icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

1veverica
14. okt 2016

@veronikamak ja taktiez beriem euthyrox brala som 75 ale teraz mi znizili na 50, a to mam uz dlhodobo problem so stitnou, ale nam sa ET podaril

lenus7
14. okt 2016

@1veverica a chodíš ešte do splnu? Alebo do Gyncare toho nového? Alebo to už len ku svojmu gynekologovi? Ja som ostala v Splne tak uvidíme čo to spraví..momentálne mám vysoký prolaktin tak beriem parlodel..trošku sa mi z neho krúti svet,ale že vraj to len zo začiatku 😉

veronikamak
15. okt 2016

@1veverica Ak sa môžem opýtať, vtedy keď sa Et podaril si mala vďaka Euthyroxu dobré výsledky? Alebo sa zadarilo aj napriek nie ideálnym výsledkom? Vďaka.

candour
15. okt 2016

@veronikamak ahoj a neuzivas nAhodou medrol alebo prednison dlhsie?lebo moja skusenost je taka ze dlhe roky uzivam euthytox 75 a stale som mala pod 3,idealnu hodnotu a po uzivani medrolu mi stuplo nad 5 ..vysadila som ho dr mi dala vyssiu davku eurhyrox 88 a o mesiac!som mala pod 1 co bol zase pruser..prestala som uzivat medrol vratili ma na 75 a vsetko ok ..dr mi ale povedala ze do 5 je uplne norm hodnota tak sa nestresuj netrap ivf je o trpezlivosti a vek neries😉

veronikamak
15. okt 2016

@candour Neužívam nič iné okrem Euthyroxu. Lenže endokrinologička povedala, že ak nemám hodnoty pod 2,5 tak neodporučí vklad a bez jej odporučenia k tomu nedôjde. Čo vlastne spôsobuje TSH? (má to vplyv na uhniezdenie, či na vvývoj?) /mne ešte povedali, že do 5,6 je dobrá hodnota pre bežného človeka, ktorý sa nepokúša otehotnieť...ak chcem otehotnieť, hodnota vraj musí byť pod 2,5/

candour
16. okt 2016

@veronikamak podla mna je to blbost.ale ked to beres tak vazne tak pri zvyseni davky ti musi tsh klesnut mne zvysila z 75 na 88 a o mesiac som mala tsh pod 1 a citila som sa katastrofalne..na uhniezdenie ma vplyv x faktorov urcite nie samotne tsh..najma ked ho nemas mimo normy a norma je do 5.hlavne treba byt v klude.drzim palce

1veverica
17. okt 2016

@lenus7 ahojky, no uz nie, momentalne mam dva tyzdne do porodu, tak uz chodim rovno do porodnice na monitor a poradnu. Drzim palceky aby sa ti to co najskor zlepsilo 🙂

1veverica
17. okt 2016

@veronikamak no praveze som nemala dobre vysledky, ked sa zadarilo, priznam sa ze som mala brat 75, ale nebrala som bo som mala v sebe tolko hormonov, injekcii, tabletiek, ze mi to skoro kazde rano vypadlo, bo to na lacno mas brat, ale ked sa zadarilo som sla na kontrolu, bo mam na stitnej taky uzol, co by sa mal dat operovat, ale som teraz nechcela bo je babo dolezitejsie, tak povedal dr. ze vysledky su lepsie, a znizil mi davku na 50, ale tiez beriem len ked si spomeniem, podla mna nemoze byt chyba len tam, vies kolko krat mna postrasili, hlavne neber vsetko vazne co povedia lekarky, bo sa zblaznis 🙂 Fakt ver mi, pisem z vlastnej skusenosti 🙂

19lilly
17. okt 2016

@veronikamak ahoj no mne moja endokrinologicka povedala to iste. Ja berem euthyrox uz tristvrte roka a postupne mi zvyšujú davku z 25 cez 37,5 az na 50... TSH som mala naposledy 5,1.. Mam za sebou tri neuspesne IUI a jeden ET... Predtym endokrinologicka to neriesila a tato ked pocula ze chcem ist na KET tak mi to hned zatrhla ze kym nebude TSH pod 2,5 nemam tam chodit. A kazala mi prist na kontrolu za 6 tyzdnov ze to je najnizsia možná hranica na to aby sa vedelo ze ci davka funguje

anitu
18. okt 2016

Caute baby.Tak dnes som si spravila test 8dni po iui.hned tam bolo nieco vidiet,ale kedze sa tak skoro ukazala a ut zmizla po pol hodke asi,si myslim ze to bol len kanalikuvidim o dva dni.Budem fakt nervozna kwd sa so mnou zahrava 😈

ssegra
18. okt 2016

@anitu ked test uschne ciarka trochu vybledne a kedze tvoja nebola este silna tak mohla zmiznut 🙂 prajem aby s si ju tam o dva dni nasla tmavsiu

anitu
18. okt 2016

@ssegra pred chvilkou som si spravila iny test a vobwc nic.ale co by som cakala 8 dni po iui.stale hladam na sebe priznaky,ktore som mala pri prvom tehu (MA 12tt) dakujem.velmi by som bola stastna

