Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?
umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?
a dievcata pocujte brali steniektora aj STADAMET? mne ho nasadili este pred stimulkou lebo nieco s inzulinom som nemala uplne ok aby som dobre zareagovala na stimulaciu a beriem ho doteraz a to som v 11tt. akurat ho postupne vysadzujem. dost som sa zlakla pretoze na pribalovom letaku je napisane ze sa nema v tehotenstve uzivat. snazim sa verit docentke, ze vie co robi ale aj tak mam strach aby vsetko dobre bolo a nesposobilo to bublinke nejake problemy. budem vdacna za akukolvek skusenost.
@katatko351 ahoj,vyteka aj mne,len sa mi este nestalo ze by som mala kusok z neho na toaletaku,preto som sa zlakla.od vcera mam migrenu jak fras,este ma aj prehana😢
@evca8285 a co s inzulinom?ja mam pco,a bola mi diagnostikovana inzulinova rezistencia,brala,som na to lieky metfogamma a pred vkladom som ich mala vysadit.ale zas znama brala trochu ine lieky,tiez s obsahom metforminu,a po vklade jej ich kazali uzivat I nadalej,az do 8.tt.tak neviem
@desza17 to ja sa takto citim fajn, ziadne bolesti ziadne krce, teba prehana a ja som uz nebola 2 dni na...🙂
@misiatkooo to je supeer ☺. Gratulujem 🎉Mne byva rano na odpadnutie a jedlo do seba musim tiez nasilu tlacit.
@desza17 docentka v centre. Ked mi robila krvne testy. Vravela, ze mi tie lieky dava kvoli tomu, ze bez nich by som nemusela dobre zareagovat na stimulaciu teda, ze by nemuseli byt kvalitne vajicka. A z coho som uz uplne jelen je, ze som sledovana aj na hematologii kvoli tomu, ze mi v tehotenstve trosku zhustne krv ale nikdy mi hematologicka liecbu nenasadila. A ked som bola teraz u nej tak ona odporucala stadamet dlhodobo uzivat. Tak ja uz vazne nechapem. Docentka v centre vravela, ze vacsinou sa vysadza ku koncu 2. -3. mesiaca tehotenstva. Ale ja potom nerozumiem preco v pribalovom letaku je napisane ze sa pocas tehotenstva nemaju brat. Ukludnujem sa len tym, ze je to docentka s dlhorocnou praxou a vsade sa hovori, ze je odbornicka. Tak hadam naozaj tie lieky su bezpecne. Ach jaj no.
@evca8285 myslim ze by si mala doverovat lekarke,v pribalovych letakoch si myslim ze to napisu viac menej len kvoli tomu ze ak by sa naaaahodou nieco stalo,aby boli oni kryti,tym ze tam bolo napisane ze v tehu nedoporucuju.to je moj nazor.bud kludna,tahas krasny tt,drzim palce...a do akeho car chodis?
@takaaa tak sme na tom rovnako 😊 ja nemozem ani chladnicku otvorit lebo mi hned pride zle 😂aj tebe drzim palce nech to dotiahneme do uspesneho konca 😊
@desza17 dakujem aj ja tebe drzim palce 🙂 snazim sa uzivat si to len akosi stale som tak opatrna. Pri prvom synovi som si tehu uzivala od testu az po porod. Sladka naivita, ze predsa ked chodim k lekarovi, a som zdrava, ze sa nic zle nemoze stat a mam chvalabohu krasneho syna. V druhom tehu som si tiez nic zle nepripustala az ked mi hned na prvom ultrazvuku povedali, ze to nevyzera dobre a ze sa mam pripravit, ze pravdepodobne potratim. Potom to vyzeralo nadejne ale v 12tt mi uz oznamili, ze akciu nevidia. Potom rana, ze kvoli manzelovmu spermiogramu dieta prirodzene mat uz nemozeme. A teraz ked sa vdaka ivf podarilo tak sa neviem tak tesit ako by som chcela. Dufam, ze po prvom screeningu sa aspon trochu upokojim, lebo do septembra sa zblaznim nie len ja ale aj vsetci okolo mna 😀
Ahojte baby. Prosim vas, zajtra ideme s manzelom na prvu konzultaciu. Uz som tu pisala, manzel ma astenoteratospermiu. Iba 1% je zdravych spermii. Poradte mi, na co vsetko sa pytat, ked tam pojdeme? Dakujem za info 🙂
@vierocka888 ahoj, môj mm má len 3% zdravých, dali sme si MACS a ICSI , čiže magnetická separácia spermií a oplodnenie vajíčka x metódou a pre istotu si dáme embrya vyšetriť geneticky. My sme si dávali robiť aj genetiku partnerov, kde Napr mne zistili nefunkčnosť receptorov, čiže som nereagovala dobre a hlavne rýchlo na stimuláciu.... ale nakoniec sa podarilo vypestovať. Takze Napr my sme využili všetko čo sa dalo... teraz mám ohss tak čakám

@desza17 ahoj mne sa to tiez stava, na toaletaku kusky progesteronu a aj normalne mi vyteka, drogeria zarobi co stale intimky chodim kupovat😉