icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

katka17044
14. júl 2015

@linda10 tak zajtra budes presnejsie vediet... testy by mali tmavnut alebo aspon neslabnut...

linda10
14. júl 2015

@katka17044 No ano 9ty den.A zajtra idem zase na krv to budem 14den.Ja len kvoli tym testom som vravela tehotenskym lebo v6den som mala slabu druhu ciarku ale bola pekne vidiet.A ked som si robila 11a13 den tak zoslabli uz ich skoro neni vidiet.Tak preto si myslim ze nic stoho.Ale sak zajtra dam vediet

katka17044
14. júl 2015

@linda10 tak este je nadej drzim palce zajtra kedy budes mat vysledok?

linda10
15. júl 2015

Tak ahojte baby tak ako som aj predpokladala neuchytilo sa :( Vedela som to aj nejak citila no kleslo mi HCG .Teraz idem v piatok znovu do centra a tam sa s Dr. dohodneme ze ako dalej ale sestricka povedala ze mozno ani nebudem musiet cakat a mozem ist na vklad alebo maximalne mesiac pockam a potom pojdem na dalsi.Tak dufam ze uz druhy vklad bude uspesny.Vam prajem len dobre spravy aby sa vam splnilo to co vsetci tak chceme a to je male babo emoticon

lucia2505
15. júl 2015

@linda10 ahoj,prajem ti aby dalsi vklad bol uspesny,urcite bude!

linda10
15. júl 2015

@lucia2505 Dakujem tak ja verim ze toto bola predpriprava 🙂 Ze telo sa mi iba pripravovalo 🙂

kkristinkka
15. júl 2015

@linda10 aj ja som na tom rovnako no cakam co bude dali mi robit testy na reprodukcnu imunologiu. Som zvedava kde nastala chyba aj ti nieco povedali k tomu ? Ale verim ze teraz sme si to nacvicili a dalsi pokus uz bude s bruskooom 😀. Drz sa ! Viem nieje to jednoduche no musime vydrzat ❤️

katka17044
15. júl 2015

@linda10 juj tak to ma mrzi... ale je tiez dobre ze sa ti embryjko uhniezdilo i ked nachvilu ale aj to je dobre je vela pripadov kedy sa nedari aby sa vobec uhniezdilo... druhe sa urcite podari. Inak vysetrenia mas porobene? napr. imunologiu?

lucia2505
15. júl 2015

@kkristinkka ahoj Kristinka,prosim ta kde si si dala robit imunologiu? Kolko si mala neuspechov,ak sa mozem opytat?

linda10
15. júl 2015

@kkristinkka
@katka17044 Ahojte ano tiez verim ze uz druhy krat sa nam to podari.Neviem preco sa to hned nemoze podarit ale tak nic ine nam neostava len verit.Veru mne sa uhniezdilo len potom mi neostalo bohuzial clovek bude mat stale len stresy uz uverim len ked uvidim plod ak ho raz vobec uvidim :( Ale tak dufajme no.A.ano mam spravene vsetky vysetrenia.Teraz v piatok pojdem do centra a dohodneme sa s Dr. ci budeme cakat mesiac alebo hned bude vklad.Ale asi treba pockat mesiac

katka17044
15. júl 2015

@linda10 aha a mas vsetko v poriadku? mne sa toto stalo uz 5 krat vzdy nizke hcg tak nizkemu uz neverim :( i ked naozaj poznam jednu co mala 70 hcg a v poriadku. Ono naj je ked je nad 100 aspon ja si vytvaram protilatky tak preto zrejme vzdy odide, uzivala som medrol a teraz mi zmenili liecbu na subcuviu a infúziu pred vkladom a po vklade tak snad to uz bude to prave a na jednom vajicovode som mala saxtosalping to tiez moze odplavovat embryjka tak uz ho nemam. Mna vklad caka cca 30 jula

kkristinkka
16. júl 2015

@lucia2505 ahoj no robili mi to prismo u mna v centre . Iscare v ba a mala som prvy neuspech.

pehavcek
16. júl 2015

ahojte. Kedysi som sem chodila, potom som si povedala, ze sa od toho vsetkeho musim odputat, no a teraz som po prvom IVF (ET) 9. ty den a asi neuspesne . Napriek tomu, ze mam obrovsku podporu manzela a okolia a na moje prekvapenie to dobre zvladam rozhodla som sa opat trosku popisat so zienkami, ktore prezivaju to iste co ja 😉

linda10
16. júl 2015

@katka17044 Tak mam vsetko vporiadku teda dufam.Ved vysetrenia som spravene mala a nic mi nepovedali ze by som mala nieco zle ale tak malo ktorym babam sa to hned podari na 1xkrat ved uvidim ako dopadnem na 2krat nebudem hned hladat pricinu este to bolo len prvy krat tak si este pockam.

