icon

KET v novembri 2023: Podporte sa v čakaní

ameli221
31. okt 2023

Ahojte dievčatá, ste tu nejaké, ktoré idete na KET v novembri? Mohli by sme sa podporiť v čakaní.
My máme vklad naplánovaný na 2.11. Je to žiaľ už náš 6 vklad, no ako pri každom, vždy verím, že tentokrát to vyjde.

ivi222
10. nov 2023

Ahojte,prepacte baby,nestiham pisat jednotlivo,tak len tolko,ze dnes takto test 😇robim len tu istu znacku,druh testu,raz mi doktor povedal,ze bud tam to hcg je abo proste neni. Vidim ze aj vam vysli dve ciarky,tak tesim sa a prajem vsetkym pozitivne pokračovanie 🙏uz som to dnes ukazala priatelovi. Ale reakcia takmer ziadna. Vravim,netesis sa?a ze hej ale nechce to zakriknut. Chapem ze sa boji,ja tiez,ale cakala som trochu viac nadsenia. Este na trapi to,ze tatko je onko pacient a prave od vkladu mojho ma zahajenu chemoterapiu a vidim ako z toho chradne,trha mi to srdce😥v rodine nikto nevie,ze riesime ivf. Tak sa len modlim potichučky,aby to vyslo,aby sme mali pre rodinu aspon tuto pozitivnu spravu,v tom hrozne tazkom obdobi s tatkom 😥iked myslienky su všelijaké. Kedze kazdy den placem,bojim sa,aby mi to - "babatku" neublizilo😔

kkzuzka
10. nov 2023

Ahojte dievčatá 🙂 chcela som sa opýtať či niektorá z Vás má skúsenosť s tym že sa jej spravil opar na perách.. mne sa včera urobil a neviem či si môžem dať na to krém proti oparu volala som ak do CAR ale nezdivhaju mi

ivi222
10. nov 2023

Dnes test takto

pauli_nama
10. nov 2023

@ivi222 ach bud silna! Tymto to nechcem zlahcovat ale chcem ta ubezpecit ze kazda si tu ideme dakymi pribehmi, vela krat nie pozitivnymi a vela sa toho v zivote deje! Je uzasne ze to je dobrej ceste, ze mate takyto posun s priatelom po urcite dlhodobom rieseni tejto temy a ti muzi su skratka pragmatickejsii mozno preto taka reakcia! Skus sa momentalne koncentrovat na seba a svoju vnutornu pohodu lebo to je to co mozes ovplyvnit, zial so zdravotnym stavom inych nenarobis nic, len tie negativne emocie ovplyvnia teba. Mozno to tiez ocinovi da viac sily ked sa bude tesit na vnuca a vsetko sa vam poriesi😉 takze teraz sa plne sustred sa seba!

ameli221
autor
10. nov 2023

@ivi222 gratulujem, vyzerá to nádherné 😍 Držím palce v ťažkej životnej situácii, nech aj babo, aj tvoj ocko dopadnú najlepšie, ako sa dá 🙏

beba6989
10. nov 2023

@ivi222 to mi je luto ale tak ako pise @pauli_nama presne suhlasim. Vela sil prajem 🙏. Testy su ukazkove tam nie je o com. Ano vzdy sa vie nieco prihodit ale to hocikedy ale ked ide o tento zaciatok tak su to ukazkove narasty…

U mna 11 den a takto. Hadam je to v potiadku tiez lebo silnenie som nemala tak jednoznacne… a uz som mala viac biochem tehu

ameli221
autor
10. nov 2023

@beba6989 wau, krásne, gratulujem, jednoznačne pozitívny test 🙂

ameli221
autor
10. nov 2023

Dievčatá, ja som dnes 8 DPT a mám mierne zvýšenú teplotu, 37,2 a od rána ma striedavo klape od zimy. Plus mám striedavo tlaky v podbrusku a v krížoch ako pred MS. Máte alebo mali ste aj Vy niečo také? Testovať som netestovala a neplánujem až do krvi.

sedmickasedem
10. nov 2023

@ivi222 to sú krásne čiarky ❤️ vôbec sa netráp reakciou priateľa. Chlapi sa vo veľa veciach držia viac pri zemi a potrebujú fakty. Pri našom prvom dieťatku, keď mi vyšli pozitívne testy, tak ja som už skákala v oblakoch a on tiež nejak neprejavoval radosť, hnevala som sa na to. Až keď mi to reálne potvrdil gynekolog, tak vtedy som videla ako sa naozaj teší a hneď volal celej rodinke, že je to iste 😊 chlapi týmto chcú chrániť aj nás pred nejakým sklamaním, preto sa nechcú tešiť dopredu. Ale vôbec sa netráp, on sa vo svojom vnútri určite teší 😊 čo sa týka ocka, mrzi ma, že prežívaš takéto ťažké a zároveň tak pekne obdobie zároveň. Ale určite by ocko nechcel, aby si sa trápila, keď budete pri ňom stať, zabojuje za vás za všetkých ako len bude môcť. A určite sa všetci budú úprimne tešiť s vami, celá rodinka ❤️

zuzana_1811
10. nov 2023

@sedmickasedem Áno, prvý vklad ma čaká. Minulý mesiac som bola na opu, čerstvý vklad dr. nepovolila, pretože som mala nábeh na ohss, ale mám 6 nanukov, z ktorých sa dúfam hneď prvý uchytí a už nepustí 💗 A ty? Čítam, že už máš jedno bejby?