1veverica
19. okt 2016

@anitu ahojky, este chvilku pockaj, aj tak tie testy nie su uplne presne, a po pol hodke, ti uz ani podla testu neodporucaju kontrolovat, hovori sa ze pri babach pomalsie stuha HCG, takze fakt vydrz par dni a opakuj test, dokonca odporucaju az 14dni po IUI, alebo IVF

henika14
28. okt 2016

Ahojte kocky, asi je to blba otazka, no co to znamena dlhy a kratky protokol pri IVF?alebo aký je postup pri umelom,koľko sa čaka atd...aby som mala trošku prehľa...dakujem za kazdu odpoved 🙂 😉

dena22
28. okt 2016

@henika14 kratky protokol trva zvycajne cca 11 dni, dlhy cca 3 tyzdne. Stimuluje sa podla pokynov kliniky prihliadajuc na hormonalny profil a ovariarnu zasobu.
O postupe sa da vsetko najst na nete, je to obsazne a individualne. Zalezi na veku klientky, indikacie jej, prip. jej partnera. T.zn. caka sa na vyjadrenie poistovne, co v pripade samoplatcu odpada, cize i postup je iny. Najrychlejsia cesta k informaciam su reserse na inete u konkretneho CARu, pripadne konzultacia face to face, uvodne vysetrenia, vylucenie ochoreni ..atd..a potom sa uz mozu informacie doladovat na MK, ked vieme, co konkretne potrebujes zistit.
Z vlastnych skusenosti, i snaziliek tu na MK, prve odporucam trvat na vysetreni hematologickom, genetickom a reprodukcnej imunologie, pokial nie je zistena ina, napr. technicka pricina, ako su zrasty na vajcovoch, ci azoospermia u parnera.
Povedia ti, ze ta poslu az po dvoch, ci troch potratoch, reps. neuspesnych IVF, nedaj sa odbit, nie je na to ziadna legislativna paka, len lekarsky uzus. Nam povedala geneticka, ze sme tam mali byt este pred 1. IVF.
Pisem ti to preto, ze niekedy mozu kocky na zaklade zistenych vysetreni nakoniec otehu prirodzene. Vela stastia.

janulka232
6. nov 2016

@bobricek1979 Ahoj bobricek.Ako sa maš? Už všetky vyšetrenia maš spravene?

maculicek1977
6. nov 2016

@dena22 ahoj jedna VEĽKÁ PRAVDA S TÝMI VYŠETRENIAMI!!!!!!!!! Bez týchto 4 vyšetrení v Brne v Reprofite nezačnú ani so stimuláciou!!!!!!!! Hovorím z vlastnej skúsenosti, v Iscare MT nám najskôr hovorili čo všetko za vyšetrenia nám urobia, a keď po 2 IVF sa embryjko uchytilo ale zakrátko odišlo začala som pátrať tu na MK a som sa dočítala....a odpoveď v centre bola, že pán doktor je tam teraz len od pondelku......naozaj bol.....ale to, človek sa im zverí, že hádam urobia čo treba tak to určite neplatí aspoň v Iscare v MT.....a teraz čakám na tieto vyšetrenia 3 mesiace ach jaj tak som im verila tam a takto ma sklamali.......

dena22
7. nov 2016

@maculicek1977 ja som velmi sklamana vseobecne z CARov. Sme neinformovane, a potom na to doplacame financne aj citovo. :(
A najhorsie je, ked sa nazory ci "rady" rozchadzaju.

ereska
7. nov 2016

Ahojte ktora ste zacali tento mesiac stimulaciu ? Ake mate lieky ?

babusik85
7. nov 2016

@ereska ja som zacala par dni brala Estrimax tabletky, a dnes uz 5ty den picham Gonal.
zajtra kontrola a uvidime ako dalej.
ty ake lieky si dostala?

bobricek1979
7. nov 2016

@janulka232 ahoj este nie pracujeme na tom dam vedieť

bobricek1979
7. nov 2016

@janulka232 a ty ako? Ako pokračujete?

ereska
7. nov 2016

@babusik85 ja picham gonal dnes 3 den ja idem na kontrolu v stredu a v akom si centre? A orgalutran mam tie druhe

babusik85
7. nov 2016

@ereska a Ty mas aj ms? lebo mne nedosla... ale uz som minula 900ui..., cele pero.
chodim do iscare. a ty?

janulka232
7. nov 2016

@bobricek1979 tie vyšetrenia riadne dlho trvaju.Tak ja idem v piatok na konzultaciu čo dalej,ale asi to nechame na darkynu,alebo nam da ešte šancu.Aj ked viem,že už velku nemam,lebo amh z 0,13 sa mi za rok znižilo na 0,4

ereska
8. nov 2016

@babusik85 no uz mi konci ms ale skor mi nekazali pichat ako budem mat ms ja picham od druheho dna ms . My chodime do Ferticentu

ereska
8. nov 2016

@babusik85 a tebe kazali si zacat pichat aj bez ms ????

ssegra
8. nov 2016

@1veverica ahoj z teba uz je tusim maminka vsak? 🙂 ako sa mate, vsetko v poriadku?

bobricek1979
8. nov 2016

@1veverica ahoj myslím na Vás už máš adi miminecko držíme palce daj vedieť vedieť

1veverica
8. nov 2016

@bobricek1979 ahojky, ano uz to mam za sebou, narodila sa 26.10. mam dievcatko, a vola sa Laura.