Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?
umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?
@1veverica Ak sa môžem opýtať, vtedy keď sa Et podaril si mala vďaka Euthyroxu dobré výsledky? Alebo sa zadarilo aj napriek nie ideálnym výsledkom? Vďaka.
@veronikamak ahoj a neuzivas nAhodou medrol alebo prednison dlhsie?lebo moja skusenost je taka ze dlhe roky uzivam euthytox 75 a stale som mala pod 3,idealnu hodnotu a po uzivani medrolu mi stuplo nad 5 ..vysadila som ho dr mi dala vyssiu davku eurhyrox 88 a o mesiac!som mala pod 1 co bol zase pruser..prestala som uzivat medrol vratili ma na 75 a vsetko ok ..dr mi ale povedala ze do 5 je uplne norm hodnota tak sa nestresuj netrap ivf je o trpezlivosti a vek neries😉
@candour Neužívam nič iné okrem Euthyroxu. Lenže endokrinologička povedala, že ak nemám hodnoty pod 2,5 tak neodporučí vklad a bez jej odporučenia k tomu nedôjde. Čo vlastne spôsobuje TSH? (má to vplyv na uhniezdenie, či na vvývoj?) /mne ešte povedali, že do 5,6 je dobrá hodnota pre bežného človeka, ktorý sa nepokúša otehotnieť...ak chcem otehotnieť, hodnota vraj musí byť pod 2,5/
@veronikamak podla mna je to blbost.ale ked to beres tak vazne tak pri zvyseni davky ti musi tsh klesnut mne zvysila z 75 na 88 a o mesiac som mala tsh pod 1 a citila som sa katastrofalne..na uhniezdenie ma vplyv x faktorov urcite nie samotne tsh..najma ked ho nemas mimo normy a norma je do 5.hlavne treba byt v klude.drzim palce
@veronikamak no praveze som nemala dobre vysledky, ked sa zadarilo, priznam sa ze som mala brat 75, ale nebrala som bo som mala v sebe tolko hormonov, injekcii, tabletiek, ze mi to skoro kazde rano vypadlo, bo to na lacno mas brat, ale ked sa zadarilo som sla na kontrolu, bo mam na stitnej taky uzol, co by sa mal dat operovat, ale som teraz nechcela bo je babo dolezitejsie, tak povedal dr. ze vysledky su lepsie, a znizil mi davku na 50, ale tiez beriem len ked si spomeniem, podla mna nemoze byt chyba len tam, vies kolko krat mna postrasili, hlavne neber vsetko vazne co povedia lekarky, bo sa zblaznis 🙂 Fakt ver mi, pisem z vlastnej skusenosti 🙂
@veronikamak ahoj no mne moja endokrinologicka povedala to iste. Ja berem euthyrox uz tristvrte roka a postupne mi zvyšujú davku z 25 cez 37,5 az na 50... TSH som mala naposledy 5,1.. Mam za sebou tri neuspesne IUI a jeden ET... Predtym endokrinologicka to neriesila a tato ked pocula ze chcem ist na KET tak mi to hned zatrhla ze kym nebude TSH pod 2,5 nemam tam chodit. A kazala mi prist na kontrolu za 6 tyzdnov ze to je najnizsia možná hranica na to aby sa vedelo ze ci davka funguje
Caute baby.Tak dnes som si spravila test 8dni po iui.hned tam bolo nieco vidiet,ale kedze sa tak skoro ukazala a ut zmizla po pol hodke asi,si myslim ze to bol len kanalikuvidim o dva dni.Budem fakt nervozna kwd sa so mnou zahrava 😈
Ahojte kocky, asi je to blba otazka, no co to znamena dlhy a kratky protokol pri IVF?alebo aký je postup pri umelom,koľko sa čaka atd...aby som mala trošku prehľa...dakujem za kazdu odpoved 🙂 😉
@henika14 kratky protokol trva zvycajne cca 11 dni, dlhy cca 3 tyzdne. Stimuluje sa podla pokynov kliniky prihliadajuc na hormonalny profil a ovariarnu zasobu.
O postupe sa da vsetko najst na nete, je to obsazne a individualne. Zalezi na veku klientky, indikacie jej, prip. jej partnera. T.zn. caka sa na vyjadrenie poistovne, co v pripade samoplatcu odpada, cize i postup je iny. Najrychlejsia cesta k informaciam su reserse na inete u konkretneho CARu, pripadne konzultacia face to face, uvodne vysetrenia, vylucenie ochoreni ..atd..a potom sa uz mozu informacie doladovat na MK, ked vieme, co konkretne potrebujes zistit.
Z vlastnych skusenosti, i snaziliek tu na MK, prve odporucam trvat na vysetreni hematologickom, genetickom a reprodukcnej imunologie, pokial nie je zistena ina, napr. technicka pricina, ako su zrasty na vajcovoch, ci azoospermia u parnera.
Povedia ti, ze ta poslu az po dvoch, ci troch potratoch, reps. neuspesnych IVF, nedaj sa odbit, nie je na to ziadna legislativna paka, len lekarsky uzus. Nam povedala geneticka, ze sme tam mali byt este pred 1. IVF.
Pisem ti to preto, ze niekedy mozu kocky na zaklade zistenych vysetreni nakoniec otehu prirodzene. Vela stastia.
@bobricek1979 Ahoj bobricek.Ako sa maš? Už všetky vyšetrenia maš spravene?
@dena22 ahoj jedna VEĽKÁ PRAVDA S TÝMI VYŠETRENIAMI!!!!!!!!! Bez týchto 4 vyšetrení v Brne v Reprofite nezačnú ani so stimuláciou!!!!!!!! Hovorím z vlastnej skúsenosti, v Iscare MT nám najskôr hovorili čo všetko za vyšetrenia nám urobia, a keď po 2 IVF sa embryjko uchytilo ale zakrátko odišlo začala som pátrať tu na MK a som sa dočítala....a odpoveď v centre bola, že pán doktor je tam teraz len od pondelku......naozaj bol.....ale to, človek sa im zverí, že hádam urobia čo treba tak to určite neplatí aspoň v Iscare v MT.....a teraz čakám na tieto vyšetrenia 3 mesiace ach jaj tak som im verila tam a takto ma sklamali.......
@maculicek1977 ja som velmi sklamana vseobecne z CARov. Sme neinformovane, a potom na to doplacame financne aj citovo. :(
A najhorsie je, ked sa nazory ci "rady" rozchadzaju.
Ahojte ktora ste zacali tento mesiac stimulaciu ? Ake mate lieky ?
@janulka232 ahoj este nie pracujeme na tom dam vedieť
@janulka232 a ty ako? Ako pokračujete?
@bobricek1979 tie vyšetrenia riadne dlho trvaju.Tak ja idem v piatok na konzultaciu čo dalej,ale asi to nechame na darkynu,alebo nam da ešte šancu.Aj ked viem,že už velku nemam,lebo amh z 0,13 sa mi za rok znižilo na 0,4
@1veverica ahoj myslím na Vás už máš adi miminecko držíme palce daj vedieť vedieť
@bobricek1979 ahojky, ano uz to mam za sebou, narodila sa 26.10. mam dievcatko, a vola sa Laura.

@veronikamak ja taktiez beriem euthyrox brala som 75 ale teraz mi znizili na 50, a to mam uz dlhodobo problem so stitnou, ale nam sa ET podaril