icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

katatko351
1. mar 2017

@desza17 ahoj mne sa to tiez stava, na toaletaku kusky progesteronu a aj normalne mi vyteka, drogeria zarobi co stale intimky chodim kupovat😉

desza17
1. mar 2017

@evca8285 dakujem za odpoved,ma to naplasilo.

evca8285
1. mar 2017

a dievcata pocujte brali steniektora aj STADAMET? mne ho nasadili este pred stimulkou lebo nieco s inzulinom som nemala uplne ok aby som dobre zareagovala na stimulaciu a beriem ho doteraz a to som v 11tt. akurat ho postupne vysadzujem. dost som sa zlakla pretoze na pribalovom letaku je napisane ze sa nema v tehotenstve uzivat. snazim sa verit docentke, ze vie co robi ale aj tak mam strach aby vsetko dobre bolo a nesposobilo to bublinke nejake problemy. budem vdacna za akukolvek skusenost.

desza17
1. mar 2017

@katatko351 ahoj,vyteka aj mne,len sa mi este nestalo ze by som mala kusok z neho na toaletaku,preto som sa zlakla.od vcera mam migrenu jak fras,este ma aj prehana😢

desza17
1. mar 2017

@evca8285 a co s inzulinom?ja mam pco,a bola mi diagnostikovana inzulinova rezistencia,brala,som na to lieky metfogamma a pred vkladom som ich mala vysadit.ale zas znama brala trochu ine lieky,tiez s obsahom metforminu,a po vklade jej ich kazali uzivat I nadalej,az do 8.tt.tak neviem

katatko351
1. mar 2017

@desza17 to ja sa takto citim fajn, ziadne bolesti ziadne krce, teba prehana a ja som uz nebola 2 dni na...🙂

evca8285
1. mar 2017

@desza17 nepochopila som to co to s tym inzulinom bolo. pochopila som tolko, ze cukrovku nemam ale v pripade ze neupravym zivotospravu a hmotnost tak mi v buducnosti hrozi ze ju mat budem. a ta znama, ktora brala tie lieky tak jej dopadlo vsetko v poriadku?

takaaa
1. mar 2017

@misiatkooo to je supeer ☺. Gratulujem 🎉Mne byva rano na odpadnutie a jedlo do seba musim tiez nasilu tlacit.

desza17
1. mar 2017

@evca8285 mas pco?

evca8285
1. mar 2017

@desza17 nie nemam. liecim sa akurat na stitnu zlazu.

desza17
1. mar 2017

@evca8285 aha,tak to neviem.inzulun.rezistencia byva pri pco,mna hned v car poslali na diabetologiu kde mi to potvrdili,nieje to cukrovka len inzulin nepracuje tak ako ma.

evca8285
1. mar 2017

@desza17 aha tak nie pco nemam... a ako to dopadlo znamej co brala tie lieky do 8tt?

desza17
1. mar 2017

@evca8285 ona ich len mala brat,ale nedopadlo to dobre,len si prosim nemysli ze kvoli liekom.je to medzi nebom a zemou,jej to tiez tak velmi prajem,snad sa jej to coskoro podari.

desza17
1. mar 2017

@evca8285 a kto ti povedal ze nemas vsetko ok s inzulinom?

evca8285
1. mar 2017

@desza17 docentka v centre. Ked mi robila krvne testy. Vravela, ze mi tie lieky dava kvoli tomu, ze bez nich by som nemusela dobre zareagovat na stimulaciu teda, ze by nemuseli byt kvalitne vajicka. A z coho som uz uplne jelen je, ze som sledovana aj na hematologii kvoli tomu, ze mi v tehotenstve trosku zhustne krv ale nikdy mi hematologicka liecbu nenasadila. A ked som bola teraz u nej tak ona odporucala stadamet dlhodobo uzivat. Tak ja uz vazne nechapem. Docentka v centre vravela, ze vacsinou sa vysadza ku koncu 2. -3. mesiaca tehotenstva. Ale ja potom nerozumiem preco v pribalovom letaku je napisane ze sa pocas tehotenstva nemaju brat. Ukludnujem sa len tym, ze je to docentka s dlhorocnou praxou a vsade sa hovori, ze je odbornicka. Tak hadam naozaj tie lieky su bezpecne. Ach jaj no.

desza17
1. mar 2017

@evca8285 myslim ze by si mala doverovat lekarke,v pribalovych letakoch si myslim ze to napisu viac menej len kvoli tomu ze ak by sa naaaahodou nieco stalo,aby boli oni kryti,tym ze tam bolo napisane ze v tehu nedoporucuju.to je moj nazor.bud kludna,tahas krasny tt,drzim palce...a do akeho car chodis?

