icon

Klinika ReproGenesis Brno

blanka8574
17. máj 2013

Ahojte, rada by som sa dozvedela viac o tejto klinike. Máte už skúsenosti? Rozhodujem sa RF alebo ReproGenesis, poraďte.

mimika1973
19. júl 2016

@boba245 juj to mi je luto, prezila som toto vlani, u mna to boli jednovajecne, lebo sa nam HB rozdelila na dve, tak preto.
Vy ste tiez mali len jedno vlozene a sa rozdelilo na dvojky? ci boli dve vlozene spolu? A vie sa pricina preco si o dvojicky prisla? nebili srdiecka uz? neskory vyvoj? ine?
Ked som bola na utz kontrole v 7tt, tak bolo vidno jedno bambulko so srdieckom, reku vsetko ok, no a potom ta dalsia utz kontrola v 12tt, bum! Boli tam predsa dve a bez srdiecka, nezili asi tak 2 tyzdne vraj....a rozdiel medzi nimi bol asi aky mensi tyzden vraj...Co uz priroda tak zariadila, tiez mame este mrazacikov, uvidime teda co a ako... 😉
Dalsi KET sa Vam podari, uvidis! 😉 A treba presetrit maternicu ci to tie myomy nezapricinili potrat?

lily311
20. júl 2016

boba245
To mi je ľúto a už bola v 12 tt, vtedy si človek povie, že najhoršie ma za sebou, ale aj tak dobre, že sa ti podarilo na prvý krát IVF, lebo my máme to isté ako vy, ja endometriozu, ešte aj málo vajok, a mm má zlú patologiu a aj zlú fragmentáciu DNA spermií ☹ Ale pri druhej stimulke sa mi podarilo viac vajok, tak mám ešte dve fazulky zmrazené, ja ale teraz riešim magnetickú rezonanciu na vylúčenie alebo potvrdenie endošky, lebo endo cysta, čo tam bola 4 mesiace akosi zmizla, tak ani neviem na čom som...

fatma1
20. júl 2016

@lily311 Mozem sa pls spytat,kto ti vypisal ziadanku na MR?gynekolog tvoj?alebo?a to si si ty sama vyziadala alebo kto ti odporucil tu MR?dakujem za odpoved

boba245
20. júl 2016

@mimika1973 dakujem 🙂. my sme dali vlozit 2 embryjka, ale na prvom utz 6.6. dr. v centre videl len jeden vacok a aj srdiecko bilo. u mojej gynekologicky na utz 20.6 vsak uz bolo vidiet v jednom vacku 2 biele machulky a aj srdiecka videla bit takze to boli tiez jednovajecne dvojky. nevieme co sa presne stalo. ked sme boli v noci na pohotovosti tak dr. este videl bit srdiecka i ked jedno si daco somral ze nepravidelne vidi bit, ale mali tam aj stary pristroj tak neviem ci to bolo tym, lebo aj dost dlho hladal kym nasiel. ale tak asi sa nieco stalo. na histologiu este cakame, ale tam sa asi nic nedozvieme. dnes mi dr. z centra odpisal na mail kde pisal: velice mě mrzí, že se těhotenství dále nevyvíjelo....poslala som mu aj prepustaciu spravu tak asi tam nieco vycital, lebo nieco tam aj pisali, ale nemala som nejako silu si to prekladat z ich lekarskych terminov. alebo to len tak vydedukoval. proste stalo sa. na myom napisal, ze pokial nemaju viac ako 5mm a nedeformuju maternicu, tak ze to nie je problem. dakujem za povzbudenie, verime, ze KET sa vydari 🙂...len my ich mame zmrazenych spolu, tak dufam, ze uz sa nezopakuje nic zle i ked riziko je stale. vy sa kedy chystate na KET ? mne dnes dr. odpisal, ze o 3 mesiace by sme to skusili. cize niekedy v Oktobri sa mame ozvat a objednat u koordinatorky. a tiez vam velmi drzim palce 🙂

boba245
20. júl 2016

@lily311 to ano, uz som si myslela, ze to bude vsetko ok. stalo sa to v stredu a v piatok sme mali ist na skrining a vlastne by sme uz videli viac ako len 2 biele machulky na utz, ale nedockali sme sa. mozno to tak bolo aj lepsie, ze sa to stalo skor ako neskor, lebo neskor by to aj viac bolelo i ked ani teraz to nebolo lahke. citam, ze to mate podobne ako my, no este cosi navyse. ta magneticka rezonancia je len na zistenie stavu, alebo aj lieci ? dufam, ze moje vysetrenie krvi nenajde nic nove a pri dalsom tehu bude mozno stacit len brat dlhsie hormony. tiez vam velmi drzim päste a nech vam KET prinesie vytuzene stastie 🙂

