icon

Koľko stojí umelé oplodnenie na Slovensku?

paty1
12. okt 2012

Ahojte, pracujem vo Viedni, som teda poistena v Rakusku a to znamena ze tu aj musim chodit k lekarovi a vsetky vysetrenia na Slovensku si hradit extra. Bola som na 2 IUI v BA a doktor, ktory mi robil inseminaciu a aj moj gynekolog su toho nazorku, ze 3 krat uz to nemam skusat. Dnes mi oznamil, ze tu v Rakusku poistovna preplaca umele oplodnenie iba ked je jeden z partnerov chory - napr. nepriechodne vajcovody alebo uplne zly spermiogram, my take problemy ale nemame a teda si pripadne umele oplodnenie budem cele musiet hradit sama. Viete mi zo skusenosti priblizne povedat kolko to asi stoji? Vo Viedni je to 5.000 Euro a viac vratane liekov. Dakujem

lucia2505
21. dec 2012

@bubca7 Ahoj....predľžená kultivácia znamená, že embryá sa v inkubátore nechajú kultivovať 5 dní, teda dlhšie ako pri klasickom postupe a tým sa z nich vyselektujú tie najkvalitnejšie a teda najvhodnejšie na vklad, lebo nekvalitné embryá PK neprežijú a teda by pravdepodobne neprežili ani v maternici, čiže vkladať ich by bolo zbytočné. ICSI je intracytoplazmatická injekcia spermie, znamená to, že vajíčka nenechajú prirodzene oplodniť v skúmavke spermiami, ale ich do vajíčok napichajú, robí sa to pri zlom spermiograme, kedy spermie by neboli schopné sa dostať cez obal vajíčka do jeho vnútra a oplodniť ho.

bubca7
21. dec 2012

@lucia2505 dakujem pekne uz som trosku mudrejsia take vyrazy kto sa ma v tom vyznat este raz diky 🙂

lucia2505
21. dec 2012

@bubca7 nemáš začo 🙂

bubca7
21. dec 2012

Ahojte kocky precitala som si vase prispevky a su dost zaujimave.vidim ze mate kazda skusenosti .ja sa chystam mozno priebehu roka na umele oplodnenie ,ked nepride nejaky zazrak.Ja len chcem sa spytat ci ste nemali ziadne komplikacie.Teraz jedna znama mala ist na umele a chodila ku doktorovi do kosic do zeleznicnej nemocnici k dokrorovi Hredzakovi a to ma teraz 37r asi na poslednu chvilu vsetko vyzeralo ze to bude v pohode len boli komplikacie naordinoval jej asi 13 injekcií a po 5 injekcii ju strasne nadulo ze vyzerala ako keby bola v 9 mesiaci prijali ju do nemocnice a snazili sa jej znizit hormony,cize ju predavkovali kocka mala problem.s ladvinami,dostala skoro emboliu pluc ,nieco s pecenou a to mala ist o dva dni na vlozenie a tez zodravotnych ☹ problemov nemoze uz absolvovat oplodnenie vobec,jej to neodporucaju a ani z gynekologickej stranky a to bola zdrava zena.

magica78
21. dec 2012

@bubca7 ja ked som bola nedavno na ivf tak sme chodili cca kazdy 3 den na sono a krv a sledovali hormony . a pocas pripravy musis pit cca 4 litre tekutin ,kava sa nerata a este mi dr odporucala vela mliecnych vyrobkov ale to je v heliose . viem ze jedna kocka co chodi v BA ich tak nesleduju co je velka skoda zebo prave kvoli tomu dostala OHSS a skratka omnoho menej sa jej venovali co pisala a to bola uz na 4. ale tym ze to mna skok ked sa da doporiadku tak pojde do brna tam je ina starostlivost.

