Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?
umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?
@summer_103 ja som pre istotu prestala aby som dodržala pitny rezim
Dámy, mam na vas otazocku. Prosim vas tie, ktore ste absolvovali uspesne umele oplodnenie ako to bolo s peniazmi ak vam to preplacala poistovna. Kolko asi ste este museli dat z vlastneho a ako to bolo s platbou, islo to prec z vrecka v jednom mesiaci alebo tie lieky sa kupuju postupne a vysledna suma sa da nejako rozdelit? Vobec netusim ako to funguje a kedze nam realne hrozi, ze v lete by sme mali podstupit IVF, potrebovala by som vediet ako zadelit peniazky. Dakujem za kazdy vas ohlas.
@alexwarring ahoj, čo sa peňazí týka, je to rôzne, záleží od toho, koľko budeš mať vajíčok a čo všetko si dáte ICSI, PICSI, MACS, PK, embryoglue, embryoscope, mrazenie a pod. Za prvý vklad sa neplatí, až za tie ďalšie + lieky
@alexwarring ahoj ako ti už napísala zaneta7, tiež to závisí aký protokol resp. aké lieky ti naordinujú lebo sú aj drahé aj lacnejšie, ale to všetko závisí od tvojich výsledkov, veku a hormonálneho profilu, ja som nepotrebovala pichať vysoké dávky a lieky ma vyšli na cca 450 EUR to počítam aj s pregnylom a tabletkymi na vkladanie už po vklade.... a samozrejme od tých vajíčok koľko ich budeš mať a to si nájdeš v Car - cenník. A kam do Caru chodíš? Držím palčeky a hádam sa do leta ešte zadarí prirodzene 🙂 to by bolo najlepšie!!!!
@klaudiahu vklad mam v pondelok, bez PK , vkladaju mi dve (ak do pondelka budu v poriadku). Kedze boli iba tri vajka a vkladaju sa dve embrya, neodporucaju robit PK , kedze ten vyber je aj tak uz zuzeny, a v tychto pripadoch odporucaju radsej sup rychlo do maternice, nie je pre ne lepsie prostredie
@alexwarring my ideme teraz na ivf kupovala som si lieky za 135 evri.ked bude vyber vajicok zaplatime na miestel zhruba minimalne 600 evri zavisi od poctu vajicok ktore vyberu toto je do 8 vajok za kazde dalsie + 33 evri.no a potom ak budete chciet dat mrazit embrijka tak 160 prve a kazde dalsie 40 evri.citatm to z papierov co mi dali je to velmi pekne rozpisane
@summer_103 ahoj mne pOvedali ze pocas stimulky STOP alkohol cigarety sex cvicenie tazka namaha kavu mozem tak jednu max dve nie silne no su baby co vynechali uplne. Pit vela vody a jest vela bielkovin
@maculicek1977 Ahoj, takze si platila za cele IVF len 450 hej ? a zvysok poistovna? a to si mala teda ten kratky protokol? a tu sumu ste museli vynalozit v jednom mesiaci alebo ako dlho to trvalo? Chodim do CRM BB odnoz Heliosu
@alexwarring nie nie nie cele ivf cca vychadza od 600 - 800 az 1000 eur. Zalezi od protokolu dlhy ci kratky mnozstva hormonov ceny liekov atd. Len lieky cca vyjdu na 300-400€ a viac
Mna to vyslo uz aj 1400 e - lieky, PK, mrazenie, ICSI

@summer_103 neviem ci treba kavu prestat pit, ale urcite urcite urcite treba pit ovela viac tekutin pri stimulacii, nech nie su take vyrazne tie vedlajsie ucinky. Kava odvodnuje