icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

miruska1302
7. júl 2016

Ahojte baby. Dakujem za odpovede.. uspata som bola v máji naposledy ked som bola na gynekologické laparke toho sa nejak nebojim.. len som chcela vedieť či aj uspavaju ☺ ako tak čítam este musimenaskrtit dosť penazi kým sa do toho dáme.. držím vám všetkým palce a fakt ďakujem za odpovede, pomohli 😉

monnito
8. júl 2016

@1veverica ahoj som rada ze sa vam dari a ze je vsetko v poriadku 🙂. Ja uz sa mam lepsieaj ked to pisem radsej opatrne... sice stale lezim a teraz som aj nachladnuta tak oddychujem.

monnito
8. júl 2016

@bobricek1979 jaaj to ma mrzi ale nevzdavaj to, podari sa to!. Ja som v 14tt a dufam ze to najhorsie mam za sebou, teraz stale oddychujem lezim. Drzim palce aby sa to na dalsi pokus podarilo. Mas este mraziacikov?

1veverica
8. júl 2016

@monnito tak to je super ze ti je lepsie, uz len vylezat to nachladenie, blbe pocasicko na to ako stvorene, rano kosa, poobede horuco, hnusne. A babulo sa ma ako?

monnito
8. júl 2016

@maculicek1977 som velmi rada ze ides dalej 🙂 davas nadej a odvahu aj dalsim. Ako si teraz na tom uz si nieco absolvovala?
Bola som tam 3 tyzdne, doviezli ma v takom stave ze som mala ist hned na sal ale spravili mi sono a nastastie srdiecko bilo tak som bola pod infuzkami aby zastavili krvacanie a ked sa to zlepsovalo tak na liekoch. Len mne sa to vratilo tak znova infuzky preto som tam bola tak dlho. Teraz oddychujem lezim citam a snazim sa mysliet pozitivne 🙂.

monnito
8. júl 2016

@aluska1404 ahoj dnes som si precitala spravu ze cakas na vklad, tak ako uz je drobec v brusku? Moc moc ti drzim palce aby sa to podarilo. Ja som v 14tt a mam kludovy rezim. Ked vidim ako je vonku teplo a dusno ani ma to tam nelaka ist.

monnito
8. júl 2016

@1veverica ved prave to pocasie je divoke... no pomalicky rastieme, uz aj nejake testy za sebou, teraz za tyzden ma caka tripltest. Bola som aj v martine na 3d sono koly tym syndromom kedze uz mam 36, a za mesiac pojdem znova. A vy ako uz kopka?

aluska1404
8. júl 2016

@monnito Chudatko drzkaj sa dufam ze budete v poriadku a vela su asi krvacala kwd si bola tak dlho vsak? ja som 5 den po vklade a povedala som si ze nebudem lezat normalne fungujem akurat som teraz dokosila travnik a odpocivam.Kupila som dnes testik tak v pondelok utorok by som si spravila na ten 8-9 den uvidim. Citim sa fajn tak sim zvedava necham sa prekvapit citim ze je nieco v beusku tak uvidime ci sa uhniezdilo maternica pobolieva aj krize.Tak dufam ze bude vsetko ok ty si si na kolky den spravila test?

bobricek1979
8. júl 2016

@monnito ahoj moni moja som stastna ze uz je to ok tak len sa drzkajte aj s babetkom myslim na vas a posielam svoju energiu nech ste silne:-*ja sa drzim do dalsieho boja vsetky aj Ali aj pmaculicek Vevericka mi dodavate silu tak este absolvujem vysetka imuno atd.apojdem si pre mrazacikov mam 2 poslednych.Dufam vsetko bude ok caka ma asi este dlhy boj tak drz prsty 🙂pa a napis ako sa vam vodi budem sa tesit🙂

1veverica
11. júl 2016

@monnito ahojik, tak uz hej, uz citim ako sa mrvy, tym ze je naopak otocene, az take akoze kopance necitim, ale take tlaky a mrvenie to ano, a sem tam to kopnutie. Uz vies co to bude?

aluska1404
11. júl 2016

@bobricek1979 Ahojky bobricek tak ja som dnes 8 den po vklade vcera som spinila vecer trochu jasne ze som nevydrzala a na 7 som si spravila test a nic tam nie je.Dnes uz nespinim ale mrchu by som mala dostat az v stredu tak neviem co to bolo.Kazdy den od vkladu ma bolia aj rano aj vecer krize a maternica tak uvidime.Ale nestresujem som fakt uplne vyrovnana a az moc kludna uzivam si volbo..yslim na vas babky vsetky drzme si palceky😊😊😊😍

veronikamak
11. júl 2016

Ahojte, chcem sa opýtať idete cez metódu PICSI alebo ICSI? (my chceme PICSI, manžel má 37% fragmentovanej. DNA) Koľko vajíčok ste si dali vkladať? Moja doktorka mi povedala, že nevkladáju viac ako jedno. Ako je to u vás, aký máte na to názor?

