icon

Koľko dní po KET ste mali pozitívny tehotenský test?

syl80
3. feb 2009

Verim, ze toto tu uz bolo x-krat popisane, ale neviem sa dopatrat k presnym cislam dni po KET (iba po ET)...a kedze na krv po KET sa chodi az na 14den (ET je 10), aky je v tom casovani rozdiel?

Kolko dni po KET sa vam objavila druha ciarka na teste?

dagaz
28. nov 2016

@desza17 ok....poprosim len pozitivne odpovede🤗

stanulka30
29. nov 2016

kocky, tie ktore ste po Ket a vkladate utrogestan len 2 x denne, viete mi povedat, aky je tam maximalny cas, ktory sa ma dodrzat pri vkladani? Doktor mi nic nepovedal a ja som si doteraz vzdy vkladala po tri krat denne, takze som neriesila...az teraz....raz tu niektora spominala, ze sa nemoze prekrocit viac ako 14 hodin...je to pravda?

dagaz
29. nov 2016

@stanulka30 utrogesran by sa mal brat pravidelne ..ak 2xdenne tak napr.8-20 hod. Ak 3x denne tak napr.6-14-22.

stanulka30
29. nov 2016

@dagaz dakujem, to fakt? som nevedela...teda ja ráno a vecer dávala vzdy podľa možnosti a niekedy bol rozdiel aj 3 hodiny ... vzdy az ked som ľahla spat, alebo ráno hodinu pred tym, ako som vstávala do práce...😨😕 tak odteraz idem pravidelne teda 🙂

dagaz
29. nov 2016

@stanulka30 mne to vraveli v centre...ze treba dodrziavat cas..samozrejme pol hod.hpre dole nieje problem

desza17
29. nov 2016

@dagaz to som ani ja nevedela ze treba presne nacas😲

dagaz
29. nov 2016

@desza17 no mne vraveli ze aby neboli medzi davkami velke hodinove rozdiely lebo hladina hormonov moze rapidne klesnut alebo zasa rapidne narast. A to nieje dobre..hladina by mala byt stale rovnaka.

desza17
29. nov 2016

@dagaz dobre vediet...🙂

stanulka30
29. nov 2016

@dagaz aha no nechápem, prečo to ti doktori nepovedia každému hneď ...aby sa clovek na vsetko pýtal a toto ma ani nenapadlo... ked som sa pýtala ja môjho doktora, ten mi len povedal, ze to je jedno o koľkej, len treba 3 x denne a bolo... mali by v tych centrách automaticky dávať nejake letáky, na najčastejšie otázky...😉

dagaz
30. nov 2016

@stanulka30 mne tiez dr len vravel ze 3xdenne a nic viac. Ale ked som bola na vyber tak aj pri prvom aj pri druhom sestricka mala k nam taky prihovor kde nas poucila co a ako a tam nam to povedala ako treba uzivat hormony.

ischia38
30. nov 2016

Zase dajaka novinka ja si davam rano ked vstanem a tak vecer ked idem spat ale nikto mi nevravel ze musi to byt presne urceny cas 😞

dagaz
30. nov 2016

@ischia38 no neviem. Ja len vravim to co nam povedala sestricka po ivf. Ze mame sa pokusit dodrziavat cas presne tak ako pri antibiotikach. Ze 2x denne je najlepsie kazdych 12 hod. A 3xdenne kazdych 8 hodin. Cas je jedno...zalezi ako nam vyhovuje. A ze ak zabudneme tak nemame stresovat ze hodinka hore dole nieje nic ohrozujuce.

ischia38
30. nov 2016

@dagaz tak volala som dnes s koordinatorkou a opitala som sa aj ohladom davkovania tak 2-2kazde 12 hod 👍🤓

dagaz
30. nov 2016

@ischia38 takze je to pravda. Ono nieco na tom bude. Aby ta hladina hormonov neklesala a nestupala ale aby bola v jednej rovine. Vyzera to tak ze kopec bab o tom ani netusi ze to tak ma byt.

