icon

Klinika ReproGenesis Brno

blanka8574
17. máj 2013

Ahojte, rada by som sa dozvedela viac o tejto klinike. Máte už skúsenosti? Rozhodujem sa RF alebo ReproGenesis, poraďte.

butterfly333
30. sep 2020

@janie7 vieš ja už mám za sebou 7x MA no to bolo dávno naposledy jún 2018som v 6tt potratila od vtedy nič 2x IUI neúspešne teraz v júli to bol náš prvý vklad s DE.

janie7
30. sep 2020

Čo je prosím ťa MA? IUI sú podľa mňa vyhodené peniaze do vetra, najmä ked má partner v pohode spermiogram. A skúšala si aj vklad s tvojimi vajíčkami, alebo ste išli rovno do DE kvôli nízkemu AMH?

butterfly333
30. sep 2020

@janie7 MA missed abort. No a vklad sme neskušali s mojimi vajickami lebo pochybujem že by bolo nejaké keďže skoro 3r sa snažíme a nič. Manžel je v poriadku.

janie7
30. sep 2020

@butterfly333 Aha, vďaka za info. Mňa tak ešte napadlo či nemáš v tele protilátky proti embryu. To ti na reprodukčnej imunológii nezistili? A Koukal ti rovno navrhol DE alebo ste sa bavili aj o alternatíve s tvojimi vajíčkami? Lebo podľa mňa ty nemáš problém s počatím, ale donosením bábätka, čiže tvoje telo vníma embryo ako cudzí predmet a preto sa proti nemu bráni. Ale samozrejme, je to len moja úvaha. Ja som sa tiež pohrávala s alternatívou, že mi Koukal navrhne hneď DE kvôli veku, ale po sone sa len pousmial a povedal, že ideme do toho bez DE. No každopádne by som išla za ním, s výsledkami čo potrebuje a prediskutovala aké sú tvoje ďalšie možnosti. Držím silno palce!

butterfly333
30. sep 2020

@janie7 protilatky voči embryu nemám. No ja mám problém aj otehotnieť keďže za 3roky nič len pred dvoma rokmi som v 6tt potratila. Nemám už asi kvalitné vajíčka alebo žiadne. 😔 a DE sme si vybrali mi.

janie7
4. okt 2020

@helenky11 Ahoj, ako sa darí? Už si začala stimulku? Ja začínam zajtra, idem radšej za sestričkou môjho gynekológa nech mi to prvý krát ukáže, keďže som ešte predvyplnené injekčné pero nemala. Už si vypĺňala aj formulár na výnimku vycestovania?

helenky11
Autor odpoveď zmazal
helenky11
4. okt 2020

@janie7 ahoj, ja uz stimulujem 2 den. Predtym na svk som mala tiež tie predvyplnene pera, ale teraz mam take, co si musim miesat, takze to dlhsie trva. Vynimku mam uz vyse tyzdna schvalenu, hned ako dali obmedzenie cestovania do Ciech. A ake lieky beries, Ty mas ten kratky protokol, ze? Toto je Tvoje prve IVF?

janie7
4. okt 2020

@helenky11 Ahoj a stimulka zatiaľ u teba v pohode? Áno, je to moje prvé IVF a idem stimulovať Pergoverisom 900IU. Mám iba Pergoveris, ale ten najsilnejší. Sme licitovali s Koukalom o dávkovaní, lebo najskôr mi dal, že hrošiu dávku 275 jednotiek kvôli PGT-A, ale tak potom sa nado mnou uľútostil, tak mi dal, že 250 IU.
A čo sa týka výnimky, ty už si vedela presný dátum návštevy centra? Schválili ti jednorazovú žiadosť, alebo si tam uviedla, že potrebuješ vycestovať viac krát? Prikladala si napr. aj stimulačný protokol, prípadne potvrdenie, že musíš vycestovať viac krát? Ďakujem🙂

helenky11
5. okt 2020

@janie7 mne tiez dali max. davky, lebo pri keatkom protokole mi vybrali len 5 oocytov, lebo sa mi nerovnomerne vyvijali na lavom a pravom vajecniku. Tak skusaju ist na maximum, aby vedelu ako teraz zareaguju vajecniky a pri mna sa restimulovania neboja, kedze mma to nizke AMH.
Ja mam vynimku na neurcitu, prikladala som tam zaznam z reprogenensis, ze som v procese IVF, co mi oni dali. Ale koordinatorka mi povedala, ze teraz uz nedavaju moc žiadosti na neurcito, ze teraz chcu presne datumy. Mali sme stastie, ze som to hned v prve dni začala riesit, ako to zacalo

