Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?
umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?
@zuzicek88 ja som mala tiez všetko co ty a aj tak to nyvyslo. Ale tebe gratulujem a moc silno drzim palce aby vsetko dobre dopadlo. Tesim sa ze aspon niekomu to vyslo.
@majkulik nebud smutna dopredu. Kym nebudes mat negatívny krvný test tak nerozmyslaj nad tym ze to nevyslo.
@mistymay33 velmi pekne ti dakujem,si moc zlata a ja som si ista,ze tebe sa druhy pokus urcite podari,ja budem mat v auguste uz 39 rokov a nato by sme vsetko platili sami peniazky nemame,tak som strasne moc vdacna,ze sa to podarilo,snad vsetko uz bude o.k. este sa dost bojim ako dopadne prve sono a ozaj daj mi potom vediet,ked pojdes na dalsie umele,budem ti velmi silno drzat palceky
@zuzicek88 dakujem. Chvilku sa budeme snazit prirodzene a potom sa uvidi ci pojdem do dalsieho IVF. My totiz nemame ziadny zdravotny problem a aj tak nam to nevychadza. Nechapem... ale asi este nie je ten spravny cas 🙂
@mistymay33 vies co,mozno aj to,ja keby nemam tolko rokov kolko mam,ties to este moc nesilim...vsetko ma svoj cas a ked nemate ziaden problem urcite sa raz podari,mozno naozaj nachvilku treba mysliet na nieco ine,aj ked sama dobre viem,ze to nie je take jednoduche
Ahojte Babenky aj my ideme dotoho ale my este musime cakat na schvalenie poistovnou 🙂A prae to cakanie je hrozne 2-3 mesiace sa aj zblaznim kedze som nedockava strasne 🙂 Ale snad to rychlo ubehne 🙂
@lili3003 LilI ja sa bojim tiez vsetkeho, a ano hlavne ci sa to podari,Ale ja som si povedala ze to budem brat tak ze ano podari sa to necham veci plynut samo a ideme naplno dotoho a verim ze sa to podari.Musime si verit a nestresovat sa hlavne ja to takto budem robit a potom verim ze sa to podari.A to cakanie ano je to hrozne 🙂 A ty si natom ako? Tiez cakas na schvalenie ?
ahojte, ja mam v stredu OPU, dnes som bola na sono, mam soft stimulaciu a zatial to vyzeralo na 8 vajok, niektore sice mensie ale hadam este do stredy porastu 🙂
@lili3003 citala som tu uz tri roky diskusie a Brno mi vyslo ako najlepsia volba aj koli tomu ze robia soft, co u nas sice v car maju v cennikoch, ale robit to nechcu. A som tam ako samoplatca a cena IVF soft je cca 20000kc, to je mozno 800eur, takze ani nemalo zmysel sa natahovat s poistovnou. Doktorka je super, riesim vacsinu cez mail, je to moje prve ivf, ttak som strasne zvedava ako to dopadne.
@mistymay33 ahojky sme na to rovnako ja som zacala na 7 den krvacat a tiez vcera som bola na teste a potvrdili nam to, taktiez nemame zamrazene ziadne embryjko som z toho cela hotova plakala som jak male decko ale nejako sa davam dokopy premyslame s manzom co dalej ale vyzera to tak ze úojdeme do brna aj ked je to finan. narocnejsie a co sa cestovania tyka neviem a vy co ako dalej
@zuzgas001 ahoj, sme v Reprofite. Ak pojdes cez poistovnu, tak preplaca jedine vseobecna, tie dalsie dve nie. Soft ale nepreplaca ziadna. Mne sa tam paci, nebola som inde takze neviem porovnat. Len podla ceny, ze soft bez poistovne v Brne vyjde tolko ako u nas normalne IVF s poistovnou. Uvidim ked pride faktura este 😉 teraz sa hlavne modlim aby sme mali nejake embrijka.
@monicka79 dakujem a drzim palceky aby vam to vyslo. My sme boli teraz prvykrat v Martine a nevyslo. Nestazujem sa na nich pristup bol fakt uzasny ale brali to jak na beziacom pase co sa nam nepacilo ked sme sa nieco pytali len nam povedali vsetko je tak ako ma byt nic blizsie tak chceme skusit Brno len sme poisteni v union takze ta to nepreplaca no super. A ako casto resp. kolkokrat ste boli uz v Brne, pytam sa lebo ,my to mame dost daleko
@zuzgas001 je to nase prve ivf a pocas toho sme tam zatial boli 2 krat. teraz treti idem na OPU a potom na vklad. Pocitaj 3-4 krat. Ja to mam skoro tri hodiny cesty, ale tak co nevydrzime pre deti, ze 🙂 Zatial som si platila len ijekcie a tabletky - recept mi poslali mailom aby som tam koli tomu nemusela chodit a to ostatne budeme platit ked bude po vsetkom. Lieky ma vysli 170 eur priblizne.
@zuzgas001 ked som citala fora,kde je kto ako spokojny a upesnost, cena, tak mi Brno vyslo ako najlepsia volba. Citala som asi tri roky vsetko mozne kym som sa rozhodla. A odobril to aj moj gynekolog, ktory sa snazil mi pomoct, povedal ze bude dobre ist do centra a tiez ze v Brne su velmi dobri. Ja mam diagnozu sekundarna sterilita, pricina neznama. Pretoze sme mali vsetky vysetrenia ok a prve dieta sa podarilo na prvy sup, len toto druhe uz nie. Snazime sa piaty rok. Aj manzel celkom dobry spermiogram a nic. Tak tento rok som to zacala riesit v Brne. A vy mate aky problem?
@monicka79 u nas je problem v spermiach manzel ma pomale ,malo tvarovo to tiez nie je vyhra presnejsie oligotheratozoospermia, ja som ok ovulka prebieha len mam dlhsi cyklus nad 30 dni ale inak vsetko ok. prave sme dokoncili ivf v Martine neuspesne mala som5 vajicok z toho sa vsetky oplodnili ale len jedno bolo vhodne na ET ale neuhniezdilo sa na 7 den som zacala krvacat a v piatok som bola na krv. test a nic ☹ tak chceme ist skusit do Brna Nevies kolko sa caka na prve konzultacne vysetrenie chceme nejaky mesiac dva pockat kym sa mi telo vycisti od vsetkej chemie a hormonov a ideme znovu do toho
@monicka79
@zuzgas001
Dr. Kurecova je fajn. Ja chodim k Dr. Stelclovi, ale toho som videla vzdy len na uvodnej konzultacii a potom az na vklade. Dr. Kurecova mi robila kontrolu pri prvom IVF v Brne a terez mi robila OPU. bola som prekvapena, ale doteraz ma po odberoch strasne boleli vajecniky, ale ked to robila ona, tak bolo vsetko v pohode. je velmi mila. ale vsetci su tam velmi mili.
Ahojte, tak konecne sa pridam aj ja. Zajtra som 3 DC a zacinam pichat 😉 Zacinam stimulku. Huraaaaa 😉

@mistymay33 ahoj moja,to mi je naozaj velmi,velmi luto,ze sa vam to nepodarilo,ja som tiez mala na male,mala som len jedno,jedine vajicko,ktore sa nastastie oplodnilo,ale my sme ho dali napichnut,aj to specialne lepidlo sme si dali v sobotu bol odber a v pondelok uz bol aj vklad,nastastie sa podarilo,bola som dva krat na odber krvy a tridsiateho ideme na prve sono,snad bude vsetko v poriadku