KET - september 2023
Ahojte je tu niekto kto podstupil KET teraz v septembri a chcel by sa podelit o nejake rady, postrehy pripadne sa podporit, ked nas tu bude viac ? Mam za sebou dve stimulacie, minuly mesiac odlozeny vklad koli nedostatocnej sliznici, dva krat neuspesny ET a toto je moj prvy KET.
@anicka329 to poznám hlavne Když v mojom okolí nikdo nevie že kde som bola lebo to nikomu nerozprávam a presne tie dni po zákroku každý chodí na návštevu a každý niečo potrebuje,ale ja to riešim tak že vypínam mobil a keď niekto príde na návštevu tak lezim v spalni a muž mi zatvorí dvere a návšteve povie že spím že ma bolí hlava 🤣🙂
@larinka7765 presne ako u nás, tiež to nikto nevie, len ja s manželom a o to je to ťažšie, lebo stále ktosi čosi potrebuje. Ale nechceme to rozprávať po celej rodine, je to naša súkromná vec.
@anicka329 presne aj mi to tak mame 🙂 a hlavne keď mi povie švagrova že prečo nejdem vyskúšať umele oplodnenie keď to nejde prirodzene 🤣 joooj keby vedela že už akú dlhú cestu som si prešla
@larinka7765 áno presne tieto reči...to už len človeku fakt pomôže, alebo ešte ľútostivé reči, to tiež neznášam, ako keby som mala z okna vyskočiť, lebo nemáme deti.
@anicka329 presne a tie rady že aky mám vyskúšať čaj vypiť 🤣 no určite už len čaj mi pomôže 🤣 ale tak ja len poviem že hej že vyskúšam aby si myslela že mi dala obrovskou radu do života 🤣
@larinka7765 😂😂
@no_co_uz nie k dvom ciarkam som sa nedostala vzdy prisiel menzes a citila som bolesti ako keby mam dostat a tak aj bolo...
Najskor ma bolelo podbrusko take krce som dostavala, bolesti mi strielali do krizov a dnes od obeda vobec nic ako keby som na vklade ani nebola..
Viac sa snazim lezat, oddychovat no dnes sme boli v meste a ako vzdy som nevydrzala a nakupila testy ze neskor zacnem testovat .. nevydrzala by som do 14 dna kedy mam ist na odbery .. ty si na tom ako ?
@larinka7765 my sme si davali dva krat lepidlo- nepomohlo , teraz sme si dali bez ... embriolog sa nas vzdy pytal na hatching a povedala som ze ak bude treba nech pomozu, ze vidia ako na tom su takze im tym dopomohli vsetkym ..
@ibex6 no práve že som už tiež skúšala lepidlo a nič ta teraz to chcem všetko dokopy a uvidíme 🙂
no co baby ako sa dnes cítite? ja sa už teším na piatok na vklad 🙂🙂🙂
@larinka7765 mne je dnes strašná zima. Včera som mala riadne nafúknuté brucho, ale to asi z toho vkladu, lebo som mala úzky krčok, či čo a nemohla sa tam dr. dostať, ale dnes už v pohode, ako keby som nikde ani nebola. Bojím sa, že som to pokazila včera tým stresovaním 😔
@ibex6 no ja akurat v den vkladu a ten nasledujuci som jemne, aleze fakt jemne citila podbrusko/maternicu, akoby slabost, potom v nedelu ani nič a vcera uplne ako pms ( co posledne mesiace mam stale tie pocity cca tyzden pred MS , tak neviem 😐) trocha ma aj bolia prsia z boku, ale to uz od 1 DPT, takze tehu priznak to tiez nebude....teda ak by som mala tipovať vysledok len podla toho ako to citim, tak by som povedala, ze to nevyslo :( dufam, ze sa mylim
Inak baby ja som si doteraz vzdy sledovala prsia ci niesu viditelnejsie modre zilky a to som brala ako "priznak" v minulosti - skoro vzdy mi to nejak vyslo :D
@no_co_uz takže v piatok idem na vklad a od soboty dam manzelovi ulohu kontrolovať každý deň prsia 🤣 on sa poteší
ja som pokazde po vklade tak ten tretí alebo štvrtý deň dostala neskutočnú bolesť pod bruchom až kŕče čo trvalo shruba minutu ale strašná bolesť a potom som už vedela že nič 😞
Teraz som bola na wc a mam spinenie, beriem progestanelle 2 rano, dve vecer ... neviete co by to mohlo byt ? Na ms je zavcasu ta ma prist 6teho ...
Mam volat zajtra do centra ak to neprestane ?
@ibex6 počula som že žena špini vtedy keď sa embryjko uhniezdilo 🙂
dievčatá mam takú zvláštnu otázku ale potrebujem vedieť odpoveď, myslíte si že keď pojdem na zákrok môžem potom šoférovať takú hodinu domov? lebo asi manžel bude musieť ísť do práce do zahraničia a šéf mu dajak nechce dať volno tak teraz neviem či môžem po zakroku hneď šoférovať
@larinka7765 ja som soferovat nemohla aj som musela podpisat papier aj partner ako doprovod lebo 2 hodiny pred vkladom som mala uzit diazepam
@larinka7765 urcite . My sme tiez boli autom aj ked som nesoferovala, ale tak rozdiel velky v tom neni. Ja som zdzubavala mojho, ked sme skocili do vymolu 😁 tak takto si aspon sama ustrazis diery na ceste 😆
@no_co_uz nespini sa 2-3 den pri uhniezdovani? .. lebo ja som mala najskor spinenie a neskor aj taky flak cerveny akoby sa spustal menzes .. teraz mam iba take slaboruzove spinenie a bolesti ako pri ms... ak to neprestane mam prist piatok na kontrolu lebo ze by bolo zbytocne cakat az do 6steho na krv ..
Este sa mi to nestalo tak ma to celkom vyplasilo a zneistilo co sa deje

@no_co_uz už som aj rozmýšľala, že mobil hodím kdesi do rieky, nech mi už nikto nevolá 😂