icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

evit81
14. apr 2016

@zuzicka1412 Ahoj. Prečítala som si tvoj príspevok. Neviem, či poradím, ale napíšem môj príbeh, ako som sa k hematológovi dostala ja. Som po druhom neúspešnom ivf (1.ivf iba jedno embryo-neuchytilo sa, 2.soft IVF 4 embryá-jedno sme vkladali-neuchytilo sa, 3 máme zamrazené). U nás bol pri oboch vkladoch problém, že sa embryo neuchytilo. Bolo to veľké sklamanie - hlavne ten druhý pokus. Tak sme sa s manželom rozhodli - sami, že pred KETom vylúčime možné príčiny a obehnem vyšetrenia, ktoré som ešte nemala absolvované. Pripomeniem, že obaja už deti z predchádzajúceho manželstva máme, takže nás lekári aj odhovárali, aby sme ich vôbec absolvovali, že budú v poriadku. Takže absolvovala som (aj manžel) vyšetrenie na reproimunológii (výsledky ok, dopĺňam iba Vitamín D3, lebo ho mám málo), vyšetrenie u endokrinológa (výsledky ok, máličko zvýšená jedna hodnota, mám sa prihlásiť na kontrolu, keď by ket vyšiel, zatiaľ bez liečby). A teraz tá hematológia - výsledky ok, iba málo železa (na ktoré mi predpísal tabletky). Hematológ si ale pozrel všetky výsledky zo všetkých vyšetrení, ktoré som mala urobené a vzhľadom na 2 neúspešné ivf mi a že ostatné výsledky mám dobré, odporučil pichať inj. na riedenie krvi Fraxiparin preventívne - začať už mesiac pred ket a pokračovať až do konca tehotenstva. Momentálne sa chystáme na ket, takže sme už začali, je to strašná predstava, že to bude trvať takmer rok, ale som rozhodnutá to vydržať. Byť tebou, by som na to vyšetrenie k hematológovi išla, možno ti výjde nejaká mutácia v krvi a vyhneš sa ďalšiemu zbytočnému sklamaniu. A ak nemáš urobený výter od gynekológa na ureaplasmy, mykoplazmy a chlamídie - to by som si dala byť tebou urobiť - to musíš mať ok bez nálezu, inak nemá zmysel ísť na ket.

1veverica
14. apr 2016

@evit81 ja som fraxiparine injekcie brala taktiez ale iba mesiac pred a take cca dva mesiace po vklade, takze to asi fakt bude mat nieco pozitivne 🙂 drzim prsty

evit81
14. apr 2016

@1veverica super, gratulujem k tt. Dúfam, že to pomôže aj mne. A brala si ho tiež preventívne? Nasadil ti ho hematológ alebo v car? Kvôli čomu ti ho vysadili? (ja by som to samozrejme privítala nadšene).

karkana
14. apr 2016

mne sa tiež v maternici robili zrazeniny, čiže len fraxiparin by pomohol,,,,preto sa mi opakovane embriá nezahniezdili 😒

aluska1404
14. apr 2016

@maculicek1977 Odpisala mi uz doktorka tak budem ti drzat palceky .Napisala mi ze mam nadalej davat utrogestan a ze v sobotu pred vkladom spraviavsono a po pripade mi daju niake estrogenove liecky.tak som sa ukludnila ale lezim a ty si doma odpocivas?

1veverica
14. apr 2016

@evit81 dakujem pekne si zlata, nasadili mi ho preventivne pretoze mam endometriozu, a robili mi krvne testy asi po troch mesiacoch od uzivania injekcie, a tam sa zistilo ze uz je to relativne ok, a aj sono potvrdilo ze sa mi ziadne zrazeniny netvoria, tak mi to dr. vysadila, potom mi asi o dva tyzdne zas zopakovali, aj sono aj krv, a uz to bolo ok. Verim ti, ja uz ked som brala posledne injekcie uz som bola na ne normalne "alergicka" akoze nie zdravotne, ale proste uz mi liezli hore krkom, osobne ma po pichnuti strosku stipalo miesto vpichu. Tiez som bola fakt stastna ze som s tym mohla skoncit 🙂

evit81
14. apr 2016

@1veverica no mne zatiaľ hematológ povedal, že ma to čaká až do konca. Nemám vlastne žiadny gynekologický ani krvný problém. No som zvedavá, keby mi ich po troch mesiacoch zrušili budem skákať od radosti. "Trpím" pri každej injekcii - pichá manžel, ja by som si to sama nepichla. Držím ti palce a príjemné tehuľkovanie.

bobricek1979
14. apr 2016

aluska1404ahoj a to sa mám báť ,že mi dojde mrcha ja mám zajtraodber mrcha ,ako počítam mala by dôjsť o týždeň☹

