icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

sweeti
16. mar 2015

zuzgas001@mistymay33 Kocky moc ma mrzi ze Vam to nevyslo.Bola ste taka moja nadej a stale som vykukala co mate nove co ste napisali a cakala kym sa pochvalite dobrou spravou a pridate sa k zuzicek 88 a nelke.Hrozne Vam to zelam tak ako kazdej z nas a budem na Vas myslet nech sa Vam to cim skor podari.Drzte sa musi to prist rok 2015 musi byt uspesny.

monicka79
16. mar 2015

@zuzgas001 ja ich osobne nepoznam, len moju doktorku ale skus pozriet tu niekde na fore koho baby odporucaju co tam chodia.

zuzgas001
16. mar 2015

@monicka79 ok pozriem cerpam info

renitr
16. mar 2015

@sweeti dakujem velmi pekne, budem sa snazit 😀

monicka79
18. mar 2015

ahojte, dnes ma za sebou uspesne OPU a odobrali mi 11 vajicok. Pri softe celkom dost, teraz sa budem modlit aby sa aspon par oplodnilo. 🙂

lina129
18. mar 2015

@monicka79 fiha, pri softe ozaj celkom dost 😉 nemas PCO? ...ak sa mozem spytat, aky si mala protokol, teda kolko davok coho? diky Kolko mas AMH? dik 🙂
ja tiez idem do Brna do Reprofitu na soft 😉

monicka79
18. mar 2015

@lina129 mala som len 3x1 tabletka clostil od 2 dna cyklu plus som pichala jeden merional denne, celkovo 9 dni, na 10 DC som k tomu pichla aj orgalutran, 11 DC len orgalutran plus vecer pregnyl.Vcera nic a dnes bol odber. Kolko mam AMH neviem, nezistovali mi to. A PCO tiez nemam, mala som uz viacero vysetreni za sebou, vratane laparoskopie a nikde mi tuto diagnozu nepotvrdili. V podstate sme s manzelom obaja zdravi, len sa nam nedari. Ale tak mozno nejaka pricina existuje o ktorej nevieme 🙂

lina129
18. mar 2015

@monicka79 tak to sme na tom podobne 🙂 My sme tiez obaja ok,len sa nam nedari...bola som aj 3x na IUI a nevyslo ani raz ☹ Vy ste boli aj na IUI? Tak dufam,ze aj ja tak zareagujem, mam tiez tak nastaveny protokol ako ty...len AMHmam 2,1 co je sice norma, ale mohlo to byt aj lepsie 😒 Tak drzim palce! Potom napis kolko mate embrijok 😉

diablikovci
18. mar 2015

@monicka79
@lina129
Aj mi sme na maleho cakala presne 4roky a 4 mes. Boli sme na vsetkych vysetreniach obaja vsetko ok. Nam pomohlo ze sme isli na dovolenku do Turecka v auguste a v koncom oktobra sme cakali maleho. 😀 😀

monicka79
18. mar 2015

@lina129 nie, na IUI sme neboli, ani mi to dr. nenavrhla. Jasne, zajtra dam vediet kolko sa oplodnilo. Ak bude nejake embrijko tak v pondelok mam ist na vklad.

monicka79
18. mar 2015

@diablikovci tak to je super, no nam ani dovolenky nepomohli, ani more, ani hory 😒 a kedze uz budem mat 36 rokov a mala sa dozaduje surodenca, tak sme to zacali riesit takto 🙂

snaaazilka77
19. mar 2015

@monicka79 Citala som si tvoje prispevky a pisala si, ze tvoj protokol bol "soft", ked si si pichala jeden menopur denne a 3x1 tableka clostyl? Tak asi aj potom ten moj, ale nikto mi to nejako nedefinoval, myslela som, ze ideme klasicky. Ja som mala ten protokol uplne rovnaky, 9 dni ten menopur, potom k tomu tri dni orgalutran a potom ten pregynal ,ale nebrala som ten clostyl, ale zial som z tohto som mala len dve suce fulikuly, ale len jedno vajciko. Aky je teda rozdiel v tych protokoloch? Dik.

snaaazilka77
19. mar 2015

@sweeti a mozem sa spytat, ty si teraz v ktorej faze? Uz si teraz po ET?

lina129
19. mar 2015

@monicka79 aha ty uz mas dcerku? 🙂 no my este nemame deti, budem mat 34... ale zaujimave, ze vam nenavrhli IUI... nam to v Brne lekar navrhol... ale tiez zvazujeme, ci este skusit IUI alebo radsej rovno IVF...

