icon

Klinika ReproGenesis Brno

blanka8574
17. máj 2013

Ahojte, rada by som sa dozvedela viac o tejto klinike. Máte už skúsenosti? Rozhodujem sa RF alebo ReproGenesis, poraďte.

dorotka2013
18. aug 2016

@cmudlo drzim palceky...aj my sme teraz presli do RG 😁... tiez verim ze to bola stastna volba... Dnes som 3dc, zacala som stimulku na KET...uvidime na buduci tyzden ci to vyslo 😉

cmudlo
18. aug 2016

@dorotka2013 jeej držím palce! My začíname začiatkom septembra.

silvinkabb
18. aug 2016

@petkazh aha. No ale v takom pripade uz nebudes cakat lebo ak nieco zistia tak to bude nezvratne. Prepac ale takto to pusem divne to vyzera nemyslim to zle. Teraz by som vydrzala aby ste nesli na dalsie ivf zbytocne 😉

lubica1979
22. aug 2016

Baby, chcem sa Vás opýtať, ktoré ste si posielali žiadosť do univerzitnej nemocnici aj Vám tam podopisovali a pošktrali niektoré veci. Už ma ide rozhodiť z tohto prístupu a "úžasnej" pomoci. Prešlo Vám to potom v poisťovni? Ďakujem

mette7
22. aug 2016

@lubica1979 ahoj a kto ti dopisoval do nej? Petrenko?? ak ano tak on to neschvali nikomu...my s nim mame telefonicku skusenost, lebo samozrejme aj nam tam popisal všeličo len nie v pozitivnom zmysle...tak sme mu volali...a doslova nam to tak povedal, tak ako som pisala, on proste podporuje centra na SK a vraj aj tu su dobri odbornici 😅 No a my mame úžastnu UNION poisťovnu kde to schvaluje paradny ujo ktory samozrejme ako vidi že Petrenko napiše že neboli vyčerpane možnosti na SK tak to neschvali...takže tak moja skusenost

fatma1
22. aug 2016

@lubica1979 Vo Vseobecnej ti to prejde, aj ked tam napise, ze on to neshvaluje, ze su aj centra v SK...ale VsZP to aj tak schvalila.

dorotka2013
22. aug 2016

@lubica1979 nam v Brne rovno povedali ze on nam to zamietne ale poistovna to aj tak schvali...ale co som si tu na koniku zistovala tak to zavisi od poistovne, nie kazdej to schvalia...a mozno zavisi aj od diagnozy...

annavallova
22. aug 2016

@lubica1979 ahoj nam to preslo cez vszp v pohode do mesiaca som pozeraka a volala som s podudkovou lekarkou a super zato preplatenie sa taha 2mesiace 20.6 som vsetko poslala do ba a nic az 29.7. posledny den v mediaci a v piatok a o 14.45mi volala strasne mila pani ze ci necitam maile chybaju jej nejake papiere a ze vas mail je ... a ja nie je .... no tam vam to preposlem a laskavo to doplnte a koniec. Kukla som mail ktoru z mojimi udajmi poslala neviem komu doplnila a vsetko poslala a nic ticho na staznost mi odpisali ze vytlacit a podpisat aj napriek tomu ze mi chybali podklady vsetko som mala len chcela vsetko porozpisovat zvlast a to ze to bolo schvalene aby mi to to mohli vobec robit nevadi nemam slov som vedava ci tento rok peniaze dostaneme alebo vobec niekedy keby to bolo par eur kaslem nato ale katastrofa ona sa pomyli a zo mna urobia kravu. Drzim palce vies takto si nenahrabu nas to vyslo o 1000eur viac ako samoplatcov v brne nez na slovensku tak o com to potom je zial zarabaju na nasom nrstadti len clovek da aj posledny cent aby sa to podarilo. Ja cakam na genetiku akurat mi jeden idber brala moja lekarka a mam trobogiliu a ze to zistili az na ziafost z brna a to mam za sebou 2ivf 2kety a 2laoaroskopie som zvedava vo este najdu.

boba245
23. aug 2016

@mette7 ahoj. ja som sice u Petrenka nebola (som z KE) ale tiez mi dr. za ktorym som bola napisal nieco v tom zmysle, ze su moznosti aj na Slovensku, ale ze uhrada nakladov v CR je mozna do vysky ako na Slovensku. ja mam tiez Union a schvalili mi to a po IVF aj preplatili 42% nakladov (viac som ani necakala) . takze ked to ti lekari skrtaju a prepisuju a pisu negativne ja by som do ziadosti dopisala poznamku, ze aj napriek vyjadreniu lekara ze neboli vycerpane moznosti na Slovensku z dovodu, ze ziadas preplatit ciastku ako na Slovensku, kedze aj tak poistovna aj tak preplaca len zakladne techniky IVF (v CR aj na SK) a doplnkove (ako ICSI, PICSI, AH atd) si hradite sami a preto si myslis, ze mas pravo si vybrat kliniku podla vasich preferencii kedze sa nejedna o zanedbatelnu ciastku. mne keby to zamietli tak by som sa odvolala a napisala im nieco v tom zmysle. su to predsa nase peniaze a 58% nakladov na IVF som si musela zaplatit z vlastneho co bolo vyse 2000 eur a nejaky doktor kreten ktory podporuje svoj biznis a biznis svojich kamosov mi nebude kazat do akeho centra mam ist a od poistovne mame tiez pravo ziadat kam pojdeme kedze platime nemale odvody....vsak nejde si clovek vyberat novu kabelku ale je to zasah do organizmu a to je dalsi dovod preco by sme mali mat pravo si vybrat kam pojdeme + chystame sa priviest na svet tomuto statu dalsich danovych poplatnikov a platcov zdravotneho poistenia tak nech nevymyslaju.

mette7
23. aug 2016

@boba245 ahoj my sme si vtedy pisali neviem či si pamataš, a bola som vtedy prekvapena, lebo si sa ozvala že ti to schvalili z UNIONU. Ja som vtedy bola v prave v tom procese "odvolania" o ktorom pišeš. Dva krat sme to posielali do Unionu, dva krat sa to vratilo neschvalene...a tu je ten kamen urazu...vysvetlim: totižto v BA sedi pajko v Unione , ktory to ma na starosti a to je človek neoblomny a doslova sa riadi tym čo mu je podsunute a napisane v žiadosti...čiže ruka v ruke ide...Petrenko napiše nie...a pajko v Unione reaguje tym padom nie...takto to funguje v BA..Po prvom neschvalenom pokuse v poistovni sme to skusili face-to face s dotyčnimi, s Petrenkom len po telefone tam to nešlo face-to face, a s pajkom v poistovni sme dali rozhovor, že prečo nam to vratil neschvalene a doslova povedal že on to neshvali pokial pan dr. z Antolskej vyjadri negativny postoj k celej veci... tu si nepomôžeš,...keby si videla , cely den som preplakala s akymi arogantnymi a neempatickymi ludmi sa človek stretava v takej bezradnej situacii a ako mu takito ludia ešte viac sťažuju danu situaciu, prajem im všetko dobre v živote.

boba245
23. aug 2016

@mette7 ano, uz si na teba spominam 🙂 ... nevola sa ten chlapik v Unione Strmisko alebo tak nejako ? poistovne aj poniektori doktori su hajzli. zial inac ich uz neviem nazvat. my sme sice s poistovnou nemali ziadny problem, ale ked citam co ste si prezili tak .... no a doktori ... pred mesiacom som po IVF potratila a dr. v nemocnici sa ma vypytoval ked som bola na utz ze kde sme boli, kolko nas to vyslo a kolko preplatila poistovna a preco sme vlastne isli do Brna. nechcela som ho nejako a aj ostatnych doktorov nejako urazit tak som nepovedala, ze kvoli lepsiemu pristupu lekarov v CR a lepsim vysledkom (mozno len subjektivny nazor) tak som len povedala, ze nam bolo Brno odporucene a ze som si nasla aj nejake skusenosti zien a parov ktore to podstupili na nete. a on, ze na Slovensku maju take iste vysledky ako v CR a ze nech necitam modrehokonika, lebo ze si tam ceske ivf centra pisu recenzie pod nickmi zien ... proste myslia si o nas ze sme tupe ovce (ospravedlnujem sa oveckam) ....nemala som chut ani naladu a ani som nebola v stave sa s nim hadat tak som ho nechala nech si keca co chce....teraz lutujem ze som mu nieco "mile" nepovedala, ale naozaj som nemala silu sa s nim hadat. lebo by som mu mozno aj vykricala, ze mozno aj vdaka ich "odbornosti" a "empatii" sme prisli o dvojky. netvrdim, ze to bola chyba lekarov, mozno by uz nic nespravili, ale mohli a mali urobit viac. kym som potratila bola som 2x na pohotovosti na gynekologii. prvy den som len spinila, no ani ma poriadne ten prvy doktor nepozrel len ze rukavica je cista...ziadny ultrazvuk nic. a este sa ma pytal ci mi ma nieco pichnut.....ako keby ja som bola doktor a vedela ci je to potrebne, ci to pomoze alebo co. tak som povedala, ze to necham na nom,ze on vie co treba ... nic mi nepichol. na druhy den som isla k mojej gynekologicke. zacala som brat utrogestan, ale asi uz nepomohol, lebo v noci som zase sla na pohotovost s uz ruzovkastym krvacanim . na utz nic nebolo vidiet tak mi dalsi doktor nieco pichol a poslal domov. to sme prisli niekedy o pol druhej v noci...no a nieco pred 6:00 som sa zobudila na este nie silne krvacanie. v nemocnici sa to zhorsilo a spustilo sa silne krvacanie. prijali ma do nemocnice. navyse sme mali to "stastie" ze sa menili smeny, takze prakticky 45 min. so mnou nic nerobili . najprv sme dost dlho cakali na chodbe kym ma niekto odnesie na lozkovu cast a ked som sa dostala na izbu akurat mi dali na brucho lad nech sa zmierni krvacanie. stratila som vela krvi a zial aj malickych :( ... na druhy den mi museli dat aj transfuziu krvi....takze ked nejakej babe napisu do ziadosti, ze este sa nevycerpali moznosti na SK som na to alergicka a nakopala by som takych dr. niekam 😠 ...lebo nas beru len ako kasicku s peniazmi.

annavallova
23. aug 2016

@boba245 presne cista pravda po ptvom IVF som zacala tiez spinit v slovenskom centre mi to v sobotu nik nebral tak som sla na pohotovost lrkarka nevedela co so mnou nechala v nemocnici. Nic so mnou nerobili a v nedelu som zacala mega krvacat ozaj ako vo filme krv mi stekala po nohach az do ponoziek a ked som isla za sestrickou ze musim vydrzat a ja ze az vykrvacam tak ze zavola doktora prisiel za 40minut on yotiz nebol ani v nemocnici vysetril zo slovami rano zobereme hcg a uvidi sa. Rano mi sestricka prepchla zilu takze dalsia bolest a vysledok mi povedali az vecer a pustili ma az za dva dni proste katastrofa a v slovenskom centre nas totalne odfajcili vsetko zle zle zle. No ked som bola na druhom kete vyskedok negativny som pisala lekarke ze po 40dnoch dtale nekrvacam sa ozvala po 10tch dnoch a oni sa pytaju preco Brno juj dievcata des proste a este mi povedala co najskorej pridite viete ste mlada ake vela casu nemate rovmo som jej povedala ze uz neprideme. Som zvedava aj ked necakam vela ale kedy pridu peniaze.

mette7
23. aug 2016

@boba245 mrzi ma to čo sa ti stalo, ja mam tiež za sebou 1biochemicke a 1MA v 8-9tt....a to sme už videli 3x srdiečko...a potom ta 4 kontrola že koniec...pre mna koniec sveta, mne to dochadzalo postupne nie hned, lebo mi to prišlo nespracovatelne vtedy...Nevola sa tak 🙂 neviem nechcem už ani jeho meno vediet , bo už tam dlho nebudeme 😉 Mala som možnosť tiež zažit CAR v ČR a len suhlasim že to je neporovnatelne, ja neviem čim to je, ale ti ludia su tam proste iny...všetko sa da, všetko ide, všetkemu su pristupny, su slušny, no proste pre mna čosi nove a velmi pozitivne , určite tiež odporučam aj inym vyskušat ak vahaju alebo sa rozhoduju. Ja mam napriklad skusenost aj s UPMD v Podoli a proste ti lekari tam tak isto nechapem čim to je ale , organizacia /nečakali sme, mali to tak zorganizovane, že som proste čumela/ a všetko proste čo sa tykalo, vyšetrenia, vysledkov /ktore boli načas tak ako povedali tak presne došli/ uplne proste ked to porovnam tu s našim zariadenim som žasla

boba245
23. aug 2016

@annavallova tiez si si dost vytrpela ☹ . nechapem ako mozu v tom centre este cakat, ze tam clovek pojde zase po takychto skusenostiach a pritom im clovek plati nemale peniaze.

boba245
23. aug 2016

@mette7 my sme o malickych prisli v 13tt . a s tym pristupom mas uplne pravdu, clovek az zasne aki su tam pohodovi, ochotni, mili ludia. dokonca ked som dr. v CAR posielala lekarsku spravu z nemocnice a pytala sa , ze kedy mozeme ist po potrate na KET a aky je dalsi postup tak ma milo prekvapili jeho slova ....velice mě mrzí, že se těhotenství dále nevyvíjelo, když to vypadalo tak nadějně. Ale příroda má vždy poslední slovo a my se učíme pokoře a přijetí i těch negativních zpráv. Přesto věříme, že nakonec vše dobře dopadne. Naštěstí ještě máme dvě embrya zmražená. .....
Ok, mozno uz maju tie frazy naucene, ale vacsina nasich doktorov si neda ani namahu vyslovit alebo napisat nieco take . Aj to ako napisal ze ...MAME este 2 embrya... je mile a vidiet ze im na klientovi zalezi a daju si namahu povzdbudit ho.
Mne v nemocnici dokonca ani ziadny doktor neprisiel po kyrete povedat ako to prebiehalo, ci je vsetko v poriadku atd. To som bola v statnej nemocnici. Ked som bola zaciatkom tohto roku a pred 2 rokmi v sukromnej, kde mi vyberali myom a cystu tak tam po operacii prisli a povedali aspon ze to prebehlo v poriadku atd. Proste nasi lekari maju este znacne rezervy v tom ako komunikovat s pacientom,

annavallova
24. aug 2016

@boba245 to ano mam za sebou tazke tri roky teraz dam pauzu dala som aj vypoved v praci hladam novu potrebujem sa dat dokopy a zacat znova a potom pojdem znova do toho ale urcite v brne

lubica1979
24. aug 2016

@mette7
@fatma1
@dorotka2013
@annavallova ďakujem Vám baby, dnes som to poslala do VšZP, tak uvidíme. Už som z tohto celého ich prístupu znechutená.

boba245
24. aug 2016

@annavallova drzim vám palce 🙂 . my máme za sebou len prvé IVF a čaká nás prvý KET tak snáď to vyjde. dnes som bola na hematologii a pri druhom pokuse budem brat utrogestan asi dlhsie kedze pri prvom mi ho vysadili v 8tyzdni ak dobre počítam.

buba08
24. aug 2016

@boba245 ahoj, prosim ta, kam do centra chodíš? mrzí ma co sa Vám stalo, ja mam za sebou 3 MA

annavallova
24. aug 2016

@lubica1979 tak drzim palce podobne ja cakam a nic asi zas 31.8 . sa ozve ze sa jej nieco nepaci. Uu

annavallova
24. aug 2016

@boba245 drzim silno palce 👍

boba245
25. aug 2016

@buba08 ahoj. dakujem, aj ty si toho zazila vela ako citam ... my chodime do Unica v Brne.

boba245
25. aug 2016

@annavallova dakujem 🙂. pekny den zelam 🙂

cmudlo
11. sep 2016

Ahojte. Je tu niekto, kto teraz niekedy začína stimulku?

fatma1
11. sep 2016

@boba245 Ahojky..mozem sa opytat ako sa Vam paci v Uniqe Brno a ku komu tam chodite?A chodili ste predtym aj do ineho CAR v Brne ci toto je prve?dakujem za odpoved

fatma1
11. sep 2016

@boba245 Ahojky..mozem sa opytat ako sa Vam paci v Uniqe Brno a ku komu tam chodite?A chodili ste predtym aj do ineho CAR v Brne ci toto je prve?dakujem za odpoved

buba08
11. sep 2016

kocky, ktore ste absolvovali v reprogenesise ivf s pgd, mozte sa mi prosim ozvat? kludne aj IP, dakujem 🙂

erijan
12. sep 2016

@cmudlo ahoj, ja zacinam zaciatkom oktobra 🙂 preco sa pytas?

cmudlo
12. sep 2016

@erijan pýtam sa preto, lebo ja som teraz začala a chcela som vedieť,či sa mám s kym povzbudzovať 😀

erijan
13. sep 2016

@cmudlo aha jasne..tak to mozeme 😀 ale ja zacnem az okolo 1.oktobra cca... a cim stimulujes? A ktory den?