icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

1veverica
8. apr 2016

@bobricek1979 Ahojky, vobec sa nemusis bat, je to vsetko znesitelne, odber prebehne v narkoze, cize ty o nom ani nebudes vediet, a po prebudeni, by malo byt vsetko ako predtym, netreba sa sice nejako stresovat, a zatazovat, skakat, premahat, a podobne veci. Vklad taktiez prebehne do 15minut, cize tiez pohodka, pre mna boli najhorsie tie zrkadla v posve, boli studene brr, ale inac super, pol hodku polezis, a ides domkov. Ten poplatok je do troch ks jeden, do 5iny, a ked mas kazde dalsie 15€, aspon tak to bolo v nasom centre, ale rozhodnutie je na tebe, ci si to das, podla spermiogramu 🙂

aluska1404
8. apr 2016

Ahojte zajtra mame poslednu kontrolu drzte mi palceky dufam ze po 17 dnoch uz narastli a asi v pondelok odber.Viete mi este niekto poradit medzi cakanim na vklad pri predlzenej kultivacii sa aj beru niake lieky na sliznicu mateernice aby sa nezmensila .alebo za tych 5 dni je rovnaka?

1veverica
8. apr 2016

@aluska1404 tak ja som brala tie co som mala predpisane, progesteron, fraxiparine, estrimax. Velmi ti drzim prsty, aby si vsetko zmakla🙂

aluska1404
8. apr 2016

Aha mne zatial mic nepredpisali tak to este predpisu asi zajtra dakujem za info len som chcela vediet co dalej

aluska1404
8. apr 2016

@1veverica Inac som rada ze nieco taketo existuje je to super sa navzajom podporovat dakujem .Lebo naozaj kopec veci neviem a dozviem sa to az od vas dakujem moc

1veverica
8. apr 2016

@aluska1404 tak ja som uz pred odberom brala tie tablety, ale neboj oni presne vedie, co a ci vobec nieco potrebujes 🙂 Aj mne najviac baby na nete pomohli, nie vsetko sa docitas na ich strankach

aluska1404
8. apr 2016

@1veverica Skor si myslim ze zajtra mi uz povedia doktor Krajcovic sa ma len pytal ci mam pregnyl to je vsetko ze si budem musiet 36 hodin pred odberom pichnut to

1veverica
8. apr 2016

@aluska1404 ano, to na uvolnie vajicok, tak ako pises do 36h, by sa mal uskutocnit odber, dr.presne vie co potrebujes. Mala si dlhy ci kratky protokol?

aluska1404
8. apr 2016

Kratky protokol ma 30 rokov ale asi nizku hladinu toho amh.a doktor vrsvel ze najvysiu davku liekov 300 jednotiek.ale mam problem so stitnou zlazou asi preto lebo okolo mna vsetky maju dlhy

janula2003
8. apr 2016

@aluska1404 dlhy ci kratky protokol je podla dlzky cyklu...ja mam tiez nizke amh a gonal mam tiez 300 jednotiek, vedia co robia 🙂

aluska1404
8. apr 2016

Tak super to som rada ze som neni sama😊

datelinka31
8. apr 2016

@janula2003 ano mozete si vybrat, resp. embryolog vam odporuci, co je pre vas lepsie. Zavisi to najma od spermiogramu, ak je zly tak je lepsie icsi, lebo vyberu tu najlepsie vyzerajucu spermiu. Ja osobne som si velmi nevedela predstavit, ze mi niekto 'vyberie' dieta :D, tak som nakoniec bola rada, ze sme mali jedno embryo z ivf jedno z icsi, lebo teraz nebudeme vediet ktore sa ujalo 🙂 resp. ak sa ujmu obidve, tak nebudeme vediet ktore je ktore.. Ale to naozaj zavisi od okolnosti, keby sme napriklad mali iba 1 vajicko, tak by sme to neriskovali a isli urcite na icsi..

janula2003
8. apr 2016

@datelinka31 tak dakujem za info, muz ma dobry spermiogram, 21 mil pouzitelnychja mam nizke amh, bez stimulky bolo 10 vajicok, tak si neviem predstavit kolko ich bude so stimulkou, resp. kolko ich bude pouzitelnych 🙂 a kedy si mala vklad?

datelinka31
8. apr 2016

@janula2003 tak to mate dobry spmg, predpokladam, ze nemusite ist na icsi, urcite aj vajicok bude dost. akoze bez stimulky, nechapem, ako sa da vydolovat 10 vajicok bez stimulacie? 🙂 velmi tymto veciam nerozumiem. Ja som mala vklad na 13ty den a 3-dnove embryjka, lebo boli iba dve, keby viac, urcite si dam predlzenu kultivaciu.

janula2003
8. apr 2016

@datelinka31 ja tiez neviem, ale ked robil este pred stimulkou ultrazvuk, tak mi povedal kolko vidi..ono je to individualne podla cyklu, teraz mozu byt dve..tiez by som chcela predlzenu kultivaciu...mala si aj embryoscope?