kifferka
3. jan 2013

ahojte baby.chcela yb som sa opytat ktora ma skusenosti a hlavne ake su tie skusenosti u pana doktora Hredzáka v košickom centre SPLN. my s manzelom sme tam zacali chodit a chcela by som sa ujistit s nejakymi odporučaniami. dakuejm snažilka veronika

lusmi
3. jan 2013

Ahojte poraďte ktoré centrum asistovanej reprodukcie v Košiciach je najlepšie ,alebo s ktorým ste boli spokojný nielen cenou ale aj ich prístupom.Ďakujem

aquarius22
17. jan 2013

@pillabea ahoj pollabea.tiez chodim ku Hredzakovi.kedze ja si vsetko platim sama ,lieky ma vysli 600.cely zakrok aj z PISCI a predlzenou kult. 2100 eur.

taniaz
19. jan 2013

@kifferka Ahoj chcem sa opýtať, chcem isť aj ja s manželom do centra k doktorovi Hrezákovi, snažíme sa už 3 roky. Je potrebné mať vyšetrenia od mojej gynek. alebo nám všetko potrebné urobia tam? Mne gyn. zatiaľ totiž nerobila žiadne vyšetrenia, len tie bežné preto to chceme skúsiť takto. Zrejme sa hneď za všetko platí.
Ako často tam chodíte? Vyšetruje ťa stále Hrezák?
Aquarius 22 - aký zákrok ti robil? Nerozumiem tej skratke (umelé)
Ďakujem za info baby.

aquarius22
19. jan 2013

ahoj taniaz .V piatok som absolvovala odber.v pondelok mi budu vladat vajicka.mam ich len 4 ,tak dufam ze ich co najviac prezilo...drzte mi baby prsteky.Ten zakrok,ano rozumies spravne-umele oplodnenie.Zatial som platila len v lekarni lieky a zamrazenie spermii mojho partnera-35 eur.Zbytok doplatim v pondelok pri vklade.U Hredzaka som bola ,ked to dobre pocitam 5 krat a vysetroval ma stale on.Ked budes mat este nejake otazky,kludne napis ak budem vediet rada odpoviem.

ita111
22. jan 2013

Bubca prepáč,že som sa tak dlho neozvala...prepáč.Ak nebol u teba chirurgický zákrok-gynekologický,ver nič nie je stratené,prosím ak máš záujem podebatiť :iveta797@gmail.com

lubicaligocka
23. jan 2013

@cecil36 ahoj mola by si mi prosim ta poslat web stranku tej kliniky kde si bola . chcela by som ist ako samoplatca kedze zijeme v UK a stale sa nevieme rozhodnut kam ...

lubicaligocka
24. jan 2013

@cecil36 dik akurat som im poslala mail

lutko
15. feb 2013

@pillabea Od Hredzáka choď čo najskôr preč.Zoberie iba peniaze a zo 100 prípadov je u neho úspešných 10...Mňa u neho celý postup stál 1500 eur a ani sa nesnažil aby to bolo úspešné...Je strašne neochotný nič nevysvetli iba zhrabne eurá.Mne dokonca naúčtoval cez poisťovňu zákrok,ktorý ani nebol zrealizovaný...

zuzana231
15. feb 2013

@paty1 ahoj, pozri si na nete cenniky Centier, napr, Gyn-fiv, Iscare, ceny pre samoplatcov, cize nepreplacane poistovnou. myslim, ze so vsetkym ta to vyjde tak okolo 3000-3500. ono aj zalezi, ake lieky ti daju, ci budete napichovat vajicka a kolko, ci si date predlzenu kultivaciu,... ale urcite to bude lacnejsie ako vo viedni.

divask1
28. máj 2013

Dobrý deň chcela by som sa spitáť ci niekto mal skusenosti z inseminaciou ja som mala uz 2 a povedali mi ze este raz ze sa to roby 3 krat a potom ze umele oplodnenie ale neverim moc tomu ze sa to podary.Ma niekto podobny problem a mohol by mi poradit .A ozaj este k tomu chodym do bratislavi na zahradnicku 42 a zatial bez uspesne ☹ preto by som chcela vediet este ze kolko stoji to umele oplodnenie tam za odpoved dakujem

divask1
28. máj 2013

@divask1 halo je tu niekto kto mi vie otpovedat

tajomna21
28. máj 2013

@divask1 zalezi od toho, ci Ti bude poistovna prispievat, alebo budes ako samoplatca ... poistovna prispieva do veku max. 39 rokov .... zalezi od liekov, zakrokov, ale nas to vyslo cca 1200 € + doplatok poistovne
poistovna preplaca max. 3x ....