sedmickasedem
10. nov 2023

@zuzana_1811 áno, máme chlapčeka, ktorý neskutočne túži po sestričke 🙈 avšak dlhšie sa nám nedarí, tak sme začali navštevovať CAR a po troch neúspešných IUI sme to dotiahli až sem 😊 tiež som nemala čerstvý vklad kvôli OHSS, mala som dlhy protokol, pichla som si okolo 40 injekci, keď som to zratala 🙈 my máme 14 nanukov, ja som za to nesmierne vďačná, že sa podarilo takéto pekne číslo, ani vo sne by ma to nenapadlo, ale taktiež v kútiku duše snívam, že sa chytí hneď prvé a bude krásny darček pod stromček. Dáme to, pondelok bude šťastný deň 🫶 ako dlho sa snažíte? 😊

zuzana_1811
10. nov 2023

@sedmickasedem Wow, 14? Ja som bola hrdá na 6 😛 ale ako vravíš, aj za to som vďačná 🙏
Ja som práveže pred opu mala len 8 injekcií, no tento mesiac mi prestal rast DF na 11mm, tak teraz picham a beriem pilule ako na bežiacom páse.
Ja som mala začiatkom minulého roka hneď pri prvom IUI šťastie, no v 8tt som mala zamlcany potrat. Dva mesiace na to sa nám s mužom zadarilo prirodzene, ani nevieme ako, no aj to málo rovnaký scenár, len o pár dní skôr. 👼👼 Tento rok sme sa teda rozhodli, že do toho ideme opäť, no 2x IUI neúspešne a vyskúšame to takto. Verím, že tento krát si nás nejaká dušička už vyberie a neopustí nás a dočkáme sa po takmer tri a pol roku snaženia 🩷

sedmickasedem
10. nov 2023

@zuzana_1811 no ja som mala 33 vajíčok odobratých, čo som ani nečakala, lebo som mala podané minimálne dávky hormónov, ale som za to veľmi vdacna naozaj 😊veď aj 6 je krásne číslo🙏 z toho sa určite zadarí drobček. Aj ti začal po tých injekciách potom folikul rast, pomáha to? 😊Ja mám teraz veľmi dlhy cyklus, štandardne mávam 27 dni, ale ja už mám teraz 25. deň cyklu a vlastne vklad mi budú robiť na 27. deň. Neviem, či to spôsobili tie injekcie v minulom cykle, ale veľmi pomaly mi rástla aj sliznica a stále som mala nízke hormóny v krvi. Ja som sa už bála, že nebude vklad ani tento cyklus 😊 určite si nás nejaký anjelik vyberie, aj vás, zaslúžite si to po takom dlhom čase ❤️ my sa snažíme vyše 2 roky.

zuzana_1811
10. nov 2023

@sedmickasedem Nie, folikul mi už nerastie, aj keď sme čakali, či náhodou neporastie neskôr keďže ja mávam ovu okolo 20 dňa cyklu. Naposledy som bola na kontrolu v pondelok, hormóny super a sliznica 11mm, takže už len udržiavame a v pondelok o dvanástej to príde 😊👼👼 tiež to bude až na 28.den cyklu
Vždy som sa smiala, že by som chcela štvorčatá raz, no dnes sa modlím aj za jedného škriatka 🍀

snazilkaxy
12. nov 2023

@ameli221 ahoj, ako ti je? Keďže to bol môj prvý vklad, ja som sa s tým nestretla. Prešlo ti to?

snazilkaxy
12. nov 2023

Žienky inak chystáte sa na krv a ultrazvuk do CAR či k svojmu gyndovi?

ria999
12. nov 2023

@ameli221 ja som mala niečo podobné, striedavo triasku s navalmi tepla a kŕče v podbrušku až také že som si musela sadnúť ale to bolo pár sekundové inak ma pichne stále na pravej strane väčšinou.