evca8285
1. mar 2017

@desza17 tiez sa tym ukludnujem a snazim sa doverovat, ved asi mi ine neostava. Chodim do Gyncare v Kosiciach k docentke Toporcerovej.

misiatkooo
1. mar 2017

@takaaa tak sme na tom rovnako 😊 ja nemozem ani chladnicku otvorit lebo mi hned pride zle 😂aj tebe drzim palce nech to dotiahneme do uspesneho konca 😊

desza17
1. mar 2017

@evca8285 drzim ti palce,a zbytocne sa nestresuj,uzivaj si tehu

evca8285
1. mar 2017

@desza17 dakujem aj ja tebe drzim palce 🙂 snazim sa uzivat si to len akosi stale som tak opatrna. Pri prvom synovi som si tehu uzivala od testu az po porod. Sladka naivita, ze predsa ked chodim k lekarovi, a som zdrava, ze sa nic zle nemoze stat a mam chvalabohu krasneho syna. V druhom tehu som si tiez nic zle nepripustala az ked mi hned na prvom ultrazvuku povedali, ze to nevyzera dobre a ze sa mam pripravit, ze pravdepodobne potratim. Potom to vyzeralo nadejne ale v 12tt mi uz oznamili, ze akciu nevidia. Potom rana, ze kvoli manzelovmu spermiogramu dieta prirodzene mat uz nemozeme. A teraz ked sa vdaka ivf podarilo tak sa neviem tak tesit ako by som chcela. Dufam, ze po prvom screeningu sa aspon trochu upokojim, lebo do septembra sa zblaznim nie len ja ale aj vsetci okolo mna 😀

desza17
1. mar 2017

@evca8285 to ti verim,obavy budu,to je pochopitelne,ja som tiez potratila v 8.tt,a,stale to mam pred ocami,I ked teraz myslim pozitivne,musim.vsetko dobre dopadne,musis verit a ani nevies ako to zbehne,o chvilu budes babatinko drzat v naruci,drzkajte sa

evca8285
1. mar 2017

@desza17 tak veru dufam, ze sa vsetkym, ktore po tom tuzime splni to, ze o chvilu budeme drzat nasich mrnusikov zivych, zdravych v naruci 🙂

minimoje
1. mar 2017

@haannka chodila som k toporcerovej mno uz tam nechcem ist...ta dakujem ti velmi pekne 🙂

haannka
1. mar 2017

@minimoje aj ja som ku nej chodila este do SPLNU a aj teraz som sla ku nej do noveho centra 😉

minimoje
1. mar 2017

@haannka a spokojna si tak to je super

vierocka888
2. mar 2017

Ahojte baby. Prosim vas, zajtra ideme s manzelom na prvu konzultaciu. Uz som tu pisala, manzel ma astenoteratospermiu. Iba 1% je zdravych spermii. Poradte mi, na co vsetko sa pytat, ked tam pojdeme? Dakujem za info 🙂

vrds
2. mar 2017

@vierocka888 ahoj, môj mm má len 3% zdravých, dali sme si MACS a ICSI , čiže magnetická separácia spermií a oplodnenie vajíčka x metódou a pre istotu si dáme embrya vyšetriť geneticky. My sme si dávali robiť aj genetiku partnerov, kde Napr mne zistili nefunkčnosť receptorov, čiže som nereagovala dobre a hlavne rýchlo na stimuláciu.... ale nakoniec sa podarilo vypestovať. Takze Napr my sme využili všetko čo sa dalo... teraz mám ohss tak čakám

miskab
2. mar 2017

@desza17 Ahoj moja ako sa citis? ja som dostala dnes menzes, v sobotu zacinam s liekmi 🙂

desza17
2. mar 2017

@miskab ahoj,vcera a predvcerom migrena a hnacky,dnes uz uplne ok,konecne.dufam ze sa uz drobcek riadne zahryzkal😉.tebe drzim palceky nech mas cim skor po stimulke,peknu urodu a uspesny vklad💞

oliva001
2. mar 2017

@vrds ahoj, môžem sa spýtať ako si zistila ze máš ohss? Mna v nedeľu čaká et a som dosť nafúknutá, občas to neskutočne zabolí, ale nič čo by sa nedalo vydržať. Dúfam ze mi to kvôli tomu nezrušia.