lily311
20. júl 2016

@boba245 Magnetická je len na zistenie stavu, nič nelieči, ja stále neviem, či endo mám, našli mi v CARE endo cystu a bola tam 4 mesiace, potom som bola na ULZ u iného lekára a ten nič nenašiel, v CARe ju ale vidia, tak vyber si, nechcem ešte na laparo, tak som sa rozhodla pre magnetickú. Ty si bola pre IVF na laparo?, mne stále dr. tvrdí, že tá cysta je malá, že má len 1 cm a netreba to riešiť, ale ja sa dosť bojím ísť na KET s tou cystou

boba245
20. júl 2016

@lily311 moja dr. si tiez nebola ista ci je to endo cysta, tak ma poslala na kontrolne vysetrenie do nemocnice, ale tam tiez len cez utz kukli mlady doktor a privolal si este aj kolegynu. vraj na 100% sa da urcite endometrioza len ked vezmu vzorku, resp. po histologii ked odoberu tu cystu. ale mne laparo navrhli az v CARe, lebo som mala este aj polyp v maternici a ten by zavadzal. tak pri jednom zakroku mi laparoskopicky odstranili cystu a hysteroskopicky polyp.teraz mam prevdepodobne myom v maternici. ma 15mm tak by som to chcela skusit odstranit nejako prirodne bylinkami ak by sa dalo. mame 3 mesiace tak rozmyslam co je lepsie. v utorok pojdem na kontrolu tak som zvedava co povie moja dr. tiez sa bojim ist na KET s tym myomom. ked som pred 2 rokmi lezala po laparo myomu tak tam so mnou lezala jedna baba 37r. museli jej odstranit maternicu, lebo tych myomov mala niekolko. uz pred otehotnenim mala jeden a lekar jej to len sledoval ci rastie, otehotnela, pocas tehu zrejme nejake pribudli a vplyvom hormonov narastli tak ze jej museli po porode zobrat maternicu. ale nie hned. a to chceli este aspon jedno dieta. no nestihli to. ono myom pre dieta a tehotenstvo nieje problem, ale tak vidis co dokazu sposobit. aj mojej mame vybrali maternicu kvoli viacerym myomom, ale tak ona uz mala nieco pred 50tkou. mna zrejme casom bude cakat to iste.

annavallova
21. júl 2016

@sisul_ka 😯to mi je luto moja ale drzim palce mozno je to veljy bojovnik a mozno bude lepsie ked to odite teraz ako neakorej. My sme na dovci a je mi super sice slaba chvilka bola plaz plna malych deti ale ja verim ze za par rockov aj s nami bude drobec na dovci. My ideme 26.7.na genetiku do blavy som prekvapena ako rychlo nas objednali len tie vysledky uvidime. Nestracaj nadej svagrina mala 10cm hematom 4potraty a kazdy mesiac spinila ked cakala neter a teraz ma 7rokov a je jak vrabec iba hop hop tak tfuj tfuj pre stastie 😊😊😊

sisul_ka
21. júl 2016

Dakujem za podporu!!! Urcite sa coskoro aj ty dockas a na buducu dovcu uz buďete o jedneho viac 🙂 Prajem pekny zbytok dovolenky 😵

annavallova
23. júl 2016

@sisul_ka dakujem verim ze raz ked bude ten spravny cas. Ved vcera nad nami preletel v chorvatsku bocian takze sme sa smiali ze bludi bludi este 😊😊😊. Drz sa 👍👍👍💜💜💜

mimika1973
23. júl 2016

@sisul_ka drzim palce moja, nech vsetko dobre dopadne!

sisul_ka
25. júl 2016

dobre ranko dievcence! Tak ja som prave potratila 😢 ☹ hematom bol silnejsi, obrovsky, hnusny 😖 vsetko ma boliiii a najma pri srdci!!!! Je to strasne, no verim, ze ta bolest casom ustupi a znovu sa budem zo zivota radovat!!! Manzel je stale v zahranici, takze som na to sama 😒 Drzte sa, a prajem Kazdej uspesne, bezproblemove a radostne tehulkovanie 🙂 Este raz, dakujem za vasu podporu a ze ste tu pre mna boli, teda pre nas 🙂 Ja sa teraz odmlcim, no sem tam sem mrknem 🙂 Majte sa krasne!!!!!

silvinkabb
25. júl 2016

@sisul_ka verim, ze budes silna. vsetky sme. tak sa drz! a hlavne, posielam srdiecko, aspon malinku utechu

fatma1
25. júl 2016

@sisul_ka Je mi to velmi, velmi luto..drz sa...bud silna..a bojuj dalej!

lily311
25. júl 2016

Baby, tak my sme objednaný Štelcovi na 17. 8., máme ešte jednu zmrazenú fazulku na Slovensku, ale aj tak chcem vedieť, čo nám poradí, tu my stále Dr. tvrdí, že tá endo cysta, ktorú mám na vaječníku, nebráni uhniezdeniu, no neviem, snáď nám Dr. Štelc poradí čo robiť, už aby bolo 17teho.