janie7
6. okt 2020

@helenky11 Ahoj, tak s tou výnimkou to si teda vystihla. Ja som vyplnený formulár posielala na UVZ včera, s prílohou od Reprogenesis a hneď mi volali, že na aký dátum to chcem a že výnimku teraz dávajú na týždennej báze. A kedy ti prosím ťa poslali odpoveď, do koľkých dní?
Ja som chcela včera ísť za sestričkou môjho gynekológa, že nech mi ukáže ako Pergoveris správne pichať, no a keď som jej povedala názov injekcii, takže juj a to neviem či môžme pichať, musím sa poradiť s doktorom.....Tak som si to pichla sama, s koordinátorkou na telefóne a dnes som sa dohodla, že teda prídem k môjmu gynekológovi, nech mi to ukážu, či to pichám správne a výsledok bol taký, že som vedela viac ako tie tri sestričky dokopy. Hlavne, že súkromná klinika. Jááj, zlaté to Brno🙂

helenky11
6. okt 2020

@janie7 to ano, aj koordinatorka hovorila, ze strasne teraz s tymi vynimkami ymyslaju. Mne schcalenie poslali hned v ten den, asi o 22 vecer, co som bola prekvapena, ci pracuju do noci🙈a to su nejake špeciálne injekcie? Lebo ja si dokonca miesam v injekcii prasok s vodou a az potom picham do brucha, ale nie je to nic, co by clovek nevedel. No je to pre mna lahsie, ze uz som raz 1 stimulaciu mala, tak mam odburany strach z pichania. Ozaj a tiez mas uz taky kludovy rezim, ue ziaden sport, alkohol a vraj ani sex? Co Ti vsetko povedali

janie7
6. okt 2020

@helenky11 Fúú, to boli teda na tom ministerstve dobre rýchli, ja dúfam, že mi to zajtra príde schválené. A ty si stimulovala prvý krát čím? Ohľadne toho Pergoverisu, tak to už je predvyplnené pero, s dvom látkami „folitropín alfa“ a „lutropín alfa“, čiže mám 2v1 a už len navolíš dávku a picháš, takže nemusíš nič zmiešavať, ale dilemu som mala v tom, že na návode bolo, že pichnúť priamo rovno a na videu, že kožu pod bruškom treba chytiť (nariasiť) a tak pichnúť. No a koordinátorka bola múdrejšia, než tie tri naše sestričky dohromady🙈 Zatiaľ mi ešte kľudový režim, ani nič podobné nespomínali, ale to sa bude dať, lebo mám super šéfa, horšie to bude s tým sexom, lebo môj muž to vydrží ale ja nie😉 Tak mi to povedia asi tento týždeň v piatok.

janie7
12. okt 2020

Ahojte dievčence, absolvovali ste prosím niektorá IVF bez transferu? Mi dnes Dr. Koukal po kontrole folikov zahlásil, že transfer nebudeme robiť a spokojne sa pri tom usmieval (teda to som mu z očí vyčítala, keďže mal rúško😉)

helenky11
12. okt 2020

@janie7 ahoj a preco sa nema robit? Co Ti ako maju robit? Ja idem bud. pondelok na prvu kontrolu od stimulacie. Raz som Ti pisala, ze ja som mala IVF bez transferu, lebo po odbere oocytov sa len 1 embryo vytvorilo a aj to sa oneskorene vyvijalo.

janie7
12. okt 2020

@helenky11 Ahoj, no vôbec netuším ako to Dr. Koukal myslí a čo má za lubom😉,, keďže to už stanovil pri druhej kontole stimulácie. Len bol milo šokovaný, že po 5tich dňoch stimulácie som mala 10 folikov a dnes po ôsmych dnoch, sme ich so smiechom rátali a narátali sme ich 12. A tento štvrtok idem mať OPU. Je to strašne veľa informácií naraz, tak to nestíhame všetko vstrebávať. No a prvý krát sme tam zažili fakt, že neochotnú, neviem či IVF koordinátorku alebo to bola recepčná, lebo tam nebola naša koordinátorka. Je to naše prvé IVF a namiesto toho aby nám to dôladne vysvetlila OPU, dala nám ešte ďalšie injekcie, ani sa len nespýtala či to chceme zaplatiť na klinike, alebo u nás, prepísala Koukalov protokol, podčiarkla čo si mám zobrať a čo nerobiť a že máme ohľadne ďalších informácií telefonicky kontaktovať našu koordinátorku. Ani som si nestihla premyslieť ďalšiu otázku a už bola preč😒 My máme aj PGT-A v protokole, tak neviem, možno je tam trochu iný proces ako klasika.

