icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

bobricek1979
27. júl 2016

@aluska1404 ali co je to ACGH?

ssegra
27. júl 2016

@aluska1404 ani mne sa pri ET a potom KETe neujalo a po zmene kliniky nas lekar hned poslal na genetiku a bolo

ssegra
27. júl 2016

@bobricek1979 nie pgd sa robi len pri cerstvych embryjkach..ak je genetika u oboch dobra neviem ci sa podstupuje pgd mozno az ako krajne riesenie ked uz naozaj nevedia co

bobricek1979
27. júl 2016

@ssegra dakujem velmi pekne si zlatá,že mi razom odpovieš pozdravujem aj bábetko🙂

alison758
28. júl 2016

@bobricek1979 ahoj ja som bola na imuno 2krat ale uz pri prvej navsteve mi brala krv a pri druhej znava.genetika embrii sa fakt robi len v krajnom pripade ak mate obaja genetiku v poriadku.dokonca niektory leksri tvrdia ze ak u vas nieje predpoklad ze dieta bude nejako postihnute genetiku embri ani neodporucaju lebo aj ked je embrio ok tak sa vobec nemusi uchytit.

aluska1404
28. júl 2016

@bobricek1979 Bobricek toto vysetrenie by malo odhalit pocetne alebo zmenene chromozomi v embryjku presne ukaze v akom chtomozome je problem prevo sa preztane vyvijat.Ibavtak v skratke kazdopadne tak 18.8 idem na genetiku do centra a vsetko sa spytam robi sa to ak je v genetike niaky problem .Neviem vysledky budu az o tri mesiace a oni v centre mi navrhli ze aj taka moznost je ked by nasli problem v genetike co si nemyslim tak si to dam spravit nech to stoji co kolvek

1veverica
28. júl 2016

@maculicek1977 ahojky, tak nakuknem raz za cas, myslim na vsetky baby ktore sa snazia, ved som jedna z nich 🙂 Mame sa celkom dobre, az na tie priserne horucavy, velmi zle ich znasam, ale skor som unavana, musim povedat ze som v 7mesiaci a grckala som iba 2krat, cize toto ma celkom obchadza, co som aj rada, kedze stale chodim do prace, a dokonca aj nejake tie vynimocne chute nemam, takze v tomto je to celkom super. tebe sa ako dari?

aluska1404
28. júl 2016

@ssegra Dobre ranko ved ja som zvedava ako bude u nas genetika aby som mohla ist na 2 ivf no len to cakaniw az v zine budem mat vsetkt vysledky tak som zvedava co tam bude.A mozem sa spytat povedali ti dovod co si myslia vtedy ze preco sa nujalo ci nic?Ci az na zaklade genetiky?Ja som rada ze aspon v tomto centre kde chodim maju snahu liecit a riesit.Aspon doktorka bola ozaj uprimna a clovek oceni aj to😊 ja sim bola rozhodnuta pre Cesko ale teraz vravim ze este vyskusame tu lebo sa mi pacilo ako vsetko mi zatial vysvetlila sice po telefone ale na konzultacii sa dohodneme viac.Mozem sa spytat v akom centre sa ti podarilo babatko?Dakujem

ssegra
28. júl 2016

@aluska1404 nie nepovedali nam preco sa neujali. Je velmi dolezite aby si verila lekarovi, ktoreho mas a je dobre ze nechces menit centrum naco aj ked si tam spokojna 🙂 V reprofite v brne sa nam podarilo

bobricek1979
28. júl 2016

@aluska1404 tak jatmusim poslat muza nasla som svoje u mna genetika ok

bobricek1979
28. júl 2016

@aluska1404 ako si sa obj.na genetiku?

bobricek1979
28. júl 2016

@alison758 ďakujem veľmi pekne a teda ak mám genetiku robenú dávno pred 10rokmi fakt sa nemení?výsledky som mala ok

alison758
28. júl 2016

@bobricek1979 genetika by sa menit nemala ale ako par by ste sa pre istotu mohli dat vysetrit

aluska1404
28. júl 2016

@bobricek1979 Mna objednali v centre doktorka mi povedala ze mam narok a ze im chodi genetik niaky dobry tak som zvedava caka sa na vysledky 3 mesiace

aluska1404
28. júl 2016

@ssegra No ja im este jednu sancu dam a ked nie tak uz len do Ciech presvecila ma doktorka zatial no este uvidime co bude dalej po vysetreniach

aluska1404
28. júl 2016

@ssegra Super ze sa podarilo konecne a hlavne nech babatko pekne rastie a zdravicko vam prajem aby bolo vsetko v poriadku drzkajte sa

ssegra
28. júl 2016

@aluska1404 verim ze vsetko bude v poriadku a dalsi transfer sa podari na jednotku s * 🙂 dakujeme zatial je vsetko v poriadku, ale este nas caka dlha cesta 🙂

bobricek1979
28. júl 2016

@alison758 tiez si myslím ešte raz dakujem

bobricek1979
28. júl 2016

@aluska1404 tak skusime ako par genetiku je to dolezite podla mna takze drzme si prsty🙂
@ssegra a tebe a babetku vela zdravicka a drzkajte sa opatrujte🙂

veronikamak
10. aug 2016

Dievčence, po dlhoročných skúsenostiach len chcem poradiť, aby ste nepodstupovali IVF skôr, než máte podstupené vyšetrenia ako: hormonálny profil, endokrynologické vyšetrenie (THS, prolaktín), hematológia, genetické vyšetrenie páru, imunológia, zistite si stav železa, cukru, a váš manžel Halosperm (množstvo, kvalita, reakcia na Trial Wash, fragmentacia). Držím palce. Chce to veľa trpezlivosti. Ale snáď sa raz všetky dočkáme.