pehavcek
16. júl 2015

@linda10 aj ja si tak hovorim, ze nejdem hned hladat pricinu. Aj ked ja si myslim, ze u mna to bolo aj tym tlakom okolia. Som od stimulacie na pn, takze to vedia aj blizke kolegyne a blizka rodina a bud sa stale pytaju mna ako sa citim alebo manzela a ci nekrvacam a ci uz mi nie je na vracanie a podobne. Vsetko myslia v dobrom a velmi nam drzia palce, ale je to pre mna tlak. Ked pojdeme na KET nebude o tom vediet nik len my dvaja a pes 🙂 a na pn uz nepojdem. Napriek niektorym stresom v praci, je to pre mna aj dobre rozptylenie 😀

katka17044
16. júl 2015

@linda10
jasne i ked zase napr. ja co som si uz odskakala by som bola naj keby mam vsetko uz pri prvom spravene a nemusela som vsetko zbytocne robit... u mna to nebolo tak, ze najprv vsetko porobene a potom vklady, ale bohuzial vklady a vzdy po neuspechu sa nieco vysetrilo... :( teraz by som to tak urcite neurobila a vdaka koniku viem ake vsetky vysetrenia treba, tak ja mam vysetrenu rep.imunologiu, hematologiu, genetiku, 2x laparku, a uz na vklad len ked viem ze mam vsetko ok pripadne nasadenú liečbu ako mi teraz zmenili co sa repro. imuno tyka ja som aj bola rada ze mi na to prisli, lebo ten pocit ked sa nedari a neviem v com to je je horsi. A už keby sa ani toto nepodarilo tak uz mi v Brne povedali ze uz to moze byt len genetika embryjok tak ak sa mi nepodaria este tieto 2 vklady co este mam 3 embryjka tak uz len do Brna a dat genetiku embryjok, lebo uz v nicom inom to byt nemoze, ked vsetko je bud ok alebo je nasadena liecba...

linda10
16. júl 2015

@pehavcek Ano tak aj treba ja nejdem tiez riesit hned vcom je problem.Este to bol len prvy vklad moj a aj sa pekne uchytilo len proste asi to embryjko nebolo dost zivotaschopne alebo neviem.Verim ti mi sme to nepovedali nikomu tiez ja nepotrebujem aby sa ma vypytovali mam dost stresov aj bez toho ked sa mi raz podari mat babo tak ani to nebudu vediet akym sposobom ale prirodzene a hotovo.Aj ja som doma na Pn lebo mam namahavu robotu.

linda10
16. júl 2015

@katka17044 Tak verim ti keď si presla uz viacerymi problemami a stale nic tak jasne riesis to dalej aj ja by som tak robila.Ale zatial to bude moj druhy vklad tak budem verit ze tentokrat uz tak aj mimi ostane 🙂

katka17044
16. júl 2015

@linda10 ano drzim ti palce... ja som skor nahnevana na nich ze zbytocne robili len pokusy a neurobili mi najprv vsetky potrebne vysetrenia... a je aj vela pripadov kedy by mohli naopak mat aj prirodzene a oni ich tlacia na umele a pritom to vobec netreba staci dat nejake lieky alebo fraxiparin na krv a ide to aj prirodzene... ja keby vratim cas vsetko si dam spravit hned po prvom neuspechu mozno ten prvy by som len tak skusila. ale nevedela som o tychto vysetrenia vtedy co sa vsetko da spravit oni to neporadia musela som si to sama pozistovat a hlavne jedno dievca mi poradilo tu rep. imuno a tam sa prislo na pricinu konecne. Ale ty ked mas vsetko porobene uz teraz tak to mas velmi dobre... kolko mas este embryjok

pehavcek
16. júl 2015

@linda10 aky je ten zivot vsak? po niekom staci trenky hodit a je v tom a my sa trapime roky a nic. Ja uz som bola tento rok tiez tehu. Otehotnela som prirodzene pred IVF, ked som si pichala este len diphereline. Bola som doslova v soku ked mi volali, ze som tehu. Do tyzdna ale babo odislo. Mala som velmi silne bolesti, ale nejak nas to nakoplo ze po styroch rokoch sa to podarilo, tak snad je nadej aj pre nas. Teraz ale od piateho dna po v klade spinim a kazdy den je to silnejsie (dnes uz vlastne slabo krvacam) mam pocit, ze telu brani utrogestan aby sa naplno spustil menzes. V podstate si zelam nech uz mam po kontrole, vysadit tabletky a opat sa pozitivne namotivovat. Pri fyzicky namahavej robote ako mas ty by som asi nezvazovala chodit do roboty.