1veverica
14. apr 2016

@evit81 dakujem aj ja tebe zelam vela stastia, nech sa to konecne podari. To sa picha vacsinou do brucha, a to by si urcite zvladla aj sama, celkom ok to je, ale verim, kazda injekcia je neprijemna. Mozno aj tebe budu robit testy, uvidis, ako to vsetko pojde, dolezity je pozitivny vysledok, a stupanie hcg nie nejaka injekcia navyse 🙂

aluska1404
14. apr 2016

@maculicek1977 Urcite jedno budem stasna za jedno 😃

aluska1404
14. apr 2016

@bobricek1979 ja dufam ze nepride ani tebe ale brusko pobolieva doktorka vravela ze nech sa nebojim ze beriem utogestan a keby nueco ze daju estrogenove lieky tak uz sim kludna

aluska1404
14. apr 2016

@bobricek1979 a ty sa citis ako ?uz teda lepsie ?aj odpocivas ja radsej hej aby na sobotu bola pekna maternica.A uz vies kedy budes mat ty vklad priblizne?

aluska1404
14. apr 2016

@maculicek1977 A ake su bunkove tie tvoje embijka kedy bude vklad uz vies???ci az na zaklade zajtrajskavti povedia?

maculicek1977
14. apr 2016

@aluska1404 áno neviem na základe zajtrajška povedia.....neviem zatiaľ koľko bunkové......zajtra napíšem.... a ty máš koľko bunkové?

bobricek1979
14. apr 2016

Aluska1404ahoj ja mam len zajtra odber tak neviem kedy vklad chcem si dat predl.kult. ja som oka az na tie vajecniky pobolievaju

aluska1404
14. apr 2016

@maculicek1977 Ja už viem 4 sú 7-8bunkove a tie tri sa pomaličky vyvíjajú ale že zajtrajšok je rozhodujúci vravela embriologicka ta 94 hodina býva krížová ale som rada že štyri sú zatiaľ fajn povedala že v sobotu vklad 🙂

aluska1404
14. apr 2016

@bobricek1979 Je to dobré ťa predĺžená kultivácia ason človek vie ako pekne rastu a to je tiež veľmi dôležité už sa teším na sobotu dúfam že moje zajtra zabojujú 😀

bobricek1979
14. apr 2016

Aluska1404neboj urcite budem drzat prsty daj vediet potom🙂

aluska1404
14. apr 2016

@bobricek1979 Samozrejme aj ja tebe držím neboj to zvládnes je to v pohode potom sa ozvy ako sa cítiš a čo a ako budem myslieť na teba 🙂

bobricek1979
14. apr 2016

Aluska1404ok dakujem velmi pekne a mozem sa opytat aky mas cyklus menstruacny a kolko dni si stimulovala?

aluska1404
14. apr 2016

@bobricek1979 jasné mávam po 28 dní menzes a protokol som mala krátky a stimulovali som 17 dní takže dosť a menopur 300 asi kvôli štítnej amh som mala nižšie preto 😉 a ty si mala aké lieky a dávky ,protokol?

lili12345
14. apr 2016

@1veverica ahoj mozem sa opytat na ten fraxiparine?kto ti ho predpisal?ja mam tiez endometriozu a ani gynekolog ani car mi to nedali.

bobricek1979
14. apr 2016

Aluška1404jasné ja som mala dlhý kôli vaječníkom ale zareagovali tak celkom stimulovala som 14dní gonalom 262 fostimon a merional a mam 9vajok tak uvidíme zajtra

janulka232
14. apr 2016

@aluska1404
@maculicek1977 budem Vam silno držat palce nech všetko dobre dopadne.A budeme mat tu dalšie po uspešnom umelom oplodneny mamičky 😉

bobricek1979
14. apr 2016

Aluška1404a cyklus mám 26

zuzicka1412
14. apr 2016

@evit81 ahoj,dakujem za tvoj prispevok...vsetky vysetrenia mam v poriadku...preto ma z caru poslali este na tu krv...ostatne vysetrenia uz mam za sebou...a su o.k...ak by bol problem s krvickou,tak si tie injekcie budem pichat az do porodu...ten maly uzlicek mi za to stoji..☺☺

aluska1404
14. apr 2016

@janulka232 Dakujem moc a dufam a kazdy den prosim nech sa podari😊

1veverica
15. apr 2016

@lili12345 v centre mi to dala dr. som mala dlhy protokol, neviem aky mas ty, tak mi predpisala aj tieto injekcie

aluska1404
15. apr 2016

@bobricek1979 Ahojcek no ako sa majú tvoje embrijka ?už si volala ako rastú?Ja už sa neviem dočkať zajtrajška vkladu dnes si spravím pohodicku ozvy sa držím tvojím palceky 😉 🙂

aluska1404
15. apr 2016

@bobricek1979 joj veď ty si na odbere tak držím ešte viac palceky 😀