lina129
19. mar 2015

@diablikovci no si zlata 🙂 ale keby to bolo take jednoduche, ze dame dovcu a budem tehu... my sme mali uz par dovoleniek spravne planovanych a nic ☹ ale ja verim, ze raz to vyjde, ci uz prirodzene alebo s pomocou lekarov 🙂

monicka79
19. mar 2015

@snaaazilka77 pri dlhom protokole sa davaju vacsie davky hormonov, napr mozu aj 3davky injekcii denne. Ja som nemala menopur ale merional, neviem aky je medzi nimi rozdiel, ci len v cene alebo aj iny. Ono je to vzdy tak trochu loteria. Nie vzdy sa lekar trafi, tak sa musi skusit viackrat. Mne trafili hned tak ze bola dobra uroda a dnes som volala ze z tych 11 sa oplodnilo a bolo zrelych 10 vajicok. Mam volat v sobotu, este nemame vyhrate, uvidime ci a ako sa budu vyvijat.

snaaazilka77
19. mar 2015

@monicka79 jeeej gratulujem k tolkym vajickam...a drzim palce, nech sa pekne oplodnia. Mam teda pocit, ze mne to asi netrafili tie hormonalne injekcie, kedze som tak slabo reagovala a nakoniec z toho bolo iba jedno vajicko. Ostava mi len dufat, ze to bolo to ono to prave to najkvalitnejsie....to cakanie je desne ☹

lina129
19. mar 2015

@monicka79 tak super, ze sa oplodnilo az 10 😉 tak drzim palce aby bolo co najviac zivotaschpnych 🙂 Potom napis...

sweeti
19. mar 2015

@snaaazilka77 Ahoj ja som mala dnes poslednu kontrolu a v sobotu idem na odber.Tak uz sa tak tesim ze len dnes di dam pregnyl a dopichala som☺.Tak sa tesim.Dufam ze to dobre dopadne a bud.tyzden uz budem mat v brusku baby.

sweeti
19. mar 2015

Kocky kedy ste si dali 1xUtrogestan......?Ja ma v protokole napisane ze si mam vecer v den odberu vajicok dat 2 tablety zjest a od dalsieho dna vkladat 3x2 tablety do posvy.Ale sestricka mi dnes povedala ze s tym zacnem az po vklade tak neviem teda ako ste to mali vy....?A Pregnyl ste si pichli podkozne do brucha ako ostatne injekcie?

lina129
19. mar 2015

@sweeti pregnyl sa picha do svalu 🙂 nie podkozne...najlepsie do pozadia 😉

sweeti
19. mar 2015

V navode je ze do svalu moze pichnut len lekar alebo zdr.sestra a podkozne ze si to mozes dat aj sama tak teraz neviem.....ci mam niekde letiet na pohotovost,alebo si to dam sama do brucha.

katka676
19. mar 2015

@sweeti určite do svalu na pohotovosti

speranza1
19. mar 2015

@sweeti v RF sme to mali tak , ze utros hned v den po OPU a pregnyl pokojne do bruska..... (Mam za sebou 7IVF).... Takze si to veeeeelmi dobre pamatam.... 😀 ....vela stasticka prajem...

stellamaris
19. mar 2015

@sweeti mne pichali pregnyl do stehna,pekne zboku,boli menej.Sama som si netrufla a na pohotovosti mi dali vybrat medzi bruchom a stehnom,tak som dala pichnut do stehna.

sweeti
19. mar 2015

Dakujem pekne kocky za pomoc.Za posledne tyzdne som sa napichala do brucha aj,jaaaaaj tak posledny krat to este zvladnem hadam aj sama a nemusim sa nikam hnat vecer.A dakujem pekne speranza1 😉

kvetinka4
19. mar 2015

@zuzicek88 nechod

monicka79
19. mar 2015

@sweeti utrogestan som zacala davat v den odberu vecer, vkladam si 2X4 tabletky 😉

sweeti
20. mar 2015

Kocky prosim Vas nebolo Vam niektorej zle na druhy den po podani Pregnylu....?Je mi na zvracanie a bleda som jak stena a neviem ci je to normalne alebo ci uz pracuju podvedome nervy.A pred odberom ste si dali antibiotikum vecer a potom v den odberu....ste zapili malym mnozstvom vody?

speranza1
20. mar 2015

@sweeti mne osobne nebolo nic...a ty beries antibiotika?? Naco?