bobricek1979
8. apr 2016

1veverica ďakujem krásne som zvedavá čo povie lekár a koľko trvá kultivácia?A tebe držím palčeky pozerám ,že čakáš bábätko teším sa s tebou a dodáva mi to nádej

bobricek1979
8. apr 2016

https://www.modrykonik.sk/profile/datelinka31/Ď... krásne ste veľmi milé 🙂aj ja sa bojím uspatia a aj toho či budu vajká v poriadku u mňa je dosť nízke amh ale napriek tomu bol dr.spokojný aj na jednomaj nadruhom boli vajká približne v rovnakej veľkosti spolu je ich 5 uvidíme v pondelok a rozhodne sa teda dnes stimulujem už 9deň a mám toho dosť teda🙂

bobricek1979
8. apr 2016

janula2003 dakujem krásne aj tebe za vysvetlenie 🙂ešte hádam by som sa opýtala ja idem cez poisťovňu koľko budem ešte doplácať za lieky na dozrievanie buniek ako su pregnyl ovitrele utrogestan prolutex a prednison ci ako to je teraz si picham gonal a fostimon osobitne mam este tie na dozrievanie celkom tomu nerozumiem moj dr nic nepovie

janula2003
8. apr 2016

@bobricek1979 podla mna asi za lieky nic, teda, ja som vsetko dostala na zaciatku podla zoznamu z poistovne..pregnyl a utrogestan este nemas? mozem ti pozriet blocek z lekarne

bobricek1979
8. apr 2016

janula2003 nodostala som protokol mám dlhý najprv mi dal diphereline a na stimulku gonal a fostimon dostala som papier a tam mam este napisane lieky ako som uz bola spominala na dozrievanie buniek a za tie na stimulaciu som doplacala 430 a teraz netusim kolko si mam pripravit ci za tie ostatne budem aneb nie

bobricek1979
8. apr 2016

datelinka31ďakujem krásne tak ,ale teraz nerozumiem to ako si tie vajička podeliť na ivf

bobricek1979
8. apr 2016

janula2003mne to vsetko predpisuje Dr vždy keď dojdem tak neviem asi teraz na kontrole mi predpíše na dozretie tých vajíčko ten papier z poisťovne došiel do centra

janula2003
8. apr 2016

@bobricek1979 tak za pregnyl a utrogestan som platila 45 eur, ale ak si dobre pamatam, tak pregnyl poistovna nepreplaca, zevraj ho netreba..gynfiv ma dohodu s lekarnou dole, ze sa doplaca menej, kedze robia vyskum..na nete sa da najst cena...mne prisiel z poistovne mail a tiez to vidim v e- karte

bobricek1979
8. apr 2016

janula2003super veľmi pekne ti ďakujem a držím silo prsty,ako si na tom teraz ty,ako sa cítiš?Pevne verím ,že to všetko vyjde držkajte sa🙂

maculicek1977
9. apr 2016

@bobricek1979 ahoj bobríček pozerám, že sme na tom podobne, ja idem na odber v utorok a mám 5 pekných folikulov, druhý vaječník sa nerozhýbal. Ja si pichám menopur 150, cetrotide, a v nedeľu večer ovitrele, tiež sa obávam tej narkózy...., ale môj ma ukludňuje 1 vpich a nestihneš narátať ani do 5 a je to.....🙂, no čo už keď to musí byť.....koľké baby to už zvládli, musíme aj my!!!!!! Držím ti palčeky v pondelok veľmi!!!!!!!!!

datelinka31
9. apr 2016

@janula2003 embryoscope neviem, to co je?

bobricek1979
9. apr 2016

maculicek1977ďakujem krásne aj ja tebe silno držím palce tak dúfam ,že bude všetko ok a v stredu pôjdem aj ja🙂mne tiež vravel že jeden vaječník je na bode mrazu ,ale akosi sa pozbieral tak uvidíme aké budú ,keď ich vyberie držme si prsty 🙂

bobricek1979
9. apr 2016

datelinka31emrbrioscope je laicky povedané kontrola embrijok pri kultivácii najlepšie ,ako sa len dá kontrola embrií videokamerou ak by sa zle delili znizuje to pravdepodobnost vznikuziskaných genetických ochorení atď.atď stála kontrola poplatok je 250eur

bobricek1979
9. apr 2016

maculicek1977ďakujem krásne aj ja tebe silno držím palce tak dúfam ,že bude všetko ok a v stredu pôjdem aj ja🙂mne tiež vravel že jeden vaječník je na bode mrazu ,ale akosi sa pozbieral tak uvidíme aké budú ,keď ich vyberie držme si prsty 🙂

bobricek1979
11. apr 2016

Ahojte snažilky a tehuľky poraďte môžem mať ovulačný hlien počas stimulky?Neprasknú mi vajka?