ikuska187
12. okt 2020

@janie7 tak on to nemyslel, že ivf bez transferu, ale ze vklad bude pravdepodobne v ďalšom cykle. IVF bez transferu je celý cyklus prebehnuty a nič na vklad alebo stop cyklu, lebo nie je adekvátna reakcia vaječníkov 😊 ty máš už OPU naplánovanú a ešte bude genetika embryí.

helenky11
12. okt 2020

@janie7 tak u Teba by som cakala aj viac folikulov, lebo co mi hovorili na klinike na svk, tak baby s vysokym AMH alebo PCO maju vraj aj 20 az 40 folikulov, co som nechapala ako je mozne. Mne naratali 8 a to hovorili, ze to je malo a vybrali nakoniec len 5 ci 6,lebo na 1 vajecniku boli viac dozrete ako na 2. Ale aspon vidiet uplne odlisny pristup a postoj lekarov. Podla mna je 10 mega dobre a ja si stale myslim, ze lepsie 10 krasnych ako 20 nedozretych. A koho mate koordinatorku, my p. Dankovu. Ozaj a na SVK si preco nesla nakoniec na IVF?

janie7
13. okt 2020

@ikuska187 Ahoj, ďakujem krásne za informácie, je to presne tak ako hovoríš, včera nás tá zdravotná sestra úplne domotala🙂, zlaté to IVF koordinátorky. Dnes som to dostala potvrdené dvojnásobne, takže transfer bude po genetike. Želám všetko dobré😘

janie7
13. okt 2020

@helenky11 No ja mám AMH zvýšené len minimálne, Tuším, že mám mať 4,4 a mám 4,5, no a včera sme už s Koukalom narátali 12 folíkov, (10 som mala v piatok minulý týždeň) dokonca hútal nad jedným, lebo bol dvojitý, resp. to videl tak, akoby sa 2 folíky prekrývali. tak na ňom si chce špecíalne zgustnúť🙂 Ale presne ako hovoríš, dôležitá je kvalita, nie kvantita. Inak, včera sme sa s Koukalom zdravili lakťami a som zabudla, že aj on je tiež dobre vysoký, no a keďže ja som krpatá, tak sme sa nevedeli trafiť, tak sa pri mne pekne zohol 😀IVF koordinátorku máme Inu Špeldovú, veľmi milá pani. Dnes som jej aj písala, ohľadne detailnejších informácií k OPU, len mi prišla out of office správa s kontaktom na tú tvoju koordinátorku, takže mala som veľmi milú skúsenosť aj s ňou. No a prečo som nešla na IVF u nás? Úprimne, stačila mi jediná skúsenosť v GYN-FIVe s plánovaním po nespešnom IUI, keď sa ma spýtali, že čo by som navrhovala ďalej, tak zo mňa vyhŕklo, že soft IVF a oni, že dobre poďme do toho. Oni nenavrhli vôbec nič. Proste u nás je to čisto o biznise a vôbec sa ani nesnažia aspoň trochu tváriť milo a až po prehliadke u Koukala som sa dozvedela, že mám ľavý vaječník položený vyššie. Dik moc za super podporu a budúci týždeň daj echo ako si dopadla😉

ikuska187
13. okt 2020

@janie7 veľa šťastia ti prajem 🥰 Koukal je veľmi zlatý, ja mam tiež pcos, AMH 10,5, na každom vaječníku mi naratal 12 folikov a ďalej ich už nerátal, bolo ich fura, by sa nedoratal a stop ďalšia stimulacia a naplánovanie OPU 😁 ze keby sme nerobili genetiku embryí, tak vklad by tak ci tak nebol, bo OHSS by bola tutovka. 😊

janie7
13. okt 2020

@ikuska187 Ďakujem krásne, wow, tak to už je mega zásoba. Ja som s AMH iba mierne nad limitom, takže aj preto ten počet nie je až tak vysoký. Mne povôdne navrhol 275IU, ale presne kvôli tomu aby nebol OHSS, sme sa dohodli na 250IU a myslím, že som dobre urobila. U mňa bol zo zásobou folíkov, tiež veľmi milo prekvapený, keď mu iba po piatich dňoch stimulky vybehlo na sone 10 folíkov a teraz v pondelok už bolo 12 mesiačikov🙂 Sú to proste Páni doktori, ako Koukal, tak aj Štelcl a v živote som sa tak netešila k doktorovi, ako ku Koukalovi🙂 Prosím ťa, nevieš poradiť, čo sa týka OPU, treba prísť úplne nenalíčený, lebo v tomto hnusnom obdobi, by som si aspoň krém rada dala.

