ak ho rozmrazia v deň vkladu, tak neprežije a nebude vklad? Lebo som tu na fórach čítala všeličo, tak sa bojím 😞 tak asi ma každý na sliznicu iný názor, ale si jasným príkladom, že to ide aj s nižšou. A ako sa cítiš? My už máme doma jedno dieťatko, druhé sa nám vyše dva roky nedarí a pamätám si, že v tom 6-7 týždni som sa budila a bola som moc hladná každé ráno 😃

kristiinaz
29. okt 2023

@mellani28 Ďakujem 😊 Zalezi ako sa citis , ked to o mesiac posuniete urcite tym nic nepokazis 🙂 Do Gyn fiv v Bratislave 🙂