icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

isabella22
6. jún 2015

@stellamaris ake vitaminky?ja mam tiez listovku no chcem este nieco na prirodnej baze a celkom sa mi pacja od firmy avita 😉

stellamaris
6. jún 2015

@isabella22 mam vitaminy pre matky z dmka.Pri prvom tehu som brala Femibion a vitaminy z lekarne a potom mi gyndos odporucal tie z dmka.Lacnejsie a skoro rovnake zlozenie ako tie drahe.

isabella22
6. jún 2015

@stellamaris no to nepoznam...kazdopadne su to len umeliny...

maminka1986
6. jún 2015

ahojte baby ja osm po IVF čakam na vklad lebo som bola na operácii...neviete ako pomožem embryjku aby sa ujalo? na KET pojdem o cca emsiac..lebo som po tej operácii tak to bolo odložene kvoli tomu....
inak ja osm pri umelom brala inofolic a listovku

maminka1986
6. jún 2015

@maraja ahoj jasne nestresuj!! mne odoberali na 18 DC mala osm 22 vajičok z toho 20 zerlých oplodnen všetky ...
lenže mali odkald ET kvoli mojej operácii a horzil aj OHSS aj bol ale pohode odznel... pila osm vela a pichali mi injekcie aby ustupil takže neboj to je pohode 18dc

kkristinkka
7. jún 2015

@maraja jasne chápem tiež som dopletená že kto čo a ako ... No ja som mala 15 vajíčok oplodnili 11 a ostalo nám 5 embryí s toho a tie sme dali zamraziť a teraz čakám že čo mi 9.6 povedia lebo som mala teda ten syndrom paradny xixiix a už sa neviem dočkať keby to bude lebo už som netrpezlivá priznám sa.

maraja
7. jún 2015

Ahojte holky.tak to mam za sebou uz som aj doma v postielke.odobrali 21 vajicok a vecer budem vedet kolko sa oplodnilo mierny nabeh na ohss mam ale tiez mi dali injekcie co si budem 5 dni davat pichat na ustupenie a vraj to vyzera ze vklad by piatok mohol byt.takze sa tesim a verim ze to tak bude 😊 dakujem vam vsetkym za vase cenne rady a skusenosti a zelam aby vam to vsetkym vyslo coskoro!😘 a este mam otazocku,dali mi fraxiparin na riedenie krvi a neviem ci si ho mam pichnut uz dnes alebo od zajtra.v tej sprave to neni...dakujem

maraja
7. jún 2015

@kkristinkka a keby bolo vsetko ok kedy by ti vychadzal asi tak vklad?ktory den cyklu si?

hozka
7. jún 2015

@maraja ahoj, ja som si ho mala pichnúť v deň odberu, určite ti neuškodí

monka112
7. jún 2015

ahojte, cakam na schvalenie ziadosti a ideme na ivf, zistili mi zvyseny muzsky hormon, stretli ste sa s tym niektora? nemoze to ovplyvnit ivf?

skaredekacatko
7. jún 2015

@monka112. Aj ja ho mam a endokrinolog mi povedal ze to stym nema nic spolocne a ze na jesen mam prist na kontrolu to bolo vsetko nic viac k tomu. Ani na reproimunologii kde som im dala papier od endokrinologa sa tym nezaoberali len ockom to kukla a bolo

monka112
7. jún 2015

@skaredekacatko dakujem, som citala rozne prispevky o tom, ale nic z toho ja nemam, tak neviem z coho to mozem mat, uz aj na genetike mi to vyskocilo ale neriesili to a teraz opet pri kontrole hormonov,

skaredekacatko
7. jún 2015

@monka112 no ja som sla k endokrinologovi kvoli tomu ze po ivf som este ani raz nemala dve ciarky a stym suvisiace veci nezistil len toto keby som tam nesla tak nic neviem a na jesen sa tam nemusim znova trepat. No co uz u neho je totizto dlhe cakanie. 😀.

maraja
7. jún 2015

@hozka aj som si myslela.dakujem 😊

lenocka171
7. jún 2015

@maraja my sme tiez nemali dobrý spermiogram cely čas 🙂 a v den odberu vajíčok bol ukážkový 😀 normálne som nechapala 😝 tak som to riskla 🙂 ja som nebola vobec na IUI mas hned dali na IVF ... Do ktorého centra chodíš??

maraja
7. jún 2015

@lenocka171 do heliosu martin.my sme dali 8 oplodnit ICSI a 13 klasika IVF tak som zvedava co z toho bude...

lenocka171
8. jún 2015

@maraja super , kedy budes vedieť 🙂?

maraja
8. jún 2015

@lenocka171 tak uz viem...oplodnilo sa nam ich dokopy 8. Metodou ICSI 4 vajicka a klasikou tiez 4...myslela som ze ich bude viac oplodnenych z takeho poctu tak som trochu smutna a bojim sa aby sa ich co najviac delilo a mali sme aj nejakych mrazacikov 😒

kkristinkka
8. jún 2015

@maraja no mne to vychádza na 26 dc

lenocka171
8. jún 2015

@maraja je to úzastne cisielko 😉 pisala som ti postu aj ... Ja idem zajtra na sono dufam ze bude vsetko OK 🙂

vero83
8. jún 2015

@maraja a vajicka sa oplodnia klasickou metodou zakazdym?Ci je v tom rozdiel.Alebo iba ten,ze ked napichavaju,tak vyberaju tie najlepsie spermie?Mne to vobec nebolo spomenute v centre.

maraja
8. jún 2015

@vero83 nie neoplodnia sa klasikou zakazdym.velmi zalezi od vasich vysledkov najma od partnerovho spemio.podla neho urcia ci je naj oplodnit len s ICSI alebo dokoca PiCSI.kedze my sme mali vajicok pomerne dost a manzel nema az az tak zly spermio,tak nam ponukla embryologicka ze si mozme dat kombinovane oplodnenie.8 vajicok je v cene ICSI ktore nehradi poistovna a ostatok sme skusili klasikou.ak bude pekne embryo z tych klasicky oplodnenych tak dokonca vklad uprednostia takeho embrya nie ICSI embrya, vraj je to predsa len prirodzenejsie ze vajicko nebolo cistene a napichavane....do akeho centra chodis?nechapem ze ti to nebolo vysvetlene...ale inak keby sme mali malo vajicok tak by som asi neriskovala a vsetky dala s ICSI,tam je 50 percent uspech ze sa oplodni.pri klasike iba 30

vero83
8. jún 2015

@maraja Chodime do Martina do Heliosu.A partner ma praveze dobry spermiogram.Mne nakoniec neostalo ani jedno emryjko.Prestali sa posledny den vyvijat.Takze,ak sa nam nepodarilo s jedinym bojovnikom,tak budem musiet vsetko odznova podstupit

maraja
8. jún 2015

@vero83 ach to ma mrzi a akou metodou vam oplodnovali ICSI?ono je tato metoda istejsia vyssie percentno oplodnenia ako pri klasike,no to preco sa prestali vyvijat nemuselo zapricinit metoda oplodnenia ale kvalita samotneho vajka...

vero83
8. jún 2015

@maraja ano ISCI,kedze ma dobre spermie.Este treti den boli na tom vyborne a posledny den sa prestali vyvijat.

maraja
8. jún 2015

@vero83 a teraz co?idete do toho znova?od ziadosti po stimulku a vsetko?alebo najskor nejake vysetrenia specialne?

vero83
9. jún 2015

@maraja mne vkladali minuly tyzden jedine emryo,co bolo vhodne a na buduci tyzden mam ist na krv,ci sa podarilo.Ak nie, potom budem vediet,co bude dalej.

maraja
9. jún 2015

@vero83 no vidis tak nebud smutna ja myslim ze tento bojovnik zabojuje za vsetkych a bude z toho tehu len ver!moc drzim palce 🙂

isabella22
9. jún 2015

tak babule uz som som objednana na dalsie kontrolne sono pred KET tak pevne verim ze to tento mesiac vyjde.... 😉 dala som si dnes na hematologii vysetrit aj stavy na trombofilne mutacie tak dufam ze aj tak bude vsetko ok 😉
@maraja a kedy ides na vklad??ci si uz bola?

maraja
9. jún 2015

@isabella22 super tak drzim palce nech uz mas bublinku vlozenu 🙂 ja by som mala ist v piatok na vklad ak to dobre pojde.len mam stale bolesti po nedelnajsom odbere.ziadne tazkosti a ine priznaky ohss nemam len to pobolievanie vajecnikov.beriem aj solumedrol aj fraxiparine tak snad uz sa to bude len zlepsovat.ako su na tom nase vajka budem vedet zajtra rano....