KET v novembri 2023: Podporte sa v čakaní
Ahojte dievčatá, ste tu nejaké, ktoré idete na KET v novembri? Mohli by sme sa podporiť v čakaní.
My máme vklad naplánovaný na 2.11. Je to žiaľ už náš 6 vklad, no ako pri každom, vždy verím, že tentokrát to vyjde.
@snazilkaxy určite ak berieš progestenalle alebo utrogestan zvýš si dávku - to mne povedali že keď by som začala špiniť mam toto urobiť a hneď volať do CÁR…
@majka2022 no ja mám číslo, na ktoré volať že ak začnem krvácať, asi tam skúsim zavolať
@snazilkaxy určite tam zavolaj , ja by som si zvýšila dávku progestenalle určite…pri prvej kvapky krvi tam musíš volať
@majka2022 no nedvihaju. Môžem si sama od seba dať dva progesterone?
@snazilkaxy aku mas gramaz? Ja mam 3 x az po 300. Ja by som si dala keby som v tvojej kozi. A aj ten ascorutin by som si dala. Ja ho mam doma uz kupeny pre pripad
@beba6989 ja mám dvakrát 200. Ascorutin nemám doma. To nie je na prepis či?
@beba6989 ja si dávam večer o 22:30 a ráno o 10:30. Mám chuť si ho dať už teraz a ďalší o polnoci
@snazilkaxy nie je na predpis praveze. To je volne. Ano tak by som aj ja vsadila 200ku. 3x po 200 cize kazdych 8 hodin. Cize napr 23hod, 7hod, 15hod
@beba6989 áno, dala som si už teraz o 7, a dám si aj v noci o 3 a ráno o 11.
@beba6989 ja nechapem na základe čoho predpisujú ten progesterone, že jedna má aj trikrat denne 300 mg a niekto dvakrát denne 200 mg..
@snazilkaxy ascorutin nie je na predpis
@snazilkaxy tiez som zacinala tak. Potom mi to davali hore s kazdym neuspechom prevencne. Ono pokial je ho dostatok je to jedno len ono uz skusaju, kde co pridat ci zmenit ked uz je to dalsi a dalsi vklad bez uspechu. Teraz ked si uz tehotna je na mieste to dvihnut pre udrzanie… A nerozbieha sa ti to zostalo tu ukludnene? Verim ze to dobre dopadne drz sa 🙏
@sedmickasedem ahoj,volala som dnes o tie výsledky z krvi po 10dnoch
A sestrička mi vravela,že mám 196,40 je to dosť? Pri synovi som mala niečo cez 200 keď si dobre pamätám
Dievčatá, kým beriem Progestanelle, tak menzes nedostanem? Dnes som 8.deň po KET, včera negatívny test a bolesti mám ako na menzes. Tak len ma to tak zaujíma, že či viem menzes dostať aj skôr alebo až po piatku, keď by bola krv negatívna a vysadím lieky 😊
@sedmickasedem ja som pri minulom neuspesnom vklade zacala spinit presne den ms a po vysadeni o dva dni sa to rozbehlo.
Ahojte, tak som sa konecne dockala a dnes mi vlozili nase posledne embryjko. Vsetkym Vam moc drzim palce a pevne verim,ze to zvladneme do uspesneho konca ❤️
@kristiinaz ďakujem, nevedela som vôbec ako to funguje takto po vklade 😊 lebo po IUI som brala iba 10 dni a vysadila som sama
@kuzlatko držím ti palce, nech je to posledne to pravé a úspešné ❤️
@sedmickasedem dakujem krasne 🥰 a ty sa dnes ako citis?
@kuzlatko ja som už zmierena s tým, že to nevyšlo, dnes mi to potvrdil digitálny test, aj to tak už vnútorne citim, ale som s tým vyrovnana a verím, že druhy vklad bude úspešný 😊 len rozmýšľam, či by som mohla vysadiť ten Progestanelle, lebo sa z neho necítim dobre a len by som jedla 🫣😃 takto do úspešného vkladu preberiem ešte 10kg 🤣 super, ananás som čítala, že pomáha, aj ja som mala aj dzusiky kúpené a ešte nejaké vitamíny sú, kde je výťažok z ananásu, aj to tu písali baby 😊 aké ste mali toto posledné emryjko?
@beba6989 nezačalo to silnieť, práveže naopak, dnes som bola u gynekológa, povedal že vyzerá všetko v poriadku, volala som do car, aby som ich informovala o Tom krvácaní a kvôli tomu progesteróne, sestrička mi pred dvoma hodinami povedala, že mi zavola lekár, ale možno sa na mňa vykasle, keďže zajtra ráno tam idem na sono a nezavolá.
@sedmickasedem A neskúšala si si robiť aj obyčajný test, nie len digitálny? Možno má len nižšiu citlivosť, ale nechcem v tebe život zbytočne nádeje. Ja som si povedala, že sa nevzdám, kým nebudem mať potvrdené. Stále mám takú maličkú nádej.