stanulka30
30. nov 2016

Diky za info kocky...dúfam, ze mne hladina hormónu neklesla az moc nízko... ja som vložila utrogestan az po dobrých 14 hodinách v den vkladu 🙄😳😔

katkatop
1. dec 2016

@dagaz Ja ti vkladám utrogestan ako si spomeniem. Raz večer o ôsmej, inokedy o desiatej. Určite sú tam aj dvoj-trojhodinové rozdiely. Robila som to tak aj pred dvoma rokmi a mám zdravú dcéru. Nechcem tým povedať, aby ste to robili, ako ja, ale z vlastnej skúsenosti viem, že polhodiny, možno hodiny nerobia problém.

katkatop
2. dec 2016

Dámy, som 10-ty deň po KET a dnes ráno som si robila domáci test. Bol negatívny. Dnes ráno idem na krv. Myslíte si, že sa na tom ešte môže niečo zmeniť? Počula som prípady, kedy bol negatívny na 14-ty deň, ale v krvi už HCG bolo. Ale skôr ma zaujímajú vaše skúsenosti.

desza17
2. dec 2016

@katkatop aj ja,som to pocula,dokonca vela bab to aj pisalo.tak nestracaj nadej..drzim palce.

dagaz
2. dec 2016

@katkatop ja som tiez 10 den po ket a vcera test negat. A ty po ket ides na odber na 10 den? Lebo mne kazali az na 14.

ischia38
2. dec 2016

Dievcata vzdy je tam nadej hlavy hore

katkatop
2. dec 2016

@dagaz áno, mňa dali na 10-ty deň. Už vtedy je viac menej jasné z krvi, či áno, ale, alebo nie. A u mňa to bolo nie. Výsledok som mala za pol hodiny v Ružinove- Medirex. Držím vám všetkým palce.

dagaz
2. dec 2016

@katkatop to je mi luto. Asi ta budem nasledovat😟

katkatop
2. dec 2016

@dagaz nie vôbec, žiadne nasledovanie. Na desiaty deň by si mala mať HCG nad 400 (pokiaľ sa bavíme o betaHCG, tak 40), a keďže tehotenský test zachytí až HCG nad 50 (500) tak môžeš byť tehotná a test to nezachytil.

fatma1
2. dec 2016

@katkatop Akoze zachyti nad 50? Ved na testoch je pisane, ze citlivost 10 iu ci co tam je? ci?

dagaz
2. dec 2016

@katkatop teoreticky mas pravdu. Ja som vcers mala dostat svoj cyklus..zatial neprisiel ale zasa hormony mozu cyklus oddialit popripade vobec nepride pokial ich beriem. Aj ked po ivf prisli presne nacas ani hormony tomu nezabeanili. 6 idem na odbervtak uvidim. Doma sa uz testovat veru nebudem.

supoliatko13
2. dec 2016

Baby lepšie je keď vám to povedia hned ze sa to nepodarilo a nie ako mne .... krv bola pozitívna ale mala som len 147hcg takže o týždeň (tento pondelok) je opakovacka .... jeden deň mám test pozitívny o dva dni negatívny .... a bud v kľude dá sa to mam väčšie nervi ako keď som čakala dva týždne po ket, to som vôbec neprezivala

dagaz
2. dec 2016

@supoliatko13 ahoj...no ako sa inac mas? Asi mas pravdu..radsej hodit rovno do mora ako plavat okolo...predpokladam to cakanie je neznesitelne. Bud v klude sa veru neda..aj ked sa tak mozno tvarime ale urcite niesme..podvedomie stale funguje aj ked si to neuvedomujeme

supoliatko13
2. dec 2016

@dagaz mám sa zle dnes som sa testovala a bol negatívny tak som mala nervy, už nech je pondelok a viem na čom som a budem kludna budem si v klude užívať vianoce a v januari ideme zas ešte máme jedného mraziacika ale netuším čo a ako ďalej .... už som aj uvažovala o zmene kliniky neviem či je chyba v nich alebo vo mne

dagaz
2. dec 2016

@supoliatko13 jaj...keby sme my vedeli v com je chyba😢aj ja som testovala a negat😢ale ja idem az v utorok na odber .

supoliatko13
2. dec 2016

@dagaz je to ešte skoro a byť tebou netestuj sa je to lepšie radšej buď nervózna ako nahnevana na celý svet prečo sa to nepodarilo .... ešte že mám pri sebe tak úžasného manzela kt má silu aj za mna a keď plačem mi povie že máme jeden druhého a toto všetko nás ešte viac spojuje 🙂