Koľko dní po KET ste mali pozitívny tehotenský test?
Verim, ze toto tu uz bolo x-krat popisane, ale neviem sa dopatrat k presnym cislam dni po KET (iba po ET)...a kedze na krv po KET sa chodi az na 14den (ET je 10), aky je v tom casovani rozdiel?
Kolko dni po KET sa vam objavila druha ciarka na teste?
@martuska005 hm to hej mas pravdu to ku koncu sa bojim aj ja ze co a ako bude 🙂 ja uz mam niekedy uzkost aj teraz ze ako to zvladnem 🙂 hh ale dost mi pomaha ze si piseme tu lebo ma to tak ukludnuje ze sa to da vsetko zvladnut 🙂 nie neboj nic sa nedej len upratujem dneska som aj varila a teraz trocha lezim lebo ma bolia krize a este je tak hnusne teplo vonku :-O vcera som len zabehla do obchodu kupit nanuk len cez cestu no a hrozne nieco ma take teplo ovalilo ze mi az zle ostalo a zadychana som bola jak keby som behala maraton 😀 hh aj ja si prajem len jedno aby bolo zdravunke a bolo tu so mnou cele tehotenstvo a ked mam povedat pravdu hrozne sa tesim na prvu poradnu odratavam dni 😉 uz len 8dni ak neratam dnesny 🙂 hh aj teraz jem uz viac len mi nechutia take veci ako predtym :-O napriklad salamy,sunky,parky,pasteky a vsetky masove vyrobky nemozem vidiet :-O zavidim ze mas taky dobry vztah s bratom 😉 urcite ste skvela partia ked sa stretnete 😉 ja si vzdy hovorim ze ked zvladlo tolko zien porody a tehotenstvo a aj vychovu tak to dame aj my 🙂 ja chcem len jedno babo viac nie 🙂 uz len preto ako tazko som prezivala a prezivam ci bude vsetko ok ,tolko vysetreni a sklamani ze sa nedarilo a kolko zakrokov som mala a liekov v tele a ako mi tie stimulacie skodili 🙂 jedno a dame mu kolko budeme moct 🙂
@fialka1318 nemaj strach zvladnes to 😊 veď čo by si neurobila pre to male 😍 tak hlavne zbytočne sa nezatazuj. Pomaly v klude všetko rob aby si neublizila sebe malinkemu..To je prvorade aby bolo v poriadku manžel nech ti pomoze . To ti verim to každá žena sa tesi 😊 a hlavne keď po toľkých rokoch sa podarilo. Ja som sa tiež tešila na každú poradňu vždy niečo nové malý rastol..to v tehu sa väčšinou zmenia chute. Ja som strašne mala chuť na ananás..to som pomaly každý deň mala. Máme dobry vzťah ale tak nejaké extra veci si nehovorime to skôr s jeho priatelkou..z toho vôbec nemaj strach veď každý deň nejaká žena porodi a zvladnu porod aj vychovu. Síce začiatok je vždy ťažký je to pre ženy nove ale po čase si zvykneš a verím že budeš dobrá mamka 😘 my chceme ešte jedno a staci..malý mi dáva zabrať a plus to čo sa stalo tak si myslim ze staci 😊😊 a ináč priateľ si berie dovolenku 26 tak ideme k lekarovi tak mi drž palce 😊
Ahojte, chcela som sa opytat, co si myslite o tom, ze som mala ist buduci tyzden na kontrolu vo stvrtok 10 den cyklu, ale v centre sa nerobi...tak ma dali az na pondelok rano...to uz budem 14 den cyklu a to som mala zacat brat uz od toho 10 dna progesteron...nebude to neskoro brat ho az od 14 dna? Od dnes beriem 3x denne estrimax, picham si fraxaparin ( pre istotu) a mam uz za sebou aj infuziu intralipidov...
@ms406 zavisi ako bude narastena sliznica...az vtedy sa nasadzuje progesteron, ked mas takto umelo riadeny cyklus..a stredu alebo piatok ta nevezmu?
@monka_brumka nie lebo ze vraj maju cely tyzden dovolenku...tak snad sa nieco nepresvihne, ked tam pojdem az v pondelok, lebo to by ma mrzelo ☹
@ms406 a v akom si centre pls?
@monka_brumka ferticent...a este som sa chcela opytat, ci mozem podla Teba chodit na plavaren pred vkladom...
@ms406 podla mna nie..ale ja som velmi opatrna v tychto veciach..zavisi ci si nachylna na zapaly a podobne..po vklade ale 100% nie..ferticent je dobre centrum..nie je mi preto jasne preco tam buduci tyzden nerobia..nie je ti tak ze len tvoj doktor ma dovo a iny tam bude, co by ta pozrel?
@monka_brumka pytala som sa sestricky, ci tam nebude namiesto doktora niekto iny...tak ze nie...ze mu ide volat, ci nemam vysadit lieky a prist az o mesiac...pritom o hodinu som uz mala ist na prvu infuziu...on ked mi planoval vklad tak predsa vedel kedy bude na dovolenke, bolo to len tyzden predtym co som tam bola na kontrole...mne sliznica dost rychlo rastie a mam aj malo progesteronu, preto sa bojim ci ta kontrola na 14 den uz nebude neskoro...mozno to prehanam a nevadi ak sa progesteron zacne brat aj neskor, nie som lekar len mam obavy ked som tak dlho cakala na dalsi vklad, chcela som mat vsetko tak ako ma byt...