pehavcek
16. júl 2015

@katka17044 mozem sa ta opytat na tu rep. imuno. O co vlastne ide?

katka17044
16. júl 2015

@pehavcek ja chodim do Nitry a vedia tam zistit ci si nevytvaras protilatky proti spermiam trofoblastu, embryjku... Mne vzdy embryjko odislo po chvilke a aj mi zistili ze si tieto protilatky vytvaram a aj ked napr. proti spermiam, tak ivf vkladom sa to neobíde, lebo aj uz hotove embryjko obsahuje este akoby nieco co telo citi ako spermie neviem to vysvetlit :D tak aj tak vypudi embryjko z tela... zvykne sa na to uzivat medrol alebo predpison, ale aby zabral treba ho brat minimalne 2mesiace pred vkladom tyzden pred vkladom je zbytocne. A da sa tam zistit aj ci si manzel netvori protilatky proti svojim spermiam vedia tam urobit specialnejsi spermiogram, i ked muz moze mat spermiogram v poriadku ten bezny v centre co robia tam je lepsi vedia zistit ze napr. jeho spermia nema schopnost preniknut do vajicka to je porucha prerusenia akrozomu. Ako naozaj vedia tam zistit kadeco a zaroven velmi pomoct.

lucia2505
16. júl 2015

@katka17044 ahoj Katka,aj ja som sa objednala na imunologiu do Nitri,tak dufam,ze sa na nieco pride. Mala som zatial 3 neuspesne vklady,prve dva sa embryjko ani len nechytilo,tak som to brala tak,ze mozno neboli kvalitne,aj ked boli to blastocysty. Teraz posledny vklad sa mi embryjka uchytili mozno aj obidve lebo na 9ty den po ket som mala vyraznu ciarku a zrazu sa nieco stalo a 12 ty den ciarka o polovicu slabsia. Zacalo to odumierat. Ale uz som si davala robit imunologiu v Imunovitale v Ba a tam mi na nic neprisli,vsetko ok,jedine nerobili tam na trofoblast,ale robili na spermie a zona pellucida a to bolo ok. Myslis,ze napriek tomu by to mohol byt trofoblast alebo by museli byt pridruzene aj tie protilatky na spermie alebo ovaria? Ja uz dufam,ze nieco zistia a nech to vieme riesit. A v akom stadiu ti tie embryjka vzdy odisli? Tiez takto hned na zaciatku? Dakujem za odpoved.

pehavcek
16. júl 2015

@katka17044 dakujem, chapem.ja chodim do heliosu, neviem ci to tam robia. A ak sa mozem opytat to je vysetrenie gynekologicke? Odoberu nejake vzorky? Asi sa blbo pytam ale zasujima ma to

katka17044
16. júl 2015

@lucia2505 ahoj ja si myslim ze to moze byt aj len trofoblast... ja si tvorim na spermie a trofoblast ale je mozne si tvorit iba na jedno tak urcite je dobre ze ti na trofoblast urobia... a este dokonca ako dalsie kontroluju aj bunkovú imunitu neviem ci som to presne nazvala ale kontrolovali mi to ako druhé to som mala v poriadku. Ja som pri prvom vklade mala negatívny test ale to preto lebo mi spravili velmi slabu stimulku a mala som na vklad iba jedno embryjko a nic moc kvalita par bunkove a potom sa uz nebáli a dali mi normal stimulku a uz som mala pekny pocet embryjok no a vzdy som mala test pozitivny teda 5x no a vyska hcg okolo, 33,30,14 jedno si nepamatám a jedno bolo pekne nejak okolo 200 no vzdy ostali iba chvílku cca 3tt a to co bolo hcg okolo 200 tak 5tt

katka17044
16. júl 2015

@pehavcek v centre to nerobia iba na reprodukcnej imunologie je v Ba ale ja chodim do Nitry velmi dobra pani doktorka no a zistuje sa to z krvi a manzelovi zo spermii ale manzela nemusia vysetrit

pehavcek
16. júl 2015

@katka17044 a posledna otazka mi napada. Potrebovala si aj odporucanie od lekara?

katka17044
16. júl 2015

@pehavcek Ano tam som potrebovala, ale moze ti to dat aj tvoj gynekolog nemusi to byt z centra

pehavcek
16. júl 2015

@katka17044 Dakujem 😉

katka17044
16. júl 2015

@pehavcek nie je zac rada som poradila .)