icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

stellamaris
4. jún 2015

@sobo12 to je dobre,ze ides na to dalej.Dalsi cyklus bude na psychiku silny napor,ale ver,ze raz to vyjde.Jednoducho musi...............snad ti daju viac a silnejsie lieky,aby bolo viac folikov. 😉

@maraja ja som mala odber na 20./21.DC.Presne neviem. 😉

kkristinkka
4. jún 2015

@vero83 určite zabojuje a určite to bude krásna bublinka :D a nezabudni ma informovať ja čakám na kontrolu a uvidím ale verím že mi tiež vložia tento mesiac lebo toto čakanie je najhoršie presne ako hovoríš už mi z toho prepína načisto ešte teraz ja beriem lieky (pre ženy v prechode) a úprimne ? šibe mi už. Pripadám si ako dôchodca na zájazde raz hore raz dole a iba jedno pravidlo nezabudni na budík a lieky ! hahaha :D 🙂 🙂 😀 ale tak všetko sa pre niečo deje tak aj toto ma má niečomu naučiť ...
@maraja som rada že sme ti upravili náladu a daj vedieť čo ti zajtra povedia :D

chmurkaxy
4. jún 2015

Čaute baby,mali ste niektorá hyperstimulak? Som 8dpo a začínajú ma bolieť vaječníky.

vero83
4. jún 2015

@kkristinkka tak ja som na tom podobne.Nikam nechodim,ja som dala dokonca aj vypoved.Vsetci su v praci,a vecer sa mi uz nikam nechce.Doktori mi zakazali cvicit,tak uz mesiac ani necvicim.Najhorsie je,ze som velmi pribrala a to potom cloveka deprimuje,nic neobleciem a hlavne ked su tie horucavy;tak ani kratke gate si nemozem dat.Ale co by sme nespravili pre naa vytuzeny sen.Drzim ti palce,nech Vam to vyjde.Urcite dam vediet ako som dopadla

chmurkaxy
4. jún 2015

* 8dc som chcela napísať🙂

kkristinkka
5. jún 2015

@vero83 neuveríš upne viem o čom hovoríš ja som tiež mimo pracovného procesu ale na PN už od januára len aby všetko dobre dopadlo :D a tiež ani cvičiť ani nič a taktiež som pribrala ale v mojom prípade to bolo len žiaduce lebo som bola ja cicitrnka :D ale mam tiež ten problém že čo teraz ked nič neoblečiem. :D

maraja
5. jún 2015

@kkristinkka ahojte, tak konecne dobre spravy, odber bude v nedelu, dnes uz mali niektore foliky 20mm, ine 18mm a je ich tam veeelmi vela takze dnes picham pregnyl a ide sa na to 🙂 jedine mi lekarka povedala ze na ET to zrejme nevyzera lebo sa asi po odbere u mna rozbehne OHSS a na vklad pojdem dalsi cyklus.ale este si to nepripustam, mozno motyka vystreli a ziadny OHSS nebude 🙂

vero83
5. jún 2015

Holky chcem sa spytat,v utorok mi vkladali embryo.A zajtra chcem ist trosku na slnko,ak mi to nespravi sice zle.Moze sa ist vlastne na slnko slnit??Neviete mi poradit?

lucia2505
5. jún 2015

@vero83 podla mna kludne, vitamin D je velmi dolezity pri otehotneni...ale tak s mierou,brucho by som si asi trochu chranila.

vero83
5. jún 2015

@lucia2505 dakujem.Vyskusam,neviem ci vlastne aj vydrzim na tom slnku.Planujem si iba nohy a konecne tvar trosku opalit

lenocka171
5. jún 2015

@maraja mne to tiez hovoril ze sa rozbehnei 🙂 29 vajicok som mala 😝 ale zato na druhy den ma bolel kazdy krok pravdepodobne kvoli tomu poctu 😝 ale nakoniec nic a o par dni bol vklad 😉

maraja
5. jún 2015

@lenocka171 naozaj?tak super to si ma velmi potesila.aj ti to vyslo pozitivne?

lenocka171
5. jún 2015

Ano vyšlo pozit. 🙂 toto budes mat prve IVF?

lenocka171
5. jún 2015

@maraja ano vyšlo pozit. 🙂 toto budes mat prve IVF 🙂? A kázali mi piť 5 litrov vody kvoli takému veľkému počtu a ostatným 3L ale nevydalo a mozno len tak tak som zvládla tie 3L a chvalabohu bolo vsetko OK 🙂
A ďalej som to riska a z tých 29 sa mi oplodnilo bez ICSI 15 🙂

maraja
6. jún 2015

@lenocka171 wow tak super moc ti gratulujem 🙂 ano to je moje prve IVF po dvoch neuspesnych IUI.Aj ja ich tam mam naozaj vela,lekarka sa nevedela ani doratat 🙂 snazim sa pit co sa da, niekedy sa podari tych 5l niekedy len 4l, tak uvidime ako to moje telo zvladne a ci zabojuje...no my stojime pred rozhodnutim kolko si ich dame oplodnit ICSI a kolko normalne.Emryologicka nam radila ked ich bude vela ze napr. pol na pol a potom ked budu pekne blastocysty tak uprednostnia vklad toho co bolo oplodnene bez ICSI.Manzel nema az tak Top spermio takze nemozme dat vsetky s klasickou metodou...

vero83
6. jún 2015

@maraja @lenocka171 holky to je akou normalnou metodou?To 1x pocujem.Som myslela,ze musia oplodnovat bud ISCI alebo PISCI

isabella22
6. jún 2015

@lucia2505
@vero83
@maraja
@lenocka171
@kkristinkka
@chmurkaxy
@stellamaris babule neviete ako je vhodne pripravig sliznicu na dalsi vklad aby sa uspesne uhniezdilo embryjko???dnes som 1DC a chcem o 14 dni mat KET tak sa chcem co najlepsie pripravit....

kkristinkka
6. jún 2015

@maraja presne tak som to mala aj ja a práve som v medzipriestore tak som to nazvala 😉 a čakám. Hlavne veľa treba piť vody tak tomu môžeš pomôct. Držím palce na zajtra neboj bude to raz dva za tebou. Daj vedieť ako si zvládla odber. Posielam šťastie.

chmurkaxy
6. jún 2015

@isabella22 ahoj,skus si pogooglit bromelain,berie sa od prvého dňa oplodnenia,ovulácie,čiže si ho nasad podľa toho,ako ti to vyjde. Obsahuje ho stred ananásu,taký ten tvrdý hlubik (čerstvý Ananás 🍍) , ale predáva sa aj tabletkovo 🙂

stellamaris
6. jún 2015

@isabella22 ja som pila alchemilkovy caj.Sliznica bola ukazkova,transfer mi moze vyjst 😉

stellamaris
6. jún 2015

@chmurkaxy ten ananas mi niekto poradil,tak si denne odkrojim z cerstveho kus a zjem aj s tym tvrdym stredom,a to z duse ananas nenavidim 😀 😉

stellamaris
6. jún 2015

@vero83 normalne oplodnenie sa mysli prirodzene,cize bez pomoci ISCI alebo PISCI.Odobrane vajicka sa stretnu so spermiami v jednej miske a caka sa,ako sa oplodnia.Vhodne iba pri dobrom spg....

isabella22
6. jún 2015

@chmurkaxy dakujem idem pozriet co to je.... 😉
@stellamaris alchemilku pijem a tiez som s nou spokojna 😉

stellamaris
6. jún 2015

@isabella22 mne v Care odporucali pit tu alchemilku,aj dlhodobo.Inak problem so sliznicou nemam,mam cykly poriadne dlhe ,ale sliznica je vzdy ukazkova.

isabella22
6. jún 2015

@stellamaris a na kolky krat sa ti podarilo tehu??ja mavam tiez peknu sliznicu ale neviem fakt ako pomoct uhniezdeniu....chcem si kupit vitaminy...

maraja
6. jún 2015

@vero83 klasicke IVF je ze nechaju vajko a spermiu prirodzene splinut a nijako im nepomozu...nebudu ani napichavat ani vyberat tu TOP spermiu.Da sa to iba ak ma muz velmi dobry spermiogram...

maraja
6. jún 2015

@kkristinkka mockrát dakujem 🙂 urcite dam vediet...a kolko si mala ty vajiciek a kolko a ako si dala oplodnit ak sa mozem opytat?prepac ak si to tu uz niekde pisala, no necitala som celu diskusiu a popravde uz sa mi to tu nejak pletie,ked citam vseliake diskusie...

stellamaris
6. jún 2015

@isabella22 vies co,ja mam uz syna 3r,pocateho prirodzene a teraz za sebou 1.IVF s ISCI.Vklad bol v stredu,takze dnes som 3.den po vklade a cakam 😉 teda kym pojdem na krv 18.6.

isabella22
6. jún 2015

@stellamaris uff tak drzim prsty nech to vyjde 😉 aj nieco papkas??

stellamaris
6. jún 2015

@isabella22 no ten ananas,brr nechuti mi,asi prejdem zajtra na grep 😉 inak berem listovku a vitaminy pre tehotne.