@snazilkaxy ja idem na krv do car. Keby mi test ukázal aspoň náznak druhej čiarky tak by som šla ku svojej na gyndu.
Držím palce nech aspoň Vám to výjde ✊🏽🍀

snazilkaxy
12. nov 2023

@ria999 mne ukazuje test dve čiarky od 5 dňa, každý deň silnie, tak rozmýšľam, že kam mám ísť, či car či môj gyndos...dávam si aj ten progesterone, tak neviem či aj gyndos mi povie čo a ako ďalej...neviem sa rozhodnúť. Je mi ľúto, že ti test nič neukazuje, ale ešte stále môže 🙏

ameli221
autor
12. nov 2023

@snazilkaxy áno, prešlo. Trvalo to 1-2 dní, teraz už je ôk. Asi to je zvýšeným progesteronom, ktorý zvyšuje telesnú teplotu. Len verím, že to vyšlo, že to nie je zlé znamenie.

ivi222
12. nov 2023

@pauli_nama ďakujem za podporu♥️ snažím sa to vnímať ako píšeš,no je to veľmi ťažké,lebo tatinovi sa stav zhoršuje zo dňa na deň a aby toho nebolo malo,maminu musia hospitalizovat,tiez tie stresy jej neurobili dobre😔 tak len dufam,ze aspon testy su ozaj dobra predzvesť 🙏ale pokym nebude krv a ultrazvuk so srdiečkom,stale som v "strese"

ivi222
12. nov 2023

@ameli221 ďakujem veľmi pekne😘

ivi222
12. nov 2023

@beba6989 ďakujem, cakaju ma este narocne dni,tak snad aspoň testy neklamú 🙏iked dnes som cely den v strese,zaludok sa mi trasie,neviem sa ukľudniť,skrz rodicov😔este ma vcera ucho rozbolelo ale našťastie mi kvapky pomohlia dnes uz dobre. Nasadila som si aspon magnezium,ci ma to trošku neukludni.. aaa tvoj test vyzera taktiez super,tak moc drzim palce🙏🙏

ivi222
12. nov 2023

@ameli221 ano,ja som mala ako keby zimnicu a bolest podbruska a na druhy den mi vysla slaba prva ciarka na teste,tak drzim palce 🙏inak aj ked som otehotnela prirodzene raz,co bolo biochemko,ale otehotnela,som mala taky stav😉

ivi222
12. nov 2023

@sedmickasedem ďakujem krásne za podporu😇hej,ja viem,ze chlapi to prezivaju inak a asi aj vzdy budu. Uz raz davno som pocula taku mudrost,co sa tyka i samotneho sexu.ze preto to zeny prezivaju viac citlivo,lebo sa to deje "v nich" narozdiel od chlapov,ze je to "mimo nich"... S tymto je to asi trošku podobne.. viem,ze je toho na mna vela,aj skrz rodinnych problemov,tak mozno preto by som cakala viac empatie,no viem,ze priatel je v tychto veciach iný, nepodlieha emociam. Niekedy az je to na skodu 😀ale uvidime co povie po krvi😇

ivi222
12. nov 2023

@snazilkaxy mne kazali hned po vklade sa objednat do CAR na odber krvi,tak ja idem tam, teraz vo stvrtok. A praveze rozmyslam,ci potom na ultrazvuk ma poslu uz ku svojmu gynekologovi alebo ako to chodi?

snazilkaxy
12. nov 2023

@ivi222 no mne povedali aj napísali do papierov z vkladu že sa môžem objednať na krv a ultrazvuk nie k nim alebo k svojmu gyndovi, ale o výsledku ich musím informovať. Ak ideš na krv k nim, spravia ti podľa mňa aj ultrazvuk.

ivi222
12. nov 2023

@snazilkaxy ahaa zaujímavé,ze kazde CAR to ma inak. Tiez by mi bolo jednoduchšie ist ku svojmu gynekologovi na krv,ale uz ked mi kazali ist tam,tak pojdem. A dufam ze "naposledy" 😀

snazilkaxy
12. nov 2023

@ivi222 no jasné, sprav tak ako ti kázali. Ten ultrazvuk sa robí cez bruško asi že? Viem že tehotným sa tak, ale keď úplne prvýkrát sa ide, keď ešte nie je výsledok krvi..asi tiež ale cez bruško myslím

mooninkaa
12. nov 2023

Ahojte dievčatá, čitam tu vaše príbehy a prajem kazdej jednej z vas to vytuzene dietatko. Ja jednu zmrzlinku uz doma mam 13 mesiacov. V sobotu sme sli do car spytat sa ze ako sme na tom a kedy nam odporucaju dalsi vklad kedze este dojcim. Odisla som odtial s progesteronom a termin na vklad 15.11. Uprimne az cestou v aute nam s manzelom doslo ze mozno budeme mat dalsie babo :D tak drzte palce nech v stredu vsetko vide ako ma.
A len k tomu ultrazvuku, do 3tieho mesiaca sa robi zospodu.
Inak ak mate dake otazky tak sa ma spytajte posnazim sa odpovedat aj ked uz je to skoro dva roky co sme boli prvy krat na vklade 🙂

ivi222
12. nov 2023

@snazilkaxy citala som,ze zospodu sa robi ultrazvuk