lily311
25. júl 2016

@sisul_ka Je mi strašne ľúto, drž sa a musíš bojovať ďalej.

gagirl
25. júl 2016

@sisul_ka je mi to velmi luto..:( citala som tvoje prispevky..Prajem ti vela sil a skore zotavenei na tele aj dusi..JE to velmi tazke ja viem..ale verim ze raz sa aj my dockame..drzkaj sa..

sisul_ka
25. júl 2016

Dakujem vam za povzbudive slova, skoncila som v nemocnici! Koli silnemu krvacaniu a bolestiam som skoro odpadla do bezvedomia. Lekarka mi povedala, ze silno krvacam koli Lovenox injekcii, no aspo som sa pekne vycistila a nemusim na cistenie. Telo si s tym naozaj blezkurychlo poradilo. Som si ista, ze za par dni sa budem citit lepsie. Majte sa tu krasne!!!! 🙂

gagirl
25. júl 2016

@sisul_ka je to cele nespravodlive..ale viera a nadej zostava vzdy..a ta nas drzi nad vodou..velmi ti to prajem nech si coskoro znova stastna..drz sa..

annavallova
25. júl 2016

@sisul_ka ahoj je mi to luto 😯😯. Viem ta pochopit tiez bol manzel vdzy v praci ked som zacala krvacat kludne si poplac a bude lepsie no nepoddavaj sa tomu tiez ma to obcas pochyti ta lutost ale treba but silna a bojovat a ver zecraz sa to podari urcite daj si relax a hlavne hlavu hore aj ked je to tazke ale nezabudaj ze je nas zial vela co mame taketo zle za sebou ale priroda to tak chce je to smutne boli to ale je to tak drz sa 👍👍👍

petkazh
26. júl 2016

ahojte dievcence tak my sme boli vcera na prvej konzultacii u dr.Stelca...caka nas hematologia a genetika a cakanie na schvalenie z poistovne ...takze este casu dost ...
ked si predstavim to cestovanie a zase absolvovanie injekcii odber vklad ...ach uz nech je to za nami ...

annavallova
26. júl 2016

@petkazh ahoj ja idem z genetoky tiez nas poslal stelcl a lekar nam povedal ze naco cakali na slovensku ze az z brna nas poslali teraz cakat fo dvoch mesiacov sa ozvu a az ked sa nueco najde tak si nas zavolaju poistovna nam schvalila do mesiaca no teraz cakam na preplatenie pockam dva mesiace a pojdem osobne drzim palce co preto mimco clovek neurobi

aveeva72
26. júl 2016

@sisul_ka Je mi to naozaj uprimne luto, Silvi...

silvinkabb
26. júl 2016

@annavallova
@petkazh baby, keby som nebola na MK, tak ani neviem, ze take vysetrenia existuju a je dobre si ich vyriesit pred celym procesom. my mame za sebou 1IVF a teraz cakam akurat na vysledky z vysetreni. genetiku sme si nedali robit ako jedinu

lily311
26. júl 2016

@silvinkabb Ahojky, môžem sa spýtať, čo sa zisťuje na tej genetike, a či ju treba ak už jedno biolog. dieťaťko mám, momentálne som po dvoch neúspešných IVF a mám urobenú hemato a idem na repro imuno, o genetike som už počula, je to veľmi dôležité?

mimika1973
26. júl 2016

@sisul_ka je mi to velmi luto moja, je to tazke, viem, nabuduce to urcite vyjde, musi!!!
Drz sa, naber sil, a znova do boja, urcite nevzdavat, maminkou budes!!! 😉
Ozaj, mrazacika mate? ci opat znovu do toho ?
Cmuky

silvinkabb
27. júl 2016

@lily311 nie. Pre mna nie. Je to nezvratne takze nechcem to riesit. Naco mi to bude ked nieco zistia, na nic. A co sa tyka teba ak je prve ok ja by som genetiku neriesila.

lily311
27. júl 2016

@silvinkabb OK, ďakujem veľmi pekne

sisul_ka
27. júl 2016

@mimika1973 Dakujem za povzbudenie! Mrazacika nemame. Teraz by som ani nemohla, velmi silno som krvacala a hematom bol velky. Som velmi slaba, aj po infuzii sa mi stale trasu kolena. Necitim sa na novy pokus. Treti krat som potratila v 7tt, a teraz to bolo len tak tak. keby zachranka neprisla do 5 minut, neviem ako by som skoncila, takze som rada, ze som este tu 😵 Teraz je najdolezitesie sa dat do poriadku, nacerpat novej energie a tesit sa zo zivota a z malickosti.
Prajem vsetko dobre a najma uspesne IVF 🙂

silvinkabb
27. júl 2016

@sisul_ka presne tak. daj sa hlavne do poriadku a hlavu hore! posielam energiu