ikuska187
13. okt 2020

@janie7 úplne nenalicena, ani krém som si nedávala. Odber som mala vtedy v poslednú septembrovu sobotu, ktorá bola vtedy mega hnusná a uprsana 😊 to 1 deň vydržíš, resp nakremuj sa potom 😊

janie7
13. okt 2020

@ikuska187 Výborný nápad s tým krémom potom😉 Vďaka👍

helenky11
14. okt 2020

@janie7 Tak oni su obidvaja aj Stelcl aj Koukal super, aj ked povahou, resp. spravanim kazdy uplne iny. Ale zatial mam aj ja super pocit z nich. Mam pocit, ze to neberu ako na pase. No uvidim ako dopadne ta moja prva kontrola v ramci dlheho protokolu. V podstate ani oni nevedia ako mi zareaguju vajecniky na vyssiu stimulaciu, ze moze mat aj viac aj rovnaky pocet folikulov. Ze kazda zena reaguje inac na zvysene davky hormonov. No u mna to chceli skusit, kedze od operácie mam AMH len 0,73 pred operaciou 1,81. Ale zase ta znama, co otehotnela na 6 pokus, tak sa jej vytvorili len 2 folikuly, tie aj oplodnili a aj vlozili a 1 sa uchytilo a o mesiac rodi. Na SVK som mala podla mna dobreho lekara v IVF centre, ale spravanim ake mal, som bola z neho uplne v strese. Ten mi uz pred operaciou endo cysty povedal, ze na druhy vajecnik mozem zabudnut, zr budem rada, ak budem mat nejake folikuly z toho 1 a to hovoril pred partnerom a pritom mi aj po operacii normalne funguje a mam na nom folikuly. Inac 1 vajecnik mam aj ja vyssie postaveny a to my povedal tento doktor, aby mi ho v ramci operacie endo cysty spustili nizsie, tak to aj spravili. Vraj to nie je problem pri prirodzenom otehotneni, ale pri IVF maju problém sa k nemu doatat.

veronka1984
14. okt 2020

@helenky11 ale Dr Stelci už tam nerobí včera som volala a my povedali.dali my kontrolu u druhého dr.Frgala

helenky11
15. okt 2020

@veronka1984 coze a kde isiel? My sme boli na konzultacii a nastaveni stimulacie u neho a na 2 kontrolach u dr. Koukala. Aj my bolo divne, prevo tam stale nie je, vzdy mi povedali, ze ma skolenie. Inac som sa rozhodovala medzi Reprofit a Reprogenesis a kvoli referenciami na neho som vybrala Reprogenesis 🙈

janie7
15. okt 2020

@helenky11 Ahoj, mne bolo tiež divné, že na mňa na chodbách nemrká, lebo by som si veľmi priala mať Koukala a Štelcla - keďže sú že vraj slávna dvojka, na vklade, tak mi to nedalo a dnes po OPU som sa na neho pýtala. Takže ako hovoríš, na školení bol, ale v Paríži, čiže je v domácej karanténe. Takže žiadne obavy. 😉 Horšie na to je, že som sa brutálne zapozerala do anesteziologových prekrásnych modrých očí😍 A môj muž hneď na mňa, že to kto bol ten chlap, čo ťa priviedol na izbu😂

helenky11
15. okt 2020

@janie7 aha, tak super, ze tam teda ostal😁 Fiha, tak to tam robia sami fesaci, ja som zatial len Steoc a Koukala videla. A ako dopadlo OPU? Ozaj pracujes popri stimulacii alebo si doma?

janie7
15. okt 2020

@helenky11 OPU dopadlo fajn, ani som si nevšimla, kedy sa na sále zjavil Koukal, keďže sme si hrkútali s anesteziólogom😉 Koukal zo mňa vysal 12 folíkov, tak uvidíme koľko sa uchytí. Predstavil mi rôzne alternatívy liečby, rôzne príklady...takže to bol zase ten starý dobrý výrečný Koukal, lebo poslednú dobu bol niejaký mĺkvejší, možno preto, že tam nemal Štelcla🙂 Tak už len treba dúfať, aby sa vytvorilo čo najviac kvalitných embryíí, aby som nemusela ísť do darovaných. Dnes po zákroku som len trošku krvácala a trochu ma bolelo podbruško. Teraz už nič, len som taká omámená. Čo sa práce týka, keďže pendlujeme Blava-Brno, so šéfom a personálnym sme to vymysleli tak, že robím z domu. Ty ako znášaš stimulku v rámci dlhého protokolu? Dá sa to vydržať?