pimma
22. aug 2016

baby,daju sa niekde ponuknut nepouzite lieky?pozeram ze byvala stranka zrusena. mam fraxik a estrimax. vdaka

karmen007
22. aug 2016

@veronikamak Ahoj, máš pravdu, je veľmi dôležité mať podchytené endokryn. , hemat. , hormon. profil, genetické, imunológiu a veľa, veľa ďalších. Ale čo ak máš všetko v poriadku - ako ja a aj tak ti IVF nevyjde 2x. Naprikl. teraz ma imunol. vyšla cca 260 Eur - a všetko je OK , len čo mám nedostatok vitam. D a to som si kúpila Devit 2000 v lekárni - a dôležité veci mám výborné - to mi poved. Dzurillová - teda presne, že ja nepatrím do jej ordinácie. Tak ma to štve. Lebo to boli vyhodené prachy. Ale tak. Patrím do 1 % žien, kde nemôžu zistiť lekári, ani liečitelia príčinu, prečo nemôžem mať bábätko. A to mi veľmi zväzuje ruky. Na jednu stranu, že všetko mám OK, ale na druhú stranu som v neistote - lebo do IVF som išla na 100 % s tým, že to vyjde, keď všetky vyšetr. mám v poho. Ale nevyšlo !!!! Aj tebe prajem, že snáď sa všetky dočkáme dieťatka.

1veverica
22. aug 2016

@pimma ahoj, skus ponuknut tu Samoplatci IVF. Koľko stoja lieky? tam si pisu baby co nieco maju zvysne alebo hladaju

dena22
22. aug 2016

@pimma ahoj pisem ti IP

diva83
22. aug 2016

@karmen007 Ahoj, len chcem reagovať na to, čo píšeš. My sa na imunológiu ešte len chystáme, ale už to bude čoskoro. Ale podstatný je práve ten vitamín D. Určite by si mala ísť na gyn na krv. Ja som bola a zistili mi podpriemernú hodnotu vit D, a to napriek tomu, že mám olivovú pleť, pravidelne sa opaľujem, dosť často jem ryby, najmä lososa, a pod. Nedostatok vit D môže byť dôvodom prečo sa nedarí otehotnieť. Neviem, čo to je ten Devit 2000, ale jednoznačne treba ísť na krv, lebo ak by ti zistili podpriemerné hodnoty, nasadia ti pravdepodobne liek Vigantol, presne ako mne. Beriem teraz 100 kvapiek raz za dva týždne! Nikdy by som neverila, aké dosť závažné problémy spôsobuje nedostatok tohto vitamínu...a tiež že práve ja ho mám nedostatok. Prečítaj si toto: http://www.ezopress.sk/2015/10/5-dovodov-preco-... Nakoniec, možno stačí tak málo...!! Len sa pýtam, prečo mi to vyšetrenie na vit D , neurobil gynekológ už dávno..??! Teraz ho osvietilo 😖 Držím palce! <3

michallll
23. aug 2016

baba prosim vas kolko trva v poistovni schvalenie na ivf, som v unione, vopred dakujem 🙂

michallll
23. aug 2016

baby prosim vas kolko trva v poistovni schvalenie na ivf, som v unione, vopred dakujem 🙂

karmen007
23. aug 2016

@diva83 ahoj, díky moc za článok. Je veľmi poučný a zaujímavý. A to, že mám nedostatok vit. D mi zistila p. MUDr. Dzurillová na reprod. imunológii. Ale hovor. mi, že si mám kúpiť hocijaký doplnok s vitamínom D, že nepotrebujem žiadne lieky. A chystám sa teraz na ďalšie IVF, tak uvidím, ako to dopadne. Ale čo ma trápi, je moja váha. Dokiaľ neschudnem aspoň 10 kg, tak odložím IVF, lebo by to kvôli mojej obezite nevyšlo. Musím obmedziť sladké, len čo keď mám tak rada rôzne koláčiky, zmrzlinu. Musím to trocha obmedziť alebo úplne vylúčiť. Každý mi to hovorí, a ja trúba stále akosi nechudnem. Maj sa krásne a všetko dobré.

1veverica
24. aug 2016

@karmen007 ahoj, chcem ta len povzbudit, moja kamoska mala 89kg, ked sla do IVF, a podarilo sa jej to, nie vzdy je o to o vahe, akoze viem ze to lekari hovoria, ale striktne sa toho urcite nedrz, vies kolko obeznych dievcat maju deticky. Drzim ti palceky

janula2003
24. aug 2016

@karmen007 cauky, ja tiez nie som laňka :D a nikto mi nic za vahu nepovedal, ze by to bol problem, lebo vsetky vysledky ako cholesterol a tieto veci mam v poriadku..na stimulaciu som reagovala dobre, len sa naujalo a to vobec nezalezi od vahy...takze ak mas pocit, ze musis, tak chudni, ale inak v tom nevidim problem...a na chodbach caru som videla vacsie damy ako som ja :D (fotka klame :D )