A ak by to náhodou nevyšlo, tak určite chcem ísť hneď do ďalšieho vkladu, lebo ten už určite vyjde. 😊 A ty? Ideme zasa spolu? 🫶
@kuzlatko držím palce 🙏 a vieš ako sa hovorí, to najlepšie na koniec, tak verím, že to tak bude aj v tvojom prípade
@zuzana_1811 skúšala som si robiť aj obyčajne, aj kazetový som mala a vedela som, že keď bude digitálny negatívny, tak je to už pase. Ja ti stále verím a verím, že aspoň pri tebe by sa to všetko mohlo dobre vyvinúť 😊 celkovo tento cyklus som mala z toho zvlastny pocit, mala som po odbere vajíčok slabý menzes, bola som 5 krát na kontrole, lebo sa mi to pomaly rozbiehalo a na poslednej kontrole mi doktorka povedala, že sliznica ma takú hustejšiu štruktúru, než by mala mať. Ale keď mi potom volali, že vklad bude, bola som v siedmom nebi. Ale asi ta sliznica naozaj nebola ideálna a nedokázalo sa dobre uhniezdit embryo. Neviem, len usudzujem možnú príčinu, viac mi možno povedia v CAR. Ale samozrejme by som rada hneď šla do ďalšieho vkladu. Budeme v tom spolu ❤️Myslíš, že by sme teoreticky stihli do Vianoc? 😊
@sedmickasedem ja som sa pytala akej kvality je, ale u nas v CAR nic take ako A,B a pod nevravia. Embryologicka dnes len povedala,ze je to krasna blasto ysta pripravena sa uhniezdit, ze sa ukazkovo rozmrazila a ze vysoka kvalita. Dnes mi ale prvykrat dali fotku nasej "bodky" po vklade 😉 Ja verim,ze to dobre dopadne. A ak nahodou aj nie,tak sme odhodlani skusat dalej. Uz mame 4 IVF cykly za sebou, tak si vravim,ze uz ma nic neprekvapi. Muz je zdravitnik, takze je nastaveny tak,ze pokial ja budem fyzicky a psychicky v pohode tak budeme skusat. Samozrejme aj kym nam vyjdu peniazky. Zatial nic nevysadzaj. Mne vzdy sestricky vraveli,ze az krv je ista odpoved. Dovtedy sa moze stat cokolvek. Ja som prve dva neuspesne vklady uzivala progestanelle a aj napriek tomu som menstruaciu dostala ako hodinky. Naposledy mi zamenili progestanelle za utrogestan. Ale ci je tam nejaky rozdiel netusim.
@zuzana_1811 dakujem, pevne verim,ze mas pravdu. Ja uz som totalne v pohode. Ziaden stres, obavy, nic. Vravim si,ze ako to ma byt, tak to bude. To najhorsie som si uz v zivote prezila,takze uz moze byt vsetko len dobre 😉 len teda vydrzat netestovat, to bude zase zahul 😂
@kuzlatko ani mne nepovedali, tieto triedy, tiež len, že to bola hatchujuca blastocysta 😊 tiež to asi u nás v centre takto netriedia. Včera som tam volala a vlastne všetky tam máme v štádiu blastocysty, len tie posledné dve sa vyvíjali pomalšie. To je vyborne, že máš takú silnú vôľu, určite sa nevzdavajte, verím, že jedného dňa budete úžasní rodičia, že sa vám to splní ❤️ peniažky sú druha vec, nie je to jednoduché. Cele to stojí nemalé peniaze. Ešte aj pri našom synčekovi, vždy je čo kupovať, ale tak budeme to musieť cele už zvládnuť do úspešného konca. A odmena tam čaká najkrajšia, takže to všetko za to stojí.
Včerajšie "špinenie" nebolo nič oproti tomu, čo sa mi deje teraz...totálne červené nohavičky, ako keď dostanete krámy...volala som ihned do centra, mala som si dať cez ústa progesterone ihneď a cez pošvu večer ďalší, rano prísť...úprimne ženy si myslíte asi to čo ja však? Začínajúci alebo prebiehajúci potrat...som hotová, nedokážem prestať plakať...
@snazilkaxy velmi ma to mrzi. Mozno skus ist na pohotovost. Mohli by ti dat aspon nejaku injekciu na zastavenie krvacania.

@zuzana_1811 ahoj, ja som si dnes robila nakoniec a tiež na ňom nič nie je. Volala som do centra, či by som mohla prísť na krv v piatok, povedali, že samozrejme. Chcem čím skôr vysadiť tie tabletky, lebo ma z nich boli cele telo 😞 povedali, že dnešný test je ešte skoro, ale ja som s tým tiež zmierena, že asi nič z toho nebude. Mne na poslednej kontrole povedala zastupujúca doktorka, že mám sliznicu takú trošku hustejšiu tento mesiac, že by mala byt ako vankúšik, tak možno aj kvôli tomu to tak dopadlo. Ty by si chcela ísť hneď do ďalšieho vkladu?