divask1
28. máj 2013

dakujem za odpoved

divask1
28. máj 2013

@tajomna21 dakujem za odpoved troska mi to pomohlo

divask1
28. máj 2013

a este by som chcela vediet ci niekto ma skusenosti z Gin-fin na zahradnickej ulici 42 v bratislave ja chodim doktorovi Habuliakovi neviem zatial sa mi pozdava on neviem ci mate vi nejake skusenosti a ci vam pomohol tiez alebo je to zbitocne chodenie tam

tajomna21
28. máj 2013

@divask1 do gynfivu som chodila aj ja, ale k doktorke, meno si uz nepamätam ... podla mna to nie je zbytocne, u nas sa to podarilo na prvykrat ... a odporucila som tam aj znamu, ktora predtym chodila inde a nic, a teraz uz ma dvojtyzdnove babatko

emina78
29. máj 2013

Dobry den chcela by som sa spytať či my niekto poradi ohladom umeleho oplodnenia ako to prebieha a kolko to stoji?

kalista32
29. máj 2013

ahojte žienky viete mi napísať koľko sa platí v Splne a koľko môže mať schválená žiadosť poisťovňou odklad môže mi prepadnúť schválenie po určitom čase vďaka .

slivo255
4. jún 2013

ahojte kocky,mam 39 rokou a bivam 13 rokou v Mnichove,snazime sa aj my o babetko ale niejako to nejde,obidvaja sme zdravy,ale obaja fajcime,,, 😒 ,infomovala som sa tu ze ci nam poistovna zaplati umele oplodnenie,ano len ftom pripade keby sme boly zosobaseny ,takze nas odmietly.casto chodim na Slovensko,a rozhoda som sa ze to skusim tam,a ze si vsetko zaplatime,pocula som ze v Madarsku je to este lacniejsie,,,uz 6 mes,som prestala brat antikoncepcie a zacala som brat Femibion vitaminy,moja doktorka mi visvetlyla ze po 35 ke je uz to tasie,ete pockam 2 mesiace a ked nic tak by som bola rada zatial keby ste mi poradily,nakocho sa mam obratit na Slovensku,diky sorry za pravopis,uz mi ta Slovencina trosku robi problemy,, 😒 diky 🙂

stellamaris
4. jún 2013

@slivo255 ahoj,ved sa zoberte,zaplatia vam asi polovicu IVF, suseda takto bola na IVF,ako ty tesne pred 40-tkou a prvy pokus bol uspesny! urcite je to inde lacnejsie,aj do Ciech odtial zeny chodia,ale neviem,kolko platia...drzim ti palce!

slivo255
4. jún 2013

@stellamaris,,,diky.....ale vies nie preto sa chcem vidat aby mi poistovna platila,,a z ruhej strany tu v zachranici slobodne mamicky sa maju lepsie,hovorila som o tom aj priatelovy,on sa chce zenit,,,ale suhlasil,,este pockam 2 mes,a potom skusim tak niekde do Ceska,co nie je moc daleko,citala som ze aj v Brne je Klinika,,

stellamaris
4. jún 2013

@slivo255 chodte skusit do Plzne ( Natalart sa vola klinika),ked vam Brno nevyjde ,doktori odtial tam posielaju zeny,maju dobre skusenosti..................Brno si velmi chvalia zeny tiez.................ja som rodila ako slobodna tu a vyhody som teda nemala,ak zijes s priatelom,tak ta ako slobodnu matku velmi neberu ,akurat mas opatrovnictvo dietata sama......a my sme sa vzali az teraz,ked mal nas syn 9 mesiacov 😉 predtym sme riesili moje problemy s otehotnenim,hrozilo nam IVF,nastastie sa drobec podaril prirodzene 😉

slivo255
4. jún 2013

@stellamaris ,,,,diky za info,pozrem ten Plzen,,,,,,,,,,,keby sa podarilo babetko aj mi bi sme sa potom zobraly,,,,tak mas stastie gratulujem ti k malemu 🙂