Ja som mala KET 5 dnoveho emrya v stredu 21.8. a v sobotu (24.8.) rano som uz mala slabu ciarku na teste. Slabu ale pekne viditelnu ;) dalsi test som robila dnes rano a ciarka uz bola no celkom pekne silna. Prva foto je test zo soboty a druha z dnes rana.
https://mkskimgmodrykonik.vshcdn.net/YYZKQPQuAT...
https://mkskimgmodrykonik.vshcdn.net/shFiWEHVF2...
@evulik1111 ahojky dneska si mala screening? ako si dopadla? 🙂 malinke sa kraaasne ukazalo? 🙂 tak ti zavidim ale v dobrom ze si ho videla 🙂 ja uz dva tyzdne neviem ako vyzera :D
@daniellkka ahojky gratulujem a prajem kraaasne tehulkovanie ;)
@fialka1318 dakujem ;) este to sice nie je iste 🙂 uverim tomu az ked budem drzat zdrave babo v rukach 🙂
@martuska005 ved to ze pre to malinke urobim cokolvek a aj vydrzim 🙂 a ty sa mas ako? boli ste s muzom na nejake vysetrenie ci este pockate ? ;) drzim prsteky 🙂 ja som teraz dvakrat vracala a dost som unavena a aj mi tvrdne brucho nejako :( tak dufam ze bude vsetko ok 🙂 vies prve tehulkovanie tak sa sledujem asi velmi :D zanedlho budem riesit oznamenia tehotenstva v praci a uz teraz mam z toho mindraky lebo ani neviem kde mam poslat ci to dat vedeniu prevadzky a ten im to zasle alebo odoslat na centralu na personalne oddelenie postou 🙂 ze ci to nie je jedno komu to dam 🙂 tak zase stres ale tentokrat iny :D vies ja sa desim najma tych vybavovaciek vselijakych papierov po narodeni :D furt dakde behat :D a inak chcela som sa ta spytat ze vsade citam zevraj pediatra pre dieta mam mat vybaveneho uz pred porodom :O a to ma zoberie ked este babo nebude na svete ?:O lebo take divne to je 🙂 dneska som bola v obchode len tak pozerat nejake ceny bodicok a tak lacnych ze cca kolko mam ratat financne ak by som nezohnala z druhej ruky a nevyzera to az tak vela 🙂 aj si pisem zoznam a hladam aj do porodnice a tak tak sa ani nemam cas nudit :D vzdy nieco najdem a kukam ceny a tak a mi to ide rychlejsie 🙂
@daniellkka to chapem neboj aj ja to mam take iste ze uverim az ked budem drzat babanko v rukach 🙂 ja uz tento tyzden ak bude zajtra vsetko ok koncim 1trimester 🙂 teraz som v 12tt+2dni 🙂 poznam ten zmiesany pocit ked sa tesis lebo vidis dve ciarky a zaroven mas strach aby bolo vsetko ok 🙂 ja mam take niekedy pocity doteraz a vzdy najma pred kontrolou u lekara 🙂 a si aj na pnke alebo chodis do prace ?🙂
@fialka1318 ahoj, idem až o 18 čiže ešte neviem nič . Napíšem potom. A ty ako ? Kedy ides na kontrolu?
@evulik1111 idem zajtra na prvu poradnu a krv moc a merania ako si bola minule ty 🙂 tak som zvedava ako to dopadne 🙂 a co bude nove a ci bude vsetko ok 🙂 drzim ti prsteky nech je vsetko ok 🙂 ja sa opat stresujem pred zajtrajskom ako pred kazdou kontrolou :D a vysledky krvi ti este neprisli? 🙂
@fialka1318 volala som tam ale že asi až zajtra alebo stredu. Ostatne že bude trvať . No takze tak . Neboj zmeria ti tlak. Zoberie 4 ampulky krvi , sono , a zvážia ta . Hotovo
@fialka1318 nie nie som na PN. Vzala som si dovolenku a oddychujem doma 😉 este do konca tyzdna som doma a potom do prace. Ale v praci sedim cely cas za PC takze myslim ze by to nemal byt problem. Gratulujem k tehu 😉 uz mas to pomyselne obdobie neistoty za sebou 😉 ktory den po KET si mala pozitivny tt?