1veverica
11. júl 2016

@veronikamak ahoj, podla mna je to vzdy podla odporucania lekara, ja osobne som si dala vlozit dve, mne to navrhla embryologicka, mam 38r. a som rada jedno sa ujalo 🙂

janula2003
11. júl 2016

@veronikamak my sme mali - IVF 6 vajicok a ziadne oplodnene a ICSI a 4 zo 6 sa oplodnili a zostali dve (12 vajicok dokopy)...ET,KET neuspesny...vklad vzdy len jeden

veronikamak
11. júl 2016

Jeej aluska, vyzerá to nádejne. Veľmi držím palce. Veľmi sa teším, že tu stále píšu aj dievčatá, ktorým to vyšlo. Lebo na iných stránkach človek len dookola číta o nových začínajúcich a nevie ako dopadli tie predošlé (či sa stiahli lebo sa zadarilo, alebo naopak, že sa nedarí). Vy čo ste tu ostali a píšete o svojich pozitívnych skúsenostiach nám dávate veľkú nádej 😍

veronikamak
11. júl 2016

@janula2003 To ma mrzí. Bolo to vaše prvé IVF? Toto je náš prvý pokus (5 neúspešných IUI). Mám už 35 rokov, 8 rokov pokúšania 😕

aluska1404
11. júl 2016

@veronikamak No uvidime niak sa na to neupinam uzivam volno este pokial je pekne.Tiez nemam nic vyhrate ale bojujem aj budem .Tiez mam iui 3 krat 1 ivf -et a teraz ket.A dalsie embryjka uz nemame.Takze ak nahodou nie ide sa dalej 😊

janula2003
11. júl 2016

@veronikamak prvy pokus ivf, ziadne IUI, mam tridsat a ideme do druheho kola...

kata2727
11. júl 2016

@aluska1404 ahoj ja som tiež dneska asi 8 dpt minulý týždeň v pondelok som bola na vklade a tiež na teste nemám druhu čiarku ale nezufsm uvidim v piatok..Idem na krv

aluska1404
11. júl 2016

@kata2727 Aj ja v pondelok😊😉este testovat je skori ja len z tohi dovodz ze pri et som netedtovala tak teraz som sa rozhodla ze hej😊😉

kata2727
11. júl 2016

@aluska1404 ja som po et..a som si myslela že už sa nieco ukáže...takže to je ešte skoro je ešte stále nádej že sa môže objaviť druhá ciarka?

bobricek1979
11. júl 2016

@aluska1404 len vydrž to môže byť skoro aj jamyslím na teba príznaky sú totiž fajn ako som sondovala ja som žiadne bolesti krížov nemala ale všetky tehuľky potom tu áno🙂

bobricek1979
11. júl 2016

@kata2727 stále na Ket sa vraj ukazuje neskôr na Et tak 8,9deň vydrž to držím prsty je to individuálne

bobricek1979
11. júl 2016

@veronikamak fú a prečo Vás ťahali furt na tie IUI?aký máš problém podľa mňa už po 3neúspešnom vám mohli navrhnúť IVF

veronikamak
11. júl 2016

@bobricek1979 To bolo naše rozhodnutie. Dlho sme odmietali IVF. Stále to vyzeralo, že je len problém s dozrievanim mojich vajíčok. 3x sme zmenili kliniku. A až teraz nám povedali o Halosperme, ktorý odhalil manželovu fragmentovanu DNA. Viem, že väčšina to nepochopí, ale s ohľadom na našu vieru s IVF psychicky dosť zápasíme. Ale túžba je veľká, a verím aj v Jeho odpúšťanie.

bobricek1979
11. júl 2016

@veronikamak Aj ja som veriaca no beriem to tak ,že ak by pán Boh nechcel nebola by tá možnosť ja som vďačná za to pretože inú možnosť pravdepodobne nemám a ak nemáte ani vy skús to tak brať ,že Boh ti tu inú možnosť dal.

bobricek1979
11. júl 2016

@veronikamak nerozumiem čo by ti mal odpúšťať tvoju túžbu za zdravým bábätkom?Odpúšťa vrahom atď.vôbec také nevyslovuj niesme hriešne ,že túžime a keď sa nedá tak berieme takú možnosť ,ako šancu.Už tak to je kríž a vidím ako ma niektoré verice "prehnane"odsudzujú prečo ?Boh to dopustil ja nesiem jeho kríž či,ako to má byť.Dúfam ma chápeš držím prsty,aby si mala krásne zdravé bábätko aj takou možnostou 🙂

veronikamak
11. júl 2016

@bobricek1979 ☺ Súhlasím s tebou, snažím sa to tak brať. Beriem to tak, že On má vždy posledné slovo.

veronikamak
11. júl 2016

@bobricek1979 Hriechom sa to môže stať, ak žena otehotnie a svoje ostatné oplodnené embrya dá zlikvidovať = zavraždiť. Toto je veľmi nepríjemné. Preto sa cítim ako hrozný egoista, že žiadam aby sa mi oplodnilo dosť, ale nie priveľa. Žiadam s podmienkami a zato sa na seba hnevam. Viem, že väčšina je rada, ak sa vôbec niečo opoodni a ja tu splietam takéto teórie, no moje okolie má trápi práve s takýmito otázkami a he ťažké s nimi "bojovať".

bobricek1979
11. júl 2016

@veronikamak žena aj tá čo spontánne otehotnie môže potratiť a zabiť každý mesiac ani o tom nevie ber to tak že príroda je príroda a na okolie sa vykašli to malé ťa bude milovať či ho budeš mať tak alebo onak a to je dôležité a aj to okolie a rodina to tak časom zoberú.