@daniellkka ja som mala et a dohodla som sa s manzelom ze si test urobim az 10ty dpt ale nakoniec som si test uz urobila na 9ty a bola tak kolajnicka 🙂 hh tak som sa potesila ako male dieta ze konecne je to tu 🙂 ja som na pn od odberu uz bude 3ti mesiac 🙂 mam fyzicky narocnu pracu a aj psychicky tak som doma pokial ma lekar necha a po stimulacii mam stale hematom ale nastastie sa nezvacsuje a mam aj velke vodove cysty vo vajecnikoch a tie mam kvoli tomu dvakrat take velke ako bezne zeny :( ale neboli ma to ani nic len proste aby sa nieco nestalo kedze sme sa tak dlho snazili tak ma lekar nechal doma 🙂 dakujem velmi pekne :* ak mas pracu za pc a si si ista ze to zvladnes tak je ok 🙂 hlavne je to na zene ako sa citi a ci to da 🙂 a v praci oznamis tehotenstvo hned ako prides z dovolenky ci pockas na knizku ? 🙂
@evulik1111 fuu tak uz nech som na kontrole lebo stres ma zoziera nejako :D aj ked sa ho snazim zahnat to dajak nejde :D tak aspon budes vediet na com si 🙂 ja som dneska bola pozerat len tak ceny vybavicky pre babo aby som vedela cca kolko penazi bude treba 🙂 niektore veci su drahsie niektore lacnejsie ale sem tam maju vypredaje na detske veci v lidli tak dufam ze budu aj v case ked pojdem nakupovat 🙂 lebo celkom kvalitne oblecenie tam maju 🙂
@fialka1318 ja dobre 😊 boli sme dnes na tej hematologii lekár prijemny rýchlo ma vzali ked videli že mám malého priatel s nim počkal vonku. Vzali mi krv a vravel že 20 septembra mám prist že už by mali byť výsledky ak by niečo bolo zlé tak ze mi budú volať tak som zvedavá ..strach tam bol veľký. Tvrdne ti bruško??daj si magnezium v lekárni kupis to ti pomôže..únava je normalna ja som všade spala 😊😊 nemaj stres si tehotná a hotovo 😊😊 áno treba nahlasit aby vedel lebo sa môže stať že nebude už prijmat pacientov a aj v porodnici som to tuším hlásila pred pôrodom..to len si nájdeš lekára a spýtas sa..treba ti toho viac aj nahradne aj keď je to malinke a rýchlo z toho vyrastie 😊
@fialka1318 a ty sa ako máš??😊 dlho si tu nebola..tie nevolnosti ti dávajú asi zabrať čo?😞
@fialka1318 jaaaj no tak to mas aspon cas oddychovat 😉 tak budem drzat prsty aby to dobre dopadlo 😉 no ja urcite budem cakat az do konca prveho trimestra. Dufam ze sa tam dopracujeme. Potom chcem dat urobit trisomy test pre istotu a az potom sa "priznam" v praci aj rodine.
@fialka1318 no už mame po. Všetko v priadku . Mame skoro 6 cm a povedal všetko ok. Tak sa teším
@daniellkka to ano mam cas si oddychnut ale uz by som sla aj do prace tak snad ma koncom septembra na druhej poradni pusti do prace 🙂 teda ak bude vsetko ok 🙂 hm a ktory ten trisomy test budes davat robit lebo tusim tri druhy tam su 🙂 ja som si nedavala robit nic tak hadam bude vsetko ok do konca tehulkovania aj ked dneska sa nedalo nic odmerat :( a ani som nic poriadne nevidela tak len pockam na krv a tak ze ake budu vysledky a na dalsiu poradnu idem o 4 tyzdne 🙂 tak snad bude vsetko ako ma byt 🙂 kedy ides na krv do centra?🙂
@evulik1111 ahojky tak ja som dneska nejako nepochodila na sone poriadne nebolo nic vidiet kvoli tomu ze babanko sedelo v tureckom sede cize ani merania sa nerobili a ani obrazok nemam lebo sa nedalo odfotit poriadne nebolo dobre otocene ..odbery mam porobene tak uz len cakat na vysledky a o 4 tyzdne idem na poradnu dalsiu kde budu dalsie vysetrenia tak som sama zvedava ci sa bude dat odfotit a aj pomerat :( a rozmyslam ze si zaplatim aj nejake 3D aj ja alebo 4D nech mam istotu ako si bola ty 🙂lebo uz ho chcem poriadne vidiet a ne len machulku alebo ako je otocene tak ze ho nevidno poriadne a neda sa ani zmerat lebo bolo v klbku :(
@fialka1318 @evulik1111 baby, a vy uz ste mali NT ultrazvuk? ja som mala minuly tyzden - vyzera ze dobre zatial vsetko 🙂 riesili sme ten trisomy test - mam 36 rokov, podla jedneho doktora mam vekovu indikaciu, podla druheho zas nemam, lebo to az od 38 rokov a mam pockat na vysledok tripple testu az v polke sptembra...sakra drahy je ten test...fialka ty viem ze mas predimplatacnu genetiku porobenu..

@fialka1318 ahoj..už som sa bála že sa niečo deje ked si tu nebola 😕. ked ti ustupia nevolnosti tak zacnes papat viac..ale netráp sa s tým bábätko si vypyta. Hlavne nech bude zdrave po pôrode zhodis kilá dole. Síce mne sa nedari ale tak v prvom rade je maly. Áno bol super vikend 😊 sme sa zabavili porozpravali tesim sa moc s nimi.. oddychuj pokial môžeš ku koncu to bude ťažké a po